Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-03-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/3/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΛΑΦΚΑ
  • [04] Κυβέρνηση
  • [05] Εκκλησιαστική κρίση
  • [06] 7ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ
  • [07] Οικονομικά ΠΑΣΟΚ
  • [08] Απελευθέρωση ωραρίου καταστημάτων
  • [09] Στεγαστικό από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
  • [10] Προσλήψεις
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [12] Ελεύθερα ωράριο, προσφορές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/3/2005

    Η απελευθέρωση του ωραρίου στα καταστήματα, το 7ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και το θέμα του ΛΑΦΚΑ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αποπληρωμή κατοικίας σε 40 χρόνια. Επανάσταση στα στεγαστικά δάνεια.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Προσλήψεις για 7.252 θέσεις. Αιτήσεις από 7 έως 18 Μαρτίου στον ΟΑΕΔ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ο λοχίας, η ΕΥΠ και ο Χριστόδουλος. Παρέμβαση για αποστρατεία πριν ολοκληρώσει την 9ετή θητεία του.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Επιστροφή στο παρελθόν! Ξαναγύρισε ο Λαλιώτης - Αναβάλλεται η "Νέα Εποχή".

    Η ΑΥΓΗ: Ωράριο-λάστιχο και την Κυριακή. Η κυβέρνηση ικανοποιεί τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Απ' τον Μαρξ στην Γιάννα το ΠΑΣΟΚ!!! Τρίζουν τα κόκκαλα του Ανδρέα από το νέο... άλμα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τρία ψέματα σε τρεις ημέρες. Τα εκκλησιαστικά, οι συντάξεις, ο μέτοχος. Οι υπουργικές διαψεύσεις υποσκάπτουν πλέον το κύρος της κυβέρνησης!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 7.552 θέσεις σε νομαρχίες, Ταμεία, Ταμιευτήριο. Τέσσερα νέα προγράμματα Stage του ΟΑΕΔ για ανέργους.

    ΕΘΝΟΣ: ΞΕΚΙΝΗΜΑ αναγέννησης. Συνέδριο αλλαγών-Νέα κοινωνική συμφωνία-Δημοκρατικές ανατροπές-Μέτωπο στον κρατισμό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πρόεδρος του Συνεδρίου το "θείο βρέφος" του Ανδρέα Παπανδρέου και Αρχιστράτηγος ο Κ. Λαλιώτης με ανάθεση Γιώργου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Παρέμβαση Καραμανλή για το ΛΑΦΚΑ. Ζητούν ο υφυπουργός Εργασίας, βουλευτές και συνδικαλιστές της ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 3 αλλαγές για επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Κυβέρνηση: Εντυπωσιακά βήματα στην αναδιάρθρωση της αγοράς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η αλλαγή του Γιώργου. Σε 5 άξονες περιέγραψε την ανατροπή και το νέο ΠΑΣΟΚ.

    ΕΣΤΙΑ: Μέγα σκάνδαλο τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Έλαβε δάνειο ύψους 46,9 εκατ. ευρώ από την Αγροτική Τράπεζα.

    ESPRESSO: Ανήλικες στο πεζοδρόμιο. Αδίστακτη συμμορία τις εκμεταλλεύεται και τις προωθεί στο κέντρο της Αθήνας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Απελευθέρωση του ωραρίου σε όλη τη χώρα. Εντός 20 ημερών οι προτάσεις φορέων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αναμένεται πολιτική λύση. Σε αναμονή νομοθετικής πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού για το ΛΑΦΚΑ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ανέβασε και Λαλιώτη στο τρένο. Συνέδριο αλλαγών - Έκπληξη από Γιώργο.

    Η ΝΙΚΗ: Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει. Το στίγμα του νέου κόμματος έδωσε ο Παπανδρέου.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Παρέμβαση Καραμανλή για το ΛΑΦΚΑ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ωράριο εξόντωσης εργαζομένων και μικρομεσαίων. Κυβερνητικό "δώρο" στα μεγάλα καταστήματα-αλυσίδες.

    TRAFFIC NEWS: Παπάς τεμάχισε πτώμα γυναίκας. Δεν χωρούσε στο φέρετρο, όπως γράφουν εφημερίδες στη Ρόδο.

    Η ΧΩΡΑ: Ωράριο 9 με 9 και ανοιχτά την Κυριακή. Οι 12 αλλαγές για τη λειτουργία των καταστημάτων.

    City Press: ΛΑΦΚΑ: Πίεση στην κυβέρνηση για άμεση πολιτική λύση. Στελέχη της κυβέρνησης, βουλευτές της ΝΔ, η ΔΑΚΕ και ο παραταξιακός Τύπος ζητούν άμεση αλλαγή πολιτικής στο θέμα.

    METRO: Ανατροπές στην αγορά. Ριζικές αλλαγές για τα ωράρια λειτουργίας πρότεινε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ανοιχτά και τις Κυριακές. Χωρίς ωράριο η αγορά και τα εμπορικά καταστήματα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καραμανλής: για ειρήνη. Παπανδρέου: για άλλο ήλιο. Σε Βαλκάνια - Αθήνα. Ο καθένας σε αγώνα από άλλη σκοπιά.

    [03] ΛΑΦΚΑ

    Η Espresso υπογραμμίζει ότι "ενοχλημένος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός από τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση του ΛΑΦΚΑ και προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των συνταξιούχων".

    Η City Press τονίζει ότι "στελέχη της κυβέρνησης, βουλευτές της ΝΔ, η ΔΑΚΕ και ο παραταξιακός Τύπος ζητούν άμεση αλλαγή πολιτικής στο θέμα. Νέα δήλωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, με την οποία υποστηρίζεται ότι ο πρωθυπουργός, τελικά, δεν ήταν ενήμερος. Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ συνδυάζει την παραίτηση του Β. Γούλα από τη δικαστική διεκδίκηση με τη μελλοντική προώθηση της συζύγου του στην αντιπροεδρία του Ελεγκτικού Συνεδρίου"

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "λύση στο θέμα της καταβολής των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ φημολογείται ότι θα δώσει η κυβέρνηση, ακόμη και με νομοθετική ρύθμιση, ανεξάρτητα από τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης. Στην ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλία για τα αναδρομικά πριν το θέμα κριθεί αμετάκλητα από τα δικαστήριο, προσανατολίζεται σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η καταβολή του ΛΑΦΚΑ σε ισόποσες δόσεις από το 2006".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "πληθαίνουν οι φωνές συνδικαλιστών και βουλευτών που ζητούν την άμεση λήψη πολιτικής απόφασης για την επίλυση του ...σύγχρονου Γόρδιο Δεσμού των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ. Πάντως, η κυβέρνηση δια του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπρόσωπου Ευάγγελου Αντώναρου επιμένει να θέτει ως βασική προϋπόθεση για την καταβολή των αναδρομικών την αμετάκλητη δικαστική απόφαση".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 γράφει ότι "μια απίστευτης έμπνευσης λαθροχειρία και μια συντονισμένη "μακριά γαϊδούρα" ευθυνών αλλά και το παιχνίδι της κολοκυθιάς και του "παρ΄τον παπά" μεταξύ κυβερνητικών στελεχών εκτυλίχθηκε που προκάλεσε την οργή στο Μέγαρο Μαξίμου για τους χειρισμούς με τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ. Και προκειμένου να "επουλωθεί" το βαθύ τραύμα που προκάλεσε η άρση της προσφυγής του Βασίλη Γούλα διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα κατόπιν εορτής, με κροκοδείλια δάκρυα πήραν το "κεφάλι" του κ. Γούλα".

    [04] Κυβέρνηση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "τρεις νομοθετικές παρεμβάσεις για τις επιχειρήσεις ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση: το θεσμικό πλαίσιο για την αγορά που προβλέπει νέο ωράριο για τα καταστήματα, τις υπουργικές αποφάσεις για την ενεργοποίηση του αναπτυξιακού νόμου, καθώς και τη νέα διαδικασία ελέγχων για τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "τρία ψέματα σε τρεις ημέρες πάνω σε τρία κορυφαία ζητήματα υποσκάπτουν πλέον σοβαρά το κύρος της κυβέρνησης: Υφυπουργός δηλώνει στη Βουλή ότι δεν μπορεί να γίνει έλεγχος στα οικονομικά της Εκκλησίας χωρίς εισαγγελική ή δικαστική εντολή, για να αποδειχθεί ότι δεν υφίσταται κανένα τέτοιο εμπόδιο αφού υπάρχουν τουλάχιστον δύο αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θεμελιώνουν όχι μόνο το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση του ελέγχου. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε προχθές ότι ο Πρωθυπουργός "ενημερώθηκε έγκαιρα" για την απόσυρση της προσφυγής για τον ΛΑΦΚΑ αλλά χθες δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε "μετά την απόσυρση. Δύο υπουργοί διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι δεν πρόκειται να σταλούν εντός 15ημέρου πρόσθετες εξηγήσεις στην Επιτροπή για τον "βασικό μέτοχο" και ότι αυτά αποτελούν "πρωτοφανή διαστρέβλωση της πραγματικότητας" αλλά χθες εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε ότι "οι ελληνικές αρχές υποσχέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα να επανέλθουν με πρόσθετες πληροφορίες μέσα στο επόμενα δεκαπενθήμερο".

    [05] Εκκλησιαστική κρίση

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "η αυτοκάθαρση στο χώρο της Εκκλησίας φαίνεται ότι περνάει ...κρίση, καθώς οι ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να λάβουν τις απαντήσεις και τις ανάλογες εξηγήσεις από τους μητροπολίτες που κατηγορούνται για διάφορα σκάνδαλα".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "τον "καλό του λόγο" ακόμα και για την αποστρατεία του αρχιλοχία πεζοναυτών και μετέπειτα Αρχιμανδρίτη Αχιλλίου είπε ο Αρχιεπίσκοπος. Αποδέκτης του ο τότε ταξίαρχος Φ. Λουκόπουλος ο οποίος αργότερα τοποθετείται α΄υποδιοικητής της ΕΥΠ. Η "Α" σήμερα δημοσιεύει και τις τρεις αναφορές του (δύο θετικές και μία αναγκαστικά αρνητική) για τον Αχίλλιο μεταξύ των οποίων κι αυτή όπου αναφέρεται η παρέμβαση του κ. Χριστόδουλου".

    [06] 7ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "την "αναγέννηση" του πολιτικού φορέα που ίδρυσε ο πατέρας του, Ανδρέας Παπανδρέου, προσκαλώντας στη νέα πορεία όλα τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, διακήρυξε χθες ο πρόεδρος του κόμματος, ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου. Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή, καταλογίζοντάς της ευθυνοφοβία, έλλειψη στρατηγικής και μοιρολατρία".

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "με ομιλία-σταθμό του Γιώργου Παπανδρέου και με μια πολιτική έκπληξη πρώτου μεγέθους, την ολική επαναφορά του Κ. Λαλιώτη στο προσκήνιο, άνοιξε τις εργασίες του το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "άρχισε χθες το βράδυ το 7ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ από της ιδρύσεώς του το 1974. Χωρίς πολλές πράσινες σημαίες και πράσινους ήλιους αλλά και χωρίς Κάρμινα Μπουράνα. Το γήπεδο του ΤΑΕ-ΚΒΟ-ΝΤΟ ήταν κατάμεστο. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πριν ξεκινήσει την ομιλία κάλεσε να σηκωθούν όρθιοι εκείνοι που τον Σεπτέμβρη του 1974 υπέγραψαν μαζί με τον Ανδρέα Παπανδρέου την ιδρυτική πράξη του Κινήματος. Ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του ζήτησε από τα μέλη να διδαχθούν από τα λάθη για να κτίσουν όλοι μαζί το νέο ΠΑΣΟΚ. Διαβεβαίωσε ότι θα είναι το νέο κόμμα σύντομα Κυβέρνηση. έκπληξη προκάλεσε σε φίλους και πολιτικούς αντιπάλους η ανάθεση της Προεδρίας του Συνεδρίου στον Κώστα Λαλιώτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρκάς πολιτικός μετά το τέλος του Συνεδρίου δεν θα μετέχει σε κανένα όργανο του Κόμματος. Είναι μια σαφής προειδοποίηση προς τους εκσυγχρονιστές και τον ίδιο τον Σημίτη η κίνηση αυτή του κ. Παπανδρέου. Το Συνέδριο αυτό του ΠΑΣΟΚ θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες και θα είναι Συνέδριο Εκπλήξεων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "τη δική του αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ -μετά την πρώτη αλλαγή του Ανδρέα Παπανδρέου και τον εκσυγχρονισμό του Κώστα Σημίτη- εξήγγειλε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου στο πρώτο συνέδριο επί αρχηγίας του. Πρότεινε νέα κοινωνική συμφωνία μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του λαού με 5 άξονες, εξαπέλυσε μύδρους κατά του "κρατισμού" και τάχθηκε υπέρ της αγοράς, αλλά με "κοινωνική λογοδοσία". Επιστροφή Λαλιώτη, με ανάληψη της προεδρίας του συνεδρίου".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά ότι "την επίθεση κατά της ΝΔ την οποία εξαπέλυσε μιλώντας στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου συνδύασε με την επιστροφή του Κώστα Λαλιώτη και την αναβολή της "νέας εποχής".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "απ' τον Κάρολο Μαρξ στην Γιάννα Αγγελοπούλου. Από Κίνημα μαζών, σε χαλαρή συνομοσπονδία παραγόντων μη κυβερνητικών οργανώσεων και διάφορων αναξιοπαθούντων μεταναστών. Εδώ ακριβώς κατέληξε το ΠΑΣΟΚ μετά από μία ιστορική διαδρομή που σημάδεψε την πολιτική ιστορία του τόπου. Πράγματι, ο Γιώργος Παπανδρέου τα άλλαξε όλα, αν κρίνουμε απ' την ομιλία του, στην έναρξη του έβδομου Συνεδρίου, αλλά και τις προθέσεις του όσον αφορά το ιδεολογικό περίγραμμα και τη νέα δομή του Κινήματος".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "σήμα συστράτευσης για τις μεγάλες ανατροπές που θα επαναφέρουν το ΠΑΣΟΚ σε τροχιά νίκης έδωσε χθες ο Γ. Παπανδρέου, διατυπώνοντας καινοτόμες θέσεις για τον ρόλο και τις πολιτικές ενός σύγχρονου προοδευτικού κόμματος εξουσίας. Αποτίμησε θετικά το έργο των κυβερνήσεων Σημίτη και χαρακτήρισε πολιτικό τουρίστα τον Κ. Καραμανλή".

    [07] Οικονομικά ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο προκύπτει από τον Ισολογισμό Εσόδων - Δαπανών του ΠΑΣΟΚ που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες "Νέα " και "Ελευθεροτυπία". Συγκεκριμένα: το έτος 2004, το ΠΑΣΟΚ έλαβε δάνεια από την Αγροτική Τράπεζα συνολικού ύψους 46,9 εκατομμυρίων ευρώ (16 δισ δρχ)!".

    [08] Απελευθέρωση ωραρίου καταστημάτων

    ΤΟ METRO εκτιμά ότι "τα πάνω κάτω φέρνουν στη λειτουργία της αγοράς οι 12 αλλαγές που προτείνει το υπουργείο Ανάπτυξης για το ωράριο των καταστημάτων, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας εφ΄εξής των λαϊκών αγορών και του υπαίθριου εμπορίου, ενώ από τις κατά τόπους νομαρχιακές διοικήσεις θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα εξακολουθεί να ισχύει το θεϊκό παράγγελμα 'και την έβδομη μέρα ξεκούραση' ".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "ριζικές παρεμβάσεις στην αγορά εισηγείται η κυβέρνηση. Το πλαίσιο που παρουσίασε ο Γ. Παπαθανασίου περιλαμβάνει την επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων ανάλογα με τις αποφάσεις των νομαρχιών".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σχολιάζει ότι "νέο χτύπημα ενάντια σε εργαζόμενους και μικρούς επαγγελματίες επιχειρεί να καταφέρει η κυβέρνηση Καραμανλή, με αιχμή, αυτή τη φορά, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "προς την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων κινείται νομοσχέδιο που θα αλλάξει τους κανόνες λειτουργίας του εμπορίου. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι πρόκειται για τη σημαντικότερη έως τώρα παρέμβαση στη λειτουργία της αγοράς. Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας δήλωσε ότι ο νέος νόμος θα έχει ευρύτερες επιπτώσεις στην αύξηση της απασχόλησης, την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις απαιτήσεις των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων αλυσίδων η κυβέρνηση με νομοσχέδιο ανάβει 'πράσινο φως' για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, ακόμη και η αργία της Κυριακής θα μπορεί να καταργηθεί με απόφαση του νομάρχη! Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα κατά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν στον πόλεμο τιμών των μεγάλων".

    [09] Στεγαστικό από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτση) " 'Επανάσταση' στη χορήγηση τραπεζικών δανείων προς μικρομεσαία και χαμηλά εισοδήματα σκοπεύει να φέρει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο προχωρά στην καθιέρωση στεγαστικού δανείου που θα έχει διάρκεια 40 έτη, ενώ το επιτόκιό του θα είναι 3,5%, κυμαινόμενο για ποσά άνω των 200.000 ευρώ. Με την καθιέρωση του συγκεκριμένου δανείου θα καταφέρουν να αποκτήσουν επαρκή χρηματοδότηση για να καλύψουν τις στεγαστικές τους ανάγκες χιλιάδες μικρομεσαία νοικοκυριά που μέχρι σήμερα δεν είχαν πρόσβαση στα στεγαστικά δάνεια, αφού η διάρκεια τους φθάνει το ανώτατο μέχρι τα 30 έτη, ενώ και τα επιτόκια τους κυμαίνονται σε υψηλότερα επίπεδα".

    [10] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "τέσσερα νέα προγράμματα 'stage' για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας 7.252 ανέργων σε φορείς του τομέα Υγείας και Πρόνοιας, στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και τον ΟΑΕΔ, καθώς και σε φορείς εποπτευόμενους από ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού και ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανακοίνωσε χθες ο ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με το υπουργείο Απασχόλησης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "ανοίγουν 7.252 θέσεις εργασίας στην Υγεία, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, τις Νομαρχίες καθώς και σε άλλους δημόσιους φορείς, για ισάριθμους εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ, με 4 νέα προγράμματα εργασιακής εμπειρίας (stage) που θέτει σε ισχύ ο οργανισμός. Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 18 Μαρτίου".

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Κριτήριο η βιωσιμότητα. Ειδική βαθμολογία για ένταξη των επενδύσεων στον νέο αναπτυξιακό νόμο".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Διχάζει την αγορά η αργία της Κυριακής. Καθιερώνεται εθνικό ωράριο για τα καταστήματα έως τις 9 μ.μ.".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Αποφάσεις για υλοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου. Κρίνεται άμεσα η απήχηση των κινήτρων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κύμα φοροελέγχων για τις εκκρεμείς υποθέσεις. Στο στόχαστρο όσοι δεν ρύθμισαν ΦΠΑ και εισόδημα".

    [12] Ελεύθερα ωράριο, προσφορές

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "δώδεκα σημαντικές θεσμικές αλλαγές προβλέπονται στο ν/σ για το εμπόριο και τις λαϊκές και υπαίθριες αγορές, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου. Βασικότερες αλλαγές είναι η διεύρυνση και μερική απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων, των εκπτώσεων και προσφορών. Το νέο καθεστώς δίνει στους νομάρχες τη δυνατότητα μόνο να επιμηκύνουν το ωράριο, τόσο τις καθημερινές όσο και τις Κυριακές. Σε εθνικό επίπεδο τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή μέχρι τις 21.00μμ και τα Σάββατα μέχρι τις 20.00 μμ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 4 March 2005 - 23:05:39 UTC