Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-04-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

CONTENTS
  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/04/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] ΓΣΕΕ-Αυξήσεις
  • [05] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [06] Διαφθορά-Μέτρα
  • [07] Μικρομεσαίοι-Μέτρα
  • [08] Συνταξιούχοι
  • [09] Ενοπλες Δυνάμεις
  • [10] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [11] ΓΣΕΕ-Εργοδότες

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/04/2004

    Το Κυπριακό, η συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν και η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Δικαίωση για χιλιάδες αξιωματικούς. Η κυβέρνηση υλοποιεί τις προγραμματικές δεσμεύσεις της για το Στρατό. Αποκαθίστανται βαθμολογικά και μισθολογικά οι διωχθέντες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 500 αξιωματικοί δικαιώνονται! Θύματα άγριου κομματισμού του ΠΑΣΟΚ στις Ενοπλες Δυνάμεις. Τους αποστράτευαν για να απελευθερώνεται η επετηρίδα και να προάγονται ''ημέτεροι''!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Η μυστική συμφωνία που ''καίει'' τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Πρωτοφανείς αποκαλύψεις στο Ευρωκοινοβούλιο από τον επίτροπο Φερχόιγκεν.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Γενναίες αυξήσεις στους απόστρατους. Από 50 έως και 200 ευρώ του μήνα! Οι συντάξεις τους θα ακολουθούν πια τους μισθούς των εν ενεργεία αξιωματικών.

    Η ΑΥΓΗ: Σκάκι με το ''Οχι''. Κρίσιμο το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Γαλλική ρεβάνς στο αμερικανοβρετανικό ψήφισμα στον ΟΗΕ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Χάνουμε όλους τους φίλους μας. Πάει να μας μπλέξει άσχημα ο κύριος Τάσσος...Εξω φρενών με Ελλάδα και Κύπρο όλα τα κράτη της Ευρώπης μαζί με το ΝΑΤΟ και την Αμερική.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αυξήσεις μισθών 5% και διετής εργασιακή ειρήνη. Προεξοφλείται συμφωνία ΓΣΕΕ-ΣΕΒ στη συνάντηση της 13ης Μαΐου.

    ΕΘΝΟΣ: Ειδύλλιο Αθήνας - Αγκυρας πριν και μετά τις κάλπες. Καραμανλής-Ερντογάν έβαλαν στο ''ράφι'' το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο λύκος κι αν εγέρασε πάντα θυμάται τον ''Αττίλα''! Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ετσεβίτ και οι ''γκρίζοι λύκοι'' του επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αρπάχτηκαν για την Κύπρο στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Αγρια κόντρα Γαλλίας- Βρετανίας για το σχέδιο ψηφίσματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 48 ώρες στη μέγκενη των ισχυρών. Κύπρος: Πιέσεις χωρίς προηγούμενο από Ευρώπη και ΗΠΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τελετή λήξης. Ψήφισμα: Θρίλερ τη νύχτα από απειλή ρωσικού βέτο. Επισημοποιεί το ''όχι'' το ΑΚΕΛ.

    ΕΣΤΙΑ: Απαράδεκτη στάσις της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Συνιστά ωμή παραβίαση της αποφάσεως της Κοπεγχάγης.

    Espresso: Επικήρυξε με 300.000 ευρώ τον μπάτλερ της! Η εφοπλίστρια Χρυσάνθη Λαιμού. Της άρπαξε κοσμήματα αξίας 6 εκ. ευρώ και εξαφανίστηκε.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Φερχόιγκεν κατά Παπαδόπουλου. Προκλήθηκε ένταση στις σχέσεις μεταξύ Βρυξελλών - Λευκωσίας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Επιμένει για ''ΝΑΙ'' ο Αννάν. Το Ευρωκοινοβούλιο στηρίζει το σχέδιο. Λύπη και απορία εξέφρασε η κυπριακή κυβέρνηση για τις δηλώσεις Φερχόιγκεν-Κοξ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Με απομόνωση απειλούν την Κύπρο. Βαριές κατηγορίες κατά Παπαδόπουλου.

    ΝΙΚΗ: Μπούμερανγκ οι πιέσεις. Αμετακίνητοι στο ''ΟΧΙ'' οι Ελληνοκύπριοι. Προκλητική επίθεση Φερχόιγκεν κατά Παπαδόπουλου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ευρω-δηλητήριο κατά της Κύπρου. Προκλητικό ξέσπασμα του επιτρόπου Γκ. Φερχόιγκεν.

    Traffic News: Μοντέλο στα δίχτυα Σαουδάραβα μεγιστάνα. ''Θα γίνω μουσουλμάνα για χάρη του''. Εργάζεται ως παρουσιάστρια σε κανάλι της Θεσσαλονίκης.

    Η ΧΩΡΑ: Τι δίνουν σε 800.000 μικρομεσαίους. Μέτρα και θεσμικές αλλαγές για την ενίσχυση των επιχειρήσεων. Δ. Σιούφας: Μέσα από την ανάπτυξη μπορεί να χτυπηθεί η ανεργία.

    City Press: Τίποτα δεν σταματά το βροντερό ''όχι''. Κυπριακή Δημοκρατία. Μετά τον Πάουελ και τον Σολάνα και ο Φερχόιγκεν στο παιχνίδι των πιέσεων.

    MetroRAMA: ''Σκούπα'' για διαφθορά σε ΚΤΕΟ και διπλώματα. Ειδική επιτροπή θα προωθήσει την αντικειμενικοποίηση των μηχανών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Λουκέτα για τα πάρκινγκ. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σφραγίζει μαγαζιά για έλλειψη χώρων στάθμευσης.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Υστατη απειλή από Αννάν και ΕΕ. Σε ασφυκτικό κλοιό ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εντυπωσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος και μέλη της επιτροπής για την EXPO.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΒΡΑΔΥΝΗ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Κυπριακό

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι ''στην τελική ευθεία πριν από το δημοψήφισμα στην Κύπρο, κορυφώνονται οι πιέσεις του διεθνούς παράγοντα, προκειμένου να επηρεαστεί το ελληνοκυπριακό εκλογικό σώμα, στην κατεύθυνση της υπερψήφισης του σχεδίου Αννάν''.

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι ''μήνυμα προς τους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να ψηφίσουν υπέρ του σχεδίου του απηύθυνε ο γγ των Ηνωμένων Εθνών διαβεβαιώνοντας ότι ο ΟΗΕ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να μην επαναληφθούν στην Κύπρο τα γεγονότα του 1963 και του 1974 . Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι πολύ δύσκολα θα υπάρξει στο μέλλον τόσο ευνοϊκή συγκυρία''.

    Η City Press υποστηρίζει ότι ''δύο εικοσιτετράωρα πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου η δυναμική του ''όχι'' προσδιορίζει τις εξελίξεις στην ελεύθερη Κύπρο. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, το ποσοστό του ''όχι'' δύσκολα θα πέσει κάτω από το 60% , το πιθανότερο αποτέλεσμα θα είναι γύρω στο 65%, ενώ δεν αποκλείεται και η έκπληξη προς τα επάνω''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ παραθέτει τα αποτελέσματα δημοσκόπηση της Opinion, σύμφωνα με τα οποία ''ένας στους τρεις Κύπριους (ποσοστό 34%) θα προτιμούσε τη δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών παρά ενός ομόσπονδου που φαίνεται πάντως να προκρίνεται από την πλειοψηφία του 65% των ερωτηθέντων στην έρευνα της εταιρίας Opinion. Στη δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε προχθές, το 53% των ερωτηθέντων δηλώνει βεβαιότητα ψήφου στο ''όχι'' έναντι του 12% που δηλώνει ''μάλλον όχι'' και του 16% και 11% που απαντά αντίστοιχα ''σίγουρα ναι'' ή ''μάλλον ναι''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''με απομόνωση απειλούν την Κύπρο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εάν στο δημοψήφισμα του Σαββάτου επικρατήσει το ''όχι'' στο Σχέδιο Αννάν. Αποκορύφωμα οι δηλώσεις του επιτρόπου κ. Φερχόιγκεν, ο οποίος εκτόξευσε βαριές προσωπικές κατηγορίες κατά του προέδρου Παπαδόπουλου προκαλώντας την αντίδραση της Λευκωσίας''.

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ''ένταση προκαλεί στις σχέσεις Βρυξελλών - Λευκωσίας λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα η αρνητική στάση του προέδρου της Κύπρου κ. Τ. Παπαδόπουλου στο Σχέδιο Αννάν. Με γλώσσα ωμή και άκρως επιθετική, ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ επίτροπος Γκίντερ Φερχόιγκεν κατηγόρησε τον κ. Παπαδόπουλο ότι τον εξαπάτησε''.

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει πως ''δεδομένο θεωρείται ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά μεθαύριο θα απορρίψει το σχέδιο Αννάν. Κρίσιμος όμως για τις επόμενες κινήσεις είναι και το ποσοστό που θα κατορθώσει να πάρει το ''ναι''. Ολοι οι παράγοντες προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Η ΕΕ δια της Κομισιόν, προειδοποιεί τη Λευκωσία πως θα ληφθούν μέτρα οικονομικής στήριξης των Τουρκοκυπρίων''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στο σχόλιό της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ''καταρχήν να καταλάβουμε κάτι: Δεν ψιχάλιζε χθες στο Στρασβούργο. Ασχετα αν κάποιοι θα το ερμηνεύσουν έτσι, η αλήθεια είναι ότι όλη η ηγεσία της ΕΕ έφτυνε την κυπριακή κυβέρνηση. Ανάμεσα σ΄αυτούς που απαξίωσαν χθες τον κ. Παπαδόπουλο ήταν και ο άνθρωπος που έκανε τα πάντα για να μπει η Κύπρος στην ΕΕ. Ο άνθρωπος που κατσάδιαζε με κάθε ευκαιρία τον κ. Ντενκτάς. Ο κ. Φερχόιγκεν αποκάλεσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ''απατεώνα'' τον κ. Τάσσο Παπαδόπουλος. Ας μη μιλήσουμε πάλι για συνωμοσίες, ξένα κέντρα και πιέσεις''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι ''σε ένα πραγματικό ξέσπασμα και μιλώντας εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Γκ. Φερχόιγκεν διατύπωσε έντονα τα γνωστά εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα περί τελευταίας και ιστορικής ευκαιρίας κλπ και δήλωσε ότι εξαπατήθηκε, ομολογώντας- εμμέσως πλην σαφώς - ότι η συμφωνία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ και η αποδοχή της ''λύσης'' Αννάν πήγαιναν πακέτο και ήταν συμφωνημένα''.

    Κατά την ΕΣΤΙΑ, ''το τι θα συμβή στην Κύπρο μετά το ''όχι'' των Ελληνοκυπρίων δεν θα το κρίνουν ο κ. Σολάνα και ο κ. Φερχόιγκεν. Το προβλέπει σαφέστατα η ίδια η συμφωνία προσχωρήσεως της Κύπρου. Είναι λοιπόν προφανώς ότι η ΕΕ δεν μπορεί να λάβη καμία απόφαση για την Κύπρο χωρίς τη συναίνεση της Ελλάδος''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει πως ''σε μια θυελλώδη συνεδρίαση που μέχρι χθες τα μεσάνυχτα διακρούσε....δυο ολόκληρες ημέρες, οδήγησαν οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί το Συμβούλιο Ασφαλείας με την επιμονή τους να εκδοθεί ψήφισμα το οποίο φυσικά δεν ικανοποιούσε τους Ελληνοκυπρίους. Οι Γάλλοι αντέδρασαν έντονα στις παρασκηνιακές κινήσεις των Βρετανών με αποτέλεσμα να προκληθεί ένας άγριος καβγάς μεταξύ των αντιπροσώπων των δύο χωρών και η προσπάθεια των Αγγλοαμερικανών να οδηγείται ξανά σε αδιέξοδο''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι ''το γεγονός ότι μετά την άφιξη των ''γκρίζων λύκων'' που μετέβησαν στην Κύπρος προκειμένου να υποστηρίξουν τον Ρ. Ντενκτάς στην άποψή του οτι οι Τουρκοκύπριου πρέπει να ψηφίσουν ''όχι'' στο επικείμενο δημοψήφισμα για το σχέδιο Αννάν, κατέφθασε στα Κατεχόμενα και ο αποφασίσας την εισβολή του ''Αττίλα'' , τον Ιούλιο του 1974 Μπ. Ετσεβίτ έχει ποικίλες και σοβαρές προεκτάσεις!...Μεταξύ αυτών, δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς, την εκδοχή ότι αναλόγως του αποτελέσματος των δημοψηφισμάτων στην Ελληνοκυπριακή και Τουρκοκυπριακή κοινότητα, είναι δυνατόν να υπάρξουν στην Κύπρο εξελίξεις που σήμερα δεν μπορεί να συλλάβει ο νους κάθε υγιώς σκεπτόμενου ανθρώπου''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι '' για μια ακόμη φορά οι Κύπριοι- που μπροστά στο χρήμα και την κονόμα δεν λογαριάζουν τίποτα- ΕΚΘΕΤΟΥΝ διεθνώς τη χώρα μας και βάζουν ολόκληρο τον Ελληνισμό σε τεράστιο ΚΙΝΔΥΝΟ. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί η χθεσινή ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΒΟΜΒΑ του επιτρόπους της ΕΕ υπεύθυνου για την διεύρυνση κ. Φερχόιγκεν ο οποίος χωρίς περιστροφές δήλωσε στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης ότι ο Κύπριος Πρόεδρος κ. Τάσσος Παπαδόπουλος τον ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ και τον ΕΞΗΠΑΤΗΣΕ!''.

    [04] ΓΣΕΕ-Αυξήσεις

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''στις συνομιλίες ΓΣΕΕ-ΣΕΒ της 13ης Μαΐου θα κριθεί η τύχη των εφετινών διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Αν και η εργοδοσία δεν διατύπωσε πρόταση με συγκεκριμένα ποσοστά-παρά μόνο ζήτησε σύμβαση με διετή ισχύ προς εξασφάλιση εργασιακής ειρήνης - οι συνδικαλιστές ερμηνεύουν πρόθεσή της να δώσει αυξήσεις περί το 5%. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος είπε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία στις 13 Μαΐου θα κηρυχθεί απεργία- κάτι που ζητεί ήδη το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ)''.

    [05] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η Traffic news υποστηρίζει οτι "οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων αλλά και η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχαν χθες ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της 7ης Διάσκεψης Κορυφής για τη συνεργασία στη ΝΑ Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε στο Σεράγεβο".

    Η Espresso αναφέρει οτι "παρά το εμφανές μούδιασμα στις σχέσεις Αθήνας-Αγκυρας, εξαιτίας του διαφαινόμενου "όχι" των Ελληνοκυπρίων στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου, Καραμανλής και Ερντογάν προχώρησαν χθες κατά την πολυσυζητημένη συνάντησή τους στο Σεράγεβο σε επίδειξη καλής θέλησης, σε μια προσπάθεια να αποσυνδέσουν το Κυπριακό από τα Ελληνοτουρκικά".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει οτι "το ειδύλλιο Αθήνας-Αγκυρας, που ξεκίνησε στη Λουκέρνη με την προσέγγιση οτι το Κυπριακό δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στο καλό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών, επιβεβαιώθηκε χθες στο Σεράγεβο. Κ. Καραμανλής και Τ. Ερντογάν έδωσαν έμφαση στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, βάζοντας στο "ράφι" το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Κύπρο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει οτι "διπλό μήνυμα στην Κύπρο και κυρίως στη διεθνή κοινότητα οτι η Ελλάδα και η Τουρκία θα συνεχίσουν να εργάζονται για την περαιτέρω εξομάλυνση των διμερών σχέσεων ανεξάρτητα από την έκβαση του δημοψηφίσματος για το σχέδιο Αννάν έδωσαν Καραμανλής και Ερντογάν από το Σεράγεβο χθες το μεσημέρι".

    [06] Διαφθορά-Μέτρα

    Το Metrorama σημειώνει οτι "την αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας των ΚΤΕΟ και έκδοσης αδειών οδήγησης προανήγγειλε χθες ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης. Ο κ. Λιάπης αφού προέταξε την πρόθεση της κυβέρνησης, να βάλει τέλος στα φαινόμενα διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα, τόνισε οτι στο πλαίσιο αυτό προτίθεται να αλλάξει το ισχύον καθεστώς στα ΚΤΕΟ και στις υπηρεσίες που εκδίδουν τις άδειες οδήγησης".

    [07] Μικρομεσαίοι-Μέτρα

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά οτι "σειρά μέτρων για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την ταχύτερη χρηματοδότησή τους από τα κοινοτικά κονδύλια λαμβάνει η κυβέρνηση. Ο υπουργός Ανάπτυξης ενεργοποιεί άμεσα τις σχετικές θεσμικές αλλαγές που αφορούν στην αναβάθμιση του ρόλου των επιμελητηρίων, τα οποία εφεξής θα αναλάβουν αρμοδιότητες άμεσης εκταμίευσης των κοινοτικών πόρων του Γ' ΚΠΣ, οι οποίοι στο σκέλος της ανταγωνιστικότητας βρίσκονται καθηλωμένοι σε τραγικά επίπεδα".

    [08] Συνταξιούχοι

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ επισημαίνει οτι" μια από τις βασικές προεκλογικές της δεσμεύσεις εκπληρώνει η κυβέρνηση της ΝΔ αίροντας τις ανισότητες στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των απόστρατων αξιωματικών. Ηδη το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επεξεργάζεται το κόστος του μέτρου, η υλοποίηση του οποίου αναμένεται με την αρχή του νέου έτους".

    [09] Ενοπλες Δυνάμεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ισχυρίζεται ότι "δικαιώνονται από την κυβέρνηση οι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων που είχαν εκδιωχθεί στο παρελθόν για κομματικούς λόγους από το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος έδωσε ρητή εντολή χθες τόσο στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων όσο και στα αρμόδια Συμβούλια Κρίσεων του Πενταγώνου να συμμορφώνονται άμεσα με τις ακυρωτικές αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων αναφορικά με την επανάκριση δυσμενώς κριθέντων αξιωματικών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υπογραμμίζει οτι "ανοίγει με εντολή του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, ο δρόμος για την αποκατάσταση σε συντάξεις και βαθμούς αξιωματικών που στο παρελθόν αποστρατεύτηκαν από τα αρμόδια Συμβούλια Κρίσεων και στη συνέχεια καταφεύγοντας σε διοικητικά δικαστήρια, ισχυριζόμενοι τη μη αντικειμενική αποστράτευσή τους, τελικά δικαιώθηκαν

    [10] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Βελτιωμένη η πρόταση της εργοδοτικής πλευράς. Για τη νέα σύμβαση εργασίας".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Πολύ κοντά σε συμφωνία για μισθούς και 39ωρο. Νέα συνάντηση, η 5η κατά σειρά, ΓΣΕΕ-εργοδοτών στις 13 Μαΐου".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Εκ του μηδενός στήνεται ο ελεγκτικός μηχανισμός. Περνούν από "κρησάρα" 23.000 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''ΓΣΕΕ και εργοδότες πιο κοντά σε συμφωνία μισθών. Προτάσεις για διετή σύμβαση εργασίας".

    [11] ΓΣΕΕ-Εργοδότες

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει οτι "Μια ανάσα πριν τη συμφωνία βρίσκεται η ΓΣΕΕ με τους εργοδότες. Η διαφορά που τους χωρίζει άγγιξε τη μία ποσοστιαία μονάδα. Ελπίδες για συμφωνία στη νέα συνάντηση στις 13 Μαϊου".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 22 April 2004 - 15:22:28 UTC