Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-04-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/04/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΑΕΙ-ΤΕΙ- Εισακτέοι
  • [04] Κυπριακό
  • [05] Οικονομία
  • [06] Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [07] Δημόσια Διοίκηση-Νομοσχέδιο
  • [08] Συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν
  • [09] Συνταξιούχοι
  • [10] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [11] Φορολογικό σύστημα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/04/2004

    Το Κυπριακό, η κατάσταση της οικονομίας και το υπό κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μποναμάς έως 830 ευρώ στους συνταξιούχους. Μέχρι 60 ευρώ το μήνα για τους δικαιούχους του Δημοσίου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 7 κριτήρια για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Τι ανακοίνωσε ο Πρ. Παυλόπουλος.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αποζημίωση και για ψυχική οδύνη. Νομοσχέδιο Παυλόπουλου: Το Δημόσιο θα πληρώνει ακριβά για τα λάθη του.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Νέοι δήμοι με δημοψηφίσματα (και εκλογή δημάρχων με 42%). Αποκλειστικό: Ο ''Καποδίστριας'' της Νέας Δημοκρατίας.

    Η ΑΥΓΗ: Η Λευκωσία αποκρούει το ψήφισμα για εγγυήσεις! Ενώ η Αθήνα σιωπά...

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εκστρατεία του Γιώργου υπέρ του ''ΝΑΙ''. Εθνική ανάγκη να λυθεί τώρα αμέσως το Κυπριακό.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Λευκή απεργία στο Δημόσιο!...Επειδή η απιστία θα διώκεται ως κακούργημα. Υπάλληλοι αρνούνται να υπογράψουν δαπάνες χωρίς νομική γνωμοδότηση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ολοι οι συμβασιούχοι στη ρύθμιση μονιμοποίησης. Δεν εξαιρείται κανείς με το νέο Προεδρικό Διάταγμα.

    ΕΘΝΟΣ: Η τυχερή χρονιά για τη Γ' Λυκείου. Πανελλαδικές 2004: Οι 3 ευνοϊκοί παράγοντες για τους υποψηφίους. Πάνω από 80% για φέτος το ποσοστό επιτυχίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μακρυά από μας το ....φέσι του Αννάν! Ο Κ. Καραμανλής θα επισημάνει στον Τ. Ερντογάν ότι ενδεχόμενο ''όχι'' στην Κύπρο, δεν πρέπει να επηρεάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σκότωσε και μαγείρεψε τη μάνα του. Αφού την τεμάχισε, έβαλε μέλη της στο ψυγείο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μήνυμα προς πολίτες, ΠΑΣΟΚ και συμφέροντα. Μεταρρυθμίσεις χωρίς κοινωνικές συγκρούσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σύγκρουση 15 χωρών στον ΟΗΕ. Με ''ΟΧΙ'' Χριστόφια, σε τοίχο τη νύχτα το ψήφισμα. Γκάλοπ: Μοιρασμένοι οι Ελληνες για Κύπρο.

    ΕΣΤΙΑ: Αλχημείες του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία. Ο κ. Αλογοσκούφης απεκάλυψε τα ψεύδη για την ανάπτυξη.

    Espresso: Οργή και γκρίνιες στα καλλιστεία! Φωνάζουν γιατί δεν βγήκε Ελληνίδα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μέτρα για φιλικότερο κράτος. Με το πρώτο νομοσχέδιο κατά της γραφειοκρατίας. Η απιστία γίνεται πάλι κακούργημα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Πόλεμο κατά της γραφειοκρατίας ....ξεκινά η κυβέρνηση. Το πρώτο νομοσχέδιο κατατίθεται στη Βουλή.

    ΤΑ ΝΕΑ: Νέο χαράτσι αντί φοροελαφρύνσεων. Μαχαίρι στις απαλλαγές.

    ΝΙΚΗ: Παγίδα οι εγγυήσεις. Περιλαμβάνονται στο κείμενο του σχεδίου Αννάν. Διεθνής επιχείρηση παραπλάνησης των Ελληνοκυπρίων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η καλύτερη συμπαράσταση είναι το ''όχι'' στο ''σχέδιο Αννάν''. Κοφυφώνονται οι εκβιασμοί.

    Traffic News: Χάρισαν τον τίτλο στη Μις Γιάνγκ. Σάλος με την εκλογή της Βουλγάρας Ράσεβα. Τι καταγγέλουν τα κορίτσια.

    Η ΧΩΡΑ: Ολες οι αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση. Το πρώτο νομοσχέδιο που χτυπά τα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Πλήρης αποζημίωση στους πολίτες για ζημιές που υπέστησαν από το κράτος.

    City Press: Ετοιμάζουν αύξηση της φορολογίας. Οι αρνητικές εξελίξεις στα δημόσια έσοδα και τις δαπάνες προετοιμάζουν αύξηση των φορολογικών βαρών.

    MetroRAMA: Νέο φορολογικό σύστημα σχεδιάζει η κυβέρνηση. Αποκλείει την αύξηση των έμμεσων φόρων το υπουργείο Οικονομικών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Λεφτά τέλος για τα σχολεία. Θεσσαλονίκη: Εκλεισαν οι στρόφιγγες. Απαισιόδοξη η νομαρχία για τη συνέχιση του προγράμματος σχολικής στέγης.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αλαλούμ με την οικονομία. Χαμηλότερος αποκαλύπτεται και ο ρυθμός ανάπτυξης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αρχοντική υποδοχή της EXPOεπιτροπής στη Θεσσαλονίκη.

    [03] ΑΕΙ-ΤΕΙ- Εισακτέοι

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι ''το ποσοστό των υποψηφιών που θα εισαχθούν φέτος στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ. Ισως ξεπεράσει και το 80%. Τρεις είναι οι λόγοι που οδηγούν σ΄αυτό το συμπέρασμα: πολλοί απόφοιτοι στρέφονται σε σπουδές εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, άλλοι δεν συμπληρώνουν το μηχανογραφικό δελτίο εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεών τους, ενώ ορισμένοι δεν κατορθώνουν να πάρουν απολυτήριο''.

    [04] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι ''πολύωρη μεταμεσονύχτια μάχη μεταξύ 15 χωρών (10 κατά και 5 υπέρ) δόθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να περάσει ψήφισμα της Βρετανίας πριν τα δημοψηφίσματα του Σαββάτου στην Κύπρο. Ο ίδιος ο Αννάν υπερασπίστηκε το σχέδιό του αλλά χαλαρά το βρετανικό ψήφισμα. Η συνεδρίαση διεκόπη για σήμερα που θα γίνει και ψηφοφορία. Πάουελ και Σολάνα προσπάθησαν εκ νέου νωρίτερα να επισημάνουν τη σκοπιμότητα του ''ναι'' με κυνικότερο τον δεύτερο που δήλωσε ''εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης'' οτι σε αρνητική περίπτωση ''η ζωή στην Κύπρο δεν θα είναι ίδια''.

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι ''ως παραπλανητικό δόλωμα προκειμένου ο κυπριακός λαός να πέσει στην παγίδα και να υπερψηφίσει το σχέδιο Αννάν στο δημοψήφισμα του Σαββάτου προβάλλουν ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ και η Βρετανία την παροχή ρητών εγγυήσεων για την εφαρμογή του αφού οι συγκεκριμένες ασφαλιστικές δικλείδες περιλαμβάνονται ήδη στο 5ο κεφάλαιο του κειμένου του γγ των Ηνωμένων Εθνών''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι ''στα πλαίσια αυτής της γενικότερης επιχείρησης αποπροσανατολισμού και ''πλαγιοκόπησης'' του πλειοψηφικού ''όχι'' εντάσσεται και η παροχή των δήθεν εγγυήσεων από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Εγγυήσεις οι οποίες δεν έχουν κανέναν πραγματικό αντίκρισμα, αφού αναφέρονται στην εφαρμογή του άδικου και διχοτομικού ''σχεδίου Αννάν'' από τη μια και από την άλλη δεν προσθέτουν το παραμικρό αφού οι ίδιες ακριβώς εμπεριέχονται και στο διαβόητο σχέδιο''.

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι ''οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν χθες οτι επιθυμούν την υιοθέτηση ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πριν από τα δημοψηφίσματα του Σαββάτου στην Κύπρο ώστε να ενθαρρυνθούν οι ψηφοφόροι να ταχθούν υπέρ του ''ναι'' για την επανένωση της νήσου''.

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ''το κόμμα του Δ. Χριστόφια δεν ικανοποιήθηκε από το περιεχόμενο του σχεδίου ψηφίσματα που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Οι Αμερικανοί δεν κατάφεραν να κάμψουν τις αντιρρήσεις του και επιστρατεύουν τώρα τον Μπους. Μεγάλη προπαγανδιστική εκστρατεία για να συρρικνωθεί το ''ΟΧΙ'' και να γίνει δεύτερο δημοψήφισμα. Το σχέδιο των Αγγλοαμερικανών''.

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι'' και ενώ όλοι θα ανέμεναν η κυπριακή κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτές τις διεργασίες προσβλέποντας και στην επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος , οι πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη εμφανίζουν την κυπριακή διπλωματία να έχει αποδυθεί σε αγώνα ματαίωσης των ψηφισμάτων''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι ''εκστρατεία υπέρ του 'ΝΑΙ' για το σχέδιο Αννάν ξεκινήσει ήδη ο Γιώργος Παπανδρέου, τη στιγμή που γίνονται επικίνδυνα παιχνίδια από τους εμπνευστές της στείρας άρνησης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί τις σχέσεις που έχει αναπτύξει τόσα χρόνια από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών για να εξηγήσει τις θέσεις της Ελλάδας και να πιέσει τους κορυφαίους παράγοντες να εγγυηθούν την ασφάλεια της Κύπρου και αναγνωρίζεται διεθνώς ο ρόλος του απ΄όλους''.

    [05] Οικονομία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι '' εγκαταλείπει η κυβέρνηση τους χαμηλούς τόνους και μιλά για μεγάλα προβλήματα στην οικονομία, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για απόκρυψη της πραγματικότητας. Παράλληλα, προχωρεί σε συναινετικές μεταρρυθμίσεις χωρίς κοινωνικές συγκρούσεις. Το μήνυμα αυτό έστειλε η κυβέρνηση Καραμανλή και με τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου''.

    Το metroRAMA αναφέρει ότι '' για μεγάλες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα προετοιμάζει το έδαφος η κυβέρνηση, όπως διεφάνη από τις χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζα στην τηλεόραση της ΝΕΤ. Οπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός εντός του Μαΐου θα συσταθεί επιτροπή που θα μελετήσει τις αλλαγές αυτές''.

    Η City Press σημειώνει ότι ''η κυβέρνηση προγραμματίζει την αύξηση του συνολικού φορολογικού φορτίου. Τα έσοδα υστερούν σε σχέση με τα προγραμματισμένα οι δαπάνες του Δημοσίου δεν περιορίζονται σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ, το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι στα όρια του 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, περίπου διπλάσιο από αυτό που άφηνε να εννοηθεί η προηγούμενη κυβέρνηση. Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης δεν προβλέπει αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης προς το 5% το χρόνο αλλά μείωσή του προς το 3,7%''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ''τα ψέματα του ΠΑΣΟΚ γι την δήθεν ''ισχυρή οικονομία'' που παρέδωσε δεν έχουν αρχή και τέλος. Εκτός από τα ψέματα για το έλλειμμα, το χρέος και την ανεργία, τώρα προκύπτει ότι η Κυβέρνησις Σημίτη ''σερβίριζε'' ψευδή στοιχεία και για τον ρυθμό αναπτύξεως''.

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι ''με κακόγουστη φάρσα μοιάζει πια η υπόθεση της δημοσιονομικής απογραφής...Καθώς γίνεται φανερό ότι επινοήθηκε από την κυβέρνηση ως άλλοθι για τη μη τήρηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων. Οι χθεσινές ανακοινώσεις του οικονομικού επιτελείου συνιστούν μια ακόμη κραυγαλέα κυβερνητική υπαναχώρηση, ύστερα από εκείνη για τους συμβασιούχους...Αφού μόλις σαράντα ημέρες μετά τις εκλογές ομολογούν ότι όχι μόνο δεν θα υλοποιήσουν τις παροχές που υποσχέθηκαν...Αλλά και ετοιμάζουν νέα φοροεπιδρομή εις βάρος των φορολογουμένων''.

    [06] Ολυμπιακοί Αγώνες

    Η Espresso γράφει οτι "τρεις εβδομάδες είχε να δει τα έργα στο ΟΑΚΑ ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ και χθες ο άλλοτε "δύσκολος" Ντένις Οσβαλντ δήλωσε εντυπωσιασμένος για τη δουλειά που έχει γίνει! Ολόκληρη η χθεσινή μέρα του Ντένις Οσβαλντ ήταν αφιερωμένη στις ενημερώσεις και τους ελέγχους".

    Η Traffic news σημειώνει οτι "υπερβάσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ έχουν ήδη σημειωθεί στα Ολυμπιακά έργα της αρμοδιότητας του ΥΠΕΧΩΔΕ. Συγκεκριμένα, οι υπερβάσεις σε 10 Ολυμπιακά έργα φτάνουν στο ποσό των 37,5 εκατ. ευρώ, ενώ αρχικά, ο προϋπολογισμός ήταν της τάξης των 460 εκατ. ευρώ, αυξήθηκε όμως, κατά 8,15%".

    [07] Δημόσια Διοίκηση-Νομοσχέδιο

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά οτι "υλοποιώντας κατά γράμμα τις προεκλογικές της δεσμεύσεις η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διά του υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης θα έχει καταθέσει έως αύριο το πρώτο πολυνομοσχέδιο για την επανίδρυση του κράτους. Θα ακολουθήσουν και άλλα σχέδια νόμου τα οποία θα ολοκληρώσουν τη διοικητική μεταρρύθμιση. Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, είναι για κάθε σχέδιο νόμου που εισάγεται στη Βουλή να γίνεται διάλογος επί της ουσίας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει οτι "δέσμη γραφειοκρατικών μέτρων, που στόχο έχουν να διευκολύνουν τις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο, να περιορίσουν την "τριβή" επαγγελματιών και επιχειρήσεων με τις χρονοβόρες κρατικές υπηρεσίες και να απαλλάξουν βαθμηδόν την οικονομία από το κόστος ενός αναποτελεσματικού και απωθητικού κράτους, περιλαμβάνει το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης που παρουσίασε χθες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος".

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει οτι "ξεριζώνονται τα πλοκάμια της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο. Το νέο νομοσχέδιο, που παρουσίασε χθες ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Πρ. Παυλόπουλος περιλαμβάνει σημαντικές ρυθμίσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών, τις καταβολές αποζημιώσεων σε πολίτες που ζημιώνονται από το κράτος και τη μετατροπή σε κακούργημα της απιστίας περί την υπηρεσία. Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο παγώνουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη των δήμων και χορηγούνται χαμηλότοκα δάνεια στην Αυτοδιοίκηση για την έξοδο από την κρίση των ελλειμμάτων".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται οτι "στο εξής οι δημόσιες υπηρεσίες θα σέβονται τον πολίτη κι όταν δεν το κάνουν ή καθυστερούν, θα τον αποζημιώνουν, ακόμη κι εντόκως. Το υπουργείο Εσωτερικών θέλει να μειώσει την ταλαιπωρία του μέσου πολίτη στις δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες θα πρέπει να εξυπηρετούν κι όχι να κωλυσιεργούν".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υπογραμμίζει οτι "ακόμη και δημοψηφίσματα θα υπάρξουν στις τοπικές κοινωνίες που δεν θα καταφέρουν με διάλογο να συμφωνήσουν στις νέες συνενώσεις. Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (που ετοιμάζεται πυρετωδώς) και στόχο έχει να άρει τις αδικίες και τις εντάσεις που δημιούργησε το "Σχέδιο Καποδίστριας". Η εκλογή των δημάρχων θα γίνεται σε ένα γύρο και θα απαιτείται το 42%".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ριζου) τονίζει οτι "τα επτά κριτήρια-κλειδιά που θα επιτρέψουν σε χιλιάδες συμβασιούχους του στενού δημόσιου τομέα να διεκδικήσουν μια θέση στον ήλιο του Δημοσίου παρουσίασε χθες ο υπουργός Εσωτερικών. Οπως ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος βάσει σχετικού ΠΔ οι συμβάσεις πρέπει να έχουν διανυθεί στον ίδιο φορέα και με την ίδια ειδικότητα. Να υπάρχει δυνατότητα δημοσιονομικής κάλυψης του κόστους μετατροπής των συμβάσεων, να αποδεικνύεται η κοινωνική αναγκαιότητα για το αντικείμενο και τη φύση της εργασίας του, να καλύπτουν πάγιες, διαρκείς και κοινωνικές ανάγκες, να απασχολούνται τουλάχιστον 24 μήνες ή να διαθέτουν τρεις 8μηνες συμβάσεις και το χρονικό διάστημα διακοπής μεταξύ των συμβάσεων να είναι το περισσότερο τρεις μήνες".

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ "τη γραφειοκρατία στο βραδυκίνητο ελληνικό Δημόσιο λεει η κυβέρνηση οτι φιλοδοξεί να περιορίσει το νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή, όμως δι΄αυτού μάλλον θα επιτευχθεί το αντίθετο αποτέλεσμα: μεγαλύτερη προσήλωση στον "τύπο", τον γεννήτορα πάσης χρονοτριβής. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θέλουν να βάλουν το κεφάλι τους στον ντορβά και αντιδρούν στην αναγωγή της απιστίας σε κακούργημα (που επισύρει δεκαετή κάθειρξη) αρνούμενοι να υπογράψουν αποφάσεις χωρίς νομική γνωμοδότηση".

    [08] Συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει οτι "με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να συναντηθεί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Σεράγεβο. Το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και η κατάσταση στα Βαλκάνια αναμένεται να τεθούν στη συζήτηση μεταξύ των δύο πρωθυπουργών και ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει των δημοψηφισμάτων του Σαββάτου για την αποδοχή ή την απόρριψη του σχεδίου Αννάν. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής πρόκειται να συζητήσει και το θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, υπό την έννοια οτι, εν ουδεμία περιπτώσει, πρέπει να διαταραχθούν, στην περίπτωση που οι Ελληνοκύπριοι ψηφίσουν "όχι".

    [09] Συνταξιούχοι

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει οτι "αύξηση στις καθαρές αποδοχές 270.000 συνταξιούχων φέρνει η κατάργηση της εισφοράς υπέρ του Δημοσίου που ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας. Το Ελεγκτικό Συνέδριο θα αποφασίσει και για την αναδρομική καταβολή εισφορών".

    [10] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Αναθεώρηση στο 3,7%. Αναμένεται εξασθένηση του ρυθμού ανάπτυξης το 2004".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Χαμηλώνουν τον πήχυ της ανάπτυξης στο 3,7%. Η κυβέρνηση αναθεωρεί τον αρχικό στόχο για αύξηση του ΑΕΠ φέτος".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Με περιστολή της σπατάλης θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα. Βασικός στόχος η εξοικονόμηση πόρων που αντιστοιχούν στο 1% του ΑΕΠ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Υποβάθμιση προσδοκιών ανάπτυξης στο 3,7% φέτος. Πολλαπλές οι επιπτώσεις στην οικονομία".

    [11] Φορολογικό σύστημα

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει οτι "Νέο δικαιότερο και σταθερό φορολογικό σύστημα, από την εφετινή κιόλας χρήση, αντιμετώπιση της ανεργίας, διάχυση της ανάπτυξης σε ολόκληρη την κοινωνία, αλλά και συναίνεση σε όλα τα μεταρρυθμιστικά βήματα που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση, προανήγγειλε χθες ο Γ. Αλογοσκούφης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 21 April 2004 - 15:28:32 UTC