Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-12-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/12/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εξεταστική Επιτροπή-Εξοπλιστικά
  • [04] Εθελούσια έξοδος-Τράπεζες
  • [05] Διαπλοκή-Βασικός μέτοχος
  • [06] Ολυμπιακές εγκαταστάσεις
  • [07] Ελληνοτουρκικά
  • [08] ECOFIN-Απογραφή
  • [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [10] Χρηματιστήριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/12/2004

    Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο βασικός μέτοχος και η διαπλοκή, καθώς και τα ελληνοτουρκικά, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 7.000 θέσεις στο δημόσιο τομέα. Σε υπουργεία, νοσοκομεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κασέτες και μυστικοί λογαριασμοί. Εξεταστική: Όργιο ρεμούλας στους εξοπλισμούς. Χιονοστιβάδα οι αποκαλύψεις.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πως μοίρασαν 25 εκατ. δολάρια για τους TOR. Η "Α" αποκαλύπτει την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: ΠΑΣΟΚ υπέρ βαρόνων. Εκστρατεία προέδρου και βουλευτών κατά του "βασικού μετόχου".

    Η ΑΥΓΗ: Μετα-ολυμπιακό πλήγμα στην Αθήνα. Οι κυβερνητικές αποφάσεις δυναμώνουν την κερδοσκοπία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Υπέκλεψαν και τις συνομιλίες του Ζορμπά στη Μόσχα. Η ρωσική μαφία των εμπόρων όπλων εγκλωβίζει ολόκληρο το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Παρακράτος και βλακεία. Επεισοδιακή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα ρωσικά όπλα. Με απίστευτες καταγγελίες κλιμακώνεται ο εμφύλιος στην κυβέρνηση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εθελούσια έξοδος και σε τράπεζες. Νέα προγράμματα για χιλιάδες εργαζομένους.

    ΕΘΝΟΣ: Στήνουν παιχνίδια με στόχο πρόωρες κάλπες. Ο Γιώργος αποκαλύπτει τι κρύβει η κυβερνητική πολιτική σε Ελληνοτουρκικά, Εξεταστική, βασικό μέτοχο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Χριστός ξανασταυρώνεται στον Πανάγιο Τάφο. Σάλος στα Ιεροσόλυμα από τον νεαρό ευνοούμενο που τα πήρε όλα και έφυγε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Λυσσαλέες αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ και τα συμφέροντα. Για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον βασικό μέτοχο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διαπλοκή: Ο βασικός μέτοχος είναι μόνο η αρχή. Κυβέρνηση: Ούτε βήμα πίσω παρά τις αντιδράσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Συρτάκι Ζορμπά, Σπήλιου, Γκουριώτη. Υπόγειος πόλεμος με βιντεοκασέτες και "καρφιά".

    ΕΣΤΙΑ: Η Τουρκία δεν ετήρησε τις υποχρεώσεις της. Κρίσιμα ερωτήματα για την στάση της Ελλάδος στις 17 Δεκεμβρίου.

    ESPRESSO: Αδίστακτος μαστροπός έκανε πόρνη τυφλό κορίτσι.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αδιάλλακτη η Τουρκία, όροι από την Ελλάδα. Δυσαρέσκεια Λευκωσίας με την ΕΕ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Η Τουρκία δεν κάνει πίσω... Συνεδρίασε η πολιτική ηγεσία της γείτονας ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Δεν ήξερα τι υπέγραφα... Πρωτοφανής ομολογία Ζορμπά στην Εξεταστική.

    Η ΝΙΚΗ: Έληξε η Εξεταστική. "Κάναμε λάθος" παραδέχεται ο Ζορμπάς. Κατέρρευσε η σκευωρία κατά του ΠΑΣΟΚ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ολυμπιονίκης η επιχειρηματική ασυδοσία. Σχέδιο "αξιοποίησης" των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

    TRAFFIC NEWS: Τρίτο παιδί περιμένει ο Άκης από το μεγάλο του έρωτα. Οργιάζουν οι φήμες ότι η Βίκυ Σταμάτη είναι έγκυος τεσσάρων μηνών.

    Η ΧΩΡΑ: Δώστε τους και τα κλειδιά του κράτους να ηρεμήσουν. Η διαπλοκή αντεπιτίθεται: Θέλουν να κλείσουν τις κεντροδεξιές εφημερίδες εκείνοι που τα άρπαξαν όλα με τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος.

    City Press: Τζόγος, ψέματα και βιντεοταινίες.

    METRO: Έλλειψη ρευστότητας. Χτύπησαν "κόκκινο" οι ακάλυπτες επιταγές στην αγορά.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ευκαιρίες για ακίνητα. Βόρεια Ελλάδα: Ο χάρτης της κτηματαγοράς σε όλες τις πόλεις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ολόκληρα τα στρατόπεδα παραχωρήθηκαν στην πόλη από τον υπουργό Άμυνας κ. Σπηλιωτόπουλο. Ενώ δημιουργούνται νέες συγκοινωνιακές διευκολύνσεις.

    [03] Εξεταστική Επιτροπή-Εξοπλιστικά

    Η City Press υποστηρίζει ότι "μαίνεται ο παρασκηνιακός πόλεμος μεταξύ του "σκληρού" γενικού γραμματέα Εξοπλισμών και του πιο συγκρατημένου υπουργού Εθνικής Άμυνας. Βιντεοταινίες με κοινές εμφανίσεις Ελλήνων αξιωματούχων και Ρώσων μεσαζόντων σε καζίνο της Μόσχας ρίχνουν το επίπεδο της πολιτικής ζωής".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "η βιντεοσκόπηση των συνομιλιών που είχε ο στενός συνεργάτες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Τάσσος Γκουριώτης με τον ντίλερ των ρωσικών οπλικών συστημάτων Μπαρτζώκα, ξεσήκωσε θύελλα διότι συνιστά μήνυμα του καρτέλ της Μόσχας προς κάθε κατεύθυνση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στην περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα διεκδικήσει τα τεράστια ποσά από τα αντισταθμιστικά οφέλη που έκαναν φτερά".

    Το ΒΗΜΑ γράφει ότι "ο "γαλάζιος εμφύλιος" κλιμακώνεται: σειρά χθες είχαν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο υπουργός κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι " σε εμφύλιο στη ΝΔ με σωρεία πρωτοφανών καταγγελιών για τη δράση παρακράτους και μεσαζόντων κατέληξε η χθεσινή κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Άμυνας κ. Ζορμπά".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει ότι "αίσθηση προκάλεσε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η αναφορά του γγ Εξοπλισμών ότι οι μεσάζοντες εξακολουθούν να τριγυρνούν έξω από τα γραφεία των υπουργών".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "από τις 25 Σεπτεμβρίου 2000 άρχισε η ροή των χρημάτων για τους TOR με κατεύθυνση την εταιρεία "Ντρουμίλαν" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο δρόμος του χρήματος άρχισε από τη Μόσχα, ενώ δεν είχε υπολοποιηθεί κανένα αντισταθμιστικό όφελος από την αγορά των TOR".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "τη στιγμή που ο Κ. Καραμανλής επισκέπτεται τη Μόσχα, στην Αθήνα ξέσπασε νέα θύελλα με ρυθμό... συρτάκι και εμπλοκή των Σπ. Σπηλιωτόπουλου, Γ. Ζορμπά και Τάσου Γκουριώτη".

    [04] Εθελούσια έξοδος-Τράπεζες

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "νέα προγράμματα εθελούσιας εξόδου στο χρηματοπιστωτικό τομέα δρομολογούνται για τις αρχές του νέου έτους".

    [05] Διαπλοκή-Βασικός μέτοχος

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει ότι "ο "βασικός μέτοχος" έγινε και αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, τα οποία φυσικά παίζουν τα δικά τους παιχνίδια με τους μεγαλοεργολάβους και τους καναλάρχες".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "με δριμύτητα επιτίθεται στην κυβέρνηση η διαπλοκή για τον βασικό μέτοχο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "για αμηχανία του ΠΑΣΟΚ έκανε χθες λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον βασικό μέτοχο".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "τα Ελληνοτουρκικά, η Εξεταστική Επιτροπή και το νομοσχέδιο για τον βασικό μέτοχο είναι οι τομείς της κυβερνητικής δραστηριότητας, στους οποίους στήνονται από τη νεοδημοκρατική ηγεσία παιχνίδια πρόωρων εκλογών".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "σε εκστρατεία υπεράσπισης των βαρόνων και καταπολέμησης του "βασικού μετόχου" έχουν επιδοθεί πρόεδρος και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. "Τα επιχειρήματά τους ταυτίζονται με εκείνα των θιγόμενων επιχειρηματιών", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "αποφασισμένη να ολοκληρώσει την επιχείρηση πάταξης της διαπλοκής, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι οι ρυθμίσεις για το "βασικό μέτοχο" δεν είναι δοκιμαστικού χαρακτήρα, αλλά οριστικές. Ακολουθούν τα νομοσχέδια για τα ραδιοτηλεοπτικά και το πολιτικό χρήμα".

    [06] Ολυμπιακές εγκαταστάσεις

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "η μεταολυμπιακή χρήση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων εξελίσσεται σε πλήγμα για το περιβάλλον στην Αθήνα.

    [07] Ελληνοτουρκικά

    Το METRO τονίζει ότι "επιφυλάξεις και ανησυχία προκάλεσαν σε Ελλάδα και Κύπρο οι πληροφορίες για το περιεχόμενο του β΄προσχεδίου συμπερασμάτων της ολλανδικής προεδρίας σχετικά με τις προϋποθέσεις ένταξης της Τουρκίας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "δεκαήμερο σκληρής διαπραγμάτευσης, έντονων παρασκηνιακών διεργασιών και ασφυκτικών πιέσεων προμηνύεται το μεσοδιάστημα έως τη σύνοδο κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου, καθώς Αθήνα και Λευκωσία εκτιμούν ως κατώτερο των προσδοκιών το κείμενο συμπερασμάτων της ολλανδικής προεδρίας".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να πάρει θέση, εάν η Τουρκία πρέπει να πάρει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη στιγμή που δεν αναγνωρίζει ένα από τα μέλη της, την Κύπρο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "γυρίζουν την πλάτη στην Άγκυρα οι Ευρωπαίοι. Δυσμενέστερο για την Τουρκία το δεύτερο σχέδιο συμπερασμάτων της ολλανδικής προεδρίας για τη χώρα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "συγκεκριμένα, οι Καραμανλής και Μπαλκενέντε συζήτησαν σχετικά με το δεύτερο σχέδιο συμπερασμάτων, στο οποίο δεν υπάρχει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Πληροφορίες, αναφέρουν ότι το περιεχόμενό του είναι επηρεασμένο από τις πιέσεις υπέρ της Άγκυρας που ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "αρνητικό για τις ελληνικές θέσεις χαρακτηρίζεται το δεύτερο προσχέδιο των συμπερασμάτων της 17ης Δεκεμβρίου και η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τώρα το μεγάλο λάθος που έπραξε απομακρυνόμενη από τη στρατηγική που διαμορφώθηκε από το ΠΑΣΟΚ και την ΕΕ στη Σύνοδο του Ελσίνκι.

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "ορθώς έπραξε η Κυβέρνησης Καραμανλή διενεργώντας πλήρη απογραφή της καταστάσεως που παρέλαβε. Τεράστιες οι ευθύνες των δύο τελευταίων Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για την εκτεταμένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας".

    [08] ECOFIN-Απογραφή

    Σύμφωνα με την TRAFFIC "με τη δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων του Ecofin σχετικά με την απόδοση ευθυνών για την αναθεώρηση των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων της περιόδου 1997-2003, έληξε το θέμα της απογραφής".

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι "το κείμενο συμπερασμάτων σχετικά με το θέμα της απόδοσης ευθυνών για την αναθεώρηση των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων της περιόδου 1997-2003 υιοθέτησε το Ecofin".

    [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Πολιτική πίεση για το έλλειμμα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να απευθύνει αυστηρή σύσταση στην Ελλάδα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εμφύλιος στην κυβέρνηση. Παρακράτος, μίζες και βιντεοταινίες. "Εκρήξεις" από τους TOR M1 την παραμονή της συνάντησης Καραμανλή-Πούτιν".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Οι πιο αποδοτικές μετοχές στη Σοφοκλέους. Κεφάλαια από την Ελλάδα και το εξωτερικό εισρέουν στα "μεσαία χαρτιά".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πρόγραμμα επιχορήγησης 6.450 νέων επιχειρήσεων. Κίνητρα για στροφή ανέργων σε επιχειρηματική δραστηριότητα".

    [10] Χρηματιστήριο

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Απόδοση μέχρι και 166% καταγράφουν από τις αρχές του χρόνου μετοχές των δεικτών που αντιπροσωπεύουν τη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση, δηλαδή του Small Cap και Mid 40. Πράγμα που σημαίνει, σύμφωνα με αναλυτές, ότι "πήρε μπροστά η μηχανή της μεσαίας κεφαλαιοποίησης", δημιουργώντας κλίμα εφορίας στη Σοφοκλέους".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 8 December 2004 - 21:00:14 UTC