Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-02-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/02/2004
  • [02] Tίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Ελληνας γιατρός-AIDS
  • [05] Σημίτης-Επίσκεψη στη Φλώρινα
  • [06] Αγορά-Ακρίβεια
  • [07] Τρομοκρατικές οργανώσεις
  • [08] Ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία
  • [09] Τηλεοπτικές αναμετρήσεις πολιτικών αρχηγών
  • [10] Οικουμενικό Πατριαρχείο
  • [11] Εκλογικό σώμα
  • [12] Κυπριακό
  • [13] Δημοσκοπήσεις
  • [14] Νέα Δημοκρατία
  • [15] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [16] Δ'ΚΠΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/02/2004

    Η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων, τα συμπεράσματα από τις δημοσκοπήσεις και το Κυπριακό, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Tίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φωτιά στο οικογενειακό τραπέζι. Καλπάζουν στα ύψη οι τιμές. Ανεξέλεγκτη η αγορά, πανάκριβη η Σαρακοστή.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Η Μάργκαρετ ''θάβει'' το ΠΑΣΟΚ. Ολο το απίστευτο παρασκήνιο με τις δολοπλοκίες της ''μαμάκας'' για τη διαδοχή του Γιωργάκη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ψηφίζουν ΝΔ και οι αναποφάσιστοι. Κλείνει το παράθυρο στην ελπίδα του ΠΑΣΟΚ με γκάλοπ της ΟΡΙΝΙΟΝ για το MEGA.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Νοθεία ΠΑΣΟΚ στους εκλογικούς καταλόγους. Το βρώμικο σχέδιο για να περιοριστεί η γαλάζια νίκη.

    Η ΑΥΓΗ: Μνήμες ασφαλιστικού ξυπνάει ο Γ. Παπανδρέου. Με το ''εύρημα'' για σύνταξη στα 69.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Υπονομευτές της παράταξης όσοι αμφισβητούν τις αποφάσεις του Γιώργου που χάρις σε αυτόν γλύτωσε το ΠΑΣΟΚ τον διασυρμό και την διάλυση.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ερχονται τώρα οι ''ψιθυριστές''. Από το Σάββατο απαγορεύεται η δημοσίευση δημοσκοπήσεων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εμπαιγμός για τα περήφανα γηρατειά. Το... 2008 οι αυξήσεις στο ΕΚΑΣ.

    ΕΘΝΟΣ: Αυξήσεις στήριγμα για τους συνταξιούχους. Δέσμευση Γιώργου: 5% πάνω κάθε χρόνο η κατώτατη σύνταξη, στα 300 ευρώ του ΟΓΑ, στα 200 το ΕΚΑΣ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οταν θα σμίξουμε... θα καθαρίσουμε! Αγριο τηλεοπτικό στρίμωγμα ετοιμάζει για τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ο Κ. Καραμανλής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φιέστες και τρυκ. Εφιάλτης για το ΠΑΣΟΚ το σταθερό προβάδισμα της ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο χάρτης των χαμένων κονδυλίων. Δ'ΚΠΣ: Δραματική μείωση ενισχύσεων στις περισσότερες περιφέρειες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ''Παράθυρο'' μόνο για δύο. Ντιμπέιτ: Τα βρίσκουν Γιώργος-Κώστας, έξω οι μικροί.

    ΕΣΤΙΑ: Οι ψηφοφόροι ξεπερνούν τον πληθυσμό! Ανεξήγητα φαινόμενα σε 25 εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

    Espresso: Μια βίλα δώρο γάμου στη Μιρέλα (Μανιάνη).

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αδιατάρακτοι οι δείκτες. Σταθερό προβάδισμα ΝΔ δίνει η VPRC.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κατ' αρχήν συμφωνία. Διευρυμένη θεματολογία και ελεύθερες ερωτήσεις στα debates.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σούπερ σχολεία με θέατρα, Ιντερνετ καφέ, γκαράζ. Εξαγγέλλονται αύριο από τον Γιώργο.

    ΝΙΚΗ: 700 ευρώ η σύνταξη του ΙΚΑ. Πακέτο Γιώργου για την τρίτη ηλικία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κάντε το βήμα! Ψήφο τώρα στο ΚΚΕ. Ανοιχτό κάλεσμα προς αγωνιστές που παραμένουν παγιδευμένοι.

    The Daily Times: Ο Βαρθολομαίος κάνει κίνηση ρήξης. Προσαρτά τις Νέες Χώρες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αθήνα: Αιφνιδιάστηκαν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ψάχνουν τρόπους αντίδρασης.

    Traffic News: Ο Ρουβάς κάνει πασαρέλα στο Παρίσι. Θα δείξει τη νέα κολεξιόν του Βαλεντίνο. Γκεστ στο σόου του διάσημου μόδιστρου.

    Η ΧΩΡΑ: Φωτιά η αγορά. Η ακρίβεια φέρνει στέρηση και πείνα σε χιλιάδες οικογένειες. Σαρωτικό κύμα ανατιμήσεων μέχρι, 100% αυξήθηκαν οι τιμές.

    City Press: Εκλογικό παιχνίδι με τους Αγώνες.

    MetroRAMA: Βρήκαν χρυσή τομή για τον τηλε-διάλογο. Πέντε θεματικές ενότητες σε ένα ή δύο ντιμπέιτ - Εκτός οι ''μικροί''.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ελεος! Θεσσαλονίκη: ''Ξέφραγο αμπέλι'' αποβλήτων και ρύπων.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πάνω από 3% προηγείται η ΝΔ. Νέο γκάλοπ δίνει προβάδισμα 3,4 μονάδων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Βουλιάζει η οικονομία. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος και της Eurostat.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει οτι ''δέσμη μέτρων που ''θωρακίζουν'' το εισόδημα, αλλά και την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, επισκεπτόμενος τα ΚΑΠΗ της Ηλιούπολης, όπου και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε οτι μέσα σε 4 χρόνια, θα αυξάνονται οι συντάξεις σταθερά πάνω από τον πληθωρισμό, ενώ οι κατώτατες συντάξεις θα παίρνουν 5% αύξηση το χρόνο. Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε πως το ΕΚΑΣ, θα διαμορφωθεί στα 200 ευρώ και η βασική σύνταξη του ΟΓΑ στα 300 ευρώ, ενώ η κατώτατη σύνταξη ΙΚΑ μαζί με το ΕΚΑΣ θα φθάσει στα 700 ευρώ''.

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει οτι ''πολιτικές αναδιανομής παράλληλα με τη δημοσιονομική σταθερότητα, πρόκειται να εξαγγείλει σήμερα ενώπιον επιχειρηματιών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και παράλληλα θα προτείνει εθνικές πολιτικές για ένα πολυετές φορολογικό σύστημα και για αντιμετώπιση της διαφθοράς. Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στις παραγωγικές τάξεις το μεσημέρι σήμερα, παρουσιάζοντας αύριο τις θέσεις του για την Παιδεία και μιλώντας την Τρίτη στις γυναίκες, ενισχύει το πρωθυπουργικό του προφίλ στην τελική ευθεία των εκλογών και απαριθμεί τις δεσμεύσεις του για την επόμενη ημέρα''.

    Τα ΝΕΑ γράφουν οτι ''σχολεία νέας γενιάς, με θέατρα, Ιντερνετ καφέ, βιβλιοπωλεία, αίθουσες συναυλιών και υπόγεια γκαράζ, σχεδιάζει το επιτελείο του Γ. Παπανδρέου. Το πρώτο από τα 20 Ανοιχτά Σχολεία, που φιλοδοξούν να γίνουν πόλοι έλξης της γειτονιάς, καθώς θα είναι ανοιχτά στο κοινό, θα κατασκευαστεί στους Αμπελοκήπους''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει οτι ''υπονομευτές της Παράταξης είναι τα κυβερνητικά στελέχη που αμφισβητούν τις αποφάσεις του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος γλύτωσε το ΠΑΣΟΚ απ' τον διασυρμό και την διάλυση. Οι πρακτικές που ακολουθούν ορισμένοι υπουργοί που είχαν συνηθίσει σε καθεστώς ασυδοσίας και προκάλεσαν τον λαό με την σωρεία των λαθών τους και την αλαζονεία τους, τους φέρνει αναγκαστικά σε ευθεία σύγκρουση με τις αρχές της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, όπως την οραματίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου''.

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά οτι ''ανησυχία στους εργαζόμενους και αναβρασμό στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί η δήλωση Παπανδρέου προχθές στην Ελευσίνα για σύνταξη στα 69! Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε το εύρημα για ''εθελουσία παράταση της συνταξιοδότησης κατά 4 χρόνια'', που όμως δεν είναι νέο''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει οτι ''αντί να διορθώσει τις συντάξεις πείνας ο Γιώργος Παπανδρέου τους έταξε ανοιχτό Πανεπιστήμιο και... Ιντερνετ. Εξαγγέλλει ως μέτρα τα ψίχουλα που δίνει ήδη ο Κώστας Σημίτης''.

    [04] Ελληνας γιατρός-AIDS

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) επισημαίνει οτι ''Ελληνας επιστήμονας πρωτοπορεί παγκοσμίως με την παρασκευή φαρμάκου για την καταπολέμηση του AIDS. Ο καθηγητής οργανικής χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών Κλεομένης Μπάρλος, με την επιστημονική του ομάδα, ανέπτυξε μια νέα πρωτοποριακή τεχνολογία σύνθεσης πρωτεϊνών που αποτελεί τη βάση για την παρασκευή ενός νέου αντιρετροϊκού φαρμάκου. Πρόκειται για ένα φάρμακο που ελαχιστοποιεί την παρουσία του ιού του AIDS στο αίμα κυρίως σε ασθενείς που έχουν εμφανίσει αντοχή σε άλλες θεραπείες''.

    [05] Σημίτης-Επίσκεψη στη Φλώρινα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται οτι ''από τη ''ναυαρχίδα'' της ΔΕΗ, τον καινούργιο ατμοηλεκτρικό σταθμό Μελίτης στη Φλώρινα, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ. Την κατηγόρησε οτι με τις εξαγγελίες της γυρίζει τη χώρα στο παρελθόν και στις πολιτικές εκείνες που κορυφώθηκαν την περίοδο 1990-1993. Στο σύνθημα της ΝΔ οτι ο τόπος χρειάζεται πολιτική αλλαγή ο Κ. Σημίτης απάντησε οτι ''ο τόπος χρειάζεται αλλαγές παντού, αλλαγές προς το μέλλον και όχι επιστροφή στο χθες''.

    [06] Αγορά-Ακρίβεια

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει οτι ''υπερδιπλασιάστηκαν οι τιμές των προϊόντων από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα. Ο εφιάλτης της ακρίβειας πνίγει την αγορά και τα εκατομμύρια των καταναλωτών. Απλησίαστα τα κηπευτικά, εκρηκτικές οι αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ''.

    [07] Τρομοκρατικές οργανώσεις

    Η Traffic news τονίζει οτι ''η δίκη της 17Ν τελείωσε, η δίκη του ΕΛΑ είναι σε εξέλιξη, ωστόσο και οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις θεωρούνται ενεργές κατά την Ευρωπαϊκή Ενωση και βρίσκονται σε υψηλή θέση στη σχετική λίστα. Κάτι, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ελληνική πραγματικότητα και βέβαια με τις θέσεις των Αρχών ασφαλείας της χώρας μας οτι και οι δύο οργανώσεις έχουν εξουδετερωθεί''.

    [08] Ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ''η Κομισιόν ανακοίνωσε χθες στις Βρυξέλλες τις προτάσεις για την ''επιλεξιμότητα'' των ευρωπαϊκών περιφερειών που θα χρηματοδοτηθούν από το ''τέταρτο πακέτο'' (2007-2013) και ήδη, με βάση τα στοιχεία του 2001, τέσσερις ελληνικές περιφέρειες, η Στερεά Ελλάδα, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, η Αττική και η Δυτική Μακεδονία μένουν ''εκτός'' και η χρηματοδότηση θα μειώνεται σταδιακά κατά τη διάρκεια της επταετίας''.

    [09] Τηλεοπτικές αναμετρήσεις πολιτικών αρχηγών

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι ''σε κατ΄αρχήν συμφωνία για τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις μεταξύ των κ. κ. Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Καραμανλή κατέληξαν χθες κατά τη σημερινή δίωρη συνάντηση που είχαν στη Βουλή ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Θοδωρής Ρουσόπουλος. όπως έγινε γνωστό, υπήρξε συμφωνία για το θεματολογικό πλαίσιο καθώς οι ερωτήσεις που θα γίνουν θα αφορούν στην οικονομία, την παιδεία, την υγεία, την εξωτερική πολιτική και την άμυνα αλλά και τη δημόσια διοίκηση''.

    Το MetrORAMA τονίζει ότι ''έντονα αντέδρασε στον αποκλεισμό των μικρών κομμάτων από τον διάλογο ο πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος ζήτησε σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα εκεί''.

    [10] Οικουμενικό Πατριαρχείο

    Η Daily Times υποστηρίζει ότι ''με μία απόφαση που ελήφθη χθες στο Φανάρι και αφορά τη διεύρυνση της διαρκούς συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο κ. Βαρθολομαίος αφενός αιφνιδίασε την Ελλαδική Εκκλησία, αφετέρου έκανε σαφές ότι είναι έτοιμος να ανακοινώσει την προσάρτιση των 33 μητροπόλεων των Νέων Χωρών. Παράλληλα δημιούργησε τις προϋποθέσεις εκλογής Ελληνα Πατριάρχη''.

    [11] Εκλογικό σώμα

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ ''πώς είναι δυνατόν σε 25 περιφέρειες της χώρας το εκλογικό σώμα να υπερβαίνη τον νόμιμο πληθυσμό; Πόσοι είναι οι μετανάστες σε κάθε εκλογική περιφέρεια, ώστε να δικαιολογούνται τέτοιες διαφορές;''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ισχυρίζεται ότι ''με πρακτικές που εφαρμόστηκαν κατά το παρελθόν, η νέα ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος προσπαθεί να περιορίσει το εύρος της εκλογικής επικράτησης της ΝΔ, αποφεύγοντας να διεκδικήσει τη νίκη με πολιτικούς και μόνον όρους. Στο πλαίσιο αυτό, επιχειρεί εκτός των άλλων την αλλοίωση της λαϊκής ετυμηγορίας σε περιοχές υψηλού κινδύνου για το ΠΑΣΟΚ 'νοθεύοντας' με καραβάνια νέων ψηφοφόρων τους εκλογικούς καταλόγους''.

    [12] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι ''με δυσοίωνες προοπτικές επαναρχίζουν σήμερα στη Λευκωσία οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, υπό τη 'σκέπη' των Ηνωμένων Εθνών και την τεχνική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Λίγες μόνο ώρες πριν από την επανέναρξη των συνομιλιών, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς δήλωνε αποφασισμένος να ζητήσει παρεκκλίσεις που θα είναι εκτός των ευρωπαϊκών κανονισμών, και που αφορούν στη διζωνικότητα του κράτους, τις εγγυήσεις και τον περιορισμό του δικαιώματος επιστροφής των Ελληνοκυπρίων''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι ''σύσκεψη μεταξύ του Κύπριου προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου και του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Αλβάρο ντε Σότο πραγματοποιήθηκε χθες, προκειμένου να καθοριστεί η διαδικασία του νέου γύρου συνομιλιών, που αρχίζει σήμερα. Χθες, ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες του ΟΗΕ και των δύο πλευρών εν όψει της έναρξης των συνομιλιών, που θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά διαρρυθμισμένο χώρο στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, μεταξύ του Τ. Παπαδόπουλου και του Ραούφ Ντενκτάς, υπό την αιγίδα του Αλβάρο ντε Σότο''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ''πρωτοφανές! Το σχέδιο Αννάν καταργεί τον εθνικό ύμνο και τη σημαία των Ελληνοκυπρίων, καθώς προβλέπει έναν άλλο κοινό και για τις δύο κοινότητες ύμνο και μία άλλη σημαία με τα οποία το Νησί θα εκπροσωπείται διεθνώς. Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι. Ο ΟΗΕ τους νομιμοποιεί''.

    [13] Δημοσκοπήσεις

    ΤΟ ΒΗΜΑ υπογραμμίζει ότι ''από αύριο τα μεσάνυχτα, δημοσκοπήσεις τέλος! Τη θέση τους θα πάρει η βραχύβια μεν αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματική δραστηριότητα των 'ψιθυριστών'. Η σπερμολογία φημών για μυστικά γκάλοπ, δημοσκοπήσεις... ξένων πρεσβειών και πληροφορίες του διεθνούς Τύπου κυριάρχησε τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές του 2000. Φήμες επιχείρησε τότε να εκμεταλλευθεί η Νέα Δημοκρατία και κάηκε σε ένα παιχνίδι με λεπτές ισορροπίες και απρόβλεπτους κανόνες''.

    [14] Νέα Δημοκρατία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι ''σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, το βαρόμετρο φέρει το ΠΑΣΟΚ να απέχει πέντε ποσοστιαίες μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία. Η καταγεγραμμένη τάση του εκλογικού σώματος δείχνει να μην επηρεάζεται από πολιτικές κινήσεις, όπως η αμφίπλευρη διεύρυνση του κ. Παπανδρέου''.

    Κατά τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ''κοντά στα νησιά και την 'ξεχασμένη Ελλάδα' ο Κ. Καραμανλής στην τελική φάση της προεκλογικής εκστρατείας. Οι ψηφοφόροι δίνουν μέσω των δημοσκοπήσεων 'ψήφο εμπιστοσύνης' στην κυβέρνηση της ΝΔ. Πιθανότητα σήμερα αύριο άλλωστε λήγει η προθεσμία -δίνεται το ψηφοδέλτιο Επικρατείας''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι ''και τη δεξαμενή των αναποφάσιστων 'αλώνει' πλέον η Νέα Δημοκρατία. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Opinion είναι αποκαλυπτικά και αποδεικνύουν την πλήρη αναστροφή του κλίματος σε σχέση με το 2000''.

    Η ESPRESSO σχολιάζει ότι ''η συνάντηση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος γίνεται κατ΄ εξαίρεση στην Αθήνα και όχι στις Βρυξέλλες, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένη. Την πραγματοποίησή της στην Αθήνα ζήτησε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΛΚ Βίλφριντ Μαρτένς και αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία''.

    Η CITY PRESS προσθέτει ότι ''ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Καραμανλής αξιοποίησε τη συνάντησή του με τη Γιάννα Αγγελοπούλου στην έδρα της ''Αθήνα 2004'' για να βάλει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο προεκλογικό παιχνίδι''.

    [15] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Ταμειακό έλλειμμα 10 δις! Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ για το 2003".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Τσάρο στην οικονομία της ΕΕ προωθούν οι "3". Ριζικές αλλαγές σε εργασία και ασφάλιση ζητούν Σρέντερ, Σιράκ, Μπλερ".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Οι εισαγωγές εκμηδενίζουν την αύξηση των εξαγωγών. Διευρύνεται σταθερά το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της χώρας".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Η μισή Ελλάδα χάνει πόρους στο Δ' ΚΠΣ. Περικοπές σε Στ. Ελλάδα, Ν. Αιγαίο, Δ. Μακεδονία, Αττική".

    [16] Δ'ΚΠΣ

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει οτι "Δύο ελληνικές περιφέρειες -Στερεάς Ελλάδος και Νήσων του Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες και Δωδεκάνησα)- εξαιρούνται του Κοινοτικού στόχου 1 και σταδιακά εντάσσονται οριστικά στο στόχο 2, με συνέπεια οι χρηματοδοτήσεις από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της ΕΕ να καλύπτουν μόνο τους τομείς της απασχόλησης, της πληροφορικής και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και όχι τις υποδομές. Στην ουσία καταργούνται για τις περιοχές αυτές οι ενισχύσεις έργων στο Δ'ΚΠΣ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 19 February 2004 - 21:16:46 UTC