Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-10-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/10/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Έκθεση Κομισιόν
  • [04] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [05] Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης- ΑΚΤΩΡ
  • [06] Νομοσχέδιο για δασικές εκτάσεις
  • [07] Έγγραφο για απογραφή
  • [08] Θεσσαλονίκη - Εορταστικές εκδηλώσεις
  • [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [10] Έκθεση Κομισιόν για ελληνική οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/10/2004

    Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο δασονόμος και η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για την εταιρία ΑΚΤΩΡ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ανάβει "πράσινο" για 38 οικοδομικούς συνεταιρισμούς. Όλες οι νέες ρυθμίσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη δόμηση. Και εντάξεις - εξπρές στο σχέδιο πόλης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Επέτειος άγνοιας! Το 20% των μαθητών ουδέν γνωρίζει για την 28η Οκτωβρίου! Το 45% έχει μεσάνυχτα για τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Χάλκευσαν έγγραφο τα "ΝΕΑ". Η κυβέρνηση κατηγορεί την εφημερίδα του κ. Λαμπράκη.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ελληνικό ΟΧΙ στην Τουρκία εάν συνεχιστούν οι προκλήσεις. Χαλάει την "πολιτική κουμπαριά"....

    Η ΑΥΓΗ: Η νέα Κομισιόν "κολλάει" στην Ευρωβουλή. Αμφίβολο αν θα εγκριθεί σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τον Μπαρόζο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μπλόκο στον Μπόμπολα από ΕΣΡ και Δικαιοσύνη. Αλλάζει το σκηνικό στα μεγάλα έργα- Ριζικές ανατροπές στον χώρο της τηλεόρασης.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ζοφερές προβλέψεις. Συρρίκνωση ανάπτυξης και ανεργία. Η έκθεση της ΕΕ αμφισβητεί τα στοιχεία της κυβέρνησης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δασονόμος. Ερμηνευτική εγκύκλιος από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ποιες εκτάσεις αποχαρακτηρίζονται

    ΕΘΝΟΣ: Στριπτίζ σε 3 μέτωπα. Κυβερνητικά κατορθώματα εντός και εκτός συνόρων...

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κήρυξε" πνευματικό πόλεμο. Χθες ο Αρχιεπίσκοπος από τον εορτάζονται και Πολιούχο της Συμπρωτεύουσας Άγιο Δημήτριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Έγγραφο-φωτιά καιει τον Άκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι δασικές εκτάσεις που αποχαρακτηρίζονται. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Σε εφαρμογή ο νόμος που ψήφισε πέρυσι το ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Άλμα εις βάθος μετά τους Ολυμπιακούς. Κακά μαντάτα από την έκθεση της Κομισιόν για το 2005.

    ΕΣΤΙΑ: Το ιστορικό φύλλο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Ανατυπώνεται ένθετο στη σημερινή "Εστία".

    ESPRESSO: Επικίνδυνα χάπια του σεξ κατακλύζουν την αγορά. Τα εντόπισε ο ΕΟΦ. Πώς τα πλασάρουν.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αλλάζουν όλα στις κατασκευές. Άρνηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να χορηγήσει πιστοποιητικά διαφάνειας στην "Ακτωρ".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Παραβιάσεις " κυβέρνησης- αντιπολίτευσης. Πολιτικές κόντρες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: Και βόμβα Βρυξελλών για λιτότητα. Νέα εύρο-διάψευση σε Αλογοσκούφη. Ψαλίδι σε μισθούς και δαπάνες ζητά η Κομισιόν.

    Η ΝΙΚΗ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Το χρώμα των διαπλεκόμενων κριτήριο για την κυβέρνηση. Ευνοεί Αλαφούζο, "κόβει" Μπόμπολα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ελληνοτουρκικές σχέσεις: Αδιέξοδη η πορεία στις εύρο-ΝΑΤΟικές Συμπληγάδες.

    TRAFFIC NEWS: Άγριος πόλεμος Σεμίνας - Σπύρου για τον Ζαγοραίο και την AGB. Απειλούν με αγωγές.

    Η ΧΩΡΑ: Όλες οι περιοχές που μπαίνουν στο σχέδιο πόλης. Παγώνουν και τα πρόστιμα στα δασικά αυθαίρετα.

    City Press: Οικονομική γκρίνια αλλά και μαζική έξοδος εκδρομέων. Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας ξεχνούν την ανησυχία για την τιμή των καυσίμων και πάνε για νέο ρεκόρ εορταστικής εξόδου.

    Μetro: Πάμε για διαχωρισμό ΜΜΕ-εργολάβων; Απόφαση - καταπέλτης του ΕΣΡ κατά της "Ακτωρ".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Πάγωσαν" οι επεκτάσεις. Κεντρική Μακεδονία: Στον αέρα οι εντάξεις 135.000 στρεμμάτων.

    [03] Έκθεση Κομισιόν

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "για δύο τουλάχιστον ακόμη χρόνια (2005 και 2006) η ελληνική οικονομία θα εμφανίζει υπερβολικά δημοσιονομικά ελλείμματα" σύμφωνα με την έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που υιοθέτησε χθες η Κομισιόν επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που έχουμε δημοσιεύσει".

    Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ "συρρίκνωση της ανάπτυξης της οικονομίας και περαιτέρω αύξηση της ανεργίας προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την προσεχή διετία στην Ελλάδα".

    H CITY PRESS αναφέρει ότι " η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προειδοποιεί ότι η λεγόμενη ήπια προσαρμογή δεν αρκεί για να πέσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2005, και επιβάλλονται σκληρότερα μέτρα λιτότητας για να επιταχυνθεί η δημοσιονομική εξυγίανση στη χώρα μας".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "πρόσθετα μέτρα σκληρής λιτότητας με περικοπές στους μισθούς ζητούν τώρα από την κυβέρνηση της ΝΔ οι Βρυξέλλες, που διαψεύδουν τις προβλέψεις του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2005".

    [04] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "σε δύο νέα προφορικά διαβήματα προς την Άγκυρα προχώρησε η Αθήνα, διαμαρτυρόμενη για την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο. Επίσης, η ελληνική πλευρά ενημέρωσε σχετικά την προεδρία της ΕΕ και το ΝΑΤΟ".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε χθες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος με αφορμή τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Ειδικότερα σημείωσε πως η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας αποτελεί στρατηγική επιλογή της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο όμως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ανεβάσει τους τόνους".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ "αποφασισμένος να θέσει ακόμα και διπλωματικό βέτο στην περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει τις στρατιωτικές και διπλωματικές προκλήσεις, είναι , σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι "στα εύρο-ΝΑΤΟικά αδιέξοδα πορεύονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αδιέξοδα, τα οποία έγιναν περισσότερο ορατά και χειροπιαστά, τελευταία, καθώς η Άγκυρα κλιμακώνει συστηματικά τις προκλήσεις στο Αιγαίο".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι " με προφορικά διαβήματα σε χαμηλό επίπεδο- επιτετραμμένων - απαντά η Αθήνα στην αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο τα τελευταία εικοσιτετράωρα".

    [05] Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης- ΑΚΤΩΡ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι " φρένο έβαλε χθες με απόφασή του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και στα άλλα τρία πιστοποιητικά διαφάνειας της εταιρίας ΑΚΤΩΡ, ενώ ταυτόχρονα απέρριψε την προσφυγή της εταιρίας για το πρώτο πιστοποιητικό που αφορούσε έργο αξίας μεγαλύτερης των 250.000 εύρο που προορίζονταν για την οργανωτική επιτροπή "Αθήνα 2004".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "ριζικές αλλαγές στον κατασκευαστικό τομέα και στα μεγάλα έργα δρομολογεί η χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, για μη χορήγηση πιστοποιητικών διαφάνειας στον ιδρυτή της εταιρίας ΑΚΤΩΡ Λεωνίδα Μπόμπολα".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "αρνητική ήταν και η χθεσινή απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για την έκδοση πιστοποιητικού διαφάνειας της εταιρίας ΑΚΤΩΡ του κ. Μπόμπολα, παρά το γεγονός ότι ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας νωρίτερα είχε παραιτηθεί από τη θέση του μέλους του ΔΣ της εταιρίας".

    Το metro σημειώνει ότι "χοντραίνει το "παιχνίδι" στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, όπως εκτιμούν όλες οι πλευρές μετά τη χθεσινή νέα άρνηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου να δώσει πιστοποιητικά διαφάνειας στην εταιρία ΑΚΤΩΡ συμφερόντων του επιχειρηματία Μπόμπολα".

    [06] Νομοσχέδιο για δασικές εκτάσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "παγώνουν τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα έως ότου καταρτιστούν οι δασικοί χάρτες ενώ δίνεται η δυνατότητα στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς να ανταλλάξουν τις εκτάσεις που κατέχουν".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι " το δασικό νόμο που ψήφισε τον περασμένο Δεκέμβριο το ΠΑΣΟΚ ενεργοποιεί η κυβέρνηση με εγκύκλιο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Αποχαρακτηρίζονται εκτάσεις οι οποίες δεν είναι δασικές αλλά και χαρακτηρισμένες ως τέτοιες".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "δημόσιες εκτάσεις που αποχαρακτηρίζονται χαρίζει η κυβέρνηση με υπουργική εγκύκλιο σε 200 οικοδομικούς συνεταιρισμούς".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "τον χαρακτήρισαν δασοκτόνο ως αντιπολίτευση, τώρα τον εφαρμόζουν, αποχαρακτηρίζοντας άμεσα 5 εκατ. στρέμματα. Εκκρεμεί όμως απόφαση του ΣτΕ και η αναγνώριση των επιπτώσεων στο περιβάλλον".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "τις ατέλειες που προέκυψαν από την εφαρμογή του δασικού νόμου 3208/03 επιδιώκει η κυβέρνηση, ώστε να σταματήσουν οι αυθαίρετες ερμηνείες και να επιλυθούν τα προβλήματα με εγκύκλιο την οποία εξέδωσε, χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευ. Μπασιάκος, δέκα μήνες μετά την ψήφισή του".

    [07] Έγγραφο για απογραφή

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "χαλκευμένο χαρακτήρισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος το έγγραφο που δημοσίευσαν χθες ΤΑ ΝΕΑ σχετικά με τα αποτελέσματα της απογραφής της οικονομίας. Με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων διέψευσαν ότι συνέταξαν τέτοιο κείμενο, το οποίο όπως έγινε γνωστό χθες δεν φέρει καμία υπογραφή συντάκτη".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "χαλκευμένο " χαρακτηρίζουν τα μέλη του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων το έγγραφο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και τάσσεται κατά της διαδικασίας που ακολουθήθηκε στην δημοσιονομική απογραφή. Την ίδια στιγμή έντονη ήταν και η αντίδρασης της Κυβερνήσεως που διέψευσε κατηγορηματικώς την ύπαρξη του κείμενου θέτοντας θέμα αξιοπιστίας".

    [08] Θεσσαλονίκη - Εορταστικές εκδηλώσεις

    H TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι "μεγάλη μέρα για την ορθοδοξίας και τη Θεσσαλονίκη, η οποία πανηγυρίζει για την 92η επέτειο απελευθέρωσής της από τον οθωμανικό ζυγό αλλά και για τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο τον τροπαιοφόρο".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση και αύριο η στρατιωτική".

    H ESPRESSO αναφέρει ότι " πλήθος κόσμου παρακολούθησε χθες τις εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο και στις οποίες συμμετείχε για πρώτη φορά σύσσωμη η πολιτική ηγεσία".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "με την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου άνοιξε χθες στη Θεσσαλονίκη ο κύκλος των τριήμερων εκδηλώσεων για τον εορτασμό του πολιούχου αγίου, την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους και την επέτειο του ΟΧΙ".

    [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Η φθινοπωρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα διαπιστώνει.Ατολμία στις δαπάνες".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Το βέτο της ντροπής. Ελληνικό μπλόκο στην απόφαση της Κομισιόν κατά της ασυδοσίας εφοπλιστών".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Στη λήψη σκληρών μέτρων ωθεί η ΕΕ την κυβέρνηση. Ανεπαρκή χαρακτηρίζει η Κομισιόν τα μέτρα για τη δημοσιονομική εξυγίανση".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κομισιόν: Χαμηλή ζήτηση και εισοδηματικές απώλειες. Τι εκτιμά η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία".

    [10] Έκθεση Κομισιόν για ελληνική οικονομία

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "ανήμπορο να τιθασευτεί κάτω από το 3% -για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια- εμφανίζεται το ελληνικό έλλειμμα, σύμφωνα με τη φθινοπωρινή έκθεση της Κομισιόν, η οποία χαρακτηρίζει ως ανεπαρκή τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για δημοσιονομική εξυγίανση".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 27 October 2004 - 15:30:33 UTC