Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-03-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/3/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Καραμανλής - Σρέντερ
  • [04] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ
  • [05] ΕΕ - Βασικός μέτοχος
  • [06] Επιδότηση σε γυναίκες
  • [07] Μερική απασχόληση
  • [08] Συντάξεις
  • [09] Αγορά ακινήτων
  • [10] Προσλήψεις στο Δημόσιο
  • [11] Πρόγραμμα ΟΑΕΔ
  • [12] Εκκλησία-Δικαιοσύνη και πολιτικοί
  • [13] Χρηματιστηριακό σκάνδαλο-ΧΑΑ
  • [14] Οικονομία
  • [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/3/2005

    Η ελληνική οικονομία, ο νόμος για το βασικό μέτοχο και οι συναντήσεις του Κώστα Καραμανλή με τον Σρέντερ και τον Ερντογάν είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ρύθμιση για τις συντάξεις. Πώς να εξαγοράσετε ένα εξάμηνο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 11.200 θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ. Πώς κατανέμονται σε ιδιωτικό τομέα, Νομαρχίες κ.α. Τι προβλέπει το πρόγραμμα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες. Ακίνητα: Νέες τιμές από το Σεπτέμβριο.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Προσλήψεις με μειωμένο ωράριο. 267.739 μισθωτοί στη μερική απασχόληση.

    Η ΑΥΓΗ: Τα καρτέλ της ακρίβειας. Σούπερ μάρκετ κατά βιομηχανιών - προμηθευτών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τίναξε στα ύψη τις τιμές των βασικών καταναλωτικών προϊόντων το καρτέλ των πολυεθνικών και των βιομηχάνων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Έρχεται το γράμμα... από τις Βρυξέλλες για το Ευρωδικαστήριο. Το Κολέγιο των Επιτρόπων για τον νόμο περί βασικού μετόχου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 9.000 ευρώ σε γυναίκες για επιχείρηση στο σπίτι. Τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για προσλήψεις και επιδοτήσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Καταιγίδα ακρίβειας. Κυβέρνηση και αγορά αδειάζουν την τσέπη του καταναλωτή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στο τρίγωνο του διαβόλου με τη σειρά. Εκκλησία, Δικαιοσύνη και Πολιτικοί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ιδού γιατί δεν παραγράφεται. Η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή απάτη. Ο "Ε" παρουσιάζει δύο ντοκουμέντα που καταρρίπτουν τις αιτιάσεις περί παραγραφής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις. Οι προκηρύξεις για 1.808 νέες θέσεις στο Δημόσιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ευρω καψώνι σε τρία μέτωπα. Ξινός ο Σρέντερ στον Καραμανλή - Δεν έπεισε ο Παυλόπουλος.

    ΕΣΤΙΑ: Η Ελλάς 12η στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ. Με ποσοστό συμμετοχής 1,6% στην οικονομία της Ε.Ε.

    ESPRESSO: Το ξέσπασμα της πρώην γυναίκας του Κωνσταντόπουλου. Η Φωτεινή Τομαή μιλάει στην "Ε".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Καταρρέουν τα έσοδα του Δημοσίου. Πολιτικό ζήτημα η αδράνεια των φοροεισπρακτικών μηχανισμών - Αύξηση εμμέσων φόρων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κόντρα με την Ευρώπη. Δεν έπεισε η Ελλάδα για τον "βασικό μέτοχο".

    ΤΑ ΝΕΑ: Ευρωρεζιλίκι για τον βασικό μέτοχο. Κίνδυνος τώρα για πάγωμα κονδυλίων.

    Η ΝΙΚΗ: Σκληρή λιτότητα για δύο χρόνια. Περισσότεροι φόροι για να κλείσουν οι "τρύπες".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εαρινή κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.

    TRAFFIC NEWS: Τα δάκρυα της Νίκης Κάρτσωνα. Δικάζεται για χρήση πλαστού εγγράφου.

    Η ΧΩΡΑ: Καταιγίδα έμμεσων φόρων και ακρίβειας. Πληρώνουμε τις κλεψιές και τα άδεια ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

    City Press: Φοροκαταιγίδα και μείωση κοινοτικών κονδυλίων.

    Μetro: Παιχνίδι ξένων στο ΧΑΑ. Μαζικές ρευστοποιήσεις προκάλεσαν μεγάλη πτώση του Γενικού Δείκτη στη Σοφοκλέους.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αθώες οι κεραίες ένοχα τα κινητά! Φουντώνουν οι ανησυχίες γονιών και παιδιών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ανάσα για Ελλάδα από Ε.Ε. Με κίνδυνο να χάσουμε την οικονομική ανεξαρτησία μας.

    [03] Καραμανλής - Σρέντερ

    H ESPRESSO υποστηρίζει ότι "κοινή γλώσσα, φιλοφρονήσεις και ευρωπαϊκός αέρας στο Βερολίνο χθες κατά την κατ΄ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ. Σε άψογα γερμανικά εξετάστηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος , δημοσιονομικά θέματα, το Κυπριακό και περιφερειακά όπως η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο. Ο άριστος χειρισμός των γερμανικών από τον Έλληνα πρωθυπουργό δεν έμεινε ασχολίαστος από τον οικοδεσπότη ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να επαναλάβει το θαυμαστό μου κατά τη συνέντευξη Τύπου παρουσία δεκάδων Ελλήνων και Γερμανών Δημοσιογράφων. "Τον περασμένο Σεπτέμβριο που είχαμε συναντηθεί στην Αθήνα άκουγες στα γερμανικά και μιλούσες λιγότερο".Σε ό,τι αφορά την Τουρκία διαπιστώθηκε συναντίληψη αφού Σρέντερ και Καραμανλής εξέφρασαν την άποψη πως η Άγκυρα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της απέναντι στην ΕΕ. Η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει τα κριτήρια που έχουν τεθεί μεταξύ αυτών είναι και η υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας -για τελωνειακή σύνδεση με τα δέκα νέα μέλη της ΕΕ- προκειμένου να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών με τον πρωθυπουργό".

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "υπέρ της διατήρησης της δέσμευσης της ΕΕ έναντι της Τουρκίας για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στις 3 Οκτωβρίου τάχθηκε ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ έπειτα από συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή τη Δευτέρα. Και οι δύο ηγέτες τόνισαν ωστόσο ότι η Τουρκία πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της".

    [04] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "την κλιμάκωση και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό της επίθεσης κατά των λαών αποφασίζουν οι ηγέτες των 25 κρατών -μελών της ΕΕ που συνεδριάζουν σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες. Βασικό θέμα της Συνόδου Κορυφής είναι η ενδιάμεση Στρατηγική της Λισαβόνας και στόχο έχει την επιτάχυνση της προώθησης και εφαρμογή των αντιλαϊκών διαρθρωτικών αλλαγών που συμπεριλαμβάνονται σ΄αυτή (προώθηση της επιχειρηματικότητας, νέα κίνητρα για το κεφάλαιο, μεγαλύτερη "ευελιξία" στις αγορές, επί το αντιλαϊκότερο αλλαγές στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα κλπ)".

    [05] ΕΕ - Βασικός μέτοχος

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "στη σημερινή συνεδρίαση της Κομισιόν θα τεθεί τελικά το θέμα του "Βασικού Μετόχου" μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο Επίτροπο ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Οι εξελίξεις αυτές ανοίγουν το δρόμο για παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Την αποστολή προειδοποιητικής επιστολής της Κομισιόν στην Ελλάδα για το θέμα του βασικού μετόχου θα εισηγηθεί στο Κολλέγιο των Επιτρόπων ο αρμόδιος επίτροπος Τσαρλς Μακ Κρίβι".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "αποστάσεις κράτησε ο καγκελάριος Σρέντερ από τον Κ. Καραμανλή, που ζήτησε την κατανόησή του για την υστέρηση της ελληνικής οικονομίας, ενώ "κατοχύρωσε" τα Σκόπια ως "Μακεδονία" και χρύσωσε το χάπι λέγοντας ότι "η Μακεδονία χρειάζεται την Ελλάδα". Ασαφής και η δήλωσή του για την Τουρκία ενώ συμφώνησαν για το Σύμφωνο Σταθερότητας, που απαλλάσσει το Βερολίνο από ένα βραχνά. Το τρίτο...καψώνι έγινε από τον επίτροπο Μακγρίβι που δεν πείσθηκε από τον Πρ. Παυλόπουλο και παραπέμπει τον "βασικό μέτοχο" στο Κολλέγιο των Επιτρόπων για τα περαιτέρω".

    "ΤΑ ΝΕΑ όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, αντιμετώπισαν εξ αρχής θετικά την πρόθεση της κυβέρνησης προχωρήσει στη λήψη μέτρων για την κατοχύρωση της διαφάνειας στη δημόσια ζωή και την αντιμετώπιση της διαπλοκής. Στα πλαίσια αυτά θα ήταν ασφαλώς καλοδεχούμενη και η ψήφιση ενός πιο αυστηρού νόμου για τον βασικό μέτοχο, ο οποίος θα έκλεινε πραγματικά τα παράθυρα στους αχυράνθρωπους και τις οφ σορ εταιρίες. Δυστυχώς, μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης φαίνεται πως ήταν η δημιουργία εντυπώσεων".

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ "σε ναυάγιο κατέληξε η αποστολή του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης στις Βρυξέλλες. Ο κ. Παυλόπουλος δεν έπεισε τον επίτροπο κ. Μακ Κρίβι για τον βασικό μέτοχο, με αποτέλεσμα ο κ. Μακ Κρίβι να ζητήσει σήμερα στο Κολέγιο των Επιτροπών να ξεκινήσει η διαδικασία παραπομπής της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ο κ. Παυλόπουλος κατηγόρησε ως συνήθως και πάλι στο ΠΑΣΟΚ".

    [06] Επιδότηση σε γυναίκες

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "επιδότηση ύψους 9.000 ευρώ δίνει ο ΟΑΕΔ σε όσες γυναίκες επιθυμούν να δημιουργήσουν επιχείρηση στο χώρο της κατοικίας τους, με την προϋπόθεση ότι είναι μητέρες παιδιού σε προσχολική ηλικία ή φροντίζουν συγγενικά άτομα με σημαντικό βαθμό αναπηρίας (άνω του 70%)".

    [07] Μερική απασχόληση

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "ένας στους έξι εργαζομένους απασχολείται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης στην Ελλάδα καθώς οι επιχειρήσεις προτιμούν τις πιο ευέλικτες μορφές οι οποίες συνδυάζονται και με αρκετά χαμηλά ημερομίσθια. Τον Μάιο του 2004 σύμφωνα με στοιχεία του ΙΚΑ οι μερικώς απασχολούμενοι είχαν ανέλθει σε 267.739 από τους οποίους 64,2% ήταν γυναίκες και με ημερομίσθιο 23,56 ευρώ".

    [08] Συντάξεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "τη δυνατότητα εξαγοράς έως και 150 ημερομίσθιων για εκείνους τους ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει τα ανώτατα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αλλά δεν έχουν συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό ημερομισθίων προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν δίνει διάταξη του νομοσχεδίου που καταρτίζει το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας".

    [09] Αγορά ακινήτων

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "επισπεύδεται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και η αναπροσαρμογή τους θα γίνει το Σεπτέμβριο. Η αύξηση εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης του 30% και άνω, καθώς οι σημερινές αντικειμενικές που αναπροσαρμόστηκαν για τελευταία φορά το 2001, υπολείπονται των πραγματικών αγοραίων τιμών κατά 50%-60%".

    [10] Προσλήψεις στο Δημόσιο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "τρέχουν" οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη 1.808 θέσεων σε υπουργεία, δήμους, δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς και στις στρατιωτικές σχολές".

    [11] Πρόγραμμα ΟΑΕΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "ανοίγουν 11.200 θέσεις εργασίας για ανέργους, καθώς ξεκινούν οι αιτήσεις για τη συμμετοχή τους στα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Από σήμερα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για 5.000 θέσεις απασχόλησης που προορίζονται αποκλειστικά για γυναίκες και αφορούν στην επιχορήγηση 1.000 νέων ελεύθερων επαγγελματιών, στην επιδότηση επιχειρήσεων για την απασχόληση 2.500 γυναικών και στην κάλυψη 1.500 θέσεων πάλι σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα μέσα από το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ("stage").

    [12] Εκκλησία-Δικαιοσύνη και πολιτικοί

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "εδώ και μήνες άρχισε ένα βιολί στα ΜΜΕ με σκοπό την κάθαρση στην Εκκλησία και την Δικαιοσύνη. Χωρίς να πιστεύουμε ότι σε αυτά τα αποκούμπια των απλοϊκών ανθρώπων, δεν υπήρχαν διεφθαρμένοι και επίορκοι, τολμάμε να γράψουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία ιερωμένων και δικαστών είναι ευσυνείδητοι και εύορκοι. Ένας-δύο αρχιερείς βρέθηκαν ενδεδυμένοι το ράσο της αναξιότητας. Όλη η Εκκλησία νοσεί γι' αυτούς τους νοσηρούς εγκεφάλους. Δύο ή τρεις Δικαστές περιεβλήθησαν με την τήβεννο της ασυνειδησίας, όλη η δικαιοσύνη έγινε υπηρέτρια της συναλλαγής για τους θεράποντες της σκοπιμότητας, της τηλεθέασης και του συμφέροντος. Απειλούν οι αθεόφοβοι ότι θα συνεχίσουν να πλήττουν τον Πρωθιεράρχη της Ελληνικής Εκκλησίας. Αφήνουν υπονοούμενα για ανώτατους δικαστές".

    [13] Χρηματιστηριακό σκάνδαλο-ΧΑΑ

    Η Metro υπογραμμίζει ότι "σύννεφα έφερε στη Σοφοκλέους η χθεσινή συνεδρίαση, η οποία, μετά τις μαζικές εντολές πώλησης που δόθηκαν από ξένους θεσμικούς επενδυτές, έκλεισε με απώλειες της τάξης του 2,77%. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες σε συντονισμένες εντολές πώλησης προχώρησαν οι UBS, Morgan Stanley και Fidelity.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής είχε αναφερθεί στο χρηματιστηριακό σκάνδαλο της γνωστής ΔΕΚΑ, που επανέρχεται στο προσκήνιο, μετά την αναφορά του αρμόδιου εισαγγελέα προς τη Βουλή, τη μόνη αρμόδια κατά το Σύνταγμα να κινήσει την ποινική διαδικασία κατά υπουργών της κυβέρνησης Σημίτη, για ενδεχόμενες υπαίτιες πράξεις ή παραλείψεις τους μετά τις εκλογές του Απρίλη 2000".

    [14] Οικονομία

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "απότομη προσαρμογή στη νέα οικονομική πραγματικότητα της άσκησης περιοριστικής εισοδηματικής πολιτικής, της επιβολής έμμεσων φόρων και της περαιτέρω περικοπής κοινωνικών και ασφαλιστικών κεκτημένων, προβλέπει το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης για τη διετία 2005-2007 που κατέθεσε χθες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "τους προμηθευτές αιτιώνται τα σούπερ μάρκετ για τις ανατιμήσεις, καθώς στη βιομηχανία τροφίμων και μεταποιημένων προϊόντων επικρατούν ουσιαστικά μονοπωλιακές συνθήκες. Σε όλα τα είδη, συνήθως, τρεις προμηθευτές ελέγχουν την αγορά, με αποτέλεσμα να λειτουργούν στην πράξη ως "καρτέλ". Οι εταιρείες σούπερ μάρκετ αντιτίθενται στη διεύρυνση του ωραρίου το Σάββατο και στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, διότι, όπως εκτιμούν, το μέτρο αυτό θα αυξήσει τα έξοδα λειτουργίας, αλλά όχι τον τζίρο".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "διπλό χτύπημα από την ακρίβεια δέχονται οι καταναλωτές. Τον Απρίλιο οι αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα, ποτά και καύσιμα. Την ίδια ώρα οι ανατιμήσεις σε 750 είδη λαϊκής κατανάλωσης περνούν στα ράφια".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "σε μείζον πρόβλημα της οικονομίας και σε σοβαρό πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση εξελίσσεται η κατάρρευση των εσόδων του Δημοσίου, καθώς οι φορολογικές υπηρεσίες δείχνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις μεγάλες ταμειακές ανάγκες του προϋπολογισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που αφορούν την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού του 2004, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 4,6%, ενώ ο στόχος του προϋπολογισμού ήταν να αυξηθούν κατά 8,5%. Το έλλειμμα του Δημοσίου διαμορφώθηκε στα 12,6 δισ. ευρώ, έναντι 9,8 δισ. ευρώ το 2003".

    Η City Press εκτιμά ότι "το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει εισπρακτικά μέτρα άμεσης απόδοσης. Η αύξηση του ειδικού φόρου των καυσίμων, η υπερφορολόγηση των λεγόμενων φθηνών τσιγάρων, η αύξηση της φορολογίας των ποτών, η αύξηση συντελεστή ΦΠΑ στα εστιατόρια και σε άλλες υπηρεσίες και αγαθά, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων έχουν ήδη δρομολογηθεί. Σημαντικές αποκλίσεις στο "τελικό" δημοσιονομικό έλλειμμα του 2004. Ανατιμητική η ψυχολογία, με όλους να προβλέπουν αυξήσεις τιμών λόγω κυβερνητικών μέτρων, ΦΠΑ, ακόμη και εξαιτίας της αλλαγής ωραρίου".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα τελευταία στοιχεία της Eurostat για την διαμόρφωση του ΑΕΠ στα 25 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως κατά το έτος 2004. Η Ελλάς είναι η 12η σε μέγεθος οικονομία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και παράγει το 1,6% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ".

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "τις ρεμούλες και τα ελλείμματα του ΠΑΣΟΚ καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες με την επιβολή έμμεσων φόρων σε ποτά, τσιγάρα και καύσιμα. Έκρηξη ανατιμήσεων σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά ενώ οι νέες αντικειμενικές αξίες αναζωπυρώνουν τις τιμές των ακινήτων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι "στην ...αντεπίθεση περνάει το λιανεμπόριο, οι εκπρόσωποι του οποίου αρνούνται να δεχτούν το βάρος της ευθύνης για τη διαμόρφωση των τιμών της αγοράς που τους χρεώνεται τόσο από τη βιομηχανία όσο και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού".

    [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Ελαστικότερο το Σύμφωνο. Αλλαγές για τη δημοσιονομική σταθερότητα, αποφάσισε το ECOFIN".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κυβερνητικό ναυάγιο για τον "βασικό μέτοχο". Απέρριψε ο επίτροπος Μακ Κρίβι τις "εξηγήσεις" Πρ. Παυλόπουλου".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Εκτινάχθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου" .

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Από το Σεπτέμβριο οι νέες αντικειμενικές. Π. Δούκας: Τον Απρίλιο οι πρώτες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 22 March 2005 - 22:02:52 UTC