Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-11-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/11/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Προσλήψεις
  • [04] ΥΠΕΧΩΔΕ-Αυθαίρετα
  • [05] Εξεταστική Επιτροπή
  • [06] Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [07] Συνέδριο ΔΑΚΕ
  • [08] Απογραφή-Κομισιόν
  • [09] ΕΕ-Αλβανία
  • [10] Μακεδονία-ΠΓΔΜ
  • [11] Ελληνοτουρκικά
  • [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [13] Απογραφή

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/11/2004

    Τα ελληνοτουρκικά, η πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, ο απόηχος του συνεδρίου της ΔΑΚΕ και το ζήτημα της απογραφής είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τελεσίγραφο των Ευρωπαίων στην Άγκυρα. Ευρω-χαστούκι εν όψει της 17ης Δεκεμβρίου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Επίδομα και δώρο Χριστουγέννων για 220.000 ανέργους. Προκαταβολικά από 3 Δεκεμβρίου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Κουφοί" πύραυλοι "τυφλά" ραντάρ στο στρατό. Η "Α" αποκαλύπτει έγγραφα-ντοκουμέντα για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: "Αδειάζει" τους διοικητές. Ανασχηματισμός για τρεις κατηγορίες "μελλοθάνατων".

    Η ΑΥΓΗ: Δύσκολη αφετηρία για την Άγκυρα. Το προσχέδιο της ολλανδικής προεδρίας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Οργή και αηδία για τον Σημίτη. Η παράταξη βούλιαζε και αυτός διόριζε την κόρη του καθηγήτρια σε Πανεπιστήμιο, για να της πληρώσουν οι φορολογούμενοι την... προίκα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κίνημα υπουργών εναντίον του κ. Μεϊμαράκη. Εξοργισμένοι από τις παρεμβάσεις κομματικών και συνδικαλιστών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νομιμοποιούνται 300.000 αυθαίρετα. Αρχίζουν από τον Γενάρη οι εντάξεις στο σχέδιο πόλης.

    ΕΘΝΟΣ: Ευρωπαϊκό αβαντάζ για τη μάχη των Βρυξελλών. Ελληνοτουρκικά: Το κείμενο της Προεδρίας δίνει στην Ελλάδα τη μεγάλη ευκαιρία για σκληρή διαπραγμάτευση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Καραμανλής στήριξε τους Υπουργούς του στην κόντρα με τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ αλλά τους ξεκαθάρισε: Δουλέψτε γιατί εγώ δεν δουλεύομαι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ψυχρολουσία για την Τουρκία. Το προσχέδιο των συμπερασμάτων που ετοίμασε η ολλανδική προεδρία. Πρώτα αναγνώριση της Κύπρου και μετά διαπραγματεύσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: Το νέο πρόγραμμα για 11.463 θέσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κατεχόμενη η Μακεδονία μας! Επίσημο εγχειρίδιο του Πενταγώνου των ΗΠΑ από το 1999.

    ΕΣΤΙΑ: Εξω-συνταγματική η προεδρολογία. Το ΠΑΣΟΚ πιέζει για να μην αιφνιδιασθεί.

    ESPRESSO: Παντελής Σφηνιάς: Τέλος εποχής για την περιουσία του μεγιστάνα. Ποιοι πήραν τα οικόπεδά του.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δικαίωση απογραφής από ΕΕ. Κομισιόν: Αναξιόπιστα στοιχεία έδιναν από το '97 οι κυβερνήσεις Σημίτη.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Πλήρης κάλυψη Καραμανλή στους υπουργούς. "Οι συνδικαλιστές έχουν τις απόψεις τους, οι υπουργοί υλοποιούν την κυβερνητική πολιτική".

    ΤΑ ΝΕΑ: Γκολ Σουφλιά στον Αλογοσκούφη. Τον άδειασε για την απογραφή.

    Η ΝΙΚΗ: Ευρώπη "γιοκ" για την Τουρκία. Ανυπέρβλητοι όροι από ΕΕ για την ένταξη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κυβερνητικό σχέδιο για την υγεία: Ανακύκλωση της αθλιότητας. Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα ράντζα και τις εφημερίες.

    TRAFFIC NEWS: Χοντρό παζάρι για τον ALPHA. Η Γιάννα δίνει δισ. για να πάρει το κανάλι - Τι σκέφτεται να κάνει ο Κοντομηνάς.

    Η ΧΩΡΑ: Στο σχέδιο όλα τα αυθαίρετα. Αναλυτικοί πίνακες με τις πολεοδομικές μελέτες που προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ.

    City Press: Καραμανλής: Άλλο κόμμα, άλλο κυβέρνηση.

    METRO: Άνω κάτω η κυβέρνηση για τα "γαλάζια παιδιά".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σε επετηρίδα οι συμβασιούχοι. Παράταση ομηρίας για άλλα δύο χρόνια.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εξοργισμένος ο πρωθυπουργός γιατί... Εκτίθεται η κυβέρνηση αναίτια.

    [03] Προσλήψεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "νέο "πακέτο" 8.727 προσλήψεων ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή, ενώ "τρέχουν" οι προθεσμίες για 1.486 θέσεις και αναμένεται προκήρυξη για 1.250 μονίμους στη ΔΕΗ".

    [04] ΥΠΕΧΩΔΕ-Αυθαίρετα

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "ο νέος χρόνος θα βρει το υπουργείο να δουλεύει τις μηχανές του στο φουλ για την άμεση ένταξη περιοχών ολόκληρης της χώρας στο σχέδιο πόλης, γεγονός που αποτελεί σημαντικό βήμα για τη νομιποίηση περισσότερων των 300.000 αυθαιρέτων".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "οριστική λύση στη χρόνια ομηρία χιλιάδων ιδιοκτητών αυθαιρέτων δίνει το ΥΠΕΧΩΔΕ".

    [05] Εξεταστική Επιτροπή

    Η TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι "διαψεύδει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα δημοσιεύματα που αφορούν στα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα TOR M1, ενώ ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος τονίζει ότι τα έγγραφα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου".

    [06] Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "το ΠΑΣΟΚ απειλεί την κυβέρνηση ότι αν δεν ανοίξει τα χαρτιά της για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα προχωρήσει εκείνο σε δική του πρόταση. Εν τούτοις, το Σύνταγμα δεν προβλέπει ότι η ανακοίνωσης του υποψηφίου Προέδρου γίνεται 2ή 3 μήνες προ της ψηφοφορίας της Βουλής".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι "ο Καραμανλής παίζει διπλό παιχνίδι. Μιλάει για συναίνεση στην προεδρία, αλλά στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, έχει τις πρόωρες εκλογές. Είναι απρόβλεπτος, πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα. Στοχεύσει στο να μηδενίσει το κοντέρ των προβλημάτων για να κερδίσει έναν ακόμα χρόνο κυβερνητικής θητείας".

    [07] Συνέδριο ΔΑΚΕ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "το μήνυμα του πρωθυπουργού, με αφορμή τις αντιδράσεις από το Συνέδριο της ΔΑΚΕ ήταν σαφές:"Η κυβέρνηση και οι υπουργοί είναι αυτοί που υλοποιούν το κυβερνητικό έργο".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι " κίνημα κατά του κ. Ευ. Μεϊμαράκη εκδηλώνεται στην κυβέρνηση από υπουργούς που θεώρησαν προσβλητικές τις δηλώσεις του στο πρόσφατο συνέδριο της ΔΑΚΕ".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "υπό προθεσμία είναι από χθες οι περισσότεροι διοικητές, επικεφαλής των κρατικών τραπεζών, των δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων. Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής με αφορμή την κριτική που άσκησαν εις βάρος τους συνδικαλιστές στο συνέδριο της ΔΑΚΕ, τους άφησε ακάλυπτους".

    Σύμφωνα με το metro "ανησυχία προκάλεσε στην κυβέρνηση το θέμα που δημιουργήθηκε με τους συνδικαλιστές της παράταξης, οι οποίοι στο συνέδριο της ΔΑΚΕ ξεσπάθωσαν κατά υπουργών και διοικητών οργανισμών".

    Η CITY PRESS σημειώνει ότι "τα όσα ακούστηκαν στη διάρκεια του συνεδρίου της ΔΑΚΕ κατά των υπουργών και των κυβερνητικών στελεχών που στην αντίληψη των συνδικαλιστών δεν φροντίζουν τα "δικά μας παιδιά" εξακολουθούν να προκαλούν αναταράξεις στην κυβέρνηση".

    [08] Απογραφή-Κομισιόν

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "σαφείς αποστάσεις από τον κ. Αλογοσκούφη επέλεξε να πάρει χθες ο κ. Σουφλιάς".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία ευθέως αποδίδονται ευθύνες στις κυβερνήσεις Κ. Σημίτη καταγράφεται με μελανά χρώματα η παράβαση των λογιστικών κανόνων της ΕΕ την περίοδο από το 1997 μέχρι και το 2003".

    [09] ΕΕ-Αλβανία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "αυστηρό μήνυμα προς την Αλβανία για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας έστειλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από την κινητοποίηση στις Βρυξέλλες των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Ι. Βαρβιτσιώτη και Κ. Χατζηδάκη".

    [10] Μακεδονία-ΠΓΔΜ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "τον χάρτη-ντοκουμέντο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, που εμφανίζει από το 1999 την ελληνική Μακεδονία ως κατεχόμενο από τη χώρα μας έδαφος της FYROM (Μακεδονία την αναφέρει) παρουσιάζει σήμερα η "Ε".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "διορθώθηκε, "έπειτα από ενέργειες που έγιναν τους τελευταίους τέσσερις μήνες από το υπουργείο Εξωτερικών, ο απόλυτα εσφαλμένος" χάρτης της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας που περιλαμβανόταν σε εγχειρίδιο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας".

    [11] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "αυστηρό τελεσίγραφο απευθύνει η Ολλανδική Προεδρία στην Τουρκία για να περάσει το κατώφλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Η Άγκυρα υποχρεώνεται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να καλλιεργήσει καλές σχέσεις με τους γείτονές της".

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "μεγάλη ευκαιρία για αποφασιστική διαπραγμάτευση στα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό δημιουργεί στην Αθήνα το σχέδιο της Ολλανδικής Προεδρίας εν όψει της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής".

    Η Espresso προσθέτει ότι "σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εισήλθε πριν από την ανατολή του ηλίου στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πραγματοποίησε τον περίπλου στο Αγαθονήσι, λίγα μόλις μίλια νότια της Σάμου".

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι "προσκρούει η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας στους αυστηρούς όρους που θέτει η ΕΕ για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και την άρνηση της χώρας να τους αποδεχθεί άμεσα, απαντώντας με προκλητική βεβαιότητα για την επιτυχία της στην πορεία της προς την Ευρώπη".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται ότι "η ολλανδική προεδρία της ΕΕ με τη χτεσινή ανακοίνωση του Προσχεδίου των Συμπερασμάτων του Συμβουλίου Κορυφής της 17ης Δεκέμβρη χτύπησε το καμπανάκι για τον τελευταίο γύρο των διπλωματικών διαβουλεύσεων σχετικά με την εξέλιξη των ευρωτουρκικών σχέσεων".

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "αυστηρούς όρους -περιλαμβανομένης de facto αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και πιθανότητα μόνιμων περιορισμών στη μετανάστευση εργατικού δυναμικού- θα πρέπει να αποδεχθεί η Άγκυρα προκειμένου να διασφαλίσει την έναρξη διαπραγματεύσεων ένταξης, βάσει του προσχεδίου συμπερασμάτων της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 16ης-17ης Δεκεμβρίου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "βρίθει όρων και προϋποθέσεων το προσχέδιο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που ετοίμασε η ολλανδική προεδρία. Καλεί ευθέως την Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές της διαπραγματεύσεις".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "εικοσαήμερο παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων και πιέσεων για τα ευρωτουρκικά σηματοδοτεί η χθεσινή διαρροή του Προσχεδίου Συμπερασμάτων της ολλανδικής προεδρίας, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου".

    [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Άμεση απεμπλοκή. Η αγορά ζητεί την αλλαγή κλίματος για τα δημόσια οικονομικά".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Με τη σκληρότερη ποινή τιμωρεί η ΕΕ την Ελλάδα. Υπό επιτήρηση η χώρα- Σε ισχύ για πρώτη φορά το άρθρο 104 παρ.9".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Αναφορά στις Βρυξέλλες κάθε τρεις μήνες. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι κλείνει το θέμα της απογραφής".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η Κομισιόν κλείνει το κεφάλαιο "απογραφή". Έκθεση της ΕΕ διαπιστώνει βελτίωση αξιοπιστίας των στοιχείων".

    [13] Απογραφή

    Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "η απεμπλοκή της οικονομίας από την "απογραφή" και τη χρησιμοποίησή της ως πεδίο πολιτικών αντεγκλήσεων, προβάλλει πλέον ως βασικό αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, με δεδομένα μάλιστα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θέτει υπό αμφισβήτηση κανένα από τα στοιχεία που προσκόμισε η παρούσα κυβέρνηση, αντιθέτως από το κλίμα που συντηρείται στο εσωτερικό της χώρας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 30 November 2004 - 16:44:41 UTC