Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-09-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/9/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυβέρνηση
  • [04] Μέτρα για την Απασχόληση
  • [05] Θεσσαλονίκη - Πλημμύρες- Ευθύνες
  • [06] Υπουργείο Ανάπτυξης - Μέτρα
  • [07] Γιάννα Αγγελοπούλου
  • [08] Δάσκαλοι
  • [09] Αγροτικοί κλήροι
  • [10] Εξετάσεις Δημοτικό-Γυμνάσιο
  • [11] Υπόθεση Σινούκ-Προμήθειες
  • [12] Εκλογή νέου Πατριάρχη Αλεξανδρείας
  • [13] Ασφαλιστικό
  • [14] Ιδιωτικά Πανεπιστήμια
  • [15] Ακίνητα
  • [16] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [17] Επενδύσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/9/2004

    Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της απασχόλησης, η υπόθεση του Σινούκ, οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας για τις εξετάσεις στα δημοτικά και στα γυμνάσια, τα μέτρα που προετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης κατά της ακρίβειας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Δέκαθλο κατά της ακρίβειας. Τα 10 νομοσχέδια Σιούφα για υγιή λειτουργία της αγοράς.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): "Ανοίγουν " 56.450 θέσεις εργασίας! Νέα μέτρα για την απασχόληση ανακοίνωσε το υπουργείο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Διπλό τεστ για δασκάλους -μαθητές. Πώς το υπουργείο Παιδείας θα αξιολογεί τα σχολεία.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Νέα πρόσωπα στο Μαξίμου. Τι προτείνουν στον Καραμανλή οι υπουργοί.

    Η ΑΥΓΗ: Η Θεσσαλονίκη στο έλεος δημαγωγών και ανεύθυνων. Οχετός άλλη καταγγελιών για τις πλημμύρες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πλήρωσαν 1 δραχμή φόρο οι Αγγελοπουλαίοι για τα 119 τρις. που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους; Ρωτάμε τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, το ΣΔΟΕ και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Λινό να μας πουν.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Έκαναν άνω-κάτω την αγορά ακινήτων. Αναστάτωση, αβεβαιότητα και έντονες αντιδράσεις. Αντιφατικές δηλώσεις υπουργών για τις αντικειμενικές αξίες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μόνιμη δουλειά για 50.000 ανέργους. Πιο ελκυστικά τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

    ΕΘΝΟΣ: Εκτόξευση από 20-60% στις αντικειμενικές αξίες. Ακίνητα: Στόχος της κυβέρνησης, να συγκλίνουν το 2005 με τις τιμές της αγοράς ενόψει ΦΠΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Καραμανλής στήνει την ..."γκιλοτίνα". Διαπίστωσε ότι επικοινωνιακά πάει κατά διαόλου το έργο της κυβέρνησης και για μερικούς υπουργούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 57.000 νέες θέσεις Απασχόλησης. Και επαγγελματικής κατάρτισης με 12 προγράμματα του ΟΑΕΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις . Οι προκηρύξεις για 2.099 θέσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Παιδεία επί ποδός.ΟΛΜΕ- ΔΟΕ μιλάνε για κενά και ακατάλληλα βιβλία.

    ΕΣΤΙΑ: Ανοίγει ο δρόμος για ξένα πανεπιστήμια. Οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου διευκολύνουν την κυβέρνηση.

    ΕSPRESSO: Τι θα δούμε στο ριάλιτι. 5 παίκτες έκαναν άνω-κάτω το SURVIVOR.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εξετάσεις στο Δημοτικό για παιδιά και δασκάλους. Θα γίνονται ανά εξάμηνο στην Ε' και ΣΤ'΄τάξη με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 10 μέτρα στήριξης της οικονομίας. Νομοσχέδια για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Παιχνίδι με τις αντικειμενικές. Σύγχυση στην αγορά ακινήτων.

    Η ΝΙΚΗ: Πολιτική κατευνασμού. Η κυβέρνηση προσπαθεί να καθησυχάσει τους πολίτες.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΚΚΕ Ισχυρό για το λαό τη λαϊκή συμμαχία το σοσιαλισμό.

    TRAFFIC NEWS: Θα τα πω όλα για τη σχέση μου με τον Νίκο....κι έστειλε μήνυμα σε όσους έκαναν κακόβουλα σχόλια. Ξέσπασμα-όλεθρος από την Τατιάνα.

    Η ΧΩΡΑ: Που μπορούν να βρουν εργασία 60.000 άνεργοι. Αναλυτικοί πίνακες του ΟΑΕΔ με όλες τις νέες θέσεις.

    City Press: Η καθημερινότητα "βούλιαξε" στην πρώτη πλημμύρα.

    Μetro: Η ανεργία στο στόχαστρο. Πρόγραμμα για 56.450 νέες θέσεις εργασίας έως τον Φεβρουάριο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 56.450 νέες θέσεις εργασίας. Υπουργείο Απασχόλησης: Μέτρα για την ανεργία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η πλημμύρα έφερε αγανάκτηση και ανησυχία. Μαζί με την έμβια καταστροφή στην Κορώνεια.

    [03] Κυβέρνηση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "η πτώση του Σινούκ ήταν μια φοβερή εμπειρία για τον πρωθυπουργό . Αντελήφθη πως ένα τραγικό γεγονός εντελώς τυχαίο, μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω σε μια κυβέρνηση. Επισημάνθηκε περίτρανα το κενό υπεύθυνης κυβερνητικής γραμμής. Η κυβέρνηση έχασε μεγάλο ποσοστό αξιοπιστίας, με την αργοπορία της ενημέρωσης της πολιτικής ηγεσίας και με την απόπειρα συγκάλυψης της. Στον τομέα της γενικής ενημέρωσης και προβολής του κυβερνητικού έργου, υπάρχει μεγάλο έλλειμμα. Το κύριο πρόβλημα είναι η επικοινωνιακή πολιτική, όταν συμβαίνουν κρίσεις".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "σε καθημερινή βάση συνεδριάζει υπό τον Θ. Ρουσόπουλο η "Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων" , η οποία εντατικοποίησε τους ρυθμούς της, ιδιαιτέρως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπουργοί πρότειναν στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και νέα πρόσωπα, τα οποία θα συμμετέχουν στην Επιτροπή ώστε να ενισχυθεί η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης".

    Σύμφωνα με την ESPRESSO, "προσπάθειες να μην υπάρχουν ή τουλάχιστον να μην είναι εμφανείς, αδυναμίες στην κυβερνητική δραστηριότητα καταβάλλονται πλέον από τη ΝΔ. Σχέδια "επί χάρτου" εντάσσονται για τη βελτίωση της εικόνας που ενώ όλα πήγαιναν καλά, αιφνιδίως χάλασε...Ιδέες πέφτουν "βροχή" και σε αυτές περιλαμβάνεται και εκείνη ενός ανασχηματισμού!".

    [04] Μέτρα για την Απασχόληση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι " περίπου 57.000 νέες θέσεις απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης θα δημιουργήσουν τα 12 νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ, η υλοποίηση των οποίων θα ξεκινήσει σταδιακά εντός των επόμενων ημερών".

    ΤΟ metro αναφέρει ότι " μέχρι τον Φεβρουάριο του 2005 θα ανοίξουν 56.450 νέες θέσεις εργασίας, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού, οι θέσεις αυτές θα προκύψουν με την ενεργοποίηση μέτρων των Επιχειρηματικών Προγραμμάτων του Γ ΚΠΣ".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "πρόκειται για νέα προγράμματα συνολικής δαπάνης 382.450.000 ευρώ που απευθύνονται σε ανέργους και έχουν σκοπό την προώθησή τους στον ενεργό εργάσιμο βίο, ενώ παράλληλα εντάσσουν νέες πρακτικές με στόχο την εξάλειψη της γραφειοκρατίας αλλά ακόμα και την πριμοδότηση συμβούλων εργασίας που θα καλύπτουν περισσότερους ανέργους".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "με τη νέα δέσμη μέτρων καταργούνται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και πλέον με μία υπεύθυνη δήλωση οι επιχειρήσεις και οι άνεργοι θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα προγράμματα. Δίνονται κίνητρα για τις γυναίκες επιχειρηματίες, οι οποίες θα μπορούν πλέον να ανοίξουν επιχείρηση με έδρα το σπίτι τους".

    [05] Θεσσαλονίκη - Πλημμύρες- Ευθύνες

    H CITY PRESS αναφέρει ότι "η Θεσσαλονίκη πλημμύρισε, αλλά δύο μέρες μετά το ΥΠΕΧΩΔΕ και η κρατικής ιδιοκτησίας ΕΥΑΘ Α.Ε. αντιπαρατίθενται για το ποιος ευθύνες που δεν καθαρίστηκαν τα φρεάτια. Η υπόσχεση της κυβέρνησης για έμφαση στα λεγόμενα προβλήματα της καθημερινότητας συναντά απρόβλεπτες δυσκολίες".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "μέσα σε είκοσι μέρες ,μεσούσης της Διεθνούς Έκθεσης, κατέρρευσαν βασικές υποδομές στη Θεσσαλονίκη και οι αρμόδιοι αλληλοκατηγορούνται. Σαν τα ποντίκια οι αρμόδιοι κρύβονται και οι νυν αιτιώνται τους πρώην. Το ΥΠΕΧΩΔΕ επιρρίπτει τις ευθύνες στην Επιχείρηση Ύδρευσης -Αποχέτευσης και ο λαλίστατος νομάρχης Π. Ψωμιάδης εμφανίστηκε εμβρόντητος για "όσα συμβαίνουν τον 21ο αιώνα". Λες και η δικαιοδοσία της δικής του νομαρχίας είναι αλλού, είναι μακριά πχ. στην Αλβανία!".

    [06] Υπουργείο Ανάπτυξης - Μέτρα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "με δέκα νομοθετικές πρωτοβουλίες επιχειρεί το υπουργείο Ανάπτυξης να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο της ελληνικής αγοράς, στην κατεύθυνση της τόνωσης της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, της διευκόλυνσης της έναρξης νέων επιχειρηματικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων, της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών προϊόντων και της διασφάλισης της υγιούς λειτουργίας και του ανταγωνισμού, με παράλληλη προστασία των καταναλωτών. Το πλέγμα αυτών θα αποτυπωθεί σε δέκα συνολικά νομοσχέδια, τα οποία σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης να καταθέσει τους επόμενους μήνες στη Βουλή".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "δέκα νομοσχέδια θα καταθέσει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του έτους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη βελτίωση της οικονομίας και των εξαγωγών, όπως είπε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας".

    [07] Γιάννα Αγγελοπούλου

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "η ερώτηση της ΑΥΡΙΑΝΗΣ είναι ξεκάθαρη και απευθύνεται προς κάθε κυβερνητικό, διοικητικό και δικαστικό αρμόδιο: Πλήρωσαν μια δραχμή φόρο οι Αγγελοπουλαίοι-για να κυριολεκτούμε οι δύο οικογένειες, Θόδωρου και Κωνσταντίνου- για τα δισεκατομμύρια ευρώ και δολαρίων που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους και αναφέρονται στις μεταξύ τους αγωγές, αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων και παραστατικά διαιτησιών; Κατέβαλαν ΕΝΑ ευρώ;

    [08] Δάσκαλοι

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "σε κινητοποιήσεις τον Οκτώβριο προσανατολίζονται δάσκαλοι και καθηγητές για τις σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία. Η υπουργός παιδείας στη χθεσινή μαραθώνια συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή θα προχωρήσει σε επιπλέον προσλήψεις (χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό) αναπληρωτών. Ωστόσο, απέφυγε να δεσμευθεί για τα οικονομικά του κλάδου παρά μόνο για τα δεδουλευμένα της περσινής χρονιάς".

    [09] Αγροτικοί κλήροι

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "τη λήψη άμεσων μέτρων με στόχο να αυξηθεί το μέγεθος των αγροτικών κλήρων και να καταστούν αποδοτικότερες οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις αναμένεται να αποφασίσει στη σημερινή συνεδρίασή της η κυβερνητική επιτροπή. Τα μέτρα προβλέπουν φοροελαφρύνσεις και δάνεια με ευνοϊκούς όρους, αυστηρό καθορισμό των χρήσεων γης και πρόγραμμα αναδασμών"

    [10] Εξετάσεις Δημοτικό-Γυμνάσιο

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "αξιολόγηση έργου στα δημοτικά και τα γυμνάσια προανήγγειλε χθες η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου. Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι οι εξετάσεις που θα δίνουν οι μαθητές στο τέλος της χρονιάς δεν θα κρίνουν μόνο την πρόοδο των μαθητών, αλλά και το έργο των εκπαιδευτικών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "το προφίλ των εξετάσεων που έχει εξαγγείλει η ΝΔ ότι θα επαναφέρει στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο περιέγραψε χθες η υπουργός Παιδείας: Διαγνωστικές, ανακεφαλαιωτικές, με θέματα από τράπεζα και με δομή ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών, θα διενεργούνται δύο φορές το χρόνο από την Ε' μέχρι τη Γ' Γυμνασίου".

    [11] Υπόθεση Σινούκ-Προμήθειες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει ότι "σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις συμβάσεις προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις που είχαν καταγγελθεί από τη ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ενώ έρευνες θα γίνουν και για όσες συμβάσεις εμφανίζουν "προβλήματα". Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να μην "κουκουλώσει" καμία υπόθεση και να αποκαλύψει τυχόν πράξεις ή παραλείψεις ειδικά μετά το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο Σινούκ και τις αποκαλύψεις για τα προβλήματα που αυτό παρουσίαζε από την ημέρα της παραλαβής του".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "επιλεκτική και "κομμένη" στα στενά συμφέροντά της είναι η αντίληψη της κυβέρνησης για την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών για την τραγωδία με το "Σινούκ". Ενώ εξαρχής δήλωσε ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, τώρα αναγνωρίζει την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών, αλλά μόνο στο σκέλος της προμήθειας των "Σινούκ", όπου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής".

    [12] Εκλογή νέου Πατριάρχη Αλεξανδρείας

    Η Traffic News εκτιμά ότι "από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, μέσω των οποίων θα αναδειχθεί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, αρχικά με την εκλογή τοποτηρητή, ο οποίος θα επιβλέπει την τήρηση των σχετικών διαδικασιών".

    [13] Ασφαλιστικό

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι "διαισθανόμενη ότι μετά και τη φθορά που υπέστη από το αλαλούμ των χειρισμών της στην υπόθεση του "Σινούκ", δεν μπορεί να ανοίξει κοινωνικά μέτωπα, η κυβέρνηση επιχειρεί να καλλιεργήσει εικόνα ήπιας προσαρμογής στην οικονομία και στο πλαίσιο αυτό δίνει τώρα διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να ανοίξει εκ νέου το ασφαλιστικό"

    [14] Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι "σήμερα η Ελλάς κατήντησε να είναι από τις πρώτες χώρες στον κόσμο ως προς την εξαγωγή φοιτητών. Χιλιάδες Έλληνες φοιτητές καταφεύγουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού -κρατικά και ιδιωτικά- αποστερώντας από την οικονομία πολύτιμο συνάλλαγμα και θέσεις εργασίας. Ενώ αν επετρέπετο η ίδρυσης ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα, αυτά θα λειτουργούσαν και με ελληνικό εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό. Και παράλληλα, θα αποτελούσαν το αντίπαλο δέος για την αναβάθμιση και των κρατικών ανωτάτων εκπαιδευτικών".

    [15] Ακίνητα

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "αυξήσεις από 20 μέχρι 60% στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Στόχος, να υπάρξει προσέγγιση με τις τρέχουσες τιμές αγοράς εντός του 2005".

    Το ΒΗΜΑ τονίζει ότι "αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες για επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων έκαναν χθες άνω-κάτω την κτηματαγορά. Τις αρχικές "διαρροές" για την κυβερνητική πρόθεση, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν το απόγευμα από κύκλους της Καραγιώργη Σερβίας, όπου στεγάζεται το υπουργείο Οικονομικών, ήλθαν να άρουν εν μέρει δηλώσεις παραγόντων του υπουργείου Οικονομίας".

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ "σύγχυση προκαλούν οι παλινωδίες της κυβέρνησης σχετικά με τις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων. Χθες το πρωί κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών υπογράμμιζαν ότι, εν όψει της επιβολής του ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα, οι αντικειμενικές τιμές θα αυξηθούν κατά 15% έως 30%. Αργά χθες το απόγευμα, ωστόσο, κυβερνητικοί παράγοντες, φοβούμενοι το πολιτικό κόστος και σε μια προσπάθεια να "μαζέψουν" το θέμα, υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει ζήτημα".

    [16] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Χαμένες ευκαιρίες... Κρατικοδίαιτη η ελληνική οικονομία δεν προσελκύει ξένες επενδύσεις".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Έκρηξη της ανεργίας 494.000 στην ουρά του ΟΑΕΔ. Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Στροφή στις υπηρεσίες. Αλλαγή του μοντέλου προσέλκυσης ξένων επενδύσεων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αναπτυξιακές ενισχύσεις για τους μικρομεσαίους. Επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών από το νέο νόμο".

    [17] Επενδύσεις

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Επιδεινώθηκε η θέση της χώρας μας στην παγκόσμια κατάταξη όσον αφορά τις ξένες άμεσες επενδύσεις (ΞΑΕ), παρά το ότι δυνητικά η ελληνική οικονομία μπορεί να ανατρέψει αυτή την αρνητική εικόνα. Αυτό το στίγμα για την ελληνική οικονομία δίνει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της "Εξπρές", η ετήσια έκθεση της UNCTAD".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 21 September 2004 - 19:16:02 UTC