Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-02-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/02/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Νέα Δημοκρατία
  • [06] Εκλογικοί κατάλογοι
  • [07] Συνέντευξη ΓΓ ΝΑΤΟ
  • [08] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [09] Γ. Παπανδρέου-Οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/02/2004

    Οι δημοσκοπήσεις, η προεκλογική εκστρατεία των πολιτικών αρχηγών, οι εξαγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου για την οικονομία, η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και η υποστήριξη προς τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή από Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς και το Κυπριακό, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): ''Κώστα είμαστε μαζί σου''. Εξι Ευρωπαίοι ηγέτες στο πλευρό του Καραμανλή.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τρεις νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν: ΠΑΣΟΚ τέλος! Μέχρι 4,2% επάνω η ΝΔ ενώ αναμένονται σήμερα ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 4,2% μπροστά η ΝΔ στην τελευταία δημοσκόπηση. Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα η διαφορά.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Πέντε γκάλοπ καίνε τον Γιώργο. Με απόσταση ασφαλείας οδεύει προς τις κάλπες η ΝΔ. Μάνος και Ανδριανόπουλος αποσυσπειρώνουν το ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΓΗ: Μοιραίοι για το ΠΑΣΟΚ οι νεοφιλελεύθεροι. Γκάλοπ: Μεγαλώνει το προβάδισμα της ΝΔ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Οι νέοι δίνουν τη νίκη στον Γιώργο. Το 44,6% εμπιστεύεται τον Παπανδρέου και μόνο το 27% τον Καραμανλή.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Σταθερό φορολογικό καθεστώς δεκαετίας. Τολμηρή πρόταση του Γ. Παπανδρέου προς όλα τα κόμματα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πάνω από 3% η διαφορά στην τελική ευθεία. Παγιωμένο το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας.

    ΕΘΝΟΣ: Αποκάλυψη Γιώργου για όραμα, σχέδιο, προτεραιότητες. Με αέρα πρωθυπουργού άνοιξε πειστικά τα χαρτιά του εφ' όλης της ύλης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πήρε... το τραμ το τελευταίο! Μιας και ουδείς ασχολείται, πλέον, μαζί του, ο Κ. Σημίτης επέλεξε τον τρόπο για την ύστατη εμφάνισή του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βάζει στη γωνία το μισό ΠΑΣΟΚ, ενώ ομολόγησε τη διαφθορά του κομματικού κράτους. Οπως προανήγγειλε σε χθεσινοβραδυνή συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι ο Γ. Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Με διαφορά 3,3 στην τελική ευθεία. Γκάλοπ: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το φράγμα 3% πέφτει σε 15 μέρες; Γκάλοπ: Το τελευταίο πριν από την απαγόρευση.

    ΕΣΤΙΑ: Τεράστιο θέμα με τους καταλόγους. Ανεπαρκής η απάντησις του υπουργού Εσωτερικών.

    Espresso: Εμποροι ανθρώπινων οργάνων απήγαγαν το παιδί μου! Κραυγή αγωνίας από τον πατέρα 8χρονου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ρεύμα πολιτικής αλλαγής τείνει να διαμορφωθεί προ των εκλογών. Οι μετακινήσεις στις κοινωνικές ομάδες όπως κατεγράφησαν σε 10.000 ερωτηθέντες της VPRC.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στο 3,3% το προβάδισμα της ΝΔ. Σταθερά καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ολα για όλα για τη μονάδα που λείπει. Ο χιονιάς χτύπησε και τις προβλέψεις του ΠΑΣΟΚ.

    ΝΙΚΗ: Γιώργος καλεί Ντόρα. Διεύρυνση χωρίς... όρια. Ο Μάνος προκαλεί τη βάση του ΠΑΣΟΚ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ιδια και χειρότερη αντιλαϊκή πολιτική. ''Οικονομικό όραμα'' Γ. Παπανδρέου.

    The Daily Times: Εξι πρωθυπουργοί στην Αθήνα. ''Μίνι'' Σύνοδος Κορυφής για στήριξη Καραμανλή. Εκλογές: Ενώ οι δημοσκοπήσεις δίνουν σταθερό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία.

    Traffic News: Η Δήμητρα (Λιάνη) έπαθε σοκ από την επίθεση στον Alpha. Θα απαντήσω μετά τις εκλογές. Της έστησαν παγίδα οι εγκάθετοι, λέει το περιβάλλον της.

    Η ΧΩΡΑ: Σταθερά μπροστά ο Καραμανλής. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, ο λαός έχει ήδη αποφασίσει.

    City Press: Αλλάζουν όλα στην Αμυνα. Τι προβλέπει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τις Ενοπλες Δυνάμεις την περίοδο 2004-2008.

    MetroRAMA: Σαφάρι 15 ημερών για τους αναποφάσιστους. Προβάδισμα 3% στη ΝΔ δίνουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η Θεσσαλονίκη βγάζει πρωθυπουργό. Και ο Γ. Παπανδρέου υποψήφιος στην Α' περιφέρεια.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οκτώ πρωθυπουργοί της ΕΕ: Κώστα, είμαστε μαζί σου.

    [03] Κυπριακό

    Το Metrorama υποστηρίζει οτι ''αισιόδοξος για την έκβαση του διαλόγου στο Κυπριακό, που ξεκίνησε χθες στη Λευκωσία, εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο, μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων της πρώτης ημέρας, οι οποίες διεξήχθησαν υπό το βάρος της έκρηξης βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο σπίτι του Τουρκοκύπριου ''πρωθυπουργού'' Μεχμέτ Αλί Ταλάτ''.

    Η Espresso αναφέρει οτι ''με συγκρατημένη αισιοδοξία άφησε την αίθουσα στο κλειστό αεροδρόμιο της Λευκωσίας η ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία. Αιτία, το γεγονός οτι τα περισσότερα θέματα που τέθηκαν από την τουρκοκυπριακή πλευρά είναι εκτός του πλαισίου του σχεδίου Αννάν και αμφισβητούν βασικά σημεία του''.

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι ''αλλαγή παντού'' απάντησε χθες από τη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στο σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας για ''πολιτική αλλαγή''. Ξαναγεμίζοντας την Πλατεία Σαπφούς που είχε γεμίσει, για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του νησιού, ο πατέρας του το 1985, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που έφτασε στο χώρο της συγκέντρωσης με ψαροκάικο, έγινε αποθεωτικά δεκτός με πυροτεχνήματα και περιστέρια από τους κατοίκους ''του νησιού των Παπανδρέου'', τους πολίτες ''του δικού του νησιού'' όπως αποκάλεσε τη Λέσβο''.

    Τα ΝΕΑ στο σχόλιό τους σημειώνουν οτι ''αναγκαία αποκατάσταση κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και πρωτοβουλία επανασύνδεσης με τις πολιτικές καταβολές του ΠΑΣΟΚ αποτελούν οι χθεσινές δεσμεύσεις του Γιώργου Παπανδρέου για την οικονομική πολιτική της νέας τετραετίας. Η κλιμάκωση των μισθολογικών αυξήσεων έτσι ώστε να ευνοούνται οι οικονομικά ασθενέστεροι, η ετήσια αναπροσαρμογή των αφορολόγητων ορίων έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται οι χαμηλόμισθοι, αλλά και η αύξηση των δαπανών για την παιδεία και την επιδότηση της απασχόλησης σηματοδοτούν την πρόθεσή του να ενισχύσει την κοινωνική διάσταση της πολιτικής του υπέρ των ''νέων μη προνομιούχων'' -όπως ο ίδιος τους αποκάλεσε- και επαναφέρουν στο επίκεντρο του πολιτικού λεξιλογίου του ΠΑΣΟΚ έννοιες όπως η ''δικαιότερη κατανομή του πλούτου''.

    Το ΒΗΜΑ εκτιμά οτι ''το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία ανακοινώνεται σήμερα από τον Γ. Παπανδρέου: οι αλλαγές που θα εξαγγείλει αφορούν την κατάργηση του σχολικού αναλυτικού προγράμματος, τη διαρκή αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος, την καθιέρωση υποχρεωτικής εκπαίδευσης 14 χρόνων, την ελευθερία φοιτητικής μετακίνησης από τμήμα σε τμήμα, από σχολή σε σχολή και από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο, την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ και άλλα''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει οτι ''εντυπωσιακή είναι η αποδοχή του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ στους νέους και τις νέες της χώρας. Κι αυτό αποτελεί αναμφισβήτητα ένα αριθμητικό αλλά και ποιοτικό πλεονέκτημα του κυβερνώντος κόμματος στο δρόμο προς τις κάλπες της 7ης Μαρτίου. Το κλίμα στήριξης του ΠΑΣΟΚ από τους νέους που γίνεται εμφανές και με την παρουσία τους στις δημόσιες εμφανίσεις του Γ. Παπανδρέου κατέγραψε δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ''Φλας''.

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει οτι ''εξέπληξε χθες ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, καθώς αποφάσισε να είναι υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης και στη Λάρισα και όχι στην Α' Αθηνών, που ήταν έως σήμερα. Ο κ. Παπανδρέου θέλησε κατ' αυτόν τον τρόπο να σηματοδοτήσει την απόφασή του να ανατρέψει μακροπρόθεσμα το κλίμα υπέρ της ΝΔ στη Βόρειο Ελλάδα, ενισχύοντας κατ' αυτόν τον τρόπο και το ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, με την υποψηφιότητά του στη Λάρισα, θέλει να σηματοδοτήσει και την προσπάθειά του να αντιστρέψει το κλίμα στους αγρότες, πολύ περισσότερο καθώς το κυβερνών κόμμα φέρεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται οτι ''αποφασισμένος να θέσει στο περιθώριο το μισό ΠΑΣΟΚ, είναι ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου και τις προθέσεις του αυτές τις έδειξε από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην ηγεσία του κόμματος''.

    Η ΝΙΚΗ υπογραμμίζει οτι ''ανοικτή την πόρτα της διεύρυνσης και για τη Ντόρα Μπακογιάννη άφησε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ερωτηθείς ποιοι άλλοι έχουν χώρο στο εγχείρημα της διεύρυνσης και εάν σε αυτούς θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και η δήμαρχος Αθηναίων, απάντησε πως χώρος υπάρχει για όσους θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό το νέο ξεκίνημα, συμπληρώνοντας πως ''σε ότι αφορά την κυρία Μπακογιάννη, πραγματικά είναι απομονωμένη στη ΝΔ ως πολιτικά Φιλελεύθερη''.

    Σύμφωνα με την City Press ''το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τις Ενοπλες Δυνάμεις προβλέπει μείωση των αμυντικών δαπανών από 3,5% σε 2,8% του ΑΕΠ. Επαναφορά του στεγαστικού επιδόματος για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Καθιέρωση μηνιαίων αποδοχών 100 ευρώ για τους οπλίτες. Αποζημίωση των στελεχών που εκτελούν προγραμματισμένες υπηρεσίες το Σαββατοκύριακο. Ρυθμίσεις για τους ανυπότακτους του εξωτερικού. Μείωση της στρατιωτικής θητείας στους έξι μήνες από το 2005''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει οτι ''την πλήρη υποταγή κάθε πτυχής της οικονομικής πολιτικής της παράταξής του στα πιο αποκρουστικά, για το λαό, σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου, επαναβεβαίωσε χθες ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας σε ακροατήριο από τραπεζίτες και επιχειρηματίες''.

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι ''ο γάμος με τους νεοφιλελεύθερους αποδυνάμωσε ποιοτικά αλλά και ποσοτικά το ΠΑΣΟΚ. Οχι μόνον δεν κατόρθωσε να διεμβολίσει τον χώρο της συντηρητικής παράταξης αλλά το προβάδισμα της ΝΔ μεγαλώνει και καταγράφεται πάνω από το 3% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν χθες''.

    [05] Νέα Δημοκρατία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "σε μια καθαρή εκλογική νίκη, που θα της δώσει την ευκαιρία για το σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης, οδηγείται η ΝΔ. ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "πλήρη επικράτηση της ΝΔ προϊδεάζουν οι τελευταίες -πριν από την απαγόρευση- μετρήσεις της κοινής γνώμης. Παράλληλα καταρρίπτονται πολλοί μύθοι, όπως αυτός της 'μεγάλης' διεισδυτικότητας του κ. Παπανδρέου στους νέους, ενώ πιστοποιείται η υπεροχή της ΝΔ στην πλειονότητα των κρίσιμων τομέων διακυβέρνησης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σχολιάζει ότι "φωτίζουν τον δρόμο της Νέας Δημοκρατίας προς την εξουσία τρεις νέες δημοσκοπήσεις. Τα αποτελέσματα που έδωσαν με τις δημοσκοπήσεις του η MRB, το εβδομαδιαία βαρόμετρο της VPRC αλλά και η 'METRON ANALYSIS', οι οποίες εξέτασαν όλα τα τελευταία μεγάλα γεγονότα, έδειξαν την αδιαμφισβήτητη υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως απέδειξαν ότι αυτή δεν μπορεί πλέον να ανατραπεί".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "δεκαεπτά ημέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση, η ΝΔ εισέρχεται στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 7ης Μαρτίου με παγιωμένη διαφορά άνω των 3 μονάδων, η οποία της δίδει ένα σαφή αέρα νίκης".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "η παράσταση νίκης διαμορφώνεται μέχρι και 22% υπέρ της φιλελεύθερης παράταξης, ενώ ο όγκος των διαρροών από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ παραμένει υψηλότατος, γεγονός που αποδεικνύει ότι πλέον το ρεύμα οδηγεί τους πολίτες προς τη Νέα Δημοκρατία. Μη αναστρέψιμη η διαφορά, αναφέρουν όλες οι αναλύσεις, ενώ η Ευρώπη υποδέχεται τον νέο πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Μόνος αντίπαλος, ο εφησυχασμός".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "με μια πανηγυρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της Εθνικής Συνδιάσκεψης τις βασικές θέσεις του κυβερνητικού προγράμματος της".

    Κατά την Traffic "τη βεβαιότητά τους ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επικείμενες εκλογές εξέφρασαν οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που παρευρέθησαν στην Αθήνα προκειμένου να λάβουν μέρος στη Σύνοδο Κορυφής των κεντροδεξιών κομμάτων".

    Η Daily Times υποστηρίζει ότι "προς τιμήν του κ. Καραμανλή, στην Αθήνα έφθασαν ο Ιταλός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Ισπανός Χοσέ Μαρία Αθνάρ, ο Πορτογάλος Εμανουέλ Μπαρόσο, ο Μαλτέζος Φενέκ Αντάμι, ο Ολλανδός Γιάν Πέτερ Μπαλκενέντε και ο Σλοβάκος Νίκολας Τζουρίντα, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΛΚ Βίλφρεντ Μαρτένς. Από τις εργασίες της έκτακτης συνόδου δεν έλειψαν στιγμιότυπα πολιτικής αβρότητας και προβλέψεις για το αποτέλεσμα της 7ης Μαρτίου".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι "το 'βαρύ πυροβολικό' της Νέας Δημοκρατίας -την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά- ρίχνει στην εκλογική μάχη ο Κώστας Καραμανλής".

    [06] Εκλογικοί κατάλογοι

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "'προσβλητικούς' χαρακτήρισε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Νίκος Αλιβιζάτος, τους ισχυρισμούς μερίδας του τύπου περί νόθευσης και μεθοδεύσεις στους εκλογικούς καταλόγους. Επεσήμανε ότι η αύξηση του εκλογικού σώματος οφείλεται στην ταύτιση των εκλογικών καταλόγων με τα δημοτολόγια και είναι ευθύνη των δήμων. Είναι αδιανόητο, σημείωσε, τόσοι πολλοί δήμαρχοι να συνέργησαν σε αλλοιώσεις των εκλογικών καταλόγων, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την άψογη διεξαγωγή των εκλογών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών κ. Ν. Αλιβιζάτος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα παράδοξα φαινόμενα, αλλά δυστυχώς, οι διευκρινίσεις όχι μόνο δεν έπεισαν, αλλά δημιούργησαν πρόσθετα ερωτήματα. Το θέμα των νέων εκλογικών καταλόγων είναι σοβαρότατο, γιατί στις 25 εκλογικές περιφέρειες που παρατηρείται ανεξήγητη εκτίναξη του αριθμού των εκλογέων, περιλαμβάνονται όλες οι μονοεδρικές! Και αυτό καθιστά περισσότερο ύποπτη τη διαφορά μεταξύ απογραφέντων το 2001 και εγγεγραμμένων στους νέους εκλογικούς καταλόγους".

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι "ο κ. Αλιβιζάτος δεν έδωσε πειστική απάντηση. Επέμεινε να συγκρίνη τους σημερινούς καταλόγους με εκείνους των νομαρχιακών-δημοτικών εκλογών του 2002 και όχι των βουλευτικών εκλογών του 2000. Το θέμα είναι τεράστιο και πρέπει να ξεκαθαρισθή άμεσα. Δεν επιτρέπεται δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές να υπάρχη τέτοια αδιαφάνεια για τους εκλογικούς καταλόγους".

    [07] Συνέντευξη ΓΓ ΝΑΤΟ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι "ανοικτό το ενδεχόμενο εμπλοκής της βορειοατλαντικής συμμαχίας στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων αφήνει με συνέντευξή του στην "Κ" ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ. Ο τελευταίος τονίζει ότι η συμμαχία είναι διατεθειμένη να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την ομαλή διεξαγωγή της Ολυμπιάδας, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Σέφερ υποστηρίζει, επίσης, ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού".

    [08] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Επτά στο κόκκινο. Αποκάλυψη Κουλούρη για προβληματικές ασφαλιστικές εταιρίες".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Σταθερό φορολογικό καθεστώς για 10 χρόνια. Ριζική μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα εξήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Οι "εντολές" των μάνατζερς στη νέα κυβέρνηση. Δημοσκόπηση-Ερευνα του ΚΕΡΔΟΥΣ και της FOCUS στον επιχειρηματικό κόσμο".

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ:''Στο 3,4% η διαφορά. Δεκαεπτά ημέρες πριν από τις εκλογές πανελλαδική δημοσκόπηση για τον "ΚτΕ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''145,6 εκατ. ευρώ για ΜΜΕ σε τουρισμό και μεταποίηση. Ανοίγει ο Β' κύκλος ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

    [09] Γ. Παπανδρέου-Οικονομία

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει οτι "Δεκαετή φορολογική "νηνεμία" εξήγγειλε χθες ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας σε στελέχη δημοσίων και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Με συναίνεση όλων θα καταρτιστεί ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς έως το 2014".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 20 February 2004 - 16:26:49 UTC