Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-03-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/2/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΛΑΦΚΑ
  • [04] Εκκλησία της Ελλάδος
  • [05] Δικαιοσύνη
  • [06] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ
  • [07] Οικονομία
  • [08] Παιδεία
  • [09] Κινητοποιήσεις
  • [10] Προσλήψεις
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [12] Αποκρατικοποιήσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/2/2005

    Η υπόθεση του ΛΑΦΚΑ, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και η κρίση στην Εκκλησία της Ελλάδος και τη Δικαιοσύνη είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 11 νέα τμήματα για υποψήφιους φοιτητές. Τι αλλάζει στα μηχανογραφικά.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ο κακός μας ο καιρός! Το χιόνι σκέπασε τη Βόρ. Ελλάδα αλλά και τη Φθιώτιδα!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Έκλεψαν 300 δισ. από τους συνταξιούχους. Πώς για 12 χρόνια ο ΛΑΦΚΑ επιδοτούσε χωρίς αποτελέσματα τα ελλειμματικά ταμεία.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ζήσε... Μάη να φας ΛΑΦΚΑ. Αναδρομικά: Το 2007 θα εισπράξουν οι συνταξιούχοι.

    Η ΑΥΓΗ: Θα χάσουμε 1,5 δισ. ευρώ από το Γ΄ ΚΠΣ. Προβληματικές 4.000 δημόσιες συμβάσεις σε σύνολο 10.000.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Η ΚΥΠ του Σημίτη φακέλωνε τον Χριστόδουλο. Απόρρητο έγγραφο-φωτιά αποκαλύπτει την σκευωρία που είχε στηθεί σε βάρος της Εκκλησίας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πώς έπαιρνε τα "δωράκια" το κύκλωμα των δικαστών, ο εισαγγελέας, η ανακρίτρια και οι μεγαλοδικηγόροι. "Το Βήμα" αποκαλύπτει τις καταθέσεις για τα δικαστικά κυκλώματα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 3.598 προσλήψεις σε Δημόσιο, δήμους, νοσοκομεία. Όλες οι θέσεις που προκηρύσσονται.

    ΕΘΝΟΣ: Γνώριζε ο Καραμανλής. Κυβερνητικός εμφύλιος για το φιάσκο με τον ΛΑΦΚΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μικρής εντάσεως οι μετασεισμοί στην Εκκλησία. Ενώ σήμερα στη Δ.Ι.Σ. ξεκαθαρίζουν οι περιπτώσεις των Μητροπολιτών Ζακύνθου κ. Χρυσόστομου και Περιστερίου κ. Χρυσόστομου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πώς μεθοδεύει την υποταγή του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παπανδρέου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το οποίο ανοίγει τις πύλες του σήμερα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επιστροφή του ΛΑΦΚΑ χωρίς δικαστική απόφαση. Κυβέρνηση: Έτοιμη για επίσημες ανακοινώσεις όταν υπολογισθούν τα οικονομικά δεδομένα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πανικός... κομίζουν ΓΛΑΦΚΑ. Τα θολώνει η κυβέρνηση και κρύβεται πίσω από τον Γούλα.

    ΕΣΤΙΑ: Μέγα λάθος με το ΛΑΦΚΑ. Η Κυβέρνησις εκτίθεται χωρίς λόγο.

    ESPRESSO: "Έζησα στον κόσμο του Σατανά". Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το σατανιστικό κύκλωμα που δρα στη χώρα μας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ώρα πολιτικής για τον Γ. Α. Παπανδρέου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αναζητείται ο γκαφατζής. "Θύελλα" αντιδράσεων για το ΛΑΦΚΑ.

    ΤΑ ΝΕΑ:Κρύβονται πίσω από τον... Γούλα. Σε κλίμα πανικού ψάχνει λύση η κυβέρνηση.

    Η ΝΙΚΗ: Νέο ξεκίνημα. Αρχίζει σήμερα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Άνοιγμα του Γιώργου Παπανδρέου στην κοινωνία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εδώ και τώρα δώστε τα αναδρομικά αυξήστε τις συντάξεις.

    TRAFFIC NEWS: Λάκης - Κούγιας: Στο ρινγκ μέχρι τελικής πτώσεως. Και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

    Η ΧΩΡΑ: 3 εκατ. στην πείνα σε όλη τη χώρα και άλλοι τόσο πλησιάζουν τα όρια της φτώχειας.

    City Press: Γιαούρτι με... ΛΑΦΚΑ στο πολιτικό σύστημα.

    Μetro: Θύελλα για τον ΛΑΦΚΑ. Πυρά από όλες τις πλευρές δέχεται η κυβέρνηση για το θέμα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι αλλαγές στο μηχανογραφικό. Πανελλαδικές εξετάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Όλη η πόλη μια παρέα". Σήμερα Τσικνοπέμπτη.

    [03] ΛΑΦΚΑ

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "από καθαρά νομικής πλευράς, είναι ίσως ορθή η στάσις της Κυβερνήσεως στο θέμα που έχει ανακύψει με την αναδρομική επιστροφή των κρατήσεων υπέρ του ΛΑΦΚΑ. Ο υπουργός Οικονομίας επανέλαβε χθες ότι η Κυβέρνησις δεσμεύεται πως αν εκδοθή τελεσίδικη δικαστική απόφασις που θα δικαιώνη έστω και έναν συνταξιούχο, θα λάβουν αναδρομικώς τα χρήματά τους όλοι οι δικαιούχοι. Από πολιτικής πλευράς όμως ο χειρισμός του θέματος είναι τουλάχιστον αψυχολόγητος. Διότι προκαλείται τεράστια -και εύλογη- αντίδρασις εκ μέρους του συνόλου των συνταξιούχων, για ένα ζήτημα που σε τελική ανάλυση δεν αποκλείεται να επιλυθή προς όφελός τους".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "θύελλα αντιδράσεων και κατακραυγής σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα ανάμεσα στους εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, προκάλεσε η βρώμικη κομπίνα της κυβέρνησης. Συνδικαλιστές συνταξιούχων οργανώσεων και στελέχη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν δυναμική διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομίας. Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, κατάγγειλε τον εμπαιγμό και απαίτησε την άμεση καταβολή των αναδρομικών και την ουσιαστική αύξηση των συντάξεων, ενώ κατέθεσε και Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή.

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι "σφοδρή ήταν η αντίδραση κομμάτων και συνταξιούχων, μετά τη δικαστική εμπλοκή που παρουσιάστηκε στο θέμα με τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ. Η δικαστική εμπλοκή σημειώθηκε από την αιφνιδιαστική παραίτηση του συνταξιούχου, που είχε υποβάλλει την προσφυγή, την οποία και θα κέρδιζε, όπως είχε γίνει ήδη γνωστό. "Τώρα πια δεν υπάρχει εκκρεμούσα υπόθεση σε εφετειακή διαδικασία, κάτι που σημαίνει ότι για να φτάσουμε σε νέα εκδίκαση τέτοιου βαθμού χρειάζονται τουλάχιστον δύο χρόνια", δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "το ιλιγγιώδες ποσό των 300 δισ. δραχμών πλήρωσαν υπέρ ΛΑΦΚΑ, από τις πενιχρές τους απολαβές οι συνταξιούχοι, προκειμένου να "στηριχθούν" τα ελλειμματικά ταμεία. Από το ποσό αυτό, όμως, μόλις τα 153 δισ. αποδόθηκαν για το συγκεκριμένο σκοπό, ενώ 150 δισ. που εισέπραξαν το ΙΚΑ και το ΤΣΑ... αγνοούνται. Χθες, η κυβέρνηση, άφησε ανοιχτό "παράθυρο" για την καταβολή των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ, με την εκδίκαση της επόμενης προσφυγής συνταξιούχου, χωρίς το Δημόσιο να ασκήσει έφεση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι " το ενδεχόμενο να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ σε 900.000 συνταξιούχους, ακόμη και πριν εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση, εξετάζει πλέον η κυβέρνηση μετά τη διαπίστωση ότι οι μέχρι τώρα χειρισμοί της οδήγησαν σε λανθασμένες κινήσεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και πολιτικό κόστος".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "το πολιτικό στραπάτσο με τα αναδρομικά των συνταξιούχων προκαλεί συντροφικά μαχαιρώματα μεταξύ υπουργών. Στο στόχαστρο ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει ότι " ρητά και κατηγορηματικά χθες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε για το θέμα των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ ότι η δέσμευσή της για την καταβολή τους ισχύει στο ακέραιο εφόσον υπάρξει αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Μάλιστα όμως αποκαλύπτεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκτός από την παράταση της εισφοράς μέχρι το 2008 είχε θεσπίσει ακόμη και την επένδυση των εισφορών του ΛΑΦΚΑ που πλήρωναν οι συνταξιούχοι στο Χρηματιστήριο με τον νόμο 3232/04!".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ "τον Μάιο του 2007 - υπό τις καλύτερες μάλιστα των προϋποθέσεων και με ...πίεση της κυβέρνησης- θα εισπράξουν οι συνταξιούχοι τον ΛΑΦΚΑ. Μάλιστα, απόμαχος που όπως ο κ. Γούλας (ο παραιτηθείς πρώην διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Οικονομικών Π. Δούκα) είχε προσφύγει στα δικαστήρια κέρδισε να αναγνωρισθούν τα αναδρομικά από το 2000 και όχι από το 2001".

    H CITY PRESS προσθέτει ότι "η κυβέρνηση αρνείται νομοθετική ρύθμιση, ο κ. Αλογοσκούφης δηλώνει ότι η οικονομία δεν αντέχει την επιστροφή των εισφορών ο κ. Αντώνταρος υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός είχε "ενημερωθεί έγκαιρα".

    Η METRO υποστηρίζει ότι "αντιπαράθεση σε όλα τα επίπεδα προκάλεσαν οι εξελίξεις στο θέμα του ΛΑΦΚΑ, με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την αντιπολίτευση και τους συνταξιούχους να φέρνουν την κυβέρνηση σε θέση απολογούμενου και ταυτόχρονα σε ανοιχτή αντιπαράθεση με μια ιδιαίτερα ευπαθή κοινωνική ομάδα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "πανικό προκάλεσαν στην κυβέρνηση η κατακραυγή για τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ και τα ...γιαούρτια των συνταξιούχων κατά του υπουργείου Οικονομίας. Η κυβέρνηση προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από τον υπάλληλο Γούλα και αναγκάστηκε να ...θολώσει τα νερά. Ο Γ. Αλογοσκούφης δήλωσε στην "Ε" ότι τα αναδρομικά θα καταβληθούν μόλις εκδοθεί θετική δικαστική απόφαση. Δριμύτατη επίθεση από αντιπολίτευση. ΠΑΣΟΚ: Κλεφτοκοτάδες. ΚΚΕ: Εμπαιγμό. ΣΥΝ: Θυμίζει πονηρό μητροπολίτη".

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι "σε κλίμα πανικού και υπουργικών αλληλοκαρφωμάτων αναζητεί λύση για τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ η κυβέρνηση".

    [04] Εκκλησία της Ελλάδος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "στη Δ.Ι.Σ., σήμερα, ξεκαθαρίζουν τα πράγματα, όσον φορά στους Μητροπολίτες Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο και Περιστερίου κ. Χρυσόστομο. Χθες, άκουσε τον Μητροπολίτη Χίου κ. Διοσύνιο. Η Δ.Ι.Σ. έκρινε ικανοποιητικές τις εξηγήσεις του εν λόγω Μητροπολίτη. Όσον φορά τις καταγγελίες για τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο ότι χρησιμοποιεί ιερείς της Μητροπόλεώς του σε εργασίες χωρίς να τους αμείβει κρίθηκαν αβάσιμες, επειδή η καταγγελία ήταν ανώνυμη. Του ζητήθηκε να παράσχει έγγραφες εξηγήσεις, αφού τις παραδέχθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο Διδυμοτείχου κ. Νικηφόρος, ο οποίος κατηγορείτο για ροζ σκάνδαλα, διήλθε 'αβρόχοις ποσί', αφού ο καταγγελων δήλωσε κώλυμα λόγω καιρού".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "το βαρύ πυροβολικό της ΕΥΠ είχε επιστρατεύσει η κυβέρνηση Σημίτη για να συγκεντρώσει στοιχεία σε βάρος του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου των Μητροπολιτών και πολλών άλλων εκκλησιαστικών παραγόντων, στην διάρκεια της κρίσης με τις ταυτότητες".

    Σύμφωνα με την ESPRESSO " 'ο ίδιος έχει κότερο και η αδελφή του ξενοδοχείο στην Κρήτη. Έχει δηλώσει ακόμη και μελισσοκόμος για να παίρνει τις επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Όσο για το ιερατικό του έργο, δεν έχει κάνει ούτε μία αγαθοεργία'. Οι απίστευτες καταγγελίες έρχονται από τους τοπικούς φορείς των Δωδεκανήσων και στρέφονται εναντίον του μητροπολίτη Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας Νεκτάριου τον οποίο εμπλέκουν ακόμη και σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, ζητώντας από το Φανάρι να τον καθαιρέσει άμεσα!".

    [05] Δικαιοσύνη

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "ιδιαίτερα αποκαλυπτικές για τα 'δωράκια' που έπαιρναν τα μέλη του κυκλώματος των δικαστών είναι οι καταθέσεις μαρτύρων, το περιεχόμενο των οποίων αποκαλύπτει σήμερα 'Το Βήμα'. Μάρτυρας-κλειδί αναφέρεται με λεπτομέρειες στον ρόλο που έπαιξαν ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης και ανακρίτρια για την αποφυλάκιση εμπόρων ναρκωτικών. Στην υπόθεση εμπλέκονται και αστυνομικοί που λειτουργούσαν ως 'τσιλιαδόροι' των εμπόρων. Σημαντικά στοιχεία περιλαμβάνονται και στην κατάθεση αντεισαγγελέα Εφετών, ο οποίος ήδη έχει παραπεμφθεί στον Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης. Επίσης τρεις καταθέσεις αναφέρονται στον ρόλο μεγαλοδικηγόρων".

    [06] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι "ένα χρόνο μετά τη σκληρή εκλογική ήττα του, το ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί συνέδριο που στόχο έχει, όπως ανακοινώνεται από την ηγεσία του, την αναδιοργάνωση του κόμματος. Ένα χρόνο μετά την ήττα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Ανδρ. Παπανδρέου δεν έχει ακόμη στο ενεργητικό του καμία ουσιαστική παρέμβαση στα μείζονα πολιτικά θέματα της χώρας. Προετοιμάζοντας επί μήνες ένα κρίσιμο γι΄αυτόν συνέδριο, δεν μπόρεσε να παρουσιάσει στους πολίτες την κεντρική ιδέα μιας πολιτικής που θα ήθελε να προωθήσει με τη στήριξη της κοινωνικής βάσης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "ο πλήρης έλεγχος του κόμματος είναι ο κύριος στόχος του Γ. Παπανδρέου σ΄αυτό το Συνέδριο. Ο έλεγχος του Εθνικού Συμβουλίου αλλά και του Πολιτικού Συμβουλίου αποτελεί άμεση προτεραιότητά του για την άλωση του Κινήματος. Συγχρόνως, θα ζητήσει και την παραίτηση όλων των μελών του συντονιστικού, καθώς και των επικεφαλής που στελεχώνουν τους τομείς στο οργανόγραμμα του κόμματος".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "με αισιοδοξία για νέα νικηφόρα πορεία ξεκινά το απόγευμα (19.00) τις εργασίες του το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, έχοντας ως βασικό σύνθημα 'Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε την Ελλάδα'. Πρόκειται σαφέστατα και για ένα προσωπικό στοίχημα του Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να διαμορφώσει το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής που επιθυμεί".

    [07] Οικονομία

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "πάνω από 1,5 δισ. ευρώ θα χάσει η Ελλάδα από το Γ' ΚΠΣ. Στο μεγάλο αυτό ποσό προσδιορίζονται οι απώλειες πόρων εξαιτίας κακοτεχνιών, υπερβάσεων και προβληματικών δημοσίων συμβάσεων, των οποίων ο αριθμός της ανέρχεται σε 4.000 σε σύνολο 10.000 συμβάσεων. Οι υπολογισμοί για τα χρήματα που θα χαθούν αποδίδονται σε προσωρινούς υπολογισμούς της Κομισιόν, με βάση την επιστολή που έστειλε προχθές η ελληνική κυβέρνηση στην αρμόδια επίτροπο Ντανούτα Χούμπνερ. Η κακοδιαχείριση βαρύνει τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της πολυδιαφημισμένης 'ισχυρής Ελλάδας' ".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "έρχονται μεγάλες κοινωνικές εκρήξεις όσο το σύστημα ΠΑΣΟΚ παραμένει στην εξουσία και ελέγχει τους κρίσιμους τομείς του Δημοσίου και ευρύτερου Δημοσίου Τομέα. Εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας εξαιτίας της πρωτοφανούς κλοπής του δημοσίου χρήματος από τους 'ληστές του Σημίτη". Το κομπόδεμα της διαπλοκής αυξάνεται και οι τσέπες του κόσμου αδειάζουν".

    [08] Παιδεία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "έντεκα νέα τμήματα θα περιλαμβάνονται στα μηχανογραφικά δελτία που θα κληθούν να συμπληρώσουν τον προσεχή Ιούλιο οι υποψήφιοι των Ενιαίων Λυκείων προκειμένου να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι πανελλαδικές εξετάσεις προγραμματίζεται να ξεκινήσουν εντός του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Μαΐου -εκτιμάται γύρω στις 18 του μήνα- και θα ολοκληρωθούν μέσα πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου".

    [09] Κινητοποιήσεις

    Η Traffic News αναφέρει ότι "απεργιών... συνέχεια, αφού οι επόμενοι τρεις μήνες αναμένονται καυτοί λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων σε πολλούς κλάδους. Ενδεικτικά αναφέρονται οι κλάδοι της ναυτιλίας, της υγείας, καθώς και της εκπαίδευσης, ενώ αναμένεται να σημειωθούν απεργιακές κινήσεις και από άλλους κλάδους".

    [10] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "ο Μάρτης εμφανίζεται ως ο φτωχότερος μήνας, καθώς είναι ελάχιστες οι προκηρύξεις που αφορούν στην πλήρωση θέσεων μόνιμου προσωπικού. Αντιθέτως, αρκετές θέσεις εποχικού προσωπικού αλλά και προσωπικού υπό το καθεστώς της μερικής απασχόλησης "τρέχουν" αυτή την εβδομάδα".

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Νέα αντικίνητρα... Κριτική παρέμβαση Κυριακόπουλου προς την κυβέρνηση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ξέσπασε θύελλα για τον φόρο στις επενδύσεις. Οργισμένη αντίδραση από τους προέδρους του ΣΕΒ και της ΓΣΕΒΕΕ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Αποχωρεί το Δημόσιο, έρχονται οι ιδιώτες. Σχέδιο αποκρατικοποιήσεων και εξυγίανσης των ΔΕΚΟ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "200 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη εμπορικών επιχειρήσεων. Το εμπόριο εντάσσεται στο πρόγραμμα ΕΠΑΝ".

    [12] Αποκρατικοποιήσεις

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Σχέδιο "απογαλακτισμού" σημαντικών κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας από το Δημόσιο επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομίας, με στόχο την ταχύτερη και οικονομικότερη υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, το Δημόσιο θα αποχωρεί κατά 1% του ΑΕΠ ετησίως για τα επόμενα πέντε χρόνια, παραχωρώντας τη θέση του στον ιδιωτικό τομέα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 3 March 2005 - 23:01:21 UTC