Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-05-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/05/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ενοπλες δυνάμεις - Αλλαγές
  • [04] Στρατιωτικοί εξοπλισμοί - Ερευνα
  • [05] Ιράκ - Βασανιστήρια
  • [06] Προσλήψεις
  • [07] Συμβασιούχοι
  • [08] Ολυμπιακοί Αγώνες - Ασφάλεια
  • [09] Καύσιμα - Ελεγχοι
  • [10] Πανωτόκια
  • [11] ΝΔ
  • [12] ΠΑΣΟΚ
  • [13] Βουλγαράκης-Σουφλιάς
  • [14] Κυβέρνηση-Εκκλησιαστικό
  • [15] Απόσυρση δικύκλων
  • [16] Διεύρυνση ΕΕ
  • [17] Δημοσκόπηση-Εκτίμηση
  • [18] Ελληνοτουρκικά
  • [19] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [20] Πανωτόκια

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/05/2004

    Η κρίση στις σχέσεις ελληνικής εκκλησίας - Οικουμενικού Πατριαρχείου, οι επικείμενες ρυθμίσεις για τα πανωτόκια και τους συμβασιούχους, οι ευρωεκλογές και η συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φθηνό σπίτι. 12 περιοχές-φιλέτα με προσιτές τιμές. Χρυσές ευκαιρίες σε αναβαθμισμένα προάστια.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αλλάζουν όλα στις Ενοπλες Δυνάμεις. Η κυβέρνηση αρχίζει τη γενική μεταρρύθμιση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φθηνά δίκυκλα με κίνητρα απόσυρσης. Η κυβέρνηση εξαγγέλλει γενναίες μειώσεις.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Προσλήψεις 24.550. Πότε και πώς. Οι αιτήσεις, τα δικαιολογητικά και οι διαγωνισμοί.

    Η ΑΥΓΗ: ''Τιμώρησαν'' τους βασανιστές με... επίπληξη! Αγανάκτηση στον αραβικό κόσμο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Με άχρηστο υλικό και σαράβαλα τανκς. Τίγκα οι στρατιωτικές αποθήκες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πράσινοι και Βένετοι. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εκκλησιάζονται... Η κρίση στην Εκκλησία αποκτά πολιτικές διαστάσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πριν τις ευρωεκλογές η τελική λύση για τους συμβασιούχους. Επισπεύδονται οι διαδικασίες μονιμοποίησης.

    ΕΘΝΟΣ: Μάχη για 5.761 θέσεις από 230.000 νέους. Ρεκόρ συμμετοχής σε 11 διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εν μέσω του Χριστός Ανέστη... ο Χριστός ξανασταυρώνεται! Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει τον τελευταίο λόγο στις δραματικές εξελίξεις με το Φανάρι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τα σπάταλα υπουργεία επί κυβερνήσεως Σημίτη. Αποκαλυπτικά τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το 2003.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο: 2.341 προσλήψεις μέχρι τέλος Μαΐου. Αναλυτικοί πίνακες κατά φορέα και κλάδο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μετωπικές Γιώργου κατά κυβέρνησης-Βουλγαράκη κατά Σουφλιά. Αναψαν τα αίματα με μία επίθεση και μία σύγκρουση.

    ΕΣΤΙΑ: Κατάλληλος Πρωθυπουργός. Τι γράφαμε πρό των εκλογών του 2000.

    Espresso: Η Μάρω έδιωξε τον άνδρα της! Ανεξέλεγκτες καταστάσεις στα παρασκήνια του Fame Story.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δυσφορεί η Αθήνα για την απειλή του Βαρθολομαίου. Εκβιαστικά του πολιτικού συστήματος τα περί άρσεως της Πράξεως του 1928.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Υπουργείο Ανάπτυξης: Εντείνονται οι έλεγχοι ...σε καύσιμα και παρεμπόριο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σούπερ κάμερες βλέπουν, ακούνε και... μιλάνε! Ο ''Μεγάλος Αδελφός'' στους δρόμους της Αθήνας.

    ΝΙΚΗ: Η διπλωματία του ράσου. Κρίσιμες συναντήσεις αντιπροσώπων του Φαναριου στην Αθήνα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αντίσταση-ανυπακοή ο μονόδρομος του λαού. Οχι στον ευρωμονόδρομο του κεφαλαίου.

    Traffic News: Η Μάρω έστειλε τον άνδρα της σπίτι του! Εξαλλη η παίκτρια του Fame Story.

    Η ΧΩΡΑ: Ετσι θα γίνει η ρύθμιση με τα πανωτόκια. Αναδρομική ισχύς του μέτρου με πάγωμα των πλειστηριασμών για 6 μήνες.

    City Press: Ρεκόρ ακρίβειας στα καύσιμα. Η αγορά δεν λειτουργεί σε όφελος του καταναλωτή.

    MetroRAMA: Εκατοντάδες ηλεκτρονικά μάτια ελέγχουν την Αθήνα. Με 375 κάμερες σε καίρια σημεία θα ελέγχεται η κίνηση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Επίθεση με αγωγές. Δάνεια: Πως θα πάρετε πίσω χρήματα από τις Τράπεζες.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αποστολή στο Φανάρι. Διαμεσολαβητική προσπάθεια της κυβέρνησης. Η Μ. Γιαννάκου στον Βαρθολομαίο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει και στην Ευρωβουλή. Με ισχυρό ελληνικό και ευρωπαϊκό παιχνίδι Καραμανλή.

    [03] Ενοπλες δυνάμεις - Αλλαγές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι ''αρχίζει από τον ερχόμενο Οκτώβριο η εφαρμογή του θεσμού Εφέδρων Υψηλής Ετοιμότητας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από αξιωματούχους του Πενταγώνου. Η υλοποίηση θα ξεκινήσει πιλοτικά από ακριτικό νησί του Αιγαίου και θα χρησιμοποιηθούν 20-25.000 άνδρες''.

    [04] Στρατιωτικοί εξοπλισμοί - Ερευνα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι ''εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο με τις προμήθειες στις ένοπλες δυνάμεις ,ενώ σύντομα αναμένονται νέες διώξεις και αποκαλύψεις φωτιά που καίνε επιχειρηματικούς παράγοντες, μεσάζοντες και πολιτικούς απ΄όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα. Οι δικαστές που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση του τεράστιου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου τα 'χουν χαμένα με το μέγεθος της διαφθοράς και την εμπλοκή ηχηρών ονομάτων της δημόσιας ζωής στο μεγάλο κόλπο με τις προμήθειες άχρηστου υλικού και τις μίζες εκατοντάδων δις που έπεσαν κάτω από το τραπέζι και με τις οποίες λαδώθηκε ολόκληρο το σύστημα''.

    [05] Ιράκ - Βασανιστήρια

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι '' με ....επίπληξη τιμωρήθηκαν από τον αμερικανικό στρατό έξι αξιωματικοί για την υπόθεση των βασανιστηρίων Ιρακινών κρατουμένων στη διαβόητη φυλακή Αμπού Γράιμπ. Τα μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα στον αραβικό κόσμο αναμετέδωσαν τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες και τις διηγήσεις Αμερικανών και Βρετανών στρατιωτών που έβαλαν στο ''εδώλιο του κατηγορουμένου'' για άλλη μια φορά την υπερδύναμη και την κυβέρνηση Μπους''.

    [06] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σημειώνει ότι ''νέες θέσεις εργασίας για 24.550 ανέργους δημιουργεί η κυβέρνηση της ΝΔ . Μέχρι το καλοκαίρι θα προσληφθούν 13.000 υπάλληλοι μερικής απασχόλησης και εποχικό προσωπικό. Επίσης 10.000 εργαζόμενοι θα απασχοληθούν για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων μέσω κρατικών και ιδιωτικών προγραμμάτων, ενώ 1.550 θα διαγωνισθούν για να διορισθούν στην Αστυνομία, τα υπουργεία και τα ΕΛΤΑ. Οι προθεσμίες για το ΑΣΕΠ και τον ΟΑΔΕ λήγουν στα μέσα Μαΐου''.

    [07] Συμβασιούχοι

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι ''η διαδικασία μονιμοποίησης των συμβασιούχων που υπηρετούν στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα θα έχει ξεκινήσει πριν από τη διεξαγωγή των επικείμενων ευρωεκλογών, ενώ το νέο προεδρικό διάταγμα δεν θα θέτει εξαιρέσεις σε ομάδες συμβασιούχων πλην των αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών''.

    [08] Ολυμπιακοί Αγώνες - Ασφάλεια

    Το metroRAMA υποστηρίζει ότι ''αυστηρή και συνεχής παρακολούθηση στους δρόμους της πρωτεύουσας θα τεθεί σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων από τα Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας, προκειμένου να αποφευχθεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα θα χρησιμοποιηθούν 280 κάμερες και άλλες 75 ειδικού τύπου''.

    [09] Καύσιμα - Ελεγχοι

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι '' συστηματικότεροι και περισσότερο έντονοι γίνονται οι έλεγχοι στην αγορά κυρίως των καυσίμων, τόσο στην Αττική όσο και σε ολόκληρη τη χώρα, σε συνεργασία και με τις κατά τόπους Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα τμήματα Εμπορίου. Τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ) που ελέγχουν τα πρατήρια βενζίνης επεκτείνουν τους ελέγχους τους και σε άλλους εμπλεκόμενους στη διακίνηση πετρελαιοειδών φορείς''.

    Η City Press, προσθέτει ότι ''σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα σε ό,τι αφορά την αμόλυβδη βενζίνη στην Ευρωπαϊκή Ενωση''.

    [10] Πανωτόκια

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ, ''μέσα στον Μάιο επιλύεται το μείζον θέμα των πανωτοκίων με γενναίες ρυθμίσεις υπέρ των δανειοληπτών. Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες και παρά τις αντιρρήσεις των τραπεζών προωθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε μακροετείς δόσεις και με μεγάλη άτοκη περίοδο χάριτος''.

    [11] ΝΔ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι '' με επικεφαλής τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη και στη δεύτερη θέση τον Αντώνη Σαμαρά το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ . Στις 23-24 -25 Ιουλίου το Συνέδριο της ΝΔ όπου και η πρώτη επίσημη παρουσία του Α. Σαμαρά σε ανώτατο κομματικό όργανο. Πολλές οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου, σιγή όμως από το Μαξίμου''.

    Η ESPRESSO προσθέτει ότι '' ορθάνοιχτη την πόρτα της ΝΔ για τον Αντώνη Σαμαρά φαίνεται πως αφήνει πια ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και σε πρώτη φάση προωθεί τον πρώην υπουργό Εξωτερικών στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος''.

    [12] ΠΑΣΟΚ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι''με σφοδρή αντεπίθεση σε τρία μέτωπα ξεκίνησε την κούρσα των ευρωεκλογών οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου ο οποίος έκανε λόγο για βουβή και αμήχανη κυβέρνηση χωρίς πρωτοβουλίες αναφερόμενος μάλιστα ειδικώς στην τακτική της ΝΔ σε οικονομία, Κυπριακό και Ολυμπιακά έργα''.

    Η TRAFFIC NEWS ισχυρίζεται ότι ''ένα πρώτο στίγμα της αντπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα και έως τις 13 Ιουνίου έδωσε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσιάζοντας την πολιτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές με σύνθημα ''Δημιουργούμε την Ελλάδα του αύριο, σήμερα''. Με αφορμή το γεγονός ο πρόεδρος του Κινήματος εξαπέλυσε ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης''.

    [13] Βουλγαράκης-Σουφλιάς

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "μια επίσκεψη του ΥΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, στο Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας, πυροδότησε την έντονη αντίδραση του υπ. Δημ. Τάξεως Γ. Βουλγαράκη από τις ΗΠΑ, που χαρακτήρισε απαράδεκτη την ενέργεια του συναδέλφου του. Ο Γ. Βουλγαράκης διαμαρτυρήθηκε στον Κ. Καραμανλή και επιχείρησε ανεπιτυχώς να μιλήσει και με τον Γ. Σουφλιά καθ' υπόδειξιν του πρωθυπουργού για να λύσουν την παρεξήγηση".

    [14] Κυβέρνηση-Εκκλησιαστικό

    Το ΒΗΜΑ εκτιμά οτι "σε μια ύστατη προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης ο κ. Κ. Καραμανλής σχεδιάζει να στείλει την υπουργό Παιδείας κυρία Μαριέττα Γιαννάκου στο Φανάρι (πιθανότατα την Παρασκευή) για διαβουλεύσεις με τον Πατριάρχη. Πηγές από το Μαξίμου τόνιζαν οτι η διαμεσολαβητική αυτή πρωτοβουλία γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη τόσο του Αρχιεπισκόπου όσο και του Πατριάρχη. Στο πολιτικό πεδίο οι "Βένετοι" τάσσονται ευθέως στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει οτι "εντός της εβδομάδας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, θα ζητήσει τη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις αποφάσεις του Φαναρίου".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει οτι "η απειλή του κ. Βαρθολομαίου να άρει την Πράξη του 1928 προκαλεί αμηχανία και δυσφορία στην Αθήνα, διότι ενδέχεται να οδηγήσει σε εκκλησιαστικό σχίσμα και επί της ουσίας εκβιάζει την κυβέρνηση -αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα- να κινηθεί εκνόμως και να αναγνωρίσει δικαιώματα διοικητικής αρμοδιότητος στο Φανάρι σε περιοχές εντός της ελληνικής επικρατείας".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται οτι "έκδηλη είναι η πολιτική αμηχανία στους κόλπους της κυβέρνησης, για τον χειρισμό της κρίσης στις σχέσεις μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Αρχιεπισκοπής Αθηνών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υπογραμμίζει οτι "να μην εκδοθούν Προεδρικά Διατάγματα που θα δίνουν το "πράσινο φως" στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο να προχωρήσει στη χειροτονία των νέων μητροπολιτών ζητά το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η αντιπροσωπεία του Φαναρίου, που πραγματοποιεί από χθες αλλεπάλληλες επαφές με κυβερνητικά στελέχη, φέρεται να επιδίδει κείμενο του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, όπου παραθέτει ένα προς ένα τα επιχειρήματα της Μητέρας Εκκλησίας τεκμηριώνοντας την απόφασή της να επιβάλει επιτίμια στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας".

    Τα ΝΕΑ στο σχόλιό τους τονίζουν οτι "ασφαλώς και είναι δικαίωμα του κ. Χριστόδουλου να έχει τις πολιτικές απόψεις του, όπως κάθε πολίτης. Είναι όμως ανεπίτρεπτο να επιχειρεί να ταυτίσει ολόκληρη την Εκκλησία με την παράταξη στην οποία εκείνος πρόσκειται όπως έπραξε ήδη εδώ και καιρό με τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση των ταυτοτήτων αλλά και μετεκλογικά, με την περιβόητη φράση του "Δόξα σοι ο Θεός, οι καταστάσεις αλλάζουν".

    [15] Απόσυρση δικύκλων

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "επιχείρηση-σκούπα για περίπου ένα εκατομμύριο δίκυκλα παλαιάς τεχνολογίας που βρίσκονται στην κυκλοφορία τουλάχιστον για μία δεκαετία εγκαινιάζει -πιθανόν μέσα στο καλοκαίρι- το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Στόχος η ανανέωση του στόλου με καινούρια, φθηνά και καθαρά δίτροχα, η αγορά των οποίων θα καταστεί ελκυστικότερη για τους οδηγούς με σειρά οικονομικών και θεσμικών κινήτρων".

    [16] Διεύρυνση ΕΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σε σχόλιό του σημειώνει οτι "η διεύρυνση μπορεί να δίνει μεγαλύτερα περιθώρια για το κεφάλαιο για μεγαλύτερα κέρδη, για την εκμετάλλευση των νέων αγορών και της φθηνής εργατικής δύναμης, για τους λαούς όμως μόνο νέα δεινά υπόσχεται. Σε πρόσφατη έκθεσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ομολογεί οτι με την ένταξη των νέων χωρών-μελών το ποσοστό των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας θα αυξηθεί από 18% σε 25%".

    [17] Δημοσκόπηση-Εκτίμηση

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει οτι "προχθές η "Καθημερινή" παρουσίασε την πρώτη μεγάλη πολιτική δημοσκόπηση (VPRC) μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου. Από την οποία προκύπτει οτι δύο μήνες μετά την εκλογή του. ο κ. Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός από το 53% των ερωτηθέντων. Ποσοστό που υπερβαίνει κατά 7 ολόκληρες μονάδες εκείνο που έλαβε στις εκλογές η Νέα Δημοκρατία. Με άλλα λόγια, ως Πρωθυπουργός, ο Καραμανλής υπήρξε "έκπληξη". Μέχρι στιγμής τουλάχιστον υπερέβη τις προσδοκίες ακόμη και ψηφοφόρων οι οποίοι δεν τον εψήφισαν στις τελευταίες εκλογές".

    [18] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "στην τακτική των προκλήσεων διολισθαίνει η Αγκυρα. Χθες, μόλις τρεις μέρες, πριν από την έλευση του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και ενώ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος πραγματοποίησε πτήση με μαχητικό αεροσκάφος στο Αιγαίο, η Πολεμική Αεροπορία της γείτονος προέβη σε ρεσιτάλ προκλήσεων με αποκορύφωμα την παρενόχληση δύο ελληνικών βομβαρδιστικών από τουρκικά, τα οποία πλησίασαν σε απόσταση μόλις 10 μέτρων".

    [19] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Ρύθμιση ενός 5ετίας. Με τη νομοθετική λύση για τα πανωτόκια''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Οριακές βελτιώσεις στη ρύθμιση για τα πανωτόκια. Νέα προσγείωσης της κυβέρνησης στα δεδομένα της αγοράς''.

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Αλλαγή πλεύσης στις αποκρατικοποιήσεις. Οι διοικήσεις των τραπεζών θα κρίνουν το μέλλον των συγχωνεύσεων''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Χωρίς χρονοδιάγραμμα οι ιδιωτικοποιήσεις τετραετίας. ''ΟΧΙ'' Αλογοσκούφη στις συγχωνεύσεις τραπεζών''.

    [20] Πανωτόκια

    Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι ''όσοι υπαχθούν στη ρύθμιση θα πρέπει να εξοφλήσουν τις οφειλές σε πέντε χρόνια, εκ των οποίων τα δύο πρώτα θα έχουν περίοδο χάριτος, και οι οφειλές θα προσαυξάνονται με το Euribor''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 4 May 2004 - 14:02:32 UTC