Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-10-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/10/2004
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Ελληνική οικονομία
  • [04] Φορολογική μεταρρύθμιση
  • [05] Προβλήματα από την καταιγίδα στην Αττική
  • [06] Βουλή-Εξοπλιστικά προγράμματα
  • [07] ΕΣΡ για εταιρία ΑΚΤΩΡ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/10/2004

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 6 φορο-αλλαγές για απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης. Τι προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κατάχρηση εξουσίας στην 5ετία ΠΑΣΟΚ. Πόρισμα - φωτιά του Συνηγόρου του Πολίτη για τους κακούς αστυνομικούς.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Για την τιμή των οπλών....ενώ ο Γιώργος επικοινωνούσε με το Μαξίμου για να μάθει τι θα κάνει ο Καραμανλής. Το ΠΑΣΟΚ ύψωσε τους τόνους στη Βουλή για τις εξεταστικές επιτροπές.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Πρώτο χτύπημα στους βαρόνους. Εξελίξεις σηματοδοτεί η απόφαση. Το ΕΣΡ δεν εξέδωσε πιστοποιητικό διαφάνειας στην "ΑΚΤΩΡ" του Μπόμπολα.

    Η ΑΥΓΗ: Έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών ερευνών αποκαλύπτει:Στη φτώχεια ζουν 2.165.000 Έλληνες!

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ένοχος ο Σημίτης για τη λεηλασία στις μεγάλες συμβάσεις και τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων. Κάποιοι άλλοι άρπαξαν πολύ περισσότερα από τους δύο υπό κατηγορίαν υπουργούς...

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μας επιστρέφουν τον Προϋπολογισμό. Αξιώνουν σκληρά οικονομικά μέτρα. Οι Βρυξέλλες αμφισβητούν τα έσοδα, τις δαπάνες και την ανάπτυξη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αρχίζει το ματς. Μια ημέρα μετά τη συναίνεση Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου για διαφάνεια.

    ΕΘΝΟΣ: Ομοβροντίες ΠΑΣΟΚ για στημένες διώξεις. Εξεταστική: Μετωπική πολιτική σύγκρουση στη Βουλή για τη σκανδαλολογία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τον κρατούσαν φίλαθλοι της ΑΕΚ που περίμεναν τους παίκτες να πάνε να προσκυνήσουν τα Αγια των Αγίων και ....Ο δικέφαλος μετά 80 χρόνια στην Αγία Σοφία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φορολογικές ανάσες. Ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας αποκαλύπτει τα κυβερνητικά σχέδια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πρόδρομος εξελίξεις το "όχι " στο Μπόμπολα. Διαπλοκή: Το Ραδιοτηλεοπτικό δεν του έδωσε πιστοποιητικό διαφάνειας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πρώτο "μπαμ" μετά Μπαϊρακτάρη. Απόφαση του ΕΣΡ κατά "Ακτορα" για έργο που έχει παραδοθεί.

    ΕΣΤΙΑ: Η διαδικασία διώξεως υπουργών. Εξεταστική, Προανακριτική και Ειδικό Δικαστήριο.

    ESPRESSO: Αλεξάνδρα Βούγια: Υπάρχουν πολλοί που πήραν μετεγγραφή σαν κι εμένα! Η κόρη του τέως υπουργού μιλάει στην ESPRESSO.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πρώτο πλήγμα στη διαπλοκή. Το ΕΣΡ σταμάτησε έργο του Μπόμπολα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 2 στους 10 Έλληνες στο όριο της φτώχειας! Ηλικιωμένοι, άνεργοι, συνταξιούχοι έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κατ΄εντολήν οι διώξεις λέει το ΠΑΣΟΚ. Σκληρά λόγια σε....χαμηλούς τόνους στη Βουλή.

    Η ΝΙΚΗ: Μετά τα "Πράσινα" έρχονται τα "Γαλάζια" συμφέροντα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ετοιμότητα και πάλη οργάνωση και συμμαχία. Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής.

    TRAFFIC NEWS: Οι Έλληνες πρωταθλητές στο σεξ. Κάνουν έρωτα σχεδόν κάθε μέρα παρά μέρα. Τι έδειξε διεθνής έρευνα.

    Η ΧΩΡΑ: Η τσίκνα του Μπαϊρακτάρη ζαλίζει τη διαπλοκή. Το πρώτο μικρό βήμα προς την κατεύθυνση της σύγκρουσης με τη βαρωνία.

    City Press: Το πρώτο χτύπημα, στον όμιλο Μπόμπολα.

    Μetro: Έρχεται πιο φθηνό χρήμα από το 2006. Μείωση των επιτοκίων δανεισμού αναμένεται από την εφαρμογή του συμφώνου "Βασιλεία ΙΙ".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στο έλεος της πλημμύρας. Θεσσαλονίκη: Βουλωμένα παραμένουν 30.000 φρεάτια.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δεν πάμε σε εκλογές για πρόεδρο.

    [03] Ελληνική οικονομία

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αμφισβητεί ανοιχτά τον ρεαλισμό του νέου προϋπολογισμού που παρουσίασε στην Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή το υπουργείο Οικονομίας προτού αυτός φθάσει στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών (Eco/Fin) και αξιώνει πρόσθετα σκληρά μέτρα".

    [04] Φορολογική μεταρρύθμιση

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "μείωση των φόρων για τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις, αλλαγές στον τρόπο διενέργειας των φορολογικών ελέγχων με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του συστήματος, κίνητρα για τις επιχειρήσεις για τη διενέργεια επενδύσεων, καθώς και εξορθολογισμό των φορολογιών δαπανών που εκπίπτουν από το εισόδημα, προανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκουζας με ομιλία του σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανού Εμπορικού Επιμελητηρίου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες για τους Έλληνες αποταμιευτές και φορολογούμενους θα αποτελεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που πρόκειται να κατατεθεί στη βουλή τον ερχόμενο μήνα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "η κοινωνικά δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών είναι η κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί η φορολογική μεταρρύθμιση που προετοιμάζει η κυβέρνηση, τόνισε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας - Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας ο οποίος σε ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί η φορολογική μεταρρύθμιση".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ " σημαντική επιβάρυνση στα μεσαία εισοδήματα επιφέρουν οι φορολογικές ρυθμίσεις, που η κυβέρνηση επαγγέλλεται για το 2005".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων για επιχειρήσεις, μισθωτούς και συνταξιούχους, αντικειμενικοποίηση και εξορθολογισμό των φορολογικών ελέγχων, αναπτυξιακά κίνητρα, ειδικές ρυθμίσεις για τον ΦΠΑ και εξορθολογισμό του πλαισίου των φοροαπαλλαγών περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Α. Ρεγκούζας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "περιορισμό μη κοινωνικών δαπανών, που εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, και νέα φορολογική κλίμακα προς όφελος χαμηλών εισοδημάτων, προανήγγειλε ο Αδάμ Ρεγκούζας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "αύξηση του αφορολόγητου ορίου και μειώσεις των φορολογικών συντελεστών για τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά και διαφανείς φορολογικούς ελέγχους εξήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας".

    [05] Προβλήματα από την καταιγίδα στην Αττική

    H ESPRESSO γράφει ότι "φθινοπωρινό μπουρίνι έπληξε αργά χθες το βράδυ την Αττική. Από τα βόρεια προάστια μέχρι την παραλία η ισχυρή καταιγίδα που διήρκεσε μια ώρα προκάλεσε πλημμύρες, διακοπές ρεύματος σε σπίτια και φωτεινούς σηματοδότες και κυκλοφοριακό χάος".

    Η σύσταση εξεταστικής επιτροπής που ψήφισε η Βουλή για τα εξοπλιστικά προγράμματα, η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για την εταιρία ΑΚΤΩΡ, η φορολογική μεταρρύθμιση, η πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα προβλήματα από την καταρρακτώδη βροχή στην Αθήνα, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [06] Βουλή-Εξοπλιστικά προγράμματα

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "χθες το βράδυ η Βουλή εψήφισε την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις δύο υποθέσεις προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων, στις οποίες εμπλέκονται οι πρώην υπουργοί Εθνικής Αμύνης κκ Α. Τσοχατζόπουλος και Ι. Παπαντωνίου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "σε ήπιους τόνους διεξήχθη, χθες, στη Βουλή η συζήτηση των προτάσεων της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το αντικείμενο της συζήτησης δεν ήταν τόσο η ουσία του θέματος όσο ο χρόνος της συζήτησης".

    Η METRO αναφέρει ότι "τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να διερευνηθούν οι αμυντικές προμήθειες των τελευταίων ετών αποφάσισε χθες η Βουλή, με την αποδοχή της σχετικής πρότασης που κατέθεσε η ΝΔ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "στο μικροσκόπιο της 24μελούς εξεταστικής επιτροπής που συστάθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή με την κατά πλειοψηφία αποδοχή της πρότασης της ΝΔ βρίσκονται πια οι προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά την διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και οι ενέργειες των δύο πρώην Υπουργών Εθνικής Άμυνας".

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "με φόντο τις γνωστές δικομματικές αντιπαραθέσεις, η Βουλή προχώρησε χτες στη συγκρότηση της πρώτης Εξεταστικής Επιτροπής, για ορισμένα εξοπλιστικά προγράμματα".

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "την προαναγγελθείσα σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά ψήφισαν αργά χθες το βράδυ οι κυβερνητικοί βουλευτές για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ αλλά όχι για το τελευταίο επτάμηνο της ΝΔ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ισχυρίζεται ότι "το "πράσινο φως" για τη σε βάθος διερεύνηση των διάτρητων συμβάσεων για τους εξοπλισμούς που υπεγράφησαν επί υπουργίας Α. Τσοχατζόπουλου και Γ. Παπαντωνίου άναψε χθες τα μεσάνυχτα η Ολομέλεια της Βουλής εγκρίνοντας την πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής".

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι "μέχρι και τις προεδρικές εκλογές θα συνεχίσουν να ανταλλάσσουν τα βέλη τους για τα εξοπλιστικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ύστερα από τη σύσταση επιτροπής που αποφάσισε αργά χθες βράδυ στη Βουλή".

    [07] ΕΣΡ για εταιρία ΑΚΤΩΡ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "το πρώτο χτύπημα στους βαρόνους των ΜΜΕ και τους διαπλεκόμενους έδωσε το ΕΣΡ. Δεν εξέδωσε πιστοποιητικό διαφάνειας στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ, συμφερόντων Λ. Μπόμπολα, με το αιτιολογικό μεταξύ των άλλων "ότι στοιχειοθετείται στενή οικογενειακή και οικονομική σχέση του βασικού μετόχου με τον Γ. Μπόμπολα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "μία εβδομάδα μετά την περιβόητη ρήση περί "νταβατζήδων" του δημοσίου βίου, από τα πλέον επίσημα χείλη, βγήκαν τα μαχαίρια. Το ΕΣΡ δεν έδωσε στην εταιρία ΑΚΤΩΡ του Λεωνίδα Μπόμπολα πιστοποιητικό διαφάνειας, καθώς διαπίστωσε ταύτιση συμφερόντων με τον πατέρα του Γιώργο Μπόμπολα που είναι εκ των βασικών μετόχων του MEGA και ιδιοκτήτη της εκδοτικής εταιρίας "ΠΗΓΑΣΟΣ" που εκδίδει το "ΕΘΝΟΣ" και την "ΗΜΕΡΗΣΙΑ".

    Η Traffic News επισημαίνει ότι "με οριακή πλειοψηφία το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε χθες να απαντήσει αρνητικά στο αίτημα της εταιρείας "ΑΚΤΩΡ" του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα, γιου του Γ. Μπόμπολα, εκδότη της εφημερίδας "Έθνος" και μεγαλομετόχου του καναλιού Mega. Το γεγονός προκάλεσε μεγάλη εντύπωση επειδή δεν υπήρξε προηγούμενη περίπτωση να απαντήσει αρνητικά το ΕΣΡ στον κ. Μπόμπολα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "η πρώτη απορριπτική πράξη για πιστοποιητικό διαφάνειας στην εταιρία Ακτωρ του Λεωνίδα Μπόμπολα από το ΕΣΡ πυροδοτεί νέες εξελίξεις. Σημειώνεται ότι στο ΕΣΡ είχε κατατεθεί καταγγελία του προέδρου της Μηχανικής Πρόδρομου Εμφιετζόγλου ότι πατέρας και υιός Μπόμπολας είχαν κοινό λογαριασμό".

    Η ΝΙΚΗ υπογραμμίζει ότι "ανατροπή της κυριαρχίας των επιχειρηματικών συμφερόντων που πρόσκεινται, τουλάχιστον στο επίπεδο των ΜΜΕ, στο ΠΑΣΟΚ προμηνύει η άρνηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να εκδώσει πιστοποιητικό διαφάνειας στην εταιρεία "Ακτωρ", συμφερόντων Μπόμπολα".

    Η City Press τονίζει ότι "στροφή 180 μοιρών στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Με ψήφους 4 προς 3 δεν δέχθηκαν να εκδώσουν πιστοποιητικό διαφάνειας για την εταιρεία ΑΚΤΩΡ στην οποία κυριαρχεί ο Λεωνίδας Μπόμπολας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι " έπειτα από μακρά περίοδο αδράνειας, εθελοτυφλίας και στρουθοκαμηλισμού, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) διέγνωσε σχέση οικονομικής και οικογενειακής εξάρτησης καθώς και ταύτιση συμφερόντων μεταξύ της κατασκευαστικής "Ακτωρ" αφενός επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Λεωνίδα Μπόμπολας και των εκδόσεων "Πήγασος" αφετέρου που διευθύνεται από τον πατέρα του κ. Γ. Μπόμπολα".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 13 October 2004 - 19:59:02 UTC