Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-09-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/9/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Μετεγγραφές
  • [04] Δημοσκόπηση
  • [05] Δίκη ΕΛΑ
  • [06] Φοιτητική στέγη
  • [07] Οικονομία
  • [08] Υπουργείο Παιδείας-Αλλαγές εξετάσεων
  • [09] Νέα Δημοκρατία
  • [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [11] Σύμφωνο Σταθερότητας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/9/2004

    Η υπόθεση των μετεγγραφών των παιδιών των κυρίων Τσιτουρίδη και Βούγια, τα απογραφικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία και οι αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μπούμερανγκ για το ΠΑΣΟΚ το... ριάλιτι. Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Ο Σπύρος Βούγιας πέτυχε μετεγγραφή εκτός νόμου για την κόρη του, αλλά το κόμμα του... τον καλύπτει!

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πανελλήνια συμπάθεια για τον Σάββα Τσιτουρίδη. Φίλοι και αντίπαλοι επαινούν την εντιμότητά του και την αποτελεσματικότητά του ως υπουργού.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Παράνομος ξανά ο Βούγιας. Με ανύπαρκτο... εθιμικό δίκαιο πέτυχε τη μετεγγραφή της κόρης του.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ναι 52% στον Καραμανλή για τη στάση αρχών στο θέμα Σ. Τσιτουρίδη. Πανελλαδική δημοσκόπηση της American Research.

    Η ΑΥΓΗ: Εαυτούς και αλλήλους αποκαλύπτουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δικομματικός καυγάς και κυνισμός.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κόλαση με βουλευτές και υπουργούς για τα ρουσφέτια και την κονόμα. Να ακολουθήσει το παράδειγμα του Καραμανλή ο Γ. Παπανδρέου και να διώξει τον Βούγια.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Λάθη και ρουσφέτια ταλανίζουν την κυβέρνηση. Αλληλοκατηγορούνται για "καρφώματα" υπουργοί και βουλευτές.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Παραιτηθείτε κύριε Βούγια. Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΘΝΟΣ: Τι φταινε τα παιδιά μας; Η υπόθεση Τσιτουρίδη άνοιξε τη "μαύρη βίβλο" των μετεγγραφών και η κυβέρνηση για αντιπερισπασμό ανοίγει θέμα Πανελλαδικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο διάβολος όταν δεν έχει δουλειά... ισιώνει τρίχες! Ενώ ο τόπος στενάζει από τα άλυτα προβλήματα σε όλα τα επίπεδα, η υπόθεση Τσιτουρίδη προχωρεί με υποκρισία και κομματική μικροπρέπεια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στο σκαμνί για τα ψέματα στην Οικονομία. Ορατός ο κίνδυνος παραπομπής στο ευρωδικαστήριο για την παραποίηση των στοιχείων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πολιτικό στριπτίζ για ΠΑΣΟΚ-Βούγια. Υπόθεση μετεγγραφών: Ιδού η διαφορά ήθους και πολιτικής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ο Καλός, ο Κακός κι ο Βούγιας. Στα δύσκολα η ΝΔ αντιδρά με "κι εσείς τα ίδια κάνατε".

    ΕΣΤΙΑ: Τεράστιο θέμα με τις μετεγγραφές. Καταστρατηγούν το ενιαίο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

    ESPRESSO: Επώνυμοι μπλεγμένοι σε λαθρεμπόριο τσιγάρων και όπλων. Οι περίεργες νυχτερινές πτήσεις. Το καταγγέλλει Ρουμάνος βουλευτής που έζησε από κοντά το μεγάλο κόλπο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Έλεγχος από Βρυξέλλες στα οικονομικά προ 2000. Και απειλή Ευρωδικαστηρίου αν συνεχιστεί η δημιουργική λογιστική.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Γαϊτανάκι" οι καταγγελίες ...για παράτυπες μετεγγραφές φοιτητών. Το ΠΑΣΟΚ "κάλυψε" τον Σπύρο Βούγια για ανάλογη υπόθεση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Με προσωρινό σύστημα οι εξετάσεις! Πρωτοφανής αιφνιδιασμός Γιαννάκου.

    Η ΝΙΚΗ: Ανασφάλεια Καραμανλή. Υπάρχει ζήτημα ευθυκρισίας για τις αποφάσεις του.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Χωρίς στέγη η δήθεν δωρεάν Παιδεία. Ασήκωτο το οικονομικό βάρος των σπουδών.

    TRAFFIC NEWS: Το δράμα με το γιο του υπουργού. Όλη η αλήθεια. Διέλυσαν την οικογένεια Τσιτουρίδη.

    Η ΧΩΡΑ: Δεν με άφησαν να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, είπε σε στενούς συνεργάτες του ο πρώην υπουργός. Ο Ρουσόπουλος "έφαγε" τον Τσιτουρίδη, ενώ η παρουσία του αποσυνθέτει την κυβέρνηση.

    City Press: Βούγιας, Καλός πάνε για... μετεγγραφή. Άνοιξε ο "ασκός του Αιόλου" στην κομματική αντιπαράθεση.

    METRO: Άγρια σύγκρουση! Τώρα και ο Σπ. Βούγιας "ελέγχεται" για μετεγγραφή της κόρης του.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Μύλος" η πολιτική ζωή. Συνεχείς αποκαλύψεις και φήμες για... παρασπονδίες.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αναστάτωση της πολιτικής μας ζωής. Με αφορμή την παραίτηση Τσιτουρίδη.

    [03] Μετεγγραφές

    H CITY PRESS γράφει ότι "τον "ασκό του Αιόλου" των αποκαλύψεων - αναφορικά με τις μετεγγραφές παιδιών πολιτικών - και της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης άνοιξε η προχθεσινή παραίτηση του Σ. Τσιτουρίδη. Στο στόχαστρο μπήκαν χθες ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Καλός και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ . Ο Σπ. Βούγιας κατηγορείται ότι όταν ήταν υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ την περίοδο 2001-2002 πέτυχε τη μετεγγραφή της κόρης του από το Πανεπιστήμιο Θράκης στο Αριστοτέλειο όπου υπηρετεί και ο ίδιος".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου μετά την αποπομπή του Σάββα Τσιτουρίδη επειδή ζήτησε και πέτυχε τη μετεγγραφή του γιου του στην Αθήνα επικαλούμενος λόγους ασφαλείας. Από χθες βοούν τα δημοσιογραφικά γραφεία για δεκάδες σκάνδαλα βουλευτών και υπουργών της σημερινής κυβέρνησης οι οποίοι πίεσαν και πέτυχαν δεκάδες ρουσφέτια".

    ΤΟ metro σημειώνει ότι " σύμφωνα με πληροφορίες που έφθαναν μέχρι αργά χθες το βράδυ στα δημοσιογραφικά γραφεία, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις για "ύποπτες" μετεγγραφές αλλά και για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε σειρά άλλων παρατυπιών. Όλες οι πλευρές εκτιμούν ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα".

    H ESPRESSO εκτιμά ότι "σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται εδώ και 48 ώρες τα κομματικά επιτελεία. Με εντολή των αρχηγών τους τόσο στη Ρηγίλλης όσο και στη Χαριλάου Τρικούπη αρχίζει επισταμένη έρευνα για να διαπιστωθεί εάν και όσα άλλα στελέχη εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε σκανδαλώδεις και προνομιακές εξυπηρετήσεις. Φοβούνται ότι η υπόθεση του Σάββα Τσιτουρίδη και του Σπύρου Βούγια είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και οι αποκαλύψεις που θα γίνουν στα επόμενα 24ωρα θα συμπαρασύρουν όλους".

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "μύλος " με τις μετεγγραφές στα πανεπιστήμια, καθώς μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης του γιου του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σάββα Τσιτουρίδη, χθες αποκαλύφθηκε η μετεγγραφή της κόρης θυγατέρας του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Σπ. Βούγια από την Ξάνθη στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης την περίοδο που αυτός ήταν υφυπουργός".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα εγείρεται για τον Σπύρο Βούγια, εκπρόσωπο Τύπουτου ΠΑΣΟΚ και εκ των συνεργατών του προέδρου του κόμματος Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Βούγιας βρίσκεται πλέον στη δίνη του κυκλώνα, καθώς ύστερα από καταγγελίες αποδείχτηκε ότι η κόρη του μετενεγράφη το 2001 όταν ήταν υφυπουργός στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτση) "ως "μπούμερανγκ" γύρισε στο ΠΑΣΟΚ το "ριάλιτι σόου" (κατά έκφραση του βουλευτή του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου), που επιχείρησε να στήσει με αφορμή την παραίτηση του Σάββα Τσιτουρίδη από το αξίωμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "μετά την υπόθεση Πάχτα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ εμπλέκεται και σε υπόθεση παράνομης μετεγγραφής της κόρης του από την Ξάνθη στη Θεσσαλονίκη. Στελέχη του κόμματός του ζητούν την παραίτησή του. Όχι όμως και ο κ. Παπανδρέου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "την παραίτηση Βούγια ζητεί η κυβέρνηση, στέλνοντας το μήνυμα αυτή τη φορά στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν θα αφήνει αναπάντητες τις επιθέσεις και δη αυτές κάτω από τη ζώνη. Παράλληλα, η κυβέρνηση παρεμβαίνει νομοθετικά και αλλάζει το πλαίσιο των μετεγγραφών. Την ερχόμενη εβδομάδα η Μ. Γιαννάκου καταθέτει σχετική τροπολογία".

    Κατά τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζου) "έπαινοι για τον πρώην πλέον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου αλλά και για τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, που με αποφασιστικότητα παρενέβη για ένα ζήτημα που δημιούργησε την εντύπωση της διακριτικής μεταχείρισης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι " μπαράζ νέων αποκαλύψεων χθες ως συνέχεια στην υπόθεση Τσιτουρίδη. Ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Καλός συνόδευε τον παραιτηθέντα συνάδελφό του στο γραφεί του πρύτανη της Παντοίου, από τον οποίο ζήτησαν και πέτυχαν τη μετεγγραφή. Σε μια κίνηση αντιπερισπασμού , η κυβέρνηση αποκάλυψε ότι η κόρη του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Σπ.Βούγια πήρε μετεγγραφή στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπου είναι καθηγητής ο πατέρας της. Ο Ρουσόπουλος ζήτησε παραίτηση Βούγια. Εκείνος απάντησε ότι είναι η συνήθης πρακτική για παιδιά καθηγητών και υπαλλήλων των πανεπιστημίων. Έμμεσες βολές από εφημερίδες της ΝΔ προς τον πρωθυπουργό διότι "θυσίασε"τον κ. Τσιτουρίδη".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι " τελικά ο υπουργός Επικρατείας βρήκε πάτημα για να κουκουλώσει το τεράστιο επικοινωνιακό κενό που δημιουργήθηκε εξαιτίας του στην κυβέρνηση. Η παραίτηση Τσιτουρίδη σχετίζεται άμεσα με την παρέμβαση του κ. Ρουσόπουλου αφού όπως λένε στενοί συνεργάτες του πρώην υπουργού, δεν τον άφησαν να υπερασπιστεί το παιδί του και την πολιτική του θέση. Δεκάδες υπουργοί και στελέχη όχι μόνο της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν τον Σάββα. Υποκρισία της Χ. Τρικούπη με την ανάλογη περίπτωση του Βούγια".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "η περίπτωση κόρης Βούγια ήρθε στο φως ύστερα από την παραίτηση Τσιτουρίδη. Έτσι, η ΝΔ αφού έσυρε "τον χορό" που την έβαλαν να χορέψει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη, έδωσε το "μαντήλι" στον Σπύρο Βούγια να σύρει πρώτος τον χορό. Ο νόμος όμως δεν δίνει τέτανοι δικαιώματα αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα οι ακαδημαϊκοί διδάσκαλοι το είχαν επιβάλλει σιωπηρώς και το ανήγαγαν σε Εθιμικό Δίκαιο".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "από τη στιγμή που ο "χείμαρρος" των συνεχών αποκαλύψεων καθιστά σαφές πλέον ότι η αποπομπή του Σάββα Τσιτουρίδη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπαγορεύθηκε από λόγους συμψηφισμού του λάθους που διέπραξε ο Κώστας Καραμανλής μη αποδεχόμενος την παραίτηση του Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου για την υπόθεση του "Σινούκ" γεννάται ευθέως ζήτημα ευθυκρισίας για τον ίδιο τον πρωθυπουργό".

    Κατά την ΑΥΓΗ "ο δικομματικός καυγάς που δεν αποκλείεται να οδηγήσει και στην παραίτηση του Σπ. Βούγια από τη θέση του εκπροσώπου, έχει προκαλέσει πολλαπλές αντιδράσεις. Ξεπερνώντας τα όρια έχει φτάσει να χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα και να πλήττει οικογενειακές σχέσεις για να στηρίξει τη δικομματική αντιπαράθεση. Συγχρόνως, αποκαλύπτει για άλλη μια φορά την αλαζονεία που κυριαρχεί και στα δύο κόμματα εξουσίας".

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι " η κυβέρνησης Καραμανλή πρέπει να αποκαταστήσει την τάξη. Ενόσω ισχύει το ενιαίο σύστημα εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, πρέπει να αναθεωρηθεί ριζικά το σύστημα των μετεγγραφών ακόμη και για λόγους υγείας. Διότι είναι φανερό ότι και αυτοί χρησιμοποιούνται για να καταστρατηγούνται οι κανόνες".

    [04] Δημοσκόπηση

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "ηχηρή είναι η απάντηση της κοινωνίας στα σχέδια που εξυφαίνονται στα σκοτεινά υπόγεια των γραφείων της Χαριλάου Τρικούπη, σε συνεργασία με τα οργανωμένα συμφέροντα, που προσπαθούν να "μπαχαλοποιήσουν" την πολιτική ζωή του τόπου. Στη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία American Research για λογαριασμό της "Απόφασης", η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων επικροτεί τους χειρισμούς του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Παράλληλα, οι πολίτες θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο σε ένα παρόμοιο θέμα".

    [05] Δίκη ΕΛΑ

    Η Traffic News αναφέρει ότι "στις 6 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη, θα ανακοινωθεί τελικά η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας επί της ενοχής ή μη των πέντε κατηγορουμένων για την υπόθεση ΕΛΑ".

    [06] Φοιτητική στέγη

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, των οποίων τα παιδιά σπουδάζουν σε άλλη πόλη, καθώς οι ελάχιστες φοιτητικές εστίες, σε συνδυασμό με τα υψηλά ενοίκια των κατοικιών, κάνουν περισσότερο δυσβάστακτο, έως και ασήκωτο, το οικονομικό βάρος των σπουδών της δήθεν δημόσιας και δήθεν δωρεάν Παιδείας".

    [07] Οικονομία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "τα αποκαλυπτήρια του δημοσιονομικού ψεύδους, ηχηρά όσο τίποτε άλλο, συνοδεύθηκαν χθες από απειλές για παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην περίπτωση που συνεχισθεί και στο μέλλον η παραποίηση των στατιστικών στοιχείων. Επιπλέον από τη Eurostat ανακοινώθηκε πως νέα ομάδα εμπειρογνωμόνων θα αποσταλεί στην Αθήνα προκειμένου να ελέγξουν την ακρίβεια των δημοσιονομικών στοιχείων και για τα προ του 2000 έτη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "τα ψέματα και οι λογιστικές αλχημείες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στη διαχείριση των οικονομικών μεγεθών, αποκαλύπτονται και αναδεικνύουν το άγος και την τριτοκοσμική αντίληψη και νοοτροπία των προηγούμενων υπουργών, αλλά και τον σεβασμό τους στο δημόσιο χρήμα".

    [08] Υπουργείο Παιδείας-Αλλαγές εξετάσεων

    Τα ΝΕΑ εκτιμούν ότι "εξεταστικό σύστημα... μεταβατικού χαρακτήρα που θα εφαρμοστεί από το επόμενο έτος και ύστερα από ένα-δύο χρόνια θα αλλάξει πάλι, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά χθες το υπουργείο Παιδείας! Τα εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ' Λυκείου μειώνονται από 9 σε 6, εκ των οποίων τα 4 Κατεύθυνσης και τα 2 Γενικής Παιδείας, όμως ταυτόχρονα περιορίζονται και οι επιλογές των υποψηφίων. Όσοι επιλέγουν το 5ο Επιστημονικό Πεδίο θα εξετάζονται σε 7 μαθήματα. Οι εξετάσεις της Β΄τάξης γίνονται ενδοσχολικές".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "τη "μαύρη βίβλο" των μετεγγραφών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα άνοιξε η υπόθεση Τσιτουρίδη. Μετά τη θύελλα, η κυβέρνηση για αντιπερισπασμό ανοίγει θέμα Πανελλαδικών εξετάσεων. Το ερώτημα που προκύπτει είναι, τι φταινε τα παιδιά μας;"

    [09] Νέα Δημοκρατία

    Το ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ μελών της κυβέρνησης, βουλευτών και "σκληρών" συνδικαλιστών της ΝΔ, καθώς και μια σειρά υπουργικών λαθών οδηγούν σε οξείες αντιπαραθέσεις για τη νομή της εξουσίας. Η υπόθεση Τσιτουρίδη πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις χθες, καθώς ενεπλάκη σε αυτήν ο υφυπουργός Παιδείας κ. Γ. Καλός".

    [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Προέχει η αξιοπιστία... Υπό αναθεώρηση τα δημοσιονομικά μας και προ του 2000".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η Κομισιόν ανοίγει τον φάκελο της ένταξής μας στην ΟΝΕ. Εκτάκτως στην Αθήνα η Eurostat για να ελέγξει τα στοιχεία 1997, 1998 και 1999".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Έρχεται καταιγίδα! Οικονομικές και νομικές συνέπειες από την απογραφή".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Καμία αμφισβήτηση για ένταξη σε ΟΝΕ, ευρώ. Πάλι στην Αθήνα η Eurostat για τα δημοσιονομικά πριν το 2000".

    [11] Σύμφωνο Σταθερότητας

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "τη θέση του πρωταγωνιστή στην αμαρτωλή ιστορία των παραβιάσεων του Συμφώνου Σταθερότητας "κέρδισε" η Ελλάδα με την αναθεώρηση των στοιχείων για το έλλειμμα και το χρέος, επισύροντας πρωτοφανείς επιθέσεις και πιέσεις τόσο από αξιωματούχους της ΕΕ όσο και από μερίδα του ευρωπαϊκού Τύπου".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 24 September 2004 - 20:15:24 UTC