Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-01-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/01/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] ΝΔ
  • [05] Καιρικό
  • [06] Ελληνική οικονομία
  • [07] Κυπριακό
  • [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [09] ΙΟΒΕ-Ξένες επενδύσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/01/2004

    Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα, οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, το Κυπριακό και η έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πολύτεκνες οι οικογένειες με τρία παιδιά. Ρητή δέσμευση Καραμανλή για την κυβέρνηση της ΝΔ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): ΤΑ ντοκουμέντα της προπαγάνδας. Το ΕΣΡ έδωσε τα στοιχεία της πασοκικής μονοφωνίας στα Κανάλια.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ομολογία ήττας από τον Άκη. Μια δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης ανάβει φωτιά στο ΠΑΣΟΚ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ύπουλο σχέδιο Γιώργου. ''Πραξικόπημα'' (με τη συνδρομή Παπούλια) στο υπουργείο Εξωτερικών.

    Η ΑΥΓΗ: Ξεφουσκώνει η πρόταση - παγίδα για τους νέους. Σύγχιση σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εφιάλτης για τη ΝΔ η επιστροφή του Λαλιώτη. Τρέμει η Ρηγίλλης τον ''αρχιτέκτονα'' των αλλεπάλληλων εκλογικών θριάμβων της Δημοκρατικής Παράταξης.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Επιχείρηση Γοητεία Παπανδρέου-Καραμανλής στις γυναίκες. Προσπαθούν να προσελκύσουν ''το άλλο μισό του ουρανού'' ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ομολογία ήττας από τον Άκη. ''Θα έχουμε εκλογές πάλι σε ένα χρόνο''.

    ΕΘΝΟΣ: Σχεδιάζουν ανατροπή στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η πρόταση Μπαμπινιώτη για την κατάργησή τους και οι αναμενόμενες εξαγγελίες του Γ. Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σκάφος...συνοδείας ο Κ. Λαλιώτης. Ο Κ. Λαλιώτης θα στηρίξει το ''Κίνημα'' επιμένει, όμως, στη συμμετοχή του στις Εκλογές ως 12ος υποψήφιος Επικρατείας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Χάνουμε τις εκλογές. Ομολογία ήττας από τον Άκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πολύτεκνη η οικογένεια με 3 παιδιά. Καραμανλής: Και δέκα μέτρα για τη στήριξη της Ελληνίδας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πυρ Γυνή και ...Ψήφος. Θηλυκή ημέρα χθες, από άμβωνος και βήματα.

    ΕΣΤΙΑ: Σε κίνδυνο η οικονομία. Η κυβέρνησις καταφεύγει σε ασύστολα ψεύδη.

    Espresso: Η Ορθούλα αναγνωρίζει τον άνθρωπο που την έδειρε! Την κάλεσε η Αστυνομία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εκλογικός αγώνας με διακυμάνσεις . Προβάδισμα ΝΔ -Οι ψηφοφόροι σε κινητικότητα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ''Καμπανάκι'' για την Ελληνική Οικονομία. ''Ανησυχία'' της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το χρέος και την έλλειψη μεταρρυθμίσεων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βόμβα Νο 2 από Γιώργο για Πανελλήνιες. Μελετούν μέχρι και κατάργηση Εξετάσεων.

    ΝΙΚΗ: Δημοκρατική πανστρατιά. Μαζί και πάλι όλο το ΠΑΣΟΚ. Διαδοχικές συναντήσεις Παπανδρέου με την ιστορική κομματική ηγεσία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τα αιτήματα του ΣΕΒ ικανοποιούν οι ''νέες ιδέες''. Ρεσιτάλ παροχών στην πλουτοκρατία από τον Γ. Παπανδρέου.

    Traffic News: Τζώρτζογλου με Τζένιφερ Λόπες στη μεγάλη οθόνη. Ο πιο σέξι Έλληνας ηθοποιός μαζί με το παγκόσμιο sex symbol.

    Η ΧΩΡΑ: Ο Κώστας ξεκαθαρίζει το τοπίο στη ΝΔ και ζητάει στη Βουλή καθαρές εκλογές. Επιστρέφει ο Αβραμόπουλος. Στο φουλ οι μηχανές της Ρηγίλλης για τη μεγάλη νίκη.

    City Press: Μάχη για τις γυναίκες. Παπανδρέου: Διάλογος για τα προβλήματα της εργαζόμενης μητέρας με στόχο την επεξεργασία του νέου κυβερνητικού προγράμματος.

    MetroRAMA: Με εγγύηση Δημοσίου. Ανάσα ρευστότητας για μικρομεσαίους από το Ταμείο Εγγυοδοσίας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 35 δήμοι αποκτούν σχέδιο πόλης στην κεντρική Μακεδονία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Άκης: Εκλογές πάλι το 2005...Ο υπουργός προβλέπει απανωτές εξελίξεις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ανασφάλεια για τους πολίτες. Συνέντευξη -σοκ των συνοριοφυλάκων.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι ''εντός ,εκτός και επί τα αυτά'' παραμένει η σχέση του Κ. Λαλιώτη με το ΠΑΣΟΚ, καθώς ούτε κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου υπήρξε συμφωνία για ενεργό συμμετοχή του στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματος''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι ''με ένα καλοστημένο επικοινωνιακό τρικ ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε χθες να δώσει την εικόνα ότι ο Κώστας Λαλιώτης επιστρέφει και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι ''σε εφιάλτη για τη Νέα Δημοκρατία εξελίσσεται η επιστροφή στο πολιτικό προσκήνιο του ''αρχιτέκτονα'' των αλλεπάλληλων εκλογικών θριάμβων της Δημοκρατικής Παράταξης Κώστα Λαλιώτη''.

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ''κατώτερη των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί στο ΠΑΣΟΚ απεδείχθη η συνάντηση Γ. Παπανδρέου και Κ. Λαλιώτη. Ο πρώην γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος επέμεινε σε όσα είχε πει στην ΚΕ''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι ''νέες παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο εξήγγειλε χτες ο Γ. Παπανδρέου με θύμα των προτάσεών του αυτή τη φορά τις γυναίκες''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι ''στο ''ψυγείο'' έβαλε χθες στον Κώστα Λαλιώτη ο Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας του να συμμετάσχει στον προεκλογικό αγώνα χωρίς όρους και προϋποθέσεις''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι ''παρών αλλά με τους δικούς του όρους δήλωσε και μετά τη διάρκεια 45 λεπτών συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου ο Κ. Λαλιώτης. Ο τέως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ που δεν εφείσθη φιλοφρονήσεων για τον Γ. Παπανδρέου επέμεινε στο πλαίσιο των θέσεων που είχε διατυπώσει με την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''ραντεβού μια φορά την εβδομάδα θα έχουν αμέσως μετά την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ και μέχρι τις εκλογές, οι κ.κ Σημίτης , Παπανδρέου και Χρυσοχοΐδης προκειμένου να εξετάζουν και να αναλύσουν τις εξελίξεις''.

    [04] ΝΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι ''τολμηρά μέτρα υποστήριξης της γυναίκας και ''Χάρτα της Οικογένειας'' με χαρακτηρισμό ως πολύτεκνής της οικογένειας με τρία παιδιά μεταξύ άλλων εξήγγειλε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλής''.

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι ''σήμερα το πρωί επισημοποιείται εκτός συνταρακτικού απροόπτου η επιστροφή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Νέα Δημοκρατία με τη συνάντησή του, στη Ρηγίλλης με τον Κώστα Καραμανλή''.

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ, ''ξεκαθαρίζει σήμερα το τοπίο ο Κώστας Καραμανλής. Στη 1.30 μετά το μεσημέρι συναντάται με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τις επόμενες ώρες δίνει καθαρές λύσεις στα θέματα των ''βαρώνων'' και των ψηφοδελτίων και προχωρεί με δύναμη προς τις εκλογές''.

    Το metroRAMA τονίζει ότι ''το χαρακτηρισμό της πολύτεκνης για τη μητέρα με τρία παιδιά καθώς και μέτρα για την ενίσχυση της εργαζόμενης μητέρας εξήγγειλε χθες ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε εκδήλωση γυναικών της ΝΔ''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι ''μ΄ένα SMS ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επιστρέφει στη ΝΔ! Οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι στη Ν. Δημοκρατία ειδοποιήθηκαν χθες το βράδυ στις 9.30 για την ιστορική συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων μέσω των κινητών τηλεφώνων τους''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''δέσμη συγκεκριμένων μέτρων με το σημαντικό αυτό του χαρακτηρισμού ως ''πολύτεκνης'' της οικογένειας που έχει τρία παιδιά, εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλής, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του για τη στήριξη των γυναικών''.

    [05] Καιρικό

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι ''στο ''ψυγείο'' ξαναμπήκε από χθες το βράδυ όλη η χώρα. Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση σήμερα, ενώ από αύριο θα υπάρξει σταδιακή εξασθένηση''.

    Η City Press αναφέρει ότι ''κακοκαιρία και πολικό ψύχος μέχρι την Κυριακή προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, συνιστώντας προσοχή ιδιαίτερα στο Αιγαίο όπου αναμένεται ισχυρή θύελλα με εντάσεις που τοπικά θα ξεπεράσουν τα 11 μποφόρ''.

    Η Traffic news γράφει ότι ''σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται ολόκληρη η χώρα από χθες, ενώ σήμερα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σημειώνει ότι ''τις ισχυρές καταιγίδες, που μετακινούνται σιγά σιγά προς το Αιγαίο, διαδέχεται ο χιονιάς, ο οποίος έχει αρχίσει ήδη να... παρελαύνει από βορρά προς νότο - έως το απόγευμα προβλέπεται ότι θα έχει φθάσει στην πρωτεύουσα και το βράδυ στην Κρήτη''.

    Η Espresso προσθέτει ότι ''οι ισχυρές θύελλες και το απότομο κρύο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των ημερών, καθώς επέστρεψαν από χθες τα έντονα καιρικά φαινόμενα''.

    [06] Ελληνική οικονομία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι ''την απροθυμία επενδύσεων από τις επιχειρήσεις, τα αρνητικά αποτελέσματα στο εκπαιδευτικό σύστημα και την καθυστέρηση της απελευθέρωσης της αγοράς ενεργείας επισημαίνει μεταξύ άλλων η έκθεση της Κομισιόν (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες''.

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει ότι ''δεν έχουν αρχή και τέλος τα κυβερνητικά ψεύδη για την οικονομία. Ενώ η έκθεσις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κρούει ευθέως τον κώδωνα κινδύνου για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, τα στελέχη της Κυβερνήσεως εξακολουθούν να ψεύδωνται ασύστολα''.

    Το ΒΗΜΑ τονίζει ότι ''η ευρωπαϊκή οικονομία ασθενεί και η ελληνική οικονομία βήχει. Αυτή είναι η εικόνα που έδωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης σειράς εκθέσεων σχετικών με τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές των ευρωπαϊκών οικονομιών, την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών και την κατάσταση της απασχόλησης στα 15 κράτη-μέλη της ΕΕ, κατά το 2003''.

    [07] Κυπριακό

    Τα ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι ''ένα βήμα προς την επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό έκανε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αννάν παραμονές της συνάντησής του στο Νταβός με τον Τούρκο πρωθυπουργό Τ. Ερντογάν και ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός συντονιστής Τ. Γουέστον βρίσκεται ήδη στην Άγκυρα''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι ''ο γεν. γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αννάν θα αποφασίσει αν θα συγκαλέσει συνομιλίες για το Κυπριακό μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν, στο Νταβός, το ερχόμενο Σάββατο''.

    [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Δεν πλησιάζει επενδυτής. ΙΟΒΕ: Η πορεία των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Αντίδραση με επίδειξη δύναμης στη Σοφοκλέους. Τι σηματοδοτεί η χθεσινή άνοδος του Δείκτη κατά 2,16%".

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Οι ξένοι επενδυτές μας αγνοούν επιδεικτικά. Η Ελλάδα οδηγείται στο περιθώριο των διεθνών οικονομικών εξελίξεων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Αναποτελεσματικά τα κίνητρα προσέλκυσης ξένων επενδυτών. Απαισιόδοξες εκτιμήσεις σε μελέτη του ΙΟΒΕ".

    [09] ΙΟΒΕ-Ξένες επενδύσεις

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Η χώρα μας ήταν και εξακολουθεί να παραμένει ουραγός στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων, όπως πιστοποιεί σχετική μελέτη του ΙΟΒΕ, η οποία παρουσιάστηκε χθες σε ειδική εκδήλωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία 20ετία (1980-2002) τα αποθέματα εισροών ξένων επενδύσεων στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 1.107%, στην Πορτογαλία κατά 1.100% και στην Ιρλανδία κατά 4.136%, ενώ στη χώρα μας μόλις κατά 166%".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 22 January 2004 - 17:42:16 UTC