Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-10-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/10/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Δηλώσεις πρωθυπουργού κατά διαπλοκής
  • [04] Γιατροί
  • [05] Ασφαλιστικά ταμεία
  • [06] Δάνεια
  • [07] Εισοδηματική πολιτική
  • [08] Αραφάτ
  • [09] ΕΕ
  • [10] Συντελεστής φορολογίας
  • [11] Δήλωση Στεφανόπουλου

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/10/2004

    Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να θεσπίσει κανόνες διαφάνειας σε όλους τους τομείς, ο χθεσινός εορτασμός της 46ης επετείου του ΟΧΙ και η κατάσταση της υγείας του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Συντάξεις στα Σώματα Ασφαλείας. Όλες οι νέες προϋποθέσεις και τα όρια ηλικίας. Τι ισχύει για την πλασματική συντάξιμη υπηρεσία.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αυξήσεις μισθών πάνω από τον πληθωρισμό. Το ανακοίνωσε στην ΑΔΕΔΥ ο Γ. Αλογοσκούφης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αγριεύει η κόντρα με τη διαπλοκή. "Πρέπει να αντιληφθείτε ότι θα μπουν κανόνες" διαμηνύει η κυβέρνηση.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Περιμένω "λάσπη" και από τους δύο. Τι είπε ο πρωθυπουργός για "βαρόνους" της διαπλοκής στο ΠΣ της ΝΔ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βρώμικη επίθεση κατά Καραμανλή από το πανικόβλητο καρτέλ της διαπλοκής. "Περιμένω προσωπικό χτύπημα" αποκάλυψε ο πρωθυπουργός.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι νέοι μισθοί για τους δημόσιους υπαλλήλους. Οι απολαβές μετά την αύξηση κατά 3,5% επί των τακτικών αποδοχών.

    ΕΘΝΟΣ: Κλείνουν την πόρτα σε νέους γιατρούς. Απόφαση -βόμβα από τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το ΟΧΙ του ΄40 έχει μετατραπεί σε ένα μόνιμο ΝΑΙ. Οι Σκοπιανοί πήραν το όνομα Μακεδονία, στο Αιγαίο οι Τούρκοι αλωνίζουν, στην Κύπρο ο Ντενκτάς εκβιάζει και προχωρεί και ενώ η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά αντίστροφα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Θηλιά τα χρέη των νοικοκυριών. Οι Έλληνες χρωστάνε στις τράπεζες περισσότερα από 111 δισεκατομμύρια εύρο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μήνυμα Νο. 2 για όσους....δεν κατάλαβαν. Καραμανλής: Θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο της διαπλοκής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κρίσιμες ώρες για Αραφάτ. Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, έναυσμα για ραγδαίες εξελίξεις.

    ΕΣΤΙΑ: Η Ευρώπη σε ακυβερνησία. Η αναβολή της ψηφοφορίας για τους νέους Επιτρόπους.

    ESPRESSO: Μάνα- μέγαιρα! Φυλάκισε στο σπίτι τα δύο παιδιά της και εξαφανίστηκε! Κόντεψαν να πεθάνουν από την πείνα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φακελάκι 1,3 δις. πληρώνουν τα Ταμεία. Για ανύπαρκτες ή άχρηστες δαπάνες υγείας.

    Η ΧΩΡΑ: Τι κερδίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Μειώνονται και οι συντελεστές της φορολογικής κλίμακας.

    City Press: Το τέλος της εποχής Αραφάτ. Ο ιστορικός ηγέτης των Παλαιστινίων μεταφέρεται σήμερα στο Παρίσι για να νοσηλευθεί μετά τη δραματική επιδείνωση της υγείας του.

    Μetro: Ραντεβού το Νοέμβριο. Σε αναμονή η ΑΔΕΔΥ για τις αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Φεύγουν για να σωθούν. Χρήστες ναρκωτικών: μεταναστεύουν για να απεξαρτηθούν.

    [03] Δηλώσεις πρωθυπουργού κατά διαπλοκής

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "στην τελική ευθεία για την εξάρθρωση της διαπλοκής μπαίνει η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργ΄ςο διαμήνυσε ότι θα σπάσει τον "ομφάλιο λώρο" ενώ τη σκυτάλη παίρνουν οι υπουργοί που ετοιμάζονται για ευθεία σύγκρουση με τα συμφέροντα στα μέσα ενημέρωσης, στα δημόσια έργα, στην υγεία και στις Ένοπλες Δυνάμεις".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "πανικόβλητο το καρτέλ της διαπλοκής που παρουσιάζει συμπτώματα νευρικής κρίσης μετά τα αποφασιστικά χτυπήματα τα οποία δέχθηκε από τις ανεξάρτητες αρχές, τον κρατικό μηχανισμό και την Δικαιοσύνη , καταφεύγει στις γνώριμες μεθόδους της προβοκάτσιας και των εκβιασμών με στόχο τον ίδιο τον πρωθυπουργό".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "και νέο μήνυμα κατά της διαπλοκής απηύθυνε προχθές ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης. Στην ομιλία του ο κ. Καραμανλής επεσήμανε για μια ακόμη φορά ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της διαπλοκής αλλά και η εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ , "πολιτική "λάσπη" και προσωπικές βολές, από συγκεκριμένους παράγοντες - κέντρα ισχύος του κατεστημένου περιμένει σύντομα ο Κ. Καραμανλής".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "αμετακίνητος στην απόφασή του να συγκρουσθεί με το σύστημα της διαπλοκής με όποιο κόστος και τίμημα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ . "Δεν είμαστε σε θέση άμυνας", ξεκαθάρισε ο κ. Καραμανλής, προέβλεψε όμως ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αναμένονται επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης από ην πλευρά συγκεκριμένων συμφερόντων που θίγονται ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι επιθέσεις που θα εκδηλωθούν να έχουν ως στόχο και τον ίδιο".

    H ESPRESSO προσθέτει ότι "από τους πολιτικούς της νέας γενιάς, με ... ρεκόρ επιθέσεων προς το πρόσωπό του ο Κώστας Καραμανλής δείχνει έτοιμος για έναν ακόμη γύρο σκληρής αντιπαράθεσης με τη λεγόμενη διαπλοκή, ο οποίος (σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου) θα περιλαμβάνει μια γερή δόση "χτυπημάτων κάτω από τη μέση " από την πλευρά των οργανωμένων συμφερόντων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στο σχόλιό του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "Ο σημερινός πρωθυπουργός διαθέτει το τεράστιο πολιτικό πλεονέκτημα να μην έχει εξαρτήσεις και κυρίως να μην επιθυμεί να αποκτήσει. Ο Καραμανλής θέλει να κυβερνήσει τη χώρα, όχι να βάλει συνεταίρους στην εξουσία. Θα έχουν άλλωστε την ευκαιρία να το διαπιστώσουν αυτό λίαν συντόμως και οι σημερινοί διαπλεκόμενοι και αυτοί που επιθυμούν να τους αντικαταστήσουν όταν δημιουργηθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο και αρχίσει η εφαρμογή του".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "επιμένοντας στη στρατηγική των αντιπερισπασμών, το Μαξίμου και η Ρηγίλλης σε αγαστή συνεργασία έριξαν και άλλο νερό στο μύλο της διαπλοκολογίας".

    [04] Γιατροί

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "με μια απόφαση -βόμβα ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας επιχειρεί να θέσει φραγμούς στην ελεύθερη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος. Η διοίκηση του Συλλόγου αποφάσισε να κλείσει την πόρτα σε νέους γιατρούς, που διεκδικούν άδεια για να ασκήσουν το λειτούργημά τους σε ειδικότητες που θεωρούνται κορεσμένες".

    [05] Ασφαλιστικά ταμεία

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "με φακελάκι αξίας 1,3 δις. εύρο ισοδυναμούν οι δαπάνες που πληρώνουν κάθε χρόνο τα ασφαλιστικά ταμεία για πλαστές συνταγές, εικονικές εξετάσεις και άλλες υπερβολικές χρεώσεις".

    [06] Δάνεια

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "με καλπάζονται ρυθμό αυξάνονται τα προσωπικά καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια. Συνολικά, επιχειρήσεις και νοικοκυριά χρωστούν στις τράπεζες 111,905 δις. εύρο χρεών και νοικοκυριών".

    [07] Εισοδηματική πολιτική

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "καμία ανησυχία δεν εμπνέει η φθινοπωρινή έκθεση της Κομισιόν για την εισοδηματική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό του 2005. Αυτό σημαίνει ότι το οικονομικό επιτελείο θα τηρήσει τη δέσμευσή του για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό".

    Σύμφωνα με το metro , "χωρίς οριστικές απαντήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης για τις τελικές αυξήσεις που θα δοθούν στους δημοσίους υπαλλήλους το 2005, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ και το τοπίο θα ξεκαθαρίσει σε νέα συνάντηση μέσα στον Νοέμβριο".

    [08] Αραφάτ

    H CITY PRESS υποστηρίζει ότι "σε νέα εποχή μπαίνει η Παλαιστίνη αλλά και η Μέση Ανατολή γενικότερα, καθώς ο ιστορικός ηγέτης των παλαιστινίων δείχνει πλέον ανήμπορος να εξακολουθήσει να ηγείται των ομοεθνών του μετά τη σοβαρή επιδείνωση της υγείας του, η οποία επέβαλε τη μεταφορά του σήμερα το πρωί στο Παρίσι για θεραπεία".

    [09] ΕΕ

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει η κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αναβολήτης ψηφοφορίας στο Ευρωκοινοβούλιο για την έγκριση της συνθέσεως της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναδεικνύει την αδυναμία συγκερασμού των αντιθέσεων μεταξύ των κρατών -μελών και των διάφορων πολιτικών τάσεων. Και αποκαλύπτει τις τεράστιες δυσχέρειες στην νέα "Ευρώπη των 25" για την λήψη αποφάσεων".

    [10] Συντελεστής φορολογίας

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "κατά μια ποσοστιαία μονάδα θα μειώνονται κάθε χρόνο οι φορολογικοί συντελεστές, ενώ παράλληλα θα αυξάνονται τα αφορολόγητα όρια για όλα τα φυσικά πρόσωπα. Η μείωση των επιβαρύνσεων με την παράλληλη αύξηση μισθών και συντάξεων πάνω από τον πληθωρισμό αναμένεται ότι θα ενθαρρύνει άμεσα τα εισοδήματα των νοικοκυριών".

    [11] Δήλωση Στεφανόπουλου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "να πάψει να συμπεριφέρεται προκλητικά εις βάρος της Ελλάδας και να δημιουργεί την εντύπωση ότι άλλα λεει για την ευρωπαϊκή προοπτική της και διαφορετικά πράττει έναντι της χώρας μας, κάλεσε την Τουρκία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 29 October 2004 - 20:06:50 UTC