Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-09-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/9/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυβέρνηση
  • [04] Ανεργία
  • [05] Μετεγγραφές
  • [06] Καταγγελία για εκβιασμό εισαγγελέα
  • [07] Σεισμολόγοι
  • [08] Καραμανλής-Σρέντερ
  • [09] Υπόθεση ντόπινγκ
  • [10] Οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/9/2004

    Η κατάσταση της οικονομίας, το θέμα των μετεγγραφών στα ΑΕΙ και το κυβερνητικό έργο είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): "Πράσινα " τερτίπια κατά της διαφάνειας. Ανοιχτή επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Πανοζάχο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Θα ξαναψήφιζαν ΝΔ οι Έλληνες. Παρά τη βρώμικη επίθεση του ΠΑΣΟΚ....Τα πρώτα "γκάλοπ".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ανεργία 12% παρέλαβε η ΝΔ. Σοκ από την αποκάλυψη των στοιχείων για το πρώτο τρίμηνο του 2004.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αντεπίθεση ζητά η βάση της ΝΔ. Πρόεδροι ΝΩΔΕ, βουλευτές και στελέχη μιλούν στην "Α".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εκβιάζει δικαστές η μαφία των προμηθευτών! Παίδευσαν και τα τηλέφωνα στελεχών του υπουργείου Ναυτιλίας.

    Η ΒΡΑΔΙΝΗ: Η Ήπειρος έχει ανάγκη από επενδύσεις. "Πράσινα" τερτίπια κατά της διαφάνειας.

    ΕΘΝΟΣ: Η ώρα του λογαριασμού για τους πολίτες. Προϋπολογισμός: Αυστηρή εισοδηματική πολιτική και φορολογικές επιβαρύνσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αναδομεί αιφνίδιοι ανατρέπει. Πριν πάρουν σάρκα και οστά τα σχέδια έξω και μέσα απατό Κόμμα εναντίον του, ο Καραμανλής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Γερμανική οβίδα εναντίον της Ελλάδος. Για τα ψεύτικα στοιχεία στην οικονομία από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μετεγγραφές μόνο για πολύτεκνους. Μ. Γιαννάκη: Έτοιμη η ρύθμιση για το νέο καθεστώς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πόλεμος ελλειμμάτων, φτώχεια Προϋπολογισμού και ο Καραμανλής....Ψαλιδίζει τις υποσχέσεις του.

    ΕΣΤΙΑ: Όγδοοι σε πληθυσμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εντυπωσιακά στοιχεία της Eurostat για το δημογραφικό.

    ESPRESSO: Επτά ρήγματα απειλούν Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο Εγκέλαδος τρόμαξε και ξύπνησε μνήμες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τη ....λυπητερή μας στέλνει η Ευρώπη. Μέτρα λιτότητας λόγω απογραφής.

    TRAFFIC NEWS: Άγρια κόντρα Τατιάνας και Έλλης. Στον αέρα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Γιατί απείλησε να φύγει η Στάθη.

    Η ΧΩΡΑ: Πως ο Τεό "σφάζει" υπουργούς στα παράθυρα του MEGA. Αυτός θα χειρισθεί τον βασικό μέτοχο, την τηλεοπτική νομοθεσία και τη σύγκρουση με τη διαπλοκή;

    City Press: Μαριέττα Γιαννάκου: Αλλάζω τώρα το σύστημα μετεγγραφών.

    Μetro: Έψαχναν μια ώρα να βρουν ....σεισμολόγο. Αναστάτωση από 4,7 Ρίχτερ στον Ευβοϊκό και ενώ στο Αστεροσκοπείο ήταν μόνο φύλακας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 3.000 ευκαιρίες κατάρτισης με αμοιβή. Σε προγράμματα στην κεντρική και δυτική Μακεδονία.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Άνω κάτω η κτηματαγορά. Έντονες διακυμάνσεις στις τιμές ακινήτων στη Θεσσαλονίκη.

    [03] Κυβέρνηση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "στηρίζουν την κυβέρνηση της ΝΔ οι πολίτες παρά τις βρώμικες επιθέσεις και τον επικοινωνιακό πόλεμο που δέχεται το τελευταίο διάστημα από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από διάφορα ΜΜΕ. Την ίδια όμως στιγμή, δείχνουν να ζητούν περισσότερη δράση από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, εκτιμώντας σε ποσοστό που ξεπερνά το 51% πως ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να κυβερνά τη χώρα "το Σύστημα ΠΑΣΟΚ".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "μικρές απώλειες καταγράφει η κυβέρνηση από τα δύο τελευταία επικοινωνιακά της ολισθήματα (πτώση του Σινούκ και υπόθεση Τσιτουρίδη), όπως προκύπτει από τις δύο δημοσκοπήσεις που διενήργησαν για λογαριασμό της εφημερίδας "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" οι εταιρίες RASS και Alco".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σημειώνει ότι "δυναμική απάντηση στις πρακτικές και τα σχέδια που εξυφαίνονται στη Χαριλάου Τρικούπη ζητούν η βάση της ΝΔ και οι πολίτες που στήριξαν τις ελπίδες τους στη Νέα Διακυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός αναμένεται να απαντήσει δυναμικά με εξεταστικές επιτροπές για το Χρηματιστήριο, τους εξοπλισμούς και τις υπερβάσεις στα δημόσια έργα. Παράλληλα, ο Κ. Καραμανλής ετοιμάζει την τελική αντεπίθεσή του αποκαλύπτοντας όλα τα στοιχεία που επιβαρύνουν τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "ο Κώστας Καραμανλής διεμήνυσε ήδη μέσω των στενών συνεργατών του σε όλα τα κυβερνητικά στελέχη ότι στο εξής είναι υποχρεωμένοι να στρέψουν όλο το ενδιαφέρον και την προσοχή τους στους κρίσιμους τομείς που έχουν αναλάβει, αντικρούοντας με τον τρόπο αυτό τις σπασμωδικές κινήσεις του ΠΑΣΟΚ και την άκρατη σκανδαλολογία των προηγούμενων ημερών από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι " από τη δημοσιονομική απογραφή που θα φέρει στο φως τις επικοινωνιακές απάτες των κυβερνήσεων Σημίτη μέχρι το νομοσχέδιο θα καταστήσουν σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ δεν ήταν κενές περιεχομένου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "οι στενοί συνεργάτες κατόπιν αυτών συνιστούν αναδομεί εντός του Οκτωβρίου δημιουργία επικοινωνιακού επιτελείου, επαφή με το λαό και τα προβλήματά του και τον Μάρτιο προσφυγή στις κάλπες αφού πρώτα αποφευχθεί συναίνεση για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μια τέτοια κίνηση θεωρείται ως η σωστότερη διότι θα προλάβει πολλά".

    [04] Ανεργία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "λογιστική αλχημεία και με τα ευαίσθητα στοιχεία που αφορούν στην απασχόληση αποκαλύπτεται μόλις τώρα. Η ανεργία στη χώρα μας είχε σκαρφαλώσει στο 12% όταν ανέλαβε την εξουσία η Νέα Δημοκρατία τον περασμένο Μάρτιο".

    [05] Μετεγγραφές

    Η CITY PRESS αναφέρει ότι "την άμεση αλλαγή του "νομικού πλαισίου που διέπει τις μετεγγραφές φοιτητών μεταξύ τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας προανήγγειλε από τη Βέροια, όπου μίλησε στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου των Πρυτάνεων η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες για το θέμα και που οδήγησε στην παραίτηση τον υπουργό".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "μετεγγραφές μόνο για τα παιδιά των πολυτέκνων και των οικογενειών που συντηρούν "τρία σπίτια" προβλέπει η πρόταση νομοθετικής ρύθμισης που έχει στα χέρια της η υπουργός Παιδείας. "Θα σας απαλλάξω από το βάρος των μετεγγραφών" διαβεβαίωσε η κ. Μ. Γιαννάκου τους πρυτάνεις, οι οποίοι ζήτησαν την πλήρη κατάργηση των μετεγγραφών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του "Ε.Τ" η υπουργός Παιδείας σχεδίαζε από καιρό νομοθετική παρέμβαση για το δραστικό περιορισμό των δικαιούχων μετεγγραφής σε ομοειδές τμήμα άλλης πόλης".

    [06] Καταγγελία για εκβιασμό εισαγγελέα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "απειλούν και εκβιάζουν τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Γρηγόρη Πεπόνι και το Διευθυντή του Γραφείου Εσωτερικών Υποθέσεων πλοίαρχο Παρασκευά Σαλίβερο, οι γκάνγκστερ του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, λιμενικοί, σύμβουλοι και προμηθευτές, οι οποίοι ενέχονται σε κομπίνες πολλών εκατομμυρίων ευρώ ή δισεκατομμυρίων δραχμών που κατέληξαν από το Δημόσιο στις τσέπες εργολάβων με εξόφθαλμα αδιαφανείς αν όχι παράνομες διαδικασίες".

    [07] Σεισμολόγοι

    Το METRO αναφέρει ότι "έψαχναν τους σεισμολόγους χθες στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, μετά τη σεισμική δόνηση των 4,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 6 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του νότιου Ευβοϊκού. Αν ο σεισμός ήταν επιφανειακός, το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του Αστεροσκοπείου δεν ήταν σε θέση να δώσουν στοιχεία για το μέγεθος και το επίκεντρό του προκάλεσε αναστάτωση στον κρατικό μηχανισμό, αλλά και έντονη ενόχληση στην κυβέρνηση".

    [08] Καραμανλής-Σρέντερ

    Η Espresso γράφει ότι "στη σχετικά ελαστική εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, στο σεβασμό δηλαδή των κανόνων, αλλά και των ιδιαιτεροτήτων κάθε χώρας-μέλους της ευρωζώνης, συμφώνησαν Κώστας Καραμανλής και Γκέρχαρντ Σρέντερ, στη συνάντησή τους λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου".

    [09] Υπόθεση ντόπινγκ

    Η Traffic News εκτιμά ότι "με υπομνήματα, μέσω του συνηγόρου τους, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, θα καταθέσουν συμπληρωματικά σήμερα για την υπόθεση του ντόπινγκ ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου".

    [10] Οικονομία

    Τα ΝΕΑ υπογραμμίζουν ότι "η ώρα του λογαριασμού της δημοσιονομικής απογραφής πλησιάζει και μεταφέρει στο μέτωπο της οικονομίας την πολιτική αντιπαράθεση. Οι Βρυξέλλες ζητούν τώρα την επιβολή από την κυβέρνηση μέτρων λιτότητας ενώ φωνές της Κεντροδεξιάς, όπως ο Γερμανός Ε. Στόιμπερ, ζητούν να επιστρέψει η Ελλάδα ευρωπαϊκά κονδύλια. Οι πιέσεις αυτές αναμένεται να κλιμακωθούν έως τις 5 Νοεμβρίου, ημερομηνία-τελεσίγραφο για την ανακοίνωση των μέτρων από την κυβέρνηση".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "η αυστηρή εισοδηματική πολιτική, αλλά και οι φορολογικές επιβαρύνσεις, είναι τα χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Η ώρα του λογαριασμού φτάνει".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "τον μυθικό Προκρούστη αρχίζουν να υποδύονται ο κ. Καραμανλής και οι υπουργοί του. Η φτώχεια του Προϋπολογισμού και οι επιπτώσεις της διεύρυνσης των ελλειμμάτων τους οδηγούν στο ψαλίδισμα των υποσχέσεων για φοροελαφρύνσεις και ενίσχυση των πολυτέκνων. Εκ του σύνεγγυς παρακολουθεί πλέον τις κρατικές δαπάνες η ΕΕ. Σημίτης και Παπανδρέου εξαπέλυσαν συντονισμένη επίθεση κατά της κυβέρνησης".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "είναι προφανές ότι η ευθύνη για τον σημερινό διασυρμό βαρύνει καθ' ολοκληρίαν την Κυβέρνηση Σημίτη. Το γεγονός ότι επέτυχε την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ δεν την απαλλάσσει από τις ευθύνες της για τις μεθοδεύσεις τις οποίες ακολούθησε τότε".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "κεραυνούς κατά της Ελλάδος εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Εντμουντ Στόιμπερ, με αφορμή τις αποκαλύψεις της Eurostat για τη συστηματική παραποίηση κατά το παρελθόν, των μεγεθών του προϋπολογισμού για το έλλειμμα και το χρέος. Μάλιστα, ο Βαυαρός πρωθυπουργός και πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών προτείνει εμφατικά την παραδειγματική τιμωρία της Ελλάδος, ζητώντας να επιστραφούν τα κονδύλια του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, αλλά και να "παγώσει" η περαιτέρω εκταμίευση κοινοτικών πόρων έως το 2007".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 28 September 2004 - 19:31:59 UTC