Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-05-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/05/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Συνάντηση Καραμανλή - Μπους
  • [04] Καύσιμα
  • [05] Παλαιστινιακό
  • [06] Εκκλησιαστικό
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Ολυμπιακοί Αγώνες- Ασφάλεια

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/05/2004

    Η συνάντηση Μπους - Καραμανλή στο Λευκό Οίκο, η συζήτηση για το πλαφόν στα καύσιμα, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το Εκκλησιαστικό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Δήλωση εμπιστοσύνης από Μπους. Στέφθηκε με επιτυχία το ταξίδι του Καραμανλή στις ΗΠΑ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δολοφόνος ο "Τειρεσίας". Χρέη-πανωτόκια εξοντώνουν τους Ελληνες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τι κέρδισε ο Καραμανλής στις ΗΠΑ. Στη σκιά των τραγικών εξελίξεων στο Ιράκ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Στο σχέδιο 300.000 αυθαίρετα (και 7 εκατ. στρέμματα σε... δόσεις). Διακανονισμός μέχρι το Σεπτέμβριο για τα παλαιά πρόστιμα. Φωτιά οι νέες "ποινές".

    Η ΑΥΓΗ: Συνασπισμός: Ψηφοδέλτιο με τέσσερις καινοτομίες. Ν. Κωνσταντόπουλος: αντίσταση στον νεοφιλελευθερισμό, αγώνας για άλλη Ευρώπη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Νέο σκάνδαλο στην ΔΕΗ. Χάρισαν 1.500.000 σε εργολάβο για την μεταφορά μιας Μονάδας σε 100 χιλιόμετρα απόσταση.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μπους προς Καραμανλή: "Θα έλθει όμως ο μπαμπάς μου". Αισιοδοξεί για την ασφάλεια των Ολυμπιακών. Επίθεση φιλίας του αμερικανού προέδρου στον έλληνα πρωθυπουργό.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ποιές περιοχές μπαίνουν πρώτες στο σχέδιο πόλης. Νέο θεσμικό πλαίσιο προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΕΘΝΟΣ: Ποιοί έχουν αβαντάζ για τη μερική απασχόληση. Προσλήψεις: Οι κατηγορίες, τα ποσοστά και τα κριτήρια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στον... "Μαύρο Οίκο" με Μπους, ο Πρωθυπουργός. Χθες, στην Ουάσιγκτον, με τον Αμερικανό Πρόεδρο, σε συζητήσεις και αναμονή αποφάσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εσπασε τη "σιωπή" του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. "Καίει" το δίδυμο της οικονομικής χρεοκοπίας Σημίτη-Χριστοδουλάκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οδηγία Μπους υπέρ της Αθήνας. Ουάσιγκτον: Τι ζήτησε ο πλανητάρχης-Τι πήρε ο Καραμανλής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μπους: Θερμή υποδοχή στον Καραμανλή, αλλά για τους Αγώνες... "Θα στείλω τον μπαμπά μου".

    ΕΣΤΙΑ: Ο Μπους στηρίζει τους Ολυμπιακούς. Σε άριστο κλίμα η χθεσινή συνάντησις.

    ESPRESSO: Τοκογλύφοι με χειροπέδες! Τους έπιασαν σε νυχτερινό κέντρο. Γυναίκα-επιχειρηματίας της Γλυφάδας μέσα στην σπείρα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κοινή γλώσσα για τους Αγώνες. Μπους και Καραμανλής επιβεβαίωσαν οτι θα είναι ασφαλείς.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Θετικό μήνυμα Μπους ...για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με τον Κ. Καραμανλή.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σκάβε-ξήλωνε και... ξανασκάβε σε 600 χλμ! Πρωτοφανής ταλαιπωρία από έλλειψη συντονισμού.

    Η ΝΙΚΗ: Χαλαρή στήριξη από Μπους. Περιορίστηκε σε ευχολόγια προς τον Καραμανλή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη: ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα.

    TRAFFIC NEWS: Μάρω: Δεν είμαι η πόρνη του Fame Story.Καραφώτης: Στο μπάνιο γίνονται τα όργια.

    Η ΧΩΡΑ: Μειώνονται οι κρατήσεις στις συντάξεις. Κέρδος μέχρι και 80 ευρώ το μήνα για 800.000 συνταξιούχους.

    City Press: "Οδηγία" Μπους υπέρ των Ολυμπιακών. Σημαντική δήλωση εμπιστοσύνης του προέδρου των ΗΠΑ για το επίπεδο της προετοιμασίας και της ασφάλειας των Αγώνων.

    metroRAMA: Ερχονται αλλαγές για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ανοίγει πόρτα για το Δημόσιο. Επαγγελματικά δικαιώματα για χιλιάδες πτυχιούχους κολεγίων.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οργή Σουφλιά. Μαίνεται ο πόλεμος των κατασκευαστικών εταιρειών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κώστας Καραμανλής: Βγήκε γαλάζιος από τον Λευκό Οίκο.

    [03] Συνάντηση Καραμανλή - Μπους

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "χαλαρή "ψήφο εμπιστοσύνης" ως προς τον ασφαλή χαρακτήρα των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων, απέσπασε τελικά από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους , μετά τη συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "με τον πιο εντυπωσιακό για τα συμφέροντα της χώρας μας τρόπο ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Κώστα Καραμανλής στις Ηνωμένες Πολιτείες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης ) εκτιμά ότι "με πλήρη επιτυχία σφραγίσθηκε το ταξίδι του πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλής στις ΗΠΑ καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση δηλώνοντας ευθέως ότι θα διοργανώσει επιτυχείς και ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και η κατάσταση συνολικά στην περιοχή, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών Καραμανλή-Μπους. Μάλιστα, ειδικά για το Κυπριακό η αμερικανική πλευρά φαίνεται να αναγνώρισε τελικά ότι η ενημέρωση και οι εκτιμήσεις που είχε από την ελληνική πλευρά ήταν ρεαλιστικές".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "η επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή στην Ουάσιγκτον εδραίωσε σε ασφαλέστερη και λειτουργικότερη βάση τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ".

    ΤΑ ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι " σε μία δήλωση του προέδρου Μπους για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας βασίστηκε όλη η επίσκεψη του Κ. Καραμανλής στην Ουάσιγκτον".

    Σύμφωνα με τη City Press, "σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκαν η συνάντηση Μπους- Καραμανλή στο Λευκό Οίκο και το γεύμα εργασίας μεταξύ των δύο ηγετών και των συνεργατών τους. Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε δηλώσεις με τις οποίες περνάει διεθνώς η εικόνα καλά προετοιμασμένων και ασφαλών Ολυμπιακών Αγώνων".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και γενικότερα την ασφάλεια που προσφέρει η χώρα μας εξέφρασε χθες με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους υποδεχόμενος τον Ελληνα πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στον Λευκό Οίκο".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "εντυπωσιακή βελτίωση των σχέσεων Ελλάδος-ΗΠΑ σηματοδοτεί η χθεσινή συνάντησις Μπους - Καραμανλή στο Λευκό Οίκο. Η εικόνα που εξέπεμψαν οι δύο ηγέτες κατέδειξε το άριστο κλίμα που επικρατεί σήμερα".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υπογραμμίζει τη φράση του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους" Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη στενή συνεργασία" προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κ. Καραμανλή , η οποία "λέει τα πάντα: οι δυο τους σε πολύ φιλικό κλίμα συζήτησαν στην Ουάσιγκτον διάφορα θέματα, επικεντρώνοντας στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι " η τρομοκρατία και η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στις συνομιλίες Μπους- Καραμανλή στον Λευκό Οίκο, με τον Αμερικανό πρόεδρο να εκφράζει την πίστη του ότι οι Αγώνες "θα διεξαχθούν σε όσο το δυνατόν ασφαλές περιβάλλον".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "μια χλιαρή αναφορά του Τζορτζ Μπους σχετικά με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν η μόνη εκτός των φιλοφρονήσεων δημόσια δήλωση του Αμερικανού προέδρου κατά τη συνάντησή του χθες στον Λευκό Οίκο με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή".

    [04] Καύσιμα

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "απάντηση στα λαϊκίστικα τερτίπια του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Γιώργου Παπανδρέου περί ανύπαρκτης κυβέρνησης έδωσε χθες, μέσα στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης, κατά τη συζήτηση επερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τα καύσιμα".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "σε σκληρές κόντρες... αριθμών επιδόθηκαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση χθες στη Βουλή με φόντο μάλλον σκοτεινό αφού αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι τιμές των καυσίμων που εδώ και ένα μήνα τραβούν την ανηφόρα και αδειάζουν την τσέπη του έλληνα φορολογούμενου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "με ντοκουμέντα και νέα στοιχεία κατέρριψε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας χθες στη Βουλή έναν προς έναν όλους τους ισχυρισμούς του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του Γ. Παπανδρέου, περί κυβερνητικής απραξίας στο μείζον θέμα της τιμής των καυσίμων".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "παρέμβαση του Ν. Γκατζή σε επερώτηση για τις τιμές των καυσίμων. Αναλύοντας το κύκλωμα της αισχροκέρδειας, τόνισε ότι τα διυλιστήρια αυξάνουν τα κέρδη τους κάθε χρόνο κατά 50%".

    Το Metrorama προσθέτει ότι "αρνητικός στη θέσπιση πλαφόν για τις τιμές των καυσίμων εμφανίστηκε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική πρόταση του Άκη Τσοχατζόπουλου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "αρνητικός στη θέσπιση πλαφόν για τις τιμές των καυσίμων εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας απαντώντας σε πρόταση του Άκη Τσοχατζόπουλου να καλέσει όλους τους φορείς και να ζητήσει εντός δέκα ημερών να επανέλθουν στα επίπεδα νομίμου κέρδους, αλλιώς να εφαρμόσει το συγκεκριμένο μέτρο".

    [05] Παλαιστινιακό

    Η Esspresso επισημαίνει ότι "θάνατο σκορπούν καθημερινά Ισραηλινοί στα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη, πραγματοποιώντας επιχειρήσεις "εναντίον τρομοκρατών" οι οποίοι τις περισσότερες φορές είναι άμαχοι Παλαιστίνιοι".

    Ο ΛΟΓΟΣ ισχυρίζεται ότι "τις δραματικές εξελίξεις στα παλαιστινιακά εδάφη και το Ιράκ με θύματα δεκάδες αμάχους παρακολουθεί συγκλονισμένη η διεθνής κοινή γνώμη. Την ώρα που οι πολιτικοί συζητούν τις εξελίξεις διασταυρώνουν τα ξίφη τους και λαμβάνουν αποφάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο ιρακινός και ο παλαιστινιακός λαός αναδεικνύονται πρωταγωνιστές στη σκηνή του θεάτρου του παραλόγου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "ένας ακόμη Παλαιστίνιος σκοτώθηκε χθες από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Ράφα, έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές, καθώς οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν παρά τη διεθνή κατακραυγή, την αιματηρότερη επιχείρηση που έχει πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια στη Λωρίδα της Γάζας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "αψηφώντας τη διεθνή κατακραυγή και τη σπάνια προερχόμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες δημόσια επίπληξη, το Ισραήλ ενέτεινε τις επιχειρήσεις του στη Γάζα, προχωρώντας ακόμη βαθύτερα στην περιοχή".

    [06] Εκκλησιαστικό

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "οι μάχες στη διπλωματία δίνονται στο τραπέζι των συνομιλιών αλλά κερδίζονται στα παρασκήνια. Από τον άγραφο κανόνα που διέπει όλες τις διπλωματικές διαπραγματεύσεις δεν μπορούσε να ξεφύγει ούτε η διαδικασία ειρήνευσης της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

    H TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι "σε χαμηλούς τόνους -αν όχι με επιτυχία - φαίνεται ότι θα λήξει η κρίση που ξέσπασε εδώ και λίγους μήνες ανάμεσα στο Φανάρι και την Αρχιεπισκοπή".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Σύγκρουση για τα ελλείμματα. Μεταξύ Γκαργκάνα -Χριστοδουλάκη στη Βουλή".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Ολυμπιακό Μετάλλιο" διεκδικεί ο τιμάριθμος. Ανησυχεί και προειδοποιεί ο διοικητής της ΤτΕ κ. Ν. Γκαργκάνας".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ασπίδα Μπους στις επιθέσεις για την ασφάλεια των Αγώνων. Συγχαρητήρια του Αμερικανού προέδρου στον Κ. Καραμανλή".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "6,7 δισ. ευρώ πάνω στα χρέη του Δημοσίου στο τρίμηνο. Γκαργκάνας: Δεν είναι "υπό επιτήρηση" η Οικονομία".

    [08] Ολυμπιακοί Αγώνες- Ασφάλεια

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "την πεποίθησή του ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σκληρά ώστε να διοργανώσει επιτυχημένους και ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Κώστα Καραμανλή στο Λευκό Οίκο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 21 May 2004 - 21:54:25 UTC