Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-05-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/5/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΛΑΦΚΑ
  • [04] ΑΔΕΔΥ - Κινητοποιήσεις
  • [05] Προσλήψεις
  • [06] Ευρωπαϊκό Δικαστήριο - Συμβασιούχοι
  • [07] ΓΣΕΕ- Εισοδηματική πολιτική
  • [08] Κατάσχεση ναρκωτικών
  • [09] Περιορισμοί στα κινέζικα προϊόντα
  • [10] ΠΑΣΟΚ
  • [11] Προϋπολογισμός 2006
  • [12] Τουρκία-4η Στρατιά
  • [13] Νομοσχέδιο για αξιολόγηση ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [14] Πατριαρχείο Ιεροσολύμων-Εξελίξεις
  • [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/5/2005

    Το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ, η σημερινή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ο Προϋπολογισμός του 2006 και οι εξελίξεις στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προσλήψεις 2.826 χωρίς διαγωνισμό. 2.279 θέσεις σε Νοσοκομεία και ΕΟΦ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Συνελήφθησαν με 100.000 χάπια "έκσταση" σε Μύκονο- Θεσσαλονίκη. Θα "μαστούρωναν" τη μισή Ελλάδα.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Βεβήλωση: Υπό ισραηλινή "κατοχή" το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εφάπαξ ο ΛΑΦΚΑ μέχρι 200 ευρώ. Το σχέδιο της κυβέρνησης μετά τις νέες δικαστικές αποφάσεις.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 70% η αύξηση στα αναδρομικά. ΛΑΦΚΑ: Έντοκα (10% το χρόνο) για 7 χρόνια και σε 5 εξαμηνιαίες δόσεις η εξόφληση.

    Η ΑΥΓΗ: Διαφωνία Σουφλιά για το νομοσχέδιο Γιαννάκου. Περιορίζει την αυτοτέλεια των ΑΕΙ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μαχαίρι στις σπατάλες του Δημοσίου. Με στόχο την μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μετά την Ντόρα, Σουφλιάς. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ διεφώνησε κεκλεισμένων των θυρών αλλά και δημοσίως. "Αντάρτικο" στην Κυβερνητική Επιτροπή.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Θέσεις γιατρών και οδοντιάτρων στο ΙΚΑ χωρίς ΑΣΕΠ. Όλες οι θέσεις που προκηρύσσονται ανά νομό και Περιφέρεια.

    ΕΘΝΟΣ: Πυροδότησαν κοινωνική έκρηξη. Διορθωτικό 1,5% στους μισθούς ζητάει η ΓΣΕΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι συνδικαλιστές βάζουν σήμερα "λουκέτο" στο Δημόσιο διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο που "δεν θα αφήνουν περιθώρια για μονομερείς αυταρχικές πολιτικές".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βόμβα στο ΠΑΣΟΚ για την ανάθεση των δημοσίων έργων. Κόντρα στις κομματικές εκθέσεις η Ροδούλα Ζήση και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ψαλίδι στα κινέζικα μπλουζάκια. Ευρ. Επιτροπή: Κατεπείγουσα απόφαση για περιορισμό των εισαγωγών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αντάρτικο" στα πανεπιστήμια. ΠΟΣΔΕΠ: Να μην εφαρμόσουμε απολύτως τίποτα για αξιολόγηση.

    ΕΣΤΙΑ: Απαράδεκτη στάσις των πανεπιστημιακών. Διατείνονται ότι η αξιολόγησις του έργου τους υποβαθμίζει τα πτυχία!

    ESPRESSO: Οι αναρχικοί ρεζίλεψαν τα ΜΑΤ. Επιτέθηκαν σε κλούβα, αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς, πήραν ως λάφυρα τον εξοπλισμό.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μείζων Σύνοδος για την κρίση στα Ιεροσόλυμα συγκαλείται από το Φανάρι. Σε απομόνωση ο Ειρηναίος.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Πάγωμα" των δαπανών του Δημοσίου. Λιτότητα επιλέγει το Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

    ΤΑ ΝΕΑ: Παράνομη η ρύθμιση για συμβασιούχους. Επιστολή- χαστούκι από την Κομισιόν.

    Η ΝΙΚΗ: "Πάγωμα" μισθών. Περικοπές παντού προανήγγειλε η κυβέρνηση.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δυναμικό "ΟΧΙ" της πανεπιστημιακής κοινότητας. Καθολική η αντίθεση στην "αξιολόγηση".

    TRAFFIC NEWS: Πούλαγαν Ρωσίδες με εικονικούς γάμους. Συνέλαβαν έξι από τα μέλη του κυκλώματος και εννέα γυναίκες.

    Η ΧΩΡΑ: Παγώνουν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων. Λιτότητα και το 2006 με "μαχαίρι" στις δαπάνες.

    City Press: Νέος κύκλος αναταραχής. Απεργία της ΑΔΕΔΥ δημιουργεί σήμερα προβλήματα στη λειτουργία του Δημοσίου.

    Μetro: Θερμό καλοκαίρι. Αρχή μεγάλων κινητοποιήσεων η σημερινή εικοσιτετράωρη απεργία στο Δημόσιο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 50.000 στρέμματα στο σχέδιο πόλης. Κεντρική Μακεδονία: Σε 90 περιοχές.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Κατέλαβαν" τον αιγιαλό. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εισπράττονται κάθε χρόνο ως πρόστιμα από ιδιοκτήτες καφέ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με την ευκαιρία του Νομοσχεδίου για την αξιολόγηση των ΑΕΙ: Η ανεργία επιβάλλει νέα παιδεία.

    [03] ΛΑΦΚΑ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "εφάπαξ πρόκειται να λάβουν τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ περίπου 500.000 συνταξιούχοι στους οποίους οφείλονται ποσά έως 200 ευρώ. Αυτό προβλέπει, σύμφωνα με τις πληροφορίες της "Α" η νομοθετική ρύθμιση στην οποία έχουν καταλήξει τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Απασχόλησης. Κατά συνέπεια ο μεγάλος όγκος των συνταξιούχων, στους οποίους οφείλεται το συγκεκριμένο ποσό πρόκειται να πάρει τα αναδρομικά του σε μία δόση, εξέλιξη η οποία συνάδει και με τις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες τάσσονται υπέρ της άμεσης κι εφάπαξ καταβολής".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "κατά 70% θα είναι προσαυξημένα τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ που θα λάβουν οι συνταξιούχοι σε πέντε εξαμηνιαίες δόσεις. Το Διοικητικό Εφετείο αναγνώρισε νόμιμο τόκο 10% κάθε χρόνο και για επτά χρόνια. Ανάλογη πρόταση έκανε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και ο εισηγητής υπόθεσης που αφορά έφεση συνταξιούχου".

    [04] ΑΔΕΔΥ - Κινητοποιήσεις

    H METRO εκτιμά ότι είναι η "αρχή μεγάλων κινητοποιήσεων η σημερινή εικοσιτετράωρη απεργία στο Δημόσιο". Οι συνδικαλιστές " προειδοποιούν με απεργίες έως την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο, και την ομιλία του πρωθυπουργού, με την οποία, ως είθισται, ανακοινώνονται οι βασικοί οικονομικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης σε επίπεδο παροχών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "η 24ωρη πανελλαδική απεργία θα υπογραμμίσει την απόφαση των συνδικάτων για συνέχεια των κινητοποιήσεων με πολλές μορφές σε επίπεδο Ομοσπονδιών και κλάδων".

    Σύμφωνα με τη CITY PRESS "η δημοσίευση της έκθεσης του ΚΕΠΕ κλιμάκωσε τις εντάσεις, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνηση ότι δεν δεσμεύει την πολιτική της. Το κλίμα κοινωνικής αναταραχής συμπίπτει χρονικά με τις τάσεις επιδείνωσης της πορείας της οικονομίας και τις προειδοποιήσεις για νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητα της Ελλάδας".

    [05] Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "νέες θέσεις εργασίας, χωρίς διαγωνισμό, υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και του ΟΑΕΔ, προκηρύχθηκαν γι αυτή την εβδομάδα. Οι νέες θέσεις εργασίας ανέρχονται στις 528, ενώ 2.298 αφορούν θέσεις μέσω του ΟΑΕΔ. Παράλληλα, η ειδική Τριμελής Επιτροπή έδωσε το "πράσινο φως" για 125 προσλήψεις σε υπουργεία, ενώ από μέρα σε μέρα αναμένεται η προκήρυξη για την πρόσληψη των 5.800 επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ) στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και η προκήρυξη από το ΑΣΕΠ για την πλήρωση 2.279 θέσεων σε νοσοκομεία και ΕΟΦ".

    Κατά τη ΒΡΑΔΥΝΗ "εκατοντάδες θέσεις γιατρών και οδοντιάτρων σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα καλυφθούν εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, προκηρύσσει το ΙΚΑ. Η προκήρυξη γίνεται σε εφαρμογή του Ν. 3302/2004 τον οποίο συνέταξε και έφερε προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό του ΙΚΑ τόσο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη όσο και στην περιφέρεια, ώστε να βελτιωθούν άμεσα οι παρεχόμενες στους πολίτες ιατρικές υπηρεσίες".

    [06] Ευρωπαϊκό Δικαστήριο - Συμβασιούχοι

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "γνωμοδότηση - βόμβα για τη ρύθμιση μονιμοποίησης των συμβασιούχων εξέδωσε η Κομισιόν, κρίνοντας ουσιαστικά ως παράνομο το Διάταγμα Παυλόπουλου, όπως και το προηγούμενο του Δ. Ρέππα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει ότι η απαγόρευση μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, η οποία έχει περάσει και στο Σύνταγμα, αντίκειται στην κοινοτική οδηγία του '99. Το θέμα των συμβασιούχων εξετάζεται πλέον στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που αναμένεται τους επόμενους μήνες να αποφασίσει για την ορθή - ή μη- ενσωμάτωση της οδηγίας από τη χώρα μας".

    [07] ΓΣΕΕ- Εισοδηματική πολιτική

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "την καταβολή διορθωτικού ποσού -της τάξης του 1,5%- ζητά από τις εργοδοτικές οργανώσεις η ΓΣΕΕ για να καλυφθούν οι απώλειες των εργαζομένων. Η Συνομοσπονδία διεκδικεί την επανεκτίμηση των αυξήσεων της εθνικής συλλογικής σύμβασης τονίζοντας πως η αύξηση στους έμμεσους φόρους και η ακρίβεια "ροκανίζουν" το εισόδημα των μισθωτών".

    [08] Κατάσχεση ναρκωτικών

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "τη μεγαλύτερη ποσότητα χαπιών "Έκσταση" που έχει ποτέ κατασχεθεί στη χώρα μας περισσότερα από 100.000 χάπια και άλλες μικροποσότητες ναρκωτικών κατάσχεσε μέσα σε λίγες ώρες στη Μύκονο και τη Θεσσαλονίκη, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών".

    [09] Περιορισμοί στα κινέζικα προϊόντα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "προσωρινή ανακούφιση για τις ελληνικές βιομηχανίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ειδών ένδυσης αποτελεί η αναμενόμενη για σήμερα απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προχωρήσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στο δραστικό περιορισμό των εισαγωγών T-shirt (μακό μπλουζάκια) από την Κίνα".

    [10] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "το ...μισό ΠΑΣΟΚ βλέπει ως θετικό μέτρο την κατάργηση του μαθηματικού τύπου για την ανάληψη δημοσίων έργων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μετά τους συνήθεις υπόπτους του Πολιτικού Συμβουλίου (Βενιζέλος, Πάγκαλος, σειρά είχαν χθες στο συντονιστικό όργανο του ΠΑΣΟΚ δύο πρώην επίλεκτα στελέχη των εκσυγχρονιστών να "αδειάσουν" τον Γ. Παπανδρέου και να διαφοροποιηθούν πλήρως από την επίσημη κομματική θέση για το θέμα".

    [11] Προϋπολογισμός 2006

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "συγκρατημένες αυξήσεις στους μισθούς το 2006 καθώς και περικοπές σε κονδύλια για υπερωρίες και οδοιπορικά προβλέπει το υπουργείο Οικονομίας. Παγώνουν οι προσλήψεις στον στενό πυρήνα του Δημοσίου, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση για δαπάνες στην Παιδεία, την Υγεία και σε κρίσιμους τομείς που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "κλιμακώνοντας ολοένα περισσότερο την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται, υπό τις ιαχές των τεχνοκρατών - προπομπών της επερχόμενης νεοφιλελεύθερης επέλασης, να προχωρήσει σε ουσιαστικό "πάγωμα" των μισθών του Δημοσίου".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "πάγωμα" των δαπανών του Δημοσίου, περιορισμένης κλίμακας μισθολογικές αυξήσεις και περιορισμό του κόστους υπερωριών και μετακινήσεων εκτός έδρας ζητά από υπουργεία και περιφέρειες το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στην εγκύκλιο κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2006. Με εγκύκλιό του το ΓΛΚ καλεί τα υπουργεία να υποβάλουν μέχρι τις 30 Ιουνίου τα σχέδια προϋπολογισμών τους για το 2006 (στα οποία θα πρέπει να περιλαμβάνονται και οι προβλέψεις για τις πιστώσεις του 2007 και 2008), που θα πρέπει να κινούνται στα φετινά επίπεδα".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "το "πάγωμα" των καταναλωτικών δαπανών στο επίπεδο του τρέχοντος έτους, συγκράτηση των μισθολογικών αυξήσεων, συρρίκνωση του κόστους των υπερωριών και των μετακινήσεων κρατικών υπαλλήλων, ζητείται με την εγκύκλιο για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού που απέστειλε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στα υπουργεία, τις περιφέρειες και στους υπόλοιπους επιχορηγούμενους από τον προϋπολογισμό φορείς".

    [12] Τουρκία-4η Στρατιά

    Η Espresso εκτιμά ότι "για πρώτη φορά δυνάμεις της 4ης τουρκικής Στρατιάς, της αποκαλούμενης και Στρατιάς του Αιγαίου και όχι μόνο, με εντολή του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, μεταφέρονται στα βάθη της Τουρκίας. Η απόφαση αυτή των στρατοκρατών της Άγκυρας είναι άμεσα συνυφασμένη με τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στο τουρκικό Κουρδιστάν".

    [13] Νομοσχέδιο για αξιολόγηση ΑΕΙ-ΤΕΙ

    Η Traffic News επισημαίνει ότι "παρά τις αντιρρήσεις που υπάρχουν από την πανεπιστημιακή κοινότητα, τις οποίες η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου χαρακτήρισε μεμονωμένες, η κυβέρνηση δίνει το πράσινο φως στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "σε ένα μαρξιστοκρατούμενο εκπαιδευτικό σύστημα, επόμενο είναι οι καθηγητές να αντιδρούν σε κάθε μορφής αξιολόγηση. Οι απανταχού μαρξιστές είναι αλλεργικοί στην λέξη "αξιολόγησις". Η Ελλάς είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα της οποίας τα πανεπιστήμια δεν αξιολογούνται".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "ξεσηκωμοί στα πανεπιστήμια για το νομοσχέδιο της αξιολόγησης των ιδρυμάτων. Η ομοσπονδία του διδακτικού προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) προτείνει στα μέλη της να μη συμμετάσχουν στις επιτροπές που θα αναλάβουν το έργο της αξιολόγησης. Κόντρα Γιαννάκου-Σουφλιά για την επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ, που χαρακτηρίζει πρόχειρο το νομοθέτημα".

    Το ΒΗΜΑ υπογραμμίζει ότι "είκοσι τέσσερις μόνον ώρες είχαν περάσει από τη διαφοροποίηση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη από βασικές επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής και την έντονη κριτική της στα έργα και στις ημέρες της κυβέρνησης, όταν ένα νέο κρούσμα αμφισβήτησης εκδηλώθηκε με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον κ. Γ. Σουφλιά. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ στη χθεσινή Κυβερνητική Επιτροπή διεφώνησε ανοιχτά με τη διάταξη της υπουργού Παιδείας κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου για την αξιολόγηση των πανεπιστημιακών".

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι "σκόνταψε" στην κυβερνητική επιτροπή το νομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας Μ. Γιαννάκου για την "αξιολόγηση των ΑΕΙ". Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, συντάκτης του προγράμματος της ΝΔ, διαφώνησε επειδή το νομοσχέδιο παραβιάζει την αυτοτέλεια με τον τρόπο που καθιερώνει την 'εξωτερική αξιολόγηση" των πανεπιστημίων".

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "δυναμική απάντηση δίνουν αύριο φοιτητές, σπουδαστές και πανεπιστημιακοί στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει, μέσω της λεγόμενης αξιολόγησης, την ιδιωτικοποίηση, τον κατακερματισμό και γενικότερα την υποβάθμιση των σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης. Με συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις κι άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις".

    [14] Πατριαρχείο Ιεροσολύμων-Εξελίξεις

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "δραστική παρέμβαση στην κρίση, που πλήττει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, επιχειρεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος χθες, αποφάσισε να συγκαλέσει για την ερχόμενη Δευτέρα "άπαντες του Προκαθημένους των αδελφών Ορθοδόξων Χριστιανών δια διαβούλευσιν και λήψιν αποφάσεων", όπως αναφέρει σχετικό ανακοινωθέν. Εν τω μεταξύ, στα Ιεροσόλυμα το κλίμα είναι ιδιαιτέρως τεταμένο".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "αμετανόητος ο Ειρηναίος παραμένει γαντζωμένος στο θρόνο, ενώ τον έχουν αποκηρύξει κλήρος και πιστοί. Δραματικές ώρες στα Ιεροσόλυμα με τον Ειρηναίο να θέλει να συγκαλέσει έκτατη σύνοδο για να καθαιρέσει τους διαφωνούντες αγιοταφίτες. Πανορθόδοξη Σύνοδο στο Φανάρι κάλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για να καθαιρέσει τον Ειρηναίο".

    [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Καταλύτης οι τράπεζες. Μήνυμα Αράπογλου για στήριξη των επιχειρήσεων από το πιστωτικό σύστημα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ψυχρολουσία από τη Fitch για την οικονομία. Αμφισβητεί τους στόχους για ανάπτυξη, έλλειμμα, χρέος".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Νέα υποβάθμιση προαναγγέλλει ο Fitch. Ατολμία σε ασφαλιστικό-εργασιακά".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σκληρά τα μηνύματα για τον Προϋπολογισμό 2006. Κίνδυνο "επιτήρησης" βλέπει ο οργανισμός αξιολόγησης Fitch".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 18 May 2005 - 15:36:28 UTC