Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-02-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/1/2005
  • [02] Νομοσχέδιο περί προσλήψεων στο Δημόσιο
  • [03] Προσλήψεις εκπαιδευτικών
  • [04] Νέα Δημοκρατία
  • [05] Προεδρικό αξίωμα - Κάρολος Παπούλιας
  • [06] Εκκλησία-Δικαιοσύνη: Σκάνδαλα
  • [07] ΠΑΣΟΚ
  • [08] Οικονομία
  • [09] Συμβασιούχοι
  • [10] Εκπαιδευτικοί

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/1/2005

    Η διαφθορά στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδας και της Δικαιοσύνης και η συζήτηση του νομοσχεδίου για προσλήψεις στο Δημόσιο είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Η κάθαρση τελειώνει στον Αττικής. Τα λάβαρα του πολέμου ανεμίζουν στην Εκκλησία.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Παιδιαρίσματα του Αρχηγού Γιωργάκη! Θράσος και φαρισαϊσμός για το κομματικό όργιο της πασοκικής εξουσίας.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 3 αλλαγές στις προσλήψεις. 1.658 νέες θέσεις. Ολόκληρη η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών.

    Η ΑΥΓΗ: Ο Χριστόδουλος περιορίζει την έρευνα για τα σκάνδαλα. Απολογούνται σήμερα Παντελεήμων και Γιοσάκης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αχυράνθρωπος της Γιάννας στη μαύρη ορχήστρα των δημοσιογράφων της ΕΥΠ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μισά "ψίχουλα" εφέτος οι αυξήσεις. Μισθοί και συντάξεις: από 6,5% το 2004 στο 3,4% το 2005.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 7.214 προσλήψεις σε υπουργεία, δήμους, Ταμεία. Αναλυτικά οι θέσεις που πρόκειται να καλυφθούν.

    ΕΘΝΟΣ: Πρωταθλητές στην ανεργία οι Έλληνες εκπαιδευτικοί. ΑΣΕΠ: Διαγωνίζονται 100.000 υποψήφιοι για 7.607 θέσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θεία δίκη για τις άδικες δίκες. Πέρα από τους Χρηματισμούς να ερευνηθούν και οι πολιτικές-κομματικές επιρροές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 825 επικίνδυνες επιχειρήσεις τροφίμων. Στοιχεία σοκ έδωσε στη δημοσιότητα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο Γολγοθάς της κάθαρσης! Άρχισε η οδυνηρή διαδικασία για τη σωτηρία της Εκκλησίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Δώσε και μένα μπάρμπα..." Δημόσιο: Έμαθαν για συνέντευξη και πλάκωσαν τα "δικά μας παιδιά".

    ΕΣΤΙΑ: Φαινόμενα εσχάτης παρακμής. Μετά την 20ετία σοσιαλιστικής διακυβερνήσεως.

    ESPRESSO: Έκανε εγχείρηση για να αδυνατίσει και έχασε τη ζωή της. Υπέρβαρη γυναίκα 110 κιλών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Καταιγίδα στη Δικαιοσύνη. Κλιμακώνονται αποκαλύψεις και διώξεις - 20 δικαστικοί σε κλοιό.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σκληρές αποφάσεις από την Ιεραρχία. Κινδυνεύει με εξάμηνη αργία ο μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Έκοψαν 225.000 συμβασιούχους. Η μεγάλη σφαγή στα υπηρεσιακά συμβούλια.

    Η ΝΙΚΗ: Παρωδία κάθαρσης. Μόνο ο Γιοσάκης πλήρωσε για τις αμαρτίες των ιερωμένων.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Από την Τρίτη η εποχή Καρόλου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μεγάλη δυσοσμία σε Εκκλησία-Δικαιοσύνη-Τύπο. Συνεχίζεται το "σίριαλ" της διαφθοράς.

    TRAFFIC NEWS: Θα κάψει κόσμο ο Γιοσάκης. Αθώος δηλώνει στο Κανάλι 10 ο αρχιμανδρίτης.

    Η ΧΩΡΑ: Άρχισε το ξύρισμα. Πέφτουν καμπάνες, για τα σκάνδαλα που ταλανίζουν την Εκκλησία.

    City Press: "Μπαράζ" κασετών αποσταθεροποιεί τον Χριστόδουλο. Ευρύτατο και οργανωμένο αποδεικνύεται το δίκτυο παρακολούθησης των αρχιερέων.

    METRO: "Άγιοι" στο εδώλιο. Σκληρές ποινές από την Ιερά Σύνοδο για τα "σκάνδαλα".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στα μαλακά η "ιερή κάθαρση". Άτολμη η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κάθαρση! Τώρα... "ξύπνησε" η Ιερά Σύνοδος.

    [02] Νομοσχέδιο περί προσλήψεων στο Δημόσιο

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "με επαναφορά των "πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων" παρομοίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου την εισαγωγή της συνέντευξης στη διαδικασία των προσλήψεων με μοριοδότηση κατά τη διάρκεια της επί της αρχής συζήτησης που διεξάγεται σε υψηλούς τόνους για το σχέδιο νόμου περί προσλήψεων στο Δημόσιο".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "τρεις βασικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο "γεννήθηκαν" μέσω του νομοσχεδίου για τη μοριοδότηση που συζητήθηκε χθες στη Βουλή".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "οι μάσκες έπεσαν. Οι θιασώτες του κρατικού νεποτισμού, του ρουσφετιού, των πελατειακών σχέσεων, της αναξιοπιστίας, ξεπέρασαν χθες στην ολομέλεια της Βουλής ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό τους, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης που ρυθμίζει θέματα προσλήψεων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "ρεσιτάλ υποκρισίας και δημαγωγίας έδωσε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και με...θεατρινίστικες συμπεριφορές επιτέθηκε την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο που αφορά στη μοριοδότηση των συμβασιούχων, προβάλλοντας τα γνωστά διχαστικά διλήμματα περί επανίδρυσης του κράτους της Δεξιάς και επαναφορά των πελατειακών σχέσεων".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζου) "απίστευτο θράσος απότο ΠΑΣΟΚ που καταγγέλλει δια του προέδρου του προσλήψεις "γαλάζιων" παιδιών σε μια προσπάθεια να καλύψει το παρελθόν καιτο άγριο κομματικό όργιο που οδήγησε στην άλωση του κράτους από την πασοκική εξουσία".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι " φροντιστήριο σε βουλευτές επιχείρησε ο εισηγητής της ΝΔ Π. Μαντούβαλος, αλλά άκουσε τα εξ αμάξης. Από τη μια έχουμε το ΠΑΣΟΚ και από την άλλη τους δικούς μας που ζητούν διορισμό λόγω της συνέντευξης, του είπαν".

    [03] Προσλήψεις εκπαιδευτικών

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό που αφορά σε 1.658 θέσεις εκπαιδευτικών στα ΤΕΕ να κεντρίζει το ενδιαφέρον -κυρίως των εκπαιδευτικών- σε εξέλιξη βρίσκονται 29 προκηρύξεις του Ανώτατου Συμβουλίου για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ή προσωπικού με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου".

    [04] Νέα Δημοκρατία

    ESPRESSO γράφει ότι "θέματα-ταμπού που οι περισσότερες κυβερνήσεις δεν αγγίζουν αλλά συνήθως τα μεταθέτουν για τις ...επόμενες, προκειμένου να περιφρουρήσουν την εργασιακή ειρήνη, ανοίγει τώρα το Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό να δείχνει αποφισμένος αν χρειαστεί να συγκρουστεί με τις "σντεχνίες" και τις αντιλήψεις τους'.

    [05] Προεδρικό αξίωμα - Κάρολος Παπούλιας

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 διερωτάται αν ήταν "κίνηση τακτικής από την πλευρά Καραμανλή με στόχο την άλωση του "κοινωνικού κέντρου" ή λύση ανάγκης για την αποφυγή της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες; Όπως και να΄χει, η επιλογή του Κάρολου Παπούλια από τον Κώστα Καραμανλή για το προεδρικό αξίωμα ήταν μια εύστοχη κίνηση, δεδομε΄νου ότι ο Ηπειρώτης πολιτικός είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής".

    [06] Εκκλησία-Δικαιοσύνη: Σκάνδαλα

    Η City Press επισημαίνει ότι "ευρύτατο και οργανωμένο αποδεικνύεται το δίκτυο παρακολούθησης των αρχιερέων. Ο Αρχιεπίσκοπος φαίνεται να χάνει την πλειοψηφία στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) προσθέτει ότι "θεσμικό θέμα ως προς τις αλλαγές που θα πρέπει να δρομολογηθούν, εγείρουν οι πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της Εκκλησίας".

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι "να αποτρέψει τη νόμιμη και απολύτως αναγκαία εμπλοκή της δικαιοσύνης στη διερεύνηση των σκανδάλων στον εκκλησιαστικό χώρο και να χειριστεί κυρίως μόνος του τις έρευνες, επιχειρεί ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος".

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται ο πρόεδρος Πρωτοδικών Λεωνίδας Στάθης κατά την απολογία του στον Αρεοπαγίτη Χρήστο Μπαλτά. Δεν κατάφερε ωστόσο να εξηγήσει επαρκώς την προέλευση των τεσσάρων ύποπτων εμβασμάτων που βρέθηκαν σε τραπεζικό του λογαριασμό".

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι "το πόσο δίκαιο έχει η Ιερά Σύνοδος να ζητή την άμεση ρύθμιση του θέματος αυτού φαίνεται από το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων δεν είχε θέσει σε αργία τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη ούτε και χθες, ημέρα εκδόσεως εντάλματος συλλήψεως του τελευταίου".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "χαρακτήρα χιονοστιβάδας λαμβάνουν πλέον οι αποκαλύψεις για τη διαφθορά στη Δικαιοσύνη, καθώς προστίθενται καθημερινώς ονόματα δικαστικών λειτουργών που βαρύνονται με ενδείξεις επιλήψιμων ενεργειών. Οι βαρυνόμενοι δικαστές φθάνουν ήδη τους είκοσι, ενώ σήμερα αναμένεται να παραπεμφθεί και άλλος πρόεδρος Πρωτοδικών με το ερώτημα της απόλυσης".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "ακύρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και η ελεγχόμενη στην πλειοψηφία της από τον ίδιο Διαρκής Ιερά Σύνοδος τις μεγαλόστομες διακηρύξεις για κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας, μετά την απόφαση που περιορίζει τις ευθύνες για τις "αμαρτωλές" σχέσεις με το παραδικαστικό κύκλωμα στον Ιάκωβο Γιοσάκη, αφήνοντας απ' έξω μεγαλόσχημους παράγοντες για τους οποίους υπάρχουν βαρύτατες κατηγορίες και αποκαλύψεις".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι" η μπόχα που αναδίνεται δεν είναι περιστασιακή ούτε απλώς αφορά σε ορισμένα πρόσωπα. Πρόκειται για βαθύτατη κρίση βασικών θεσμών, εκδήλωση της σήψης του συστήματος".

    Η TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "θα "κάψει" κόσμο ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, λίγο πριν περάσει σήμερα το κατώφλι της 7ης τακτικής ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "βαρύς αναμένεται να πέσει ο πέλεκυς της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης κατά των ιερέων και ιεραρχών που με τις κολάσιμες πράξεις τους αμαύρωσαν το κύριος της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας".

    [07] ΠΑΣΟΚ

    Η METRO σημειώνει ότι "τη σύσταση του "Ρεύματος Κοινωνικής Αριστεράς" που θα λειτουργεί εντός του ΠΑΣΟΚ και θα ασκεί κριτική στην πολιτική ηγεσία του κόμματος, με περιεχόμενο τα κοινωνικά προβλήματα, ανακοίνωσαν χθες οι επικεφαλής της εν λόγω κίνησης και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Α. Κοτσακάς και Γ. Κατσιμπάρδης".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "όσο το δυνατόν πιο συμμετοχικό επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ το "Ρεύμα Κοινωνικής Αριστεράς" του Κινήματος που έκανε χθες την επίσημη "πρώτη" του. Στο πλαίσιο αυτό ο πρώην υπουργός και μέλος του τελευταίου Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Κοτσακάς ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση του ρεύματος τάχθηκε (πλαισιωμένος από τον πρώην υφυπουργό Γιώργο Κατσιμπάρδη και τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Γιάννη Δρόσο) υπέρ της εκλογής όλων των οργάνων του Κινήματος".

    [08] Οικονομία

    Το ΒΗΜΑ γράφει ότι "τις μισές αυξήσεις από αυτές που είχαν δοθεί πέρυσι στους μισθωτούς, στους αγρότες και στους χαμηλοσυνταξιούχους θα δώσει εφέτος η κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις του Πρωθυπουργού που είχαν δημιουργήσει προσδοκίες για αυξήσεις διπλές από τις περυσινές".

    [09] Συμβασιούχοι

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "εκτός μονιμοποίησης μένουν 225.000 από τους 250.000 συμβασιούχους. Η "μεγάλη σφαγή" ολοκληρώνεται με τα υπηρεσιακά συμβούλια, που απορρίπτουν μία στις δύο αιτήσεις συμβασιούχων".

    [10] Εκπαιδευτικοί

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "το ρεκόρ συμμετοχής -100.000 υποψήφιοι- στους δύο διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 7.607 εκπαιδευτικών αναδεικνύει τις εκρηκτικές διαστάσεις της ανεργίας που τα τελευταία χρόνια "χτυπάει" τους πτυχιούχους των ΑΕΙ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 4 February 2005 - 21:59:06 UTC