Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-12-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/12/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Βασικός μέτοχος
  • [04] Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
  • [05] Σκοπιανό
  • [06] Οπλικά συστήματα
  • [07] Ελληνοτουρκικά
  • [08] Συμβασιούχοι
  • [09] Προμήθεια των TOR-MI
  • [10] Προσλήψεις στο Δημόσιο
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/12/2004
  • [12] ΦΠΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/12/2004

    Ο βασικός μέτοχος, τα ελληνοτουρκικά και το σκοπιανό, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Γενεές 14 περνάνε τον βασικό μέτοχο. Γροθιά στη διαπλοκή από Καραμανλή-Ρουσόπουλο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κλείνουν οι πόρτες για τους "νταβατζήδες". Ανελέητο κατά της Διαπλοκής το νομοσχέδιο για τον βασικό μέτοχο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Νταβατζήδες τέλος. Η κυβέρνηση κόβει τον ομφάλιο λώρο των Μέσων Ενημέρωσης με το κράτος.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: "Βασικά" ...τέρμα. Τους βαρόνους, προμηθευτές-εργολάβους πλήττει το ν/σ περί "βασικού μετόχου".

    Η ΑΥΓΗ: Σύγκρουση για τον έλεγχο της διαπλοκής. Αυστηρότερες αρχές για τον "βασικό μέτοχο" παρουσίασε χθες η κυβέρνηση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Γαλάζιες κασέτες πράσινοι λογαριασμοί. Τα τρία βίντεο-φωτιά, ο τροφοδότης 36154634 και η Τράπεζα "πλυντήριο" στην Βηρυτό. Όλο το παρασκήνιο για τον πόλεμο της "μίζας" στα οπλικά συστήματα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο κ. Ζορμπάς εξετάζεται... Τον περιμένουν σήμερα στην Επιτροπή της Βουλής. Ο συνταξιούχος εισαγγελεύς που ρυθμίζει τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Γροθιά στη διαπλοκή. Ποια μηνύματα στέλνει ο Καραμανλής με το "βασικό μέτοχο".

    ΕΘΝΟΣ: Παγκόσμια πατέντα made in... Ζάππειο. Βασικός μέτοχος: Θύελλα αντιδράσεων από κόμματα, Ευρωπαϊκή Ένωση, επιχειρηματίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θα βρει τρόπο ο μέτοχος για να μην είναι ...αμέτοχος. Παρ' όλο που η κυβέρνηση με νόμο προσπαθεί να διασφαλίσει την διαφάνεια για τον βασικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τα πάνω-κάτω με τον βασικό μέτοχο. Η κυβέρνηση βάζει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο για την πάταξη της διαπλοκής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τολμηρό χτύπημα στη διαπλοκή. Κυβέρνηση: Αυστηρός ο νόμος και με μηχανισμούς εφαρμογής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αυστηρότερες ρυθμίσεις κατά διαπλοκής, αλλά... Βασικώς... άναψε φωτιές.

    ΕΣΤΙΑ: Ο νέος νόμος για την διαπλοκή. Απόλυτο ασυμβίβαστο ΜΜΕ και δημοσίων συμβάσεων.

    ESPRESSO: Παγίδα θανάτου στη γυναίκα που ήθελε να χτυπήσει τα κυκλώματα. Επίθεση σε κρατικό λειτουργό έξω από το γραφείο της.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μάχη κυβέρνησης-διαπλοκής. Το νομοσχέδιο για τον βασικό μέτοχο εξοργίζει τα θιγόμενα κυκλώματα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στην πράξη θα κριθεί ο βασικός μέτοχος. Από 5% στο 1% του μετοχικού κεφαλαίου μιας επιχείρησης ΜΜΕ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Καταργεί "οφ-σορ" και... συγγενείς. Δέκα ερωτήματα για το αν είναι εφαρμόσιμος.

    Η ΝΙΚΗ: Βασικός μέτοχος στη διαπλοκή. Αυστηρό, διάτρητο και αναποτελεσματικό το ν/σ της κυβέρνησης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να βγούμε όλοι μαζί στους δρόμους. Συλλαλητήρια 9 Δεκέμβρη.

    TRAFFIC NEWS: Η Τατιάνα κλείνει τα στόματα των συκοφαντών. Η Στεφανίδου βάζει τέλος στις φήμες που την ήθελαν να περνάει κρίση στη σχέση της με τον Ευαγγελάτο.

    Η ΧΩΡΑ: 7.000 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο και σε νοσοκομεία. Αναλυτικά όλες οι προκηρύξεις και οι θέσεις εργασίας. Μέχρι το τέλος του μήνα οι αιτήσεις για 5.994 θέσεις στην εκπαίδευση.

    City Press: Δρακόντειος νόμος για το "βασικό μέτοχο". Η κυβέρνηση περιορίζει το ποσοστό του βασικού μετόχου από 5% σε 1%.

    METRO: Κόντρα για τη διαπλοκή. Εν μέσω επικρίσεων παρουσιάστηκε το ν/σ για τον "βασικό μέτοχο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πάτωσαν τα Ελληνόπουλα. Έρευνα του ΟΟΣΑ αξιολογεί τις μαθητικές επιδόσεις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τέλος η διαπλοκή στα ΜΜΕ; Με το νομοσχέδιο περί βασικού μετόχου.

    [03] Βασικός μέτοχος

    Η METRO σημειώνει ότι "πολλές νέες ρυθμίσεις που αναμένεται να προκαλέσουν και ανακατατάξεις στον χώρο του Τύπου σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ, περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο".

    Η City Press εκτιμά ότι "η κυβέρνηση περιορίζει το ποσοστό του βασικού μετόχου από 5% σε 1%. Δεν αναγνωρίζεται πλέον η οικονομική αυτοτέλεια των συγγενικών προσώπων".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "τις σφοδρές αντιδράσεις των θιγόμενων επιχειρηματιών, που συναλλάσσονται με το Δημόσιο και ταυτόχρονα ελέγχουν ΜΜΕ, προκάλεσε η ανακοίνωση του νομοσχεδίου για τον βασικό μέτοχο, τις κύριες αρχές του οποίου παρουσίασαν χθες οι υπουργοί Θ. Ρουσόπουλος, Πρ. Παυλόπουλος και Αν. Παπαληγούρας".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "χέρι βοηθείας προς τη ΝΔ απλώνει ο ΣΥΝ, δηλώνοντας τη συμπαράστασή του στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο για το "βασικό μέτοχο".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "αυστηρό μεν, διάτρητο δε και σε αρκετά σημεία ανεφάρμοστο είναι το νέο νομοσχέδιο για τον βασικό μέτοχο".

    Τα ΝΕΑ σε σχόλιό τους υπογραμμίζουν ότι "σε κάθε περίπτωση η ριζική αντιμετώπιση της διαπλοκής και των άνομων σχέσεων πολιτικής και οικονομικής εξουσίας θα απαιτήσει πολύ πιο ουσιαστικές τομές".

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο για τον βασικό μέτοχο που επεξεργάστηκε η κυβέρνηση και εκπρόσωποί της παρουσίασαν χθες στο Ζάππειο. Πρόκειται για παγκόσμια πατέντα".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "μετωπική σύγκρουση με τη διαπλοκή προαναγγέλλει η κυβέρνηση με το νέο αυστηρό νομοσχέδιο για το "βασικό μέτοχο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "με αυστηρότερες διατάξεις από τις ισχύουσες, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να εφαρμόσει το ασυμβίβαστο μεταξύ ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης και προμηθευτών του Δημοσίου, με τελικό στόχο να καταπολεμήσει τη διαπλοκή".

    Η Traffic News αναφέρει ότι "γροθιά στα οργανωμένα συμφέροντα, τα... λαμόγια, τους νταβατζήδες και όσους συνθέτουν το τεράστιο κύκλωμα της διαφθοράς στο χώρο των ΜΜΕ και των δημόσιων έργων δίνει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο που φέρνει την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή".

    [04] Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής

    Το ΒΗΜΑ γράφει ότι "καυτή" αναμένεται να είναι η σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά λόγω της κατάθεσης του κ. Γ. Ζορμπά".

    [05] Σκοπιανό

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "η στήριξη όλων των ενδιαφερόμενων μερών στη διαδικασία διαλόγου και η ανάγκη ταχείας εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επαναβεβαιώθηκαν στη χθεσινή συνάντηση του Έλληνα Μονίμου Αντιπροσώπου στον ΟΗΕ, πρέσβη Α. Βασιλάκη, και του πρέσβη της ΠΓΔΜ στην Ουάσιγκτον Ν. Ντιμιτρόφ, στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη".

    [06] Οπλικά συστήματα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "εκρηκτικές διαστάσεις αναμένεται να λάβει η αντιπαράθεση κυβέρνησης-Αντιπολίτευσης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, τις αμέσως προσεχείς ημέρες με δεδομένη την απόφαση των επιτελείων των δύο κομμάτων να δώσουν στο φως της δημοσιότητας μία σειρά από ντοκουμέντα που αφορούν πρόσωπα που εμπλέκονται στον σκοτεινό κόσμο των προμηθευτών οπλικών συστημάτων".

    [07] Ελληνοτουρκικά

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "δεν πρέπει να ξενίζει η υπέρ της Τουρκίας παρέμβασης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση διότι ήταν αναμενόμενη. Αντιθέτως πρέπει να προκαλέσει πλήρη ενεργοποίηση όλων των πολιτικών δυνάμεων προς την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "έκθεση για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, με θετικές αναφορές στα θέματα ελληνικού και κυπριακού ενδιαφέροντος, πρόκειται να τεθεί υπό την κρίση των ευρωβουλευτών την ερχόμενη βδομάδα στο Στρασβούργο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία 'δεν είναι ένας νέος όρος που θέτει η ΕΕ στην Τουρκία, αλλά κάτι που ορίζει η λογική, αφού τη στιγμή που θα υπάρχουν διαπραγματεύσεις, θα πρέπει να αναγνωρίζεται η απέναντι πλευρά', δήλωσε χθες από την Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χοσέ Μπορέλ".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ τονίζει ότι "σημαντικές συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο θα έχει στη Μόσχα ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής. Κύπρος και ελληνοτουρκικά θα κυριαρχήσουν".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "στην Ευρώπη υπάρχει ήδη διαμορφωμένη άποψη ότι και αν ακόμα η Άγκυρα δεν αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία πριν απ΄ την 17η Δεκεμβρίου (κάτι που είναι το πιθανότερο) θα είναι υποχρεωμένη να το πράξει την ώρα που θα ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις αφού θα πρέπει να συνομιλεί και με τα '25' κράτη-μέλη".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "τα ... κεραμίδια θα πέσουν στο κεφάλι της Κύπρου, αν βάλει βέτο στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησαν χθες βράδυ οι ΗΠΑ τη Λευκωσία εν όψει της 17ης Δεκεμβρίου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "το μπαλάκι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ρίχνει τώρα η Τουρκία για το αν τελικά θα γίνει μέλος της. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμντουλάχ Γκιούλ δήλωσε ότι η Ευρώπη εξεπλάγη όταν διαπίστωσε ότι η Τουρκία εκπλήρωσε τα κριτήρια της Κοπεγχάγης γι΄ αυτό και ενδέχεται να λάβει αρνητική απόφαση σχετικά με την παραχώρηση ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων".

    Σύμφωνα με την ESPRESSO "σε αναζήτηση 'σολομώντειας λύσης' βρίσκονται τις τελευταίες μέρες οι Ευρωπαίοι εταίροι μας προκειμένου να μην κλείσει η πόρτα της ΕΕ στην Τουρκία, η οποία δηλώνει τώρα με τον πιο επίσημο τρόπο ότι δεν πρόκειται να πάρει αποφάσεις προσέγγισης προς τους '25' πριν από την 17η Δεκεμβρίου".

    [08] Συμβασιούχοι

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι "ακόμη και προβοκάτσια επιστράτευσαν όσοι δεν επιθυμούν τη λύση του χρόνιου προβλήματος των συμβασιούχων για να πλήξουν την κυβέρνηση".

    [09] Προμήθεια των TOR-MI

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΥΣ (Ρίζου) υπογραμμίζει ότι "έγγραφα που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας ο 'Α.Τ.' αποκαλύπτουν περίτρανα τις ομολογίες' των τότε υπουργών Εθνικής Άμυνας για την άκρως προβληματική προμήθεια των TOR-M1 για την ενίσχυση της ελληνικής αεράμυνας, που στοίχισαν συνολικά στη χώρα περίπου 1,5 δισ. δολάρια".

    [10] Προσλήψεις στο Δημόσιο

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "νέες θέσεις εργασίας στον δημόσιο και τον ευρύτατο δημόσιο τομέα προκηρύσσονται τις επόμενες ημέρες για αποφοίτους όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης".

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/12/2004

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Απώλειες εσόδων από ΦΠΑ. Τον Νοέμβριο αυξήθηκαν 1,25% έναντι ετήσιου στόχου 15,3%".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ομοβροντία διαφωνιών για τον "βασικό μέτοχο". Επιστολή-προειδοποίηση στέλνουν οι Βρυξέλλες στην Αθήνα".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Κερδίζουν τα ακίνητα από τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Πλεονεκτούν οι εισηγμένες με ακίνητα έναντι των ανταγωνιστριών".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αυξημένη η παρακράτηση φόρου αποδοχών το 2005. Ολόκληρη η διευκρινιστική εγκύκλιος που θα στείλει το υπουργείο".

    [12] ΦΠΑ

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Ανησυχητικές ενδείξεις για φαινόμενα φοροδιαφυγής και για υποτονικές συναλλαγές στην αγορά απορρέουν από την κακή εικόνα των εσόδων από ΦΠΑ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 7 December 2004 - 20:32:09 UTC