Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-01-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/1/2005
  • [02] Σεισμός στη Νοτιοανατολική Ασία
  • [03] Αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις
  • [04] ΟΑΕΔ
  • [05] Μετατάξεις στο Δημόσιο
  • [06] ΝΔ-Επιδοματική πολιτική
  • [07] Δολοφονία φρουρού στρατιωτικού ακόλουθου Βρετανίας
  • [08] Υπουργείο Απασχόλησης - Συντάξεις ΙΚΑ - Σπίτια από ΟΕΚ
  • [09] Χρηματιστήριο
  • [10] Κυπριακό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/1/2005

    Η επιδοματική πολιτική της ΝΔ, το Κυπριακό και η δολοφονία του ειδικού φρουρού, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 5.000 νέες θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ. Για νέους και νέες μέχρι 30 ετών.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 40.000 υπάλληλοι αλλάζουν υπηρεσίες. Δημόσιο: "Ξεπαγώνει" έπειτα από 14 χρόνια η διαδικασία εθελοντικών μετατάξεων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Επιδόματα με νέα κριτήρια. Στον Καραμανλή οι τελικές προτάσεις από τα αρμόδια υπουργεία.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Έφοδος Καραμανλή. Το δίμηνο των μεγάλων αλλαγών και πρωτοβουλιών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Φουλ για εξεταστική η λεηλασία στη Σοφοκλέους. Η κυβέρνηση αδειάζει τον Δούκα που ζήτησε ασυλία για τα λαμόγια του Χρηματιστηρίου που καταλήστευσαν τον κόσμο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Όλες οι αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις από 1/1/2005. 12 σελίδες με πίνακες για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων και συνταξιούχων.

    ΕΘΝΟΣ: Οι αλλαγές που φέρνει το 2005 σε μισθούς-συντάξεις. Οι αυξήσεις, η παρακράτηση και τα νέα όρια ηλικίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ανοίγει ο "βόθρος" του Κυπριακού. Μετά από τριάντα χρόνια το Φόρεϊν Όφις δίνει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Παρέμβαση Κωστή (Στεφανόπουλου) για 12 μίλια στο Αιγαίο. Προτείνει στην Τουρκία προσφυγή στη Χάγη για το εύρος των χωρικών υδάτων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 3 όπλα στη μάχη για την οικονομία. 2005: Έτος ανταγωνιστικότητας σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κάποιο φως στην εκτέλεση του φρουρού. Τυφλή εκδίκηση για τον βασανισμό των Αφγανών;

    ΕΣΤΙΑ: Κρίσιμο έτος το 2005. Νέες προοπτικές, παρά τα δυσεπίλυτα προβλήματα.

    ESPRESSO: Γυναίκα υπουργού θύμα αδίστακτου "ληστή του δρόμου". Η περιπέτεια που έζησε η σύζυγος του Προκόπη Παυλόπουλου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φοβούνται νέα γενιά της... 17Ν. Κυβερνητική δυσφορία για τα αντανακλαστικά της ΕΛΑΣ.

    ΤRAFFIC NEWS: Βρετανοί πράκτορες ψάχνουν το δολοφόνο. Σήμανε συναγερμός μετά την εκτέλεση του 32άχρονου φρουρού.

    Η ΧΩΡΑ: Ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλάει στη "Χ". Σε ένα μήνα οι συντάξεις του ΙΚΑ. Σπίτια υψηλού επιπέδου για όλους τους εργαζομένους από τον ΟΕΚ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Θύελλα σε παιδεία-αγορά. Αλλαγές φέρνει το 2005 σε δύο κρίσιμα μέτωπα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 2005 έργα για τη Θεσσαλονίκη. Προσδοκίες αλλά και επιφυλάξεις από φορείς και επιχειρηματίες.

    [02] Σεισμός στη Νοτιοανατολική Ασία

    Η Espresso υποστηρίζει ότι "η ημέρα που η Γη μετατοπίστηκε στην κυριολεξία ήταν η 26η Δεκεμβρίου, όταν εξαιτίας του φονικού σεισμού των 8,9 Ρίχτερ, 600 μίλια της ινδικής πλάκας ξαφνικά ολίσθησαν περίπου 10 πόδια κάτω από τη γειτονική ευρασιατική πλάκα και συγκρούστηκαν μαζί της. Παράλληλα, όμως, προκλήθηκε και μια τιτάνια ανακατάταξη της γεωλογίας και της γεωγραφίας, που οι επιστήμονες τη βάφτισαν "μέγα-μετατόπιση".

    [03] Αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "αλλαγές σε μισθούς και συντάξεις φέρνει ο νέος χρόνος. Οι αυξήσεις στις αποδοχές κυμαίνονται σε πρώτη φάση μεταξύ 2,2% και 3%".

    [04] ΟΑΕΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "την ευκαιρία για δουλειά σε 5.000 άνεργους νέους προσφέρει ο ΟΑΕΔ μέσω του προγράμματος επιδοτούμενης απόκτησης εργασιακής εμπειρίας Stage".

    [05] Μετατάξεις στο Δημόσιο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει ότι "κύμα εθελοντικών μετατάξεων θα σαρώσει το Δημόσιο το 2005, καθώς με ρύθμιση που θα φέρει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος, θα "ξεπαγώσει" μετά από δεκατέσσερα η διαδικασία".

    [06] ΝΔ-Επιδοματική πολιτική

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "την αλλαγή της επιδοματικής της πολιτικής προετοιμάζει η κυβέρνηση. Οι πολύτεκνοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι άνεργοι είναι τρεις από τις βασικές κοινωνικές ομάδες οι οποίες θα επωφεληθούν άμεσα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "εισοδηματικές αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, ώστε να μην προκληθούν κοινωνικές εντάσεις αλλά και φοροελαφρύνσεις για φυσικά και νομικά πρόσωπα είναι τα στοιχεία της οικονομικής πολιτικής στα οποία έχει καταλήξει πλέον η κυβέρνηση για το 2005".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "σύμφωνα με πληροφορίες, οι αυξήσεις στους μισθούς του Δημοσίου θα κυμαίνονται από 3,5% έως 4% ενώ στις συντάξεις οι αυξήσεις θα φτάσουν και το 5,5%. Στον ιδιωτικό τομέα οι αυξήσεις μισθών βάσει της νέας σύμβασης θα ανέλθουν από 5,5% έως 7%".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ισχυρίζεται ότι "μπαράζ αλλαγών σε πολλαπλό επίπεδο, από τα νέα θεσμικά μέτρα έως τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και ευρείες πρωτοβουλίες από τους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού έως τις νέες ιδιωτικοποιήσεις, έχει αποφασίσει, σύμφωνα με άριστες πληροφορίες της "Α", ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για το επόμενο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου".

    [07] Δολοφονία φρουρού στρατιωτικού ακόλουθου Βρετανίας

    Η TRAFFIC γράφει ότι "ξένοι πράκτορες μπήκαν στο κυνήγι των δολοφόνων, του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη, καθώς ο φόβος για την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας έχει προκαλέσει συναγερμό, τόσο στην ΕΛΑΣ, όσο και στις ξένες μυστικές υπηρεσίες, που επί χρόνια αναζητούσαν τα ίχνη της 17Ν και μετά τη σύλληψη των μελών τους θεωρούσαν πως το κεφάλαιο τρομοκρατία, είχε κλείσει για τη χώρα μας".

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "νέα γενιά τρομοκρατών 'βλέπουν' οι αρχές πίσω από τη δολοφονία του σκοπού στην κατοικία του βρετανού στρατιωτικού ακολούθου. Κανένα στοιχείο δεν υπάρχει για 'ξεκαθάρισμα λογαριασμών' δραστών και θύματος, ενώ προβληματίζει η βιαιότητα της δολοφονίας με τις 16 σφαίρες στην τέταρτη επίθεση μετά την εξάρθρωση της 17Ν".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "κάποιο φως στα κίνητρα της τυφλής δολοφονίας του 32χρονου ειδικού φρουρού της Αστυνομίας Χαρ. Αμανατίδη ρίχνει μια σειρά από πρόσφατες επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, με αφορμή την κακοποίηση Αφγανών λαθρομεταναστών. Χαρακτηριστικό της επίθεσης με 15 σφαίρες ήταν η εκδικητική, αλλά προφανώς όχι προσωποποιημένη, μανία. Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, αλλά εκφράζει ανησυχίες για την εμφάνιση μιας νέας μορφής τρομοκρατίας".

    [08] Υπουργείο Απασχόλησης - Συντάξεις ΙΚΑ - Σπίτια από ΟΕΚ

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι " 'μέχρι τα τέλη του 2005 θα έχουμε κατορθώσει να βγαίνουν οι συντάξεις του ΙΚΑ σε έναν μήνα', αποκαλύπτει με συνέντευξή του στη 'Χώρα' ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος παράλληλα δεσμεύεται ότι πολύ σύντομα όλοι οι δικαιούχοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας θα αποκτήσουν το δικό τους σπίτι".

    [09] Χρηματιστήριο

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "βέβαιη θεωρείται η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την διαλεύκανση του κορυφαίου πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου των τελευταίων δεκαετιών, το οποίο συντελέστηκε στο Χρηματιστήριο κατά την αμαρτωλή διετία 1999-2000, υπό την ... αιγίδα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ".

    [10] Κυπριακό

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι "τα έγγραφα του Φόρεϊν Όφφις για το 1974 που με την παρέλευση 30ετίας δόθηκαν στην δημοσιότητα αποδεικνύουν την συνενοχή της Βρετανίας στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Δύο ημέρες μετά το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου οι Χάρολντ Ουίλσον και Μπουλέντ Ετσεβίτ, υπό την ιδιότητα των πρωθυπουργών των δύο εκ των τριών εγγυητριών δυνάμεων, συζητούσαν για τις διευκολύνσεις που θα παρείχε η Βρετανία στην εισβάλλουσα στην Κύπρο Τουρκία!".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "η Βρετανία έδωσε, ως τρίτη εγγυήτρια χώρα της κυπριακής ανεξαρτησίας, ελευθερία κίνησης στην Τουρκία για να εισβάλει στην Κύπρο υποσχόμενη ότι δεν θα την παρεμπόδιζε στην εφαρμογή των σχεδίων της".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου! Αυτό το αρχαίο ρηθέν ισχύει στο διηνεκές. Ήρθε η ώρα να αποκαλυφθούν οι δράστες. Οι δράστες της κυπριακής τραγωδίας του 1974, τους οποίους συνεκάλυψε η Ελλάδα για λόγους τους οποίους η ίδια γνώριζε και δεν ανοίχτηκε ο φάκελος της Κύπρου και τα αδικήματά τους αμνηστεύτηκαν. Σήμερα, το Φόρεϊν Οφφις ανοίγει τα αρχεία του και δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία εκείνα τα οποία προκαλούν έντονες αντιδράσεις".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 4 January 2005 - 13:16:01 UTC