Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-04-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] Τίτλοι εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Ιράκ
  • [05] Πασχαλινή έξοδος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, ο φόρος αίματος σε τροχαία κατά την πασχαλινή έξοδο και η ανεξέλεγκτη κατάσταση στο Ιράκ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ευκαιρίες για φθηνό σπίτι. Πού θα βρείτε τα τετραγωνικά που σας ταιριάζουν, σε καλές τιμές.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πάνω από 50 οι νεκροί, 500 οι τραυματίες στους δρόμους. Η έξοδος πνίγηκε στο αίμα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ανεβαίνει ο πήχυς για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου ανοίγει τα χαρτιά της στην ''Α''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Βρυχάται ο ''Αττίλας''. Δραματική ανατροπή σκηνικού στο Κυπριακό. Η Τουρκία ''κατεβάζει '' στρατό στα κατεχόμενα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Δεν θέλουν λύση του Κυριακού οι Κύπριοι. Βολεύουν κάποιους τα ...μαγαζάκια που'χουν ανοίξει....

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 344 περιπτώσεις για τις οποίες μπορείτε να αποζημιωθείτε από το Δημόσιο. Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που θέτει τον πολίτη σε πρώτο πλάνο.

    ΕΘΝΟΣ: Οι ραγδαίες εξελίξεις σφραγίζουν το ''όχι''. Κυπριακό: Το ΑΚΕΛ περνάει στο μέτωπο της απόρριψης του σχεδίου Αννάν μετά την άρνηση του ΟΗΕ να δεχτεί την πρότασή του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Επι θυραις το ''ναι'' με την φιλοσοφία του ...πουρκουαδισμού! Στον αστερισμό της ενδοτικότητας στο σχέδιο Αννάν, τα περισσότερα από τα κυπριακά κόμματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ανατρέπεται το σκηνικό. Ολα τα κόμματα στην Κύπρο- Πλην ΔΗΣΥ - Ενωμένα στο ''οχι''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο: 2.367 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων. 15.000 ανέργους αναζητεί το υπ. Απασχόλησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ....και εθελοντές ελεγκτές ο ΕΦΕΤ για τα τρόφιμα του 2004.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Δραματική αλλαγή σκηνικού. Τα πως και γιατί της απόφασης ΑΚΕΛ και οι συνέπειες.

    ΕΣΤΙΑ: Τώρα φαίνεται η καμένη γή. Κυπριακό, Ολυμπιακά έργα, Οικονομία, Διοίκησις.

    Espresso: Την απήγαγαν και τη βίαζαν επί 48 ώρες. Ο εφιάλτης 23χρονης. Συνελήφθησαν τα τρία κτήνη, που την άρπαξαν από το κέντρο της Αθήνας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Χαριστική βολή στο σχέδιο Αννάν από ΑΚΕΛ- ΟΗΕ. Το ''όχι'' φέρνει ελπίδες και ...εφιάλτες.

    Traffic News:Η Δήμητρα μετά από χρόνια σε κλαμπ της Μυκόνου. Κούκλα, ανανεωμένη και φανερά αδυνατισμένη. Ξεφάντωσε παρέα με τους φίλους της και χωρίς τον Σπυρόπουλο.

    Η ΧΩΡΑ: Στεγαστικά δάνεια με ελκυστικά επιτόκια. Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές για αγορά κατοικίας.

    MetroRAMA: Αποκλείει αναβολή των δημοψηφισμάτων ο ΟΗΕ. Απορρίπτει την πρόταση του ΑΚΕΛ- Παρέμβαση των ΗΠΑ υπερ του ''ναι''.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ανω κάτω η κτηματαγορά. ΥΠΕΧΩΔΕ: Ολα υπό επανεξέταση. Η νέα ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ αλλάζει ρυθμίσεις για την εκτός σχεδίου δόμηση.

    [03] Κυπριακό

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''τη συμπαράσταση της ελληνικής πλευράς για την αποδοχή του σχεδίου Αννάν ζήτησε εκ νέου χθες από τον Ελληνα πρωθυπουργό ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους. Το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μπους ενώ την ίδια ώρα ο ΟΗΕ και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριπταν την πρόταση του ΑΚΕΛ για παράταση της ημερομηνίας διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι ''η ανατροπή του σκηνικού στην Κύπρο, μετά την απόφαση του ΑΚΕΛ να ζητήσει αναβολή του δημοψηφίσματος για το σχέδιο Αννάν το οποιο όμως ''θα μπορούσε παρά τους κινδύνους να δημιουργήσει ελπιδοφόρα προοπτική για ειρηνική συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων'' εντείνει τις πιέσεις από το εξωτερικό''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) εκτιμά ότι ''κλειδώνει το ''οχι'' στο σχέδιο Αννάν μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ να ζητήσει από τον ΟΗΕ την αναβολή του δημοψηφίσματος της 24ης Απριλίου για να ενημερωθεί αντικειμενικά ο κυπριακός λαός επί του σχεδίου''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ,''η θέση που διετύπωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ υπέρ της αναβολής των δημοψηφισμάτων της 24ης Απριλίου είναι ίσως η μόνη διέξοδος στην παρούσα φάση του Κυπριακού. Αποτρέπει προς το παρόν τουλάχιστον τους ορατούς και αοράτους για πολλούς κινδύνους που συνεπάγεται για τον ελληνισμό το ''οχι'' και δεν φορτίζει τις εξελίξεις και την ζωή στην Κύπρο με τις λειτουργικές αγκυλώσεις του σχεδίου Αννάν''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ''ισχυρές πιέσεις δέχεται η ελληνική κυβέρνηση για το Κυπριακό. Χθες αργά το βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους τηλεφώνησε στον Ελληνα πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να του ευχηθεί με αφορμή τη γιορτή του Πάσχα. Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος έθεσε σύμφωνα με πληροφορίες και το ζήτημα του Κυπριακού''.

    Η TRAFFIC NEWS ισχυρίζεται ότι ''με τις εξελίξεις να εξακολουθούν να είναι ''καυτές'' και τις διαβουλεύσεις κρίσιμες για την επίλυση του Κυπριακού το ΑΚΕΛ λίγα 24ωρα μετά το διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου διαβίβασε στα Ηνωμένα Εθνη την πρότασή του για αναβολή της διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων ώστε να επιχειρηθούν βελτιώσεις στο πέμπτο σχέδιο Αννάν και να ενημερωθεί ο λαός για το περιεχόμενό του''.

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι ''χαριστική βολή για το σχέδιο Αννάν αποτέλεσε η πρόταση ΑΚΕΛ για αναβολή των δημοψηφισμάτων που απορρίφθηκε από τον ΟΗΕ. Πάντως, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν νέο γύρο πιέσεων με τηλεφώνημα Μπους σε Καραμανλή''.

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, ''ραγδαίες εξελίξεις που σφραγίζουν το ''οχι'' στο σχέδιο Αννάν κορυφώνονται σε Λευκωσία, Αθήνα, Αγκυρα και Νέα Υόρκη. Το ΑΚΕΛ ανατρέπει τα δεδομένα και περνά στο μέτωπο της απόρριψης μετά την άρνηση του ΟΗΕ να δεχτεί τις προτάσεις του για αναβολή των δημοψηφισμάτων''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι ''ο κύβος ερρίφθη. Τα Ηνωμένα Εθνη απέρριψαν χθες το βράδυ, την πρόταση του ΑΚΕΛ για την αναβολή των δημοψηφισμάτων και όπως όλα δείχνουν η παρέμβαση του Κοφι Αννάν για την επίλυση του Κυπριακού οδηγείται προς την απόρριψή της''.

    [04] Ιράκ

    Το metroRAMA αναφέρει ότι ''χαοτική είναι η κατάσταση στο Ιράκ, ενώ σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση των απαγωγών με τα κρούσματα ομηρίας μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων και βοηθητικού προσωπικού των δυνάμεων κατοχής να πολλαπλασιάζονται''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι ''εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στο Ιράκ. Οι απαγωγές ξένων υπηκόων από Ιρακινούς ενόπλους συνεχίζονται όπως και οι συγκρούσεις σε διάφορα σημεία της χώρας που είναι και οι πλέον αιματηρές από την πτώση του Σαντάμ Χουσεϊν και οι οποίες από την 1η Απριλίου έχουν στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 770 ανθρώπων''.

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, ''με διαπραγματεύσεις με το ριζοσπάστη σιίτη κληρικό Μοκτάντα αλ Σαντρ και με τους εξεγερμένους σουνίτες προσπαθεί η Ουάσιγκτον να εξομαλύνει την κατάσταση στο Ιράκ καθώς η επίδειξη της στρατιωτικής της ισχύος δεν έφερε αποτέλεσμα. Εξάλλου ο απολογισμός των συγκρούσεων έχει υπερβεί για τους Αμερικανούς τους 70 νεκρούς''.

    [05] Πασχαλινή έξοδος

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΉ γράφει ότι "μία από τις πιο αιματηρές εξόδους των τελευταίων ετών χαρακτηρίζεται η φετινή του Πάσχα. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο αριθμός ατυχημάτων μειώθηκε. Δυστυχώς, όμως, αυξήθηκε ο αριθμός των δυστυχημάτων".

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι "'Μάτωσε' η Ελλάδα τις άγιες ημέρες του Πάσχα... Σαράντα πέντε συνάνθρωποί μας άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο -πριν, μάλιστα, ολοκληρωθεί η επιστροφή των εκδρομέων-, ενώ ένας ηλικιωμένος στην Κρήτη δολοφονήθηκε από 'αδέσποτη' σφαίρα αγνώστων, που έριχναν μπαλωθιές".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "στο Γολγοθά... ανέβηκαν οι εξοδούχοι που αποφάσισαν να επιστρέψουν χθες νωρίς το απόγευμα στο Κλεινόν Αστυ. Ειδικά στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου (στο ύψος της Κακιάς Σκάλας) οι οδηγοί πέρασαν του Χριστού τα Πάθη για να ... περάσουν. Βαρύς ήταν και ο φόρος αίματος στην άσφαλτο, αρκετοί τραυματισμοί υπήρξαν και από τις γιορτινές κροτίδες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι ''επί ποδός πολέμου είχε τεθεί από νωρίς χθες το πρωί η Τροχαία εν αναμονή της μαζικής επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα. Από τις 12.30 το μεσημέρι η Τροχαία είχε θέσει σε εφαρμογή τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης των δύο εθνικών οδικών δικτύων''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) επισημαίνει ότι ''σε ...ανθρωποθυσία στο ''βωμό της ασφάλτου'' μετατράπηκε για μια ακόμη φορά η φυγή των παροικούντων στο κλεινόν άστυ για τις ημέρες του Πάσχα! Μέσα σε διάστημα μόλις δέκα ημερών το νήμα της ζωής κόπηκε για πειρσσότερους από 50 συνανθρώπους μας ενώ 10 εξ αυτών ξεψύχησαν σε δρόμους της άδειας Αττικής''.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 13 April 2004 - 22:28:49 UTC