Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-03-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/3/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ευρωπαϊκή Οικονομία
  • [04] Ελληνική Οικονομία
  • [05] Ακίνητα
  • [06] Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
  • [07] Πρόεδρος της Δημοκρατίας-Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος
  • [08] Βασικός μέτοχος
  • [09] Κυβέρνηση
  • [10] Μισθολόγιο Δημοσίου
  • [11] Αυξήσεις και αναδρομικά σε απόστρατους
  • [12] Χωροταξικό νομοσχέδιο
  • [13] Υπόθεση Βαβύλη
  • [14] Νίκος Κωνσταντόπουλος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/3/2005

    Η ευρωπαϊκή οικονομία, η ελληνική οικονομία και η αγορά ακινήτων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ευκαιρίες στέγης σε 58 περιοχές της Αττικής. Πού θα βρείτε τις πιο οικονομικές λύσεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δημόσιο: Αλλαγές στους μισθούς. Καταγραφή όλων των επιδομάτων. Ενιαίες οι αποδοχές κατά κλάδο, ανεξαρτήτως υπουργείου ή δημοσίου φορέα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 11 "ενέσεις" στα άδεια ταμεία. Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό για τα ελλείμματα.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Χτίζουν και οι "μικροί". Τι αλλάζει στις εκτός σχεδίου περιοχές με το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Χτύπημα στην καρδιά της διαπλοκής. Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τον βασικό μέτοχο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Γενναίες αυξήσεις και αναδρομικά σε χιλιάδες απόστρατους. "Χρυσό" πακέτο της κυβέρνησης για Στρατό και Σώματα Ασφαλείας.

    ΕΘΝΟΣ: Κόβουν τώρα και φοροαπαλλαγές. Υπό το κράτος πανικού, εξαιτίας της κατάρρευσης των εσόδων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σώνει και καλά τον θέλουν στα μαχαίρια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Άσχετοι και εντελώς ξένοι με την Εκκλησία αναπαράγουν το προγραμματισμένο μίσος κατά του Αρχιεπισκόπου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ακίνητα: έως 30% οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η διαπλοκή δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα. Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Ν. Κωνσταντόπουλος παρεμβαίνει για το "βασικό μέτοχο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Συμφωνία Παλαιστίνης - Ιορδανίας για άρση αναγνώρισης αν... Τρίζει ο θρόνος Ειρηναίου.

    ΕΣΤΙΑ: Κρίσιμη εβδομάδα για την Ευρώπη. Αναθεώρησις της οικονομικής πολιτικής.

    ESPRESSO: Μπλόκο στη μαφία της απάτης. Αποκλειστικό: Μεγάλο χτύπημα του υπ. Οικονομικών - Έπιασαν δύο κοντέινερ στον Πειραιά.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πιο σεμνά Μακαριώτατε... Αυστηρή παρέμβαση Παπούλια.

    TRAFFIC NEWS: Δεν είπα στον Μάκη ότι έδερνε τη γυναίκα του ο Νίκος. Διαψεύδει το δημοσίευμα η κα Δαρκοφίκη.

    Η ΧΩΡΑ: Ακίνητα με... καπέλο. Νέες αυξήσεις εν όψει αλλαγών στη φορολογία.

    City Press: Ξέσπασε κρίση συνοχής στην ΕΕ. Κίνδυνος να μην υπερψηφίσουν οι Γάλλοι το Ευρωσύνταγμα.

    METRO: Κρίσιμη εβδομάδα. Σε πρώτο πλάνο εθνικά θέματα, οικονομία και "βασικός μέτοχος".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ναρκω-σοκ στη Θεσσαλονίκη. 11 θάνατοι από ναρκωτικά σε μία εβδομάδα!

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Οι 10 πληγές του Σεΐχ Σου. Στα δίχτυα της γραφειοκρατίας το πρόγραμμα προστασίας.

    [03] Ευρωπαϊκή Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "η εβδομάδα αυτή είναι μία από τις κρισιμότερες για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας και της ιδίας της Ευρώπης. Αύριο και μεθαύριο οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνέρχονται στις Βρυξέλλες όπου καλούνται να λάβουν γενναίες αποφάσεις προκειμένου να αντιμετωπισθή η δεινή κρίσις που μαστίζει την ευρωπαϊκή οικονομία. Και παράλληλα, να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες που θα βελτιώσουν τις προοπτικές για το μέλλον".

    Η City Press γράφει ότι "κίνδυνος να μην υπερψηφίσουν οι Γάλλοι το Ευρωσύνταγμα. Αντερς Φογκ Ρασμουσεν, πρωθυπουργός της Δανίας: Να πούμε "ναι" στο Ευρωσύνταγμα ή να αποχωρήσουμε από την ΕΕ. Ευρωπαίοι σοσιαλιστές: Αυστηρότεροι τώρα προς την Τουρκία λόγω των δυσκολιών της διεύρυνσης. Αναθεώρηση Συμφώνου Σταθερότητας: Σοβαρές αντιθέσεις αλλά και έλλειψη αποτελεσματικότητας".

    [04] Ελληνική Οικονομία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "μέσα στις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει πακέτο μέτρων που αρχικά προγραμματιζόταν να εφαρμοστεί από το 2006. Όμως, η πολύ κακή πορεία των βασικών μεγεθών της οικονομίας επιβάλλει τη λήψη και την εφαρμογή τους από τώρα, αφού κάθε αναβολή βάζει σε κίνδυνο την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού".

    [05] Ακίνητα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "αυξημένη ζήτηση για την αγορά ακινήτων παρατηρείται στην αγορά καθώς οι εξαγγελίες για την εφαρμογή του ΦΠΑ αλλά και τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες θορύβησαν τους υποψήφιους αγοραστές που σπεύδουν να αποκτήσουν το σπίτι τους πριν απαιτηθεί να διαθέσουν μεγαλύτερα ποσά".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "σε αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων μέσα στο 2005 γύρω στο 30% ώστε να προσεγγίσουν τις αγοραίες και θέσπιση ενός αντικειμενικού τρόπου προσδιορισμού της αξίας των νέων ακινήτων αναμένεται να προχωρήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Κι αυτό γιατί μία απότομα υπερβολική αύξησή τους ελλοχεύει τον κίνδυνο "κρίσης " στην αγορά".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "κλιμακώνονται οι τιμές στις ακριβές περιοχές, καθώς και στους δήμους με υψηλό συντελεστή δόμησης. Μεγάλες αυξήσεις βαρύνουν τα διαμερίσματα και τις επαγγελματικές στέγες του κέντρου της Αθήνας ,των βορείων και νοτίων προαστίων. Κατακόρυφη άνοδος του ποσοστού των μεταβιβάσεων εν όψει πιθανών αλλαγών στη φορολογία ακινήτων".

    [06] Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

    Η Espresso επισημαίνει ότι "ένας άγνωστος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια στα Ιεροσόλυμα, με στόχο την αραβοποίηση του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Ένας πόλεμος που κατά καιρούς "φουντώνει" ανάλογα με τις συγκυρίες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "κλονίζει τον Πατριάρχη Ειρηναίο η πώληση ακινήτων στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ σε Ισραηλινούς επιχειρηματίες. Παλαιστίνη και Ιορδανία (υπήκοος της οποίας είναι ο Ειρηναίος) διαβουλεύονται και δεν αποκλείεται να ζητηθεί αντικατάστασή του. Εναντίον του Πατριάρχη και οι Ορθόδοξοι Άραβες, που διαδήλωσαν χθες. Σπεύδουν στην Ιερουσαλήμ εμπειρογνώμονες του υπ. Εξωτερικών".

    [07] Πρόεδρος της Δημοκρατίας-Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "άσχετοι και εντελώς ξένοι με την Εκκλησία αναπαράγουν το προγραμματισμένο μίσος κατά του Αρχιεπισκόπου και εκ του μη όντως προσπαθούν να τον παρουσιάσουν στον Ελληνικό λαό "Σώνει και καλά να βρίσκεται στα μαχαίρια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας". Χθες ημέρα της Ορθοδοξίας άφηναν να έρπουν φήμες ότι ο Πρόεδρος δεν θα παραθέσει γεύμα, ως είθισται, στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Απεναντίας ο κ. Παπούλιας και το "Πάτερ Ημών" και το "Πιστεύω" απήγγειλε κατά την διάρκεια της χθεσινής Αρχιεπισκοπικής και Αρχιερατικής συλλειτουργίας. Είπαν ή μάλλον εξήμεσαν ψεύδη ασύστολα ότι ο Αρχιεπίσκοπος "ντρέπεται" και δεν σηκώνει τα μάτια ψηλά. Ακόμα απήγαν να τον παρουσιάσουν σε "πόλεμο" με τον κ. Παπούλια. Μάλιστα τις προεδρικές επισημάνσεις περί διακριτών ρόλων Κράτους-Εκκλησίας όπως και την παραίνεση για κάθαρση τα παρουσίασαν "ως προεδρικό εξάψαλμο του Προέδρου κατά του Αρχιεπισκόπου".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "η Εκκλησία να προχωρήσει στην κάθαρση με ταπεινότητα, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, και να σεβαστεί τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους".

    [08] Βασικός μέτοχος

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα κατά της διαπλοκής και υπέρ της διαφάνειας έστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα της ΚΕ της ΝΔ. Εξαπέλυσε δε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση που κρατά στο θέμα του βασικού μετόχου, τονίζοντας ότι κάποιοι επιλέγουν την υπονόμευση των προσπαθειών της κυβέρνησης".

    [09] Κυβέρνηση

    Η metro γράφει ότι "εξελίξεις στα εθνικά θέματα στην οικονομία και στο θέμα του "βασικού μετόχου" δρομολογεί, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα. Κάνοντας λόγο όλες οι πλευρές για "κρίσιμη εβδομάδα" αναφέρονται αφ΄ενός στη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογό του αφ΄ετέρου στο ραντεβού που έχει σήμερα στις Βρυξέλλες για τον "βασικό μέτοχο" ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος αλλά ακόμα και στην κατάθεση του ελληνικού Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης στην ΕΕ και στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Π. Μολυβιάτη με την Αμερικανίδα ομόλογό του Κοντολίζα Ράις".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "με άδεια τα κρατικά ταμεία και "κυνηγημένη" από τον στόχο για μείωση του ελλείμματος το 2006 κάτω από το 3% του ΑΕΠ, η κυβέρνηση ανακαλύπτει πως οι ισχύουσες φοροαπαλλαγές ευνοούν τις "ισχυρές κοινωνικές ομάδες" και τις θέσει υπό επανεξέταση. Υπενθυμίζεται πως παρόμοιες απόπειρες κατά το παρελθόν δεν ευοδώθηκαν καθώς συνάντηση τις έντονες αντιδράσεις των θιγομένων. Οι οποίοι σήμερα καλούνται να πληρώσουν τα επίχειρα της μοιραίας "απογραφής".

    [10] Μισθολόγιο Δημοσίου

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "νέο μισθολόγιο με το οποίο ανατρέπεται η σημερινή άκριτη επιδοματική πολιτική και έχει ως στόχο την άμβλυνση των μισθολογικών ανισοτήτων καταρτίζει το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης εν όψει της επανάληψης του διαλόγου για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με την ΑΔΕΔΥ".

    [11] Αυξήσεις και αναδρομικά σε απόστρατους

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "ανοίγει σε λίγο καιρό ο δρόμος για την επέκταση εφαρμογής των νόμων 2838 και 3016 περί "μισθολογικών προαγωγών" και στους περίπου 90.000 απόστρατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που αποστρατεύτηκαν πριν από τις 30/6/00 και 31/12/01. Μπορεί, βέβαια, η συγκρότηση της επιτροπής που θα υπολογίσει το απαιτούμενο ποσό για την επέκταση αυτή να καθυστέρησε λίγο, ωστόσο η διαδικασία που μέσα στο προσεχές διάστημα θα δώσει οριστικό τέλος στις συντάξεις δύο και τριών ταχυτήτων που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη δρομολογηθεί".

    [12] Χωροταξικό νομοσχέδιο

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "τέλος στην αγωνία χιλιάδων ιδιοκτητών μικρών οικοπέδων στις εκτός σχεδίου περιοχές δίνει το ΥΠΕΧΩΔΕ με το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Α" τα μικρά οικόπεδα, ακόμη και όσα έχουν εμβαδόν 750 τμ θα διατηρήσουν την αρτιότητα και οικοδομησιμότητά τους σε όλες τις περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ενώ θα τεθούν κάποιοι περιορισμοί στα νησιά. Οι οικοδομικές άδειες, οι οποίες θα υπάρχουν πριν από την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων (κατά περιοχή) θα είναι αξιοποιήσιμες".

    [13] Υπόθεση Βαβύλη

    H TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι "την Αρχιεπισκοπή Αθηνών "καίει" μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Βλάχου ο καταζητούμενος Απόστολος Βαβύλης! Μιλώντας στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" ο γνωστός δικηγόρος μετέφερε την επιβεβαίωση του πελάτη του ότι "από κύκλους της Αρχιεπισκοπής Αθηνών οι οποίοι αναφέρθηκαν σε αποστολή υψίστης εθνικής σημασίας, δόθηκε η εντολή να μεταβεί ο Απόστολος Βαβύλης ως έμπιστος ικανός και δραστήριος άνθρωπος, στα Ιεροσόλυμα και χρησιμοποιώντας τις εκεί επαφές και γνωριμίες του να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην εκλογή του κ. Ειρηναίου στον πατριαρχικό θρόνο".

    [14] Νίκος Κωνσταντόπουλος

    "Η Δικαιοσύνη και η Εκκλησία είναι χώροι ευαίσθητοι και κρίσιμοι για το δημόσιο βίο, αποκτούν υπόσταση στην κοινωνική συνείδηση από τον τρόπο λειτουργίας τους και από τη στάση των φορέων τους. Ο κ. Κάρολος Παπούλιας είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων. Προσωπικά έχω αδιατάρακτες κι ειλικρινείς σχέσεις φιλίας εδώ και τριάντα χρόνια. Όλα τα άλλα είναι παρελθόν. Ο ΣΥΝ, κατά τη γνώμη μου, πρέπει διαρκώς να δικαιώνεται εσωτερικά και προς τους πολίτες ως η ανανεωτική, ριζοσπαστική και οικολογική δύναμη της Αριστεράς", τονίζει σε συνέντευξή του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 21 March 2005 - 21:13:42 UTC