Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-11-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/11/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Υγεία-Νικήτας Κακλαμάνης
  • [04] Συνέντευξη Ρουσόπουλου
  • [05] Εξεταστική Επιτροπή
  • [06] Συνέδριο ΔΑΚΕ
  • [07] Καραμανλής-Επίσκεψη στην Αίγυπτο
  • [08] Οικουμενικό Πατριαρχείο - Ορθοδοξία
  • [09] Σκόπια
  • [10] Φορολογία
  • [11] Απογραφή
  • [12] Ελληνοτουρκικά
  • [13] Σημίτης

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/11/2004

    Οι αλλαγές στο χώρο της Υγείας, η επίσημη επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στην Αίγυπτο, η επιστροφή των λειψάνων των Γρηγορίου Θεολόγου και Ιωάννου Χρυσοστόμου ύστερα από 8 αιώνες από το Βατικανό στο Φανάρι και το συνέδριο της ΔΑΚΕ, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Προκλήσεις ΠΑσοκ από ΗΠΑ. Προγε FYROMατα αλυτρωτισμού Made in USA. Σε λήθαργο βρισκόταν η κυβέρνηση Σημίτη για τον χάρτη του 1999 με τη "σκλαβωμένη Μακεδονία".

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Ρυθμίζονται όλα τα χρέη! Ανάσα για χιλιάδες οφειλέτες των Δήμων - καταστηματάρχες, υπαίθριους πωλητές κ.α.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Δίκες - εξπρές για τις υιοθεσίες. Ελπίδα σε εκατοντάδες ζευγάρια που περιμένουν χρόνια για ένα παιδί.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ:Ανοχή τέλος. Παράπονα, προβληματισμός και μηνύματα από τη ΔΑΚΕ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Διόρισε ο Σημίτης την κόρη του καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο! Μόλις τελείωσε τις σπουδές της στο Λονδίνο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Τι αλλάζει στη φορολογία από το νέο χρόνο. Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα χαμηλά εισοδήματα και στήριξη των επενδυτών.

    ΕΘΝΟΣ:3 Ρουκέτες βυθίζουν την Εξεταστική. Αποκάλυψη: Παιχνίδια απόκρυψης από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Ο κ. Ευαγ. Μεϊμαράκης κατήγγειλε ότι πολλοί υπουργοί έχουν χάσει τον βηματισμό τους και....Εμπρός μαρς...Ένα στο αριστερό, δύο στο δεξί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Άρχισαν τα παιγνίδια με το θέμα εκλογής Προέδρου. Έτοιμο να προτείνει τρία πρόσωπα το ΠΑΣΟΚ για να εγκλωβίσει την κυβέρνηση στα σχέδιά του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Κατηγορώ οργανωμένα κέντρα για τις επιθέσεις. Θόδωρος Ρουσόπουλος: Βαρυσήμαντη συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Έκραξαν 3 υπουργούς τους. Συνέδριο - φωτιά της ΔΑΚΕ με αποδοκιμασίες και ...αυτοκριτική.

    ΕΣΤΙΑ:Τα πολιτικά δεδομένα για την εκλογή Προέδρου. Ανάλυσης του διευθυντού της "Εστίας" Αλ. Ζαούση.

    ESPRESSO:Ο Σημίτης βγάζει σε πλειστηριασμό ρολόγια και χρυσαφικά. Η κατάσχεση και η άγνωστη διαμάχη του με χρυσοχόο.

    ΤΑ ΝΕΑ:Καταπέλτης για την απογραφή. Αποκάλυψη: το ντοκουμέντο της Eurostat.

    TRAFFIC NEWS: Λάκη, όπου σε βρω θα σου σπάσω το κεφάλι. Έξω φρενών με τον Λαζόπουλο ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

    Η ΧΩΡΑ:Ηφαίστειο η βάση της ΝΔ. Διαμαρτυρίες και παράπονα κατά υπουργών και κρατικών στελεχών στο Συνέδριο της ΔΑΚΕ.

    City Press:Νέα μάχη κατά των ράντζων. Στόχος της κυβέρνησης να κερδίσει τη μάχη του ράντζου στη διάρκεια των πρώτων μηνών του 2005.

    Μetro:Πόλεμος για την Υγεία. Με απεργία των γιατρών ξεκινά το νέο σύστημα εφημεριών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Πρόκληση. Απειλούν να "βουλιάξουν" το Φεστιβάλ. Παιχνίδια για τον έλεγχο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Απειλούν και το Φεστιβάλ. Θ. Αγγελόπουλος: Θα το πάω στην Αθήνα και θα το καταστρέψω.

    [03] Υγεία-Νικήτας Κακλαμάνης

    H CITY PRESS γράφει ότι "αρχίζει από σήμερα η πιλοτική εφαρμογή του νέου συστήματος εφημεριών στα νοσοκομεία. Στόχος της κυβέρνησης να κερδίσει τη μάχη του ράντζου στη διάρκεια των πρώτων μηνών του 2005. Νικήτας Κακλαμάνης: Θα αναμετρηθούμε με τα "πιράνχας" στο χώρο της Υγείας".

    Το metro προσθέτει ότι " σκληρές εκφράσεις για εκείνους που λυμαίνονται τις προμήθειες στο χώρο της Υγείας χρησιμοποίησε χθες ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης προαναγγέλλοντας ουσιαστικά αλλαγές στο σύστημα των προμηθειών".

    [04] Συνέντευξη Ρουσόπουλου

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος τονίζει ότι "δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Δεν έχουμε στόχο τις εκλογές. Έχουμε στόχο να κάνουμε πράξη το πρόγραμμά μας". Αναρωτιέται "από πού κι ως πού το ΠΑΣΟΚ αντλεί το δικαίωμα να λεει ότι αυτό είναι ο μοναδικός παράγων συναίνεσης" και δηλώνει ότι "περιμένουμε κλιμάκωση μετά τη ρύθμιση για το βασικό μέτοχο".

    [05] Εξεταστική Επιτροπή

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "σε παιχνίδια απόκρυψης επιδίδεται η κυβέρνηση, με στόχο να δικαιολογήσει την ύπαρξη της Εξεταστικής Επιτροπής για τους εξοπλισμούς".

    [06] Συνέδριο ΔΑΚΕ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι έχει ξεσπάσει "σάλος σε κυβέρνηση και ΝΔ από το ξέσπασμα συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ εναντίον υπουργών και διοικητών οργανισμών".

    [07] Καραμανλής-Επίσκεψη στην Αίγυπτο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "νέες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου ανοίγονται μετά από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην αραβική χώρα, όπου υπογράφηκαν δύο συμφωνίες για την αποφυγή της διπλής φορολογίας και για συνεργασία στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "τέλος στη σεναριολογία περί της συμμετοχής ή όχι της Ελλάδας στην εκπαίδευση Ιρακινών στρατιωτών μέσω του ΝΑΤΟ έβαλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στην Αίγυπτο. "Ένα είναι βέβαιο" συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής, "αυτό δεν θα γίνει ούτε στο Ιράκ ούτε στην Ελλάδα".

    [08] Οικουμενικό Πατριαρχείο - Ορθοδοξία

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "η χειρονομία της επιστροφής των λειψάνων θεωρείται ιδιαίτερα συμβολική πράξη έμπρακτης συγγνώμης για την καταστροφή που η δυτική Χριστιανοσύνη είχε επιφέρει στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.Εκκλησιαστικοί κύκλοι θεωρούν ότι η πράξη του Πάπα Ιωάννη- Παύλου του Β΄κορυφώνει τις προσπάθειές του για τη συμφιλίωση των Χριστιανικών Εκκλησιών".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "μετά από οκτώ αιώνες επέστρεψαν τα ιερά λείψανα των Αγίων Ιωάννου του Χρυσοστόμου και Γρηγορίου του Θεολόγου στην Κωνσταντινούπολη, από όπου και είχαν κλαπεί το 1204 από τον ΝΑό των Αγίων Αποστόλων . Τα λείψανα παρέδωσε ο ίδιος ο Πάπας Ιωάννης - Παύλος Β΄στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο κατά τη διάρκεια τελετής στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει "ιστορικές στιγμές ζουν το τελευταίο 48ωρο η Κωνσταντινούπολη και η Ορθοδοξία.Τα ιερά λείψανε των Αγίων Γρηγορίου Θεολόγου και Ιωάννου Χρυσοστόμου επέστρεψαν στη Βασιλεύουσα μετά την κλοπή του 1204 αποκαθιστώντας μια ιστορική αδικία".

    [09] Σκόπια

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Αθήνα εμπιστευτικό έγγραφο του Στέητ Ντιπάρτμεντ στο οποίο τα Σκόπια εμφανίζονται ως ιστορική συνέχεια της αρχαίας Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) επισημαίνει ότι "όπως αποκαλύφθηκε χθες από το 1999 υπάρχει στην ιστοσελίδα του αμερικανικού Στέητ Ντιπάρτμεντ αναφορικά στα Σκόπια, με βάση την οποία οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας εμφανίζονται ως απόγονοι των Μακεδόνων, σε μία προσπάθεια να παραχαραχθεί η ελληνική ιστορία, εγείροντας παράλληλα θέματα ψευτοαλυτρωτισμού με την παρουσίαση ενός χάρτη που περιλαμβάνει κομμάτια της ελληνικής επικράτειας".

    Η Traffic News προσθέτει ότι "τη συνδρομή του Αμερικανού προέδρου, προκειμένου να υπάρξει λύση σε μια κοινά αποδεκτή ονομασία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων ζητεί με επιστολή του προς τον Τζορτζ Μπους ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα".

    Η Espresso ισχυρίζεται ότι "νέα πρόκληση από τους Αμερικανούς μετά την ιστοσελίδα του State Department που προβάλλει το ενιαίο μακεδονικό κράτος. Σε χάρτη με τίτλο "Κατεχόμενη Μακεδονία" που εμπεριέχεται σε εγχειρίδιο των Αμερικανών πεζοναυτών, εμφανίζονται ελληνικά και βουλγαρικά εδάφη, ως σκοπιανά, τα οποία, σύμφωνα με το χάρτη, τελούν υπό κατοχή".

    [10] Φορολογία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "έμφαση στη στέγαση, στην Υγεία, στα ασφάλιστρα ζωής, στους κατοίκους της περιφέρειας, των χαμηλών εισοδημάτων, αλλά και στη στήριξη των επιχειρήσεων και των επενδύσεων προβλέπουν οι φορολογικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης στις οποίες πρέπει να προσαρμοστούν οι φορολογούμενοι από τη νέα χρονιά".

    [11] Απογραφή

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι "με έγγραφο-καταπέλτη, για την αξιοπιστία των στοιχείων της δημοσιονομικής απογραφής, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία εισηγείται την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο".

    [12] Ελληνοτουρκικά

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη δεν πρέπει να θεωρούνται απειλές για την ασφάλεια της Τουρκίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Radikal χθες αυτό εισηγείται το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και ζητά να μην συμπεριληφθούν το Πατριαρχείο και η Σχολή μεταξύ των απειλών, στη νέα αναθεωρημένη μορφή του τουρκικού δόγματος εθνικής ασφάλειας".

    [13] Σημίτης

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους εκπαιδευτικούς και φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά, η εμφάνιση της κόρης του τέως Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος ως καθηγήτρια διοριζόμενη με φωτογραφική διάταξη".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 29 November 2004 - 16:27:28 UTC