Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-09-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/9/2004
  • [02] Τιτλοι Εφημερίδων
  • [03] Οικονομία
  • [04] Αστυνομία - Μέτρα ασφάλειας πολιτών
  • [05] Δίκη ΕΛΑ
  • [06] Παραολυμπιακοί Αγώνες
  • [07] Αγρότες- Κυβέρνηση - Κίνητρα
  • [08] Αντικειμενικές αξίες
  • [09] Πετρελαιοκίνηση
  • [10] Ελλάδα- ΠΓΔΜ
  • [11] Ελλάδα- Ευρώπη - Δείκτες
  • [12] Κυβέρνηση
  • [13] ΠΑΣΟΚ
  • [14] ΔΕΗ
  • [15] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [16] Γιάννα Αγγελοπούλου
  • [17] Δάση
  • [18] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [19] Σύμφωνο Σταθερότητας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/9/2004

    Η κατάσταση της οικονομίας, τα μέτρα της κυβέρνησης για ενίσχυση των αγροτών, το θέμα του Σινούκ και η ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τιτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): "Χρυσό" πακέτο για τους αγρότες. Μεγάλες φοροελαφρύνσεις, ρυθμίσεις-ανάσα των χρεών και αναδασμοί 300.000 στρεμμάτων το χρόνο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δάνεια και φοροελαφρύνσεις για αγροτική γη. Κίνητρα για νέους και παλαιούς αγρότες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Θύελλα στη Βουλή. Μετωπική Σπήλιου-ΠΑΣΟΚ για τη διόρθωση πρακτικών.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Κάθαρση στη ΔΕΗ! Απομακρύνονται ο "πράσινος" Νέζης και επτά επιτελείς.

    Η ΑΥΓΗ: Πάλι τα δάση στο στόχαστρο. Η κυβέρνηση εφαρμόζει τον δασονόμο του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο είχε καταγγείλει ως αντιπολίτευση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Για 10 χρόνια θα καλυφθούν τα ελλείμματα του κράτους. Από τους φόρους για τα 119 τρισεκατομμύρια που θα πρέπει να πληρώσουν οι Αγγελοπουλαίοι για την αμύθητη περιουσία που κληρονόμησαν.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τα παίρνουν πίσω. Κυβερνητική υποχώρηση σε τρία μέτωπα μετά τις αντιδράσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δημόσιοι υπάλληλοι-Εκπαιδευτικοί: Ο χάρτης με τους μισθούς και τις συντάξεις για όλα τα επαγγέλματα.

    ΕΘΝΟΣ: Ουραγοί στην Ευρώπη σε υγεία, παιδεία, πολιτισμό. Έρευνα: Αποκαλυπτικά στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Παρακαλούμε τους Σκοπιανούς ν' ανοίξουν διάλογο και να μας πουν τι όνομα θέλουν να πάρουν μέσω του ΟΗΕ κι έχουμε κυβερνητικό "Αλτσχάιμερ" για Μακεδονία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δύσκολες ώρες για τον Γ. Παπανδρέου. Αμφισβητήθηκε ανοικτά στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αλλάζει ο χάρτης της αστυνόμευσης. ΕΛΑΣ: 11 μέτρα-ασπίδα για την ασφάλεια των πολιτών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Που πέφτει το όρος Όθρυς; Σε κενό αέρος ο κ. Σπήλιος μπέρδεψε τη ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ...

    ΕΣΤΙΑ: Αντικειμενικές αξίες ακινήτων. Ολόκληρο το σύστημα χρειάζεται εξορθολογισμό.

    ESPRESSO: Πρωτοφανές: Άρπαξαν τα λεφτά των καταθέσεων. Ηλεκτρονικοί εισβολείς έσπασαν τους κωδικούς μεγάλης τράπεζας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μαύρες τρύπες" στην οικονομία. Λίγο πριν από τον νέο προϋπολογισμό αναδεικνύεται το πρόβλημα των "άδειων ταμείων".

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αρνείται η κυβέρνηση ...το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Παρά την επίμονη φημολογία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Χαρακίρι με την απογραφή στην Οικονομία. Βολές για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

    Η ΝΙΚΗ: Αλλαγές εκ θεμελίων. Καταργείται η σημερινή δομή του ΠΑΣΟΚ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κυβέρνηση για ανεργία: Αποφασίζει επιδότηση κερδών αντί για προστασία των ανέργων.

    TRAFFIC NEWS: Δεν περίμενα από τον Μάκη Κουρή τέτοια συκοφαντική επίθεση. Έξαλλη η Τατιάνα με τον εκδότη-δημοσιογράφο.

    Η ΧΩΡΑ: Προμήθεια-μαμούθ ένα μήνα πριν πέσει το Σινούκ. Έχει δίκιο ο έντιμος Σπήλιος που μιλάει για μιζαδόρους και δεν γνωρίζει τίποτα για συμφωνία μείωσης των εξοπλισμών με την Τουρκία.

    City Press: Ζητείται κυβερνητικός συντονιστής. Σιούφας και Μεϊμαράκης υποψήφιοι για ειδικό ρόλο.

    METRO: Ανάβει πράσινο για τα πετρελαιοκίνητα ΙΧ. Είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσα στον Οκτώβριο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σέιχ Σου: Τσιμέντο ....θα γίνει. Προ των πυλών ο αποχαρακτηρισμός 400 στρεμμάτων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Όχι Τσιόρτα στις παράνομες ελληνοποιήσεις. Στον εισαγγελέα πλαστά έγγραφα.

    [03] Οικονομία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "την ώρα που το ενδιαφέρον της πολιτικής διατηρείται εγκλωβισμένο στα συντρίμμια του μοιραίου "Σινούκ", στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους άλλα, άκρως προβληματικά, αναδεικνύονται λίγες ημέρες πριν από την παρουσιάσει του νέου προϋπολογισμού για το 2005. Όπως προκύπτει από την αξιολόγηση των πραγματικών στοιχείων και δεδομένων, δαπάνες ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ παραμένουν χρηματοδοτικά ακάλυπτες και πιέζουν αφόρητα την κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ελέγξει τα δημόσια οικονομικά".

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι "η απογραφή αποδεικνύεται μπούμερανγκ με βαρύτατες συνέπειες για την ελληνική οικονομία. Οι Ευρωπαίοι ζητούν τώρα σκληρά μέτρα λιτότητας ενώ αμφισβητούν αναδρομικά τα στοιχεία για την οικονομία- ακόμα και το αν σωστά μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι "πιστή αντιγραφή των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπαγορεύουν την αδρή επιδότηση των επιχειρήσεων και την περικοπή των επιδομάτων των ανέργων, αποτελεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση που ετοιμάζει η κυβέρνηση".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "κυβερνητική υποχώρηση σε τρία μέτωπα σημειώθηκες χθες αφού προηγήθηκαν έντονες αντιδράσεις. Το πρώτο μέτωπο στο οποίο υπήρξε πισωγύρισμα ήταν εκείνο των ακινήτων. Το δεύτερο μέτωπο το οποίο....κατέρρευσε ήταν εκείνο που άνοιξε ο υπουργός Απασχόλησης λέγοντας ότι οι επιχειρήσεις θα ήταν υποχρεωμένος να αναγγέλλουν στον ΟΑΕΔ τις προσλήψεις που θα προγραμματίζουν. Το τρίτο μέτωπο το οποίο φαίνεται να σπάει είναι εκείνο που άνοιξε με το πετρέλαιο θέρμανσης".

    [04] Αστυνομία - Μέτρα ασφάλειας πολιτών

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "ριζικές αλλαγές στον αστυνομικό χάρτη της χώρας, η υλοποίηση των οποίων αναμένεται τους αμέσως επόμενους μήνες, προετοιμάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Με οδηγό, κυρίως, όσα οι πολίτες ζήτησαν μέσω e-mail, επιστολών και τηλεφωνημάτων με αφορμή την ασφάλεια επί Ολυμπιακών, η Αστυνομία αναδιατάσσεται!"

    [05] Δίκη ΕΛΑ

    H TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι "στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη του ΕΛΑ καθώς ο κύκλος των αγορεύσεων των συνηγόρων κλείνει σιγά-σιγά με τους υπερασπιστές του Μιχάλη Κασσίμη από τους οποίους πρώτη ξεκίνησε να αγορεύει η κ. Αλέκα Ζορμπαλά".

    [06] Παραολυμπιακοί Αγώνες

    H ESPRESSO γράφει ότι "ασημένια" ήταν η χθεσινή μέρα για την ελληνική εκπροσώπηση στους 12ους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Το ασημένιο ήρθε από τον Χρήστο Ταμπαξή στην κολύμβηση της κατηγορίας S1 στο αγώνισμα των 100μ. ελεύθερου. Έτσι, η Ελλάδα μετράει πλέον επτά μετάλλια στους αγώνες".

    [07] Αγρότες- Κυβέρνηση - Κίνητρα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ισχυρίζεται ότι "φορολογικά κίνητρα, επιδοτήσεις επιτοκίων δανείων, δωρεάν άδειες για αγροτικά κτίσματα και υπερδιπλασιασμό των αναδασμών περιλαμβάνει η εισήγηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σ. Τσιτουρίδη σχετικά με τις χρήσης γης που ενεκρίθη χθες από την Κυβερνητική Επιτροπή".

    [08] Αντικειμενικές αξίες

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "σε ένα ευνομούμενο κράτος, οι "αντικειμενικές" αξίες των ακινήτων θα έπρεπε να αναπροσαρμόζονται αυτόματα κατά περιοχήν. Υποτίθεται ότι το σύστημα αυτό υπάρχει για να προσδιορίζεται κατά τρόπο αντικειμενικό - και όχι υποκειμενικό - η αξία των ακινήτων. Και βάσει αυτής η φορολογητέα ύλη για τις μεταβιβάσεις και δωρεές ακινήτων, καθώς και για τις άλλες φορολογίες ακινήτου περιουσίας".

    [09] Πετρελαιοκίνηση

    Το metro αναφέρει ότι "άμεσες αναμένονται οι εξελίξεις στο θέμα της κυκλοφορίας ντιζελοκίνητων επιβατικών οχημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσα στον Οκτώβριο".

    [10] Ελλάδα- ΠΓΔΜ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ διερωτάται "αφού είναι πάγια και αμετακίνητη θέση των Σκοπίων να θέλουν να ονομαστούν επίσημα "Μακεδονία" τι διάλογο και τι λύση επιδιώκουμε κατόπιν αυτού; Μήπως έχει Αλτσχάϊμερ η κυβέρνηση; Και τι πάμε να διαπραγματευθούμε; Το αδιαπραγμάτευτο;

    [11] Ελλάδα- Ευρώπη - Δείκτες

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "σε τρεις τομείς κοινωνικής πολιτικής, την παιδεία, την υγεία και τον πολιτισμό, η Ελλάδα παραμένει ουραγός στην Ευρώπη. Πενιχροί είναι οι οικονομικοί πόροι που το κράτος διαθέτει για την ανάπτυξή τους. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από σημαντικές έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν από την Eurostat και την ICAP".

    [12] Κυβέρνηση

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "έντονα προβληματισμένος είναι τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από "κανιβαλικές" πολιτικές συμπεριφορές που δείχνουν στελέχη της κυβέρνησής του, χωρίς να το κρύβουν, όπως γράφεται στον Τύπο και όπως λέγεται σε πολιτικά πηγαδάκια, σαν να έψαχναν ευκαιρία για να εξωπεταχτεί από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης ο υπουργός Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού επανέλαβε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Με τη δήλωση αυτή συμφώνησαν "με ένα στόμα" όλοι οι υπουργοί που έλαβαν μέρος στη χθεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής Επιτροπής, θέλοντας να δώσουν τέλος στη σχετική παραφιλολογία. Ωστόσο, η συζήτηση κυριαρχεί στο πολιτικό παρασκήνιο".

    Η City Press υποστηρίζει ότι "παρά την επίσημη διάψευση, συντηρείται κλίμα μελλοντικού ανασχηματισμού, ο οποίος οφείλεται στα προβλήματα συντονισμού που εμφανίζει η κυβέρνηση. Γενικότερη κυβερνητική αρρυθμία ενισχύει το σενάριο, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός θα ορίσει κάποιου είδους συντονιστή του κυβερνητικού έργου, για να εξασφαλίσει την αποτελεσματικότερη λειτουργία της κυβέρνησής του".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "στόχο επίθεσης από το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε και χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, με αφορμή τη διόρθωση των πρακτικών της Βουλής που αναφέρονταν στο δυστύχημα του C-130 στο όρος Όθρυς το 1991. Ο Σ. Σπηλιωτόπουλος έδωσε την απάντησή του, όπως και ο Θ. Ρουσόπουλος, που ξεκαθάρισε ότι δεν επίκειται ανασχηματισμός".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι " νέα γκάφα του υπουργού Άμυνας λίγες μέρες μετά τη θύελλα "Σινούκ". Στην προσπάθειά του να κάνει αντιπερισπασμό, μπέρδεψε.....βουνά, κυβερνήσεις και χρόνο. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για την πτώση του C-130 στο όρος Όθρυς, ενώ το αεροπλάνο είχε πέσει το 1991 επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη. Αργότερα "διόρθωσε" τα πρακτικά της Βουλής, τα οποία στη συνέχεια (χθες) χάθηκαν από το Διαδίκτυο!".

    [13] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "σε νέα φάση εισέρχεται η εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ, ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα, λόγω της υπόθεσης Σινούκ, αλλά και της 67ης ΔΕΘ, όπου στο Κίνημα εσίγησαν για λίγο τα πυρά και μπήκαν τα σπαθιά στα θηκάρια. Στην πρώτη όμως κρίσιμη συνεδρίαση του Κινήματος, όπως η χθεσινή της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης (ΕΣΥΑΝ), το ΠΑΣΟΚ... ξαναθυμήθηκε τον "παλαιό, καλό εαυτό του". Και "άστραψαν" πάλι τα "μαχαίρια" ενώ από τα πυρά δεν ξέφυγε ούτε ο ίδιος ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "ριζικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ προωθεί ο Γ. Παπανδρέου, αφού στις σχετικές εισηγήσεις, αλλάζει εκ βάθρων η οργανωτική δομή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    [14] ΔΕΗ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ επισημαίνει ότι "σκανδαλίζει η διοίκηση της ΔΕΗ με απευθείας αναθέσεις έργων πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε ημετέρους, αποκλείοντας αυθαίρετα διεθνείς καταξιωμένες εταιρείες και πλήττοντας, παράλληλα, καίρια την αξιοπιστία της Δημόσιας Διοίκησης. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να συγκρουσθεί με το σύστημα ΠΑΣΟΚ, αποπέμποντας όλους τους διοικητές που έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα προμηθειών για υποθέσεις που οδεύουν στην ελληνική δικαιοσύνη".

    [15] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται ότι "η Ελλάδα δεν συγκαταλέγεται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα εκφράσουν τις επιφυλάξεις τους ή την αρνητική τους θέση στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας" Με τη φράση αυτή ανώτατοι διπλωματικοί κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνουν για άλλη μια φορά τη στήριξη που θα παρέχει η χώρα μας στην Τουρκία για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τη θέση αυτή αναμένεται να εκφράσει και ο υπουργός Πέτρος Μολυβιάτης κατά τη συνάντηση που θα έχει αύριο με τον Αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ, στο περιθώριο της 59ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι "αν και ανάμεσα στις δύο χώρες εξακολουθούν να υφίστανται ουσιαστικές διαφορές σε μείζονα ζητήματα, ο Πέτρος Μολυβιάτης με τον Τούρκο ομόλογό του αποφάσισαν την περαιτέρω εμπέδωση και διατήρηση του καλού κλίματος".

    [16] Γιάννα Αγγελοπούλου

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "σε κατάσταση... παράκρουσης βρίσκεται από χθες η κυρία με τα... μοντελάκια, μόλις ενημερώθηκε για την συγκλονιστική αποκάλυψη της εφημερίδας μας, ότι οι Αγγελοπουλαίοι "έφαγαν" την τεράστια περιουσία του Παναγιώτη Αγγελόπουλου, χωρίς οι... κατεργαραίοι να πληρώσουν ούτε μία δραχμή φόρο στην εφορία για τα αμύθητα πλούτη που κληρονόμησαν".

    [17] Δάση

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, την οποία η ΝΔ ως αντιπολίτευση είχε καταγγείλει. Η κυβερνητική επιτροπή χθες αποφάσισε να επιταχύνει την εφαρμογή του νόμου 3208/2003. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Τσιτουρίδης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "δεν τίθεται θέμα αλλαγής της υπάρχουσας νομοθεσίας, αλλά θα γίνουν οι αναγκαίες διευθετήσεις σε διοικητικό επίπεδο". Σύμφωνα με πληροφορίες, οι "διευθετήσεις" σημαίνουν αποχαρακτηρισμό των λεγόμενων "δασωθέντων αγρών" και παραχώρησή τους στους ιδιοκτήτες".

    [18] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Νέα σενάρια για τη ΔΕΗ. Υπό διερεύνηση το ενδεχόμενο νέας μετοχοποίησης".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Προϋπολογισμός- μακέτα έτοιμος για παρουσίαση. Υπεραισιόδοξοι στόχοι για αύξηση εσόδων και μείωση δαπανών το 2005".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Η Ελλάδα και επισήμως στη λίστα των παραβατών. Δημοσιοποιούνται από την EUROSTAT τα στοιχεία για έλλειμμα και χρέος".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τα σενάρια υποβάθμισης και πόσο κοστίζουν. Τουλάχιστον 20% επιπλέον ρίσκο στο δημόσιο χρέος μας".

    [19] Σύμφωνο Σταθερότητας

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "επισήμως στη λίστα των παραβατών και για το 2003 σε ό,τι αφορά στο Σύμφωνο Σταθερότητας εισέρχεται τις επόμενες ημέρες η Ελλάδα, καθώς αναμένεται η δημοσιοποίηση από την Eurostat των αναθεωρημένων οριστικών στοιχείων για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 22 September 2004 - 19:25:26 UTC