Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-01-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/01/2004
  • [02] Tίτλοι εφημερίδων:
  • [03] ΠΑΣΟΚ- Σημίτης- Παπανδρέου
  • [04] ΕΛΑ
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Νέα Δημοκρατία
  • [07] Ρικομέξ
  • [08] Ελλάδα - ΗΠΑ
  • [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [10] Επιχειρηματικός κόσμος-εκλογές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/01/2004

    Οι εξελίξεις που δρομολογούν οι αποφάσεις που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και η στάση και οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Tίτλοι εφημερίδων:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιτέλους εκλογές. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. 7 Μαρτίου η τελική ''δημοσκόπηση'' της κάλπης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ξεφουσκώνει το μπαλόνι. Στις 7 Μαρτίου οι εκλογές. Παίχτηκε η τελευταία πράξη της φαρσοκωμωδίας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αιχμάλωτος του Σημίτη ο νέος αρχηγός. Αλλαγή σκυτάλης με ''νάρκες'' και δεσμά στον Γιώργο Παπανδρέου.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Παράσταση δειλίας. Ο Σημίτης ανακοίνωσε πως φεύγει από πρωθυπουργός μόλις χάσει ο Γιώργος τις εκλογές στις 7 Μαρτίου.

    Η ΑΥΓΗ: Γραμμή Σημίτη, μάρκετινγκ Γιώργου. Συγκυριαρχία στο ΠΑΣΟΚ. Στις 7 Μαρτίου οι εκλογές με πρόσχημα το Κυπριακό.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Φεύγουν και οι βαρώνοι μαζί με τον Σημίτη. Ρήξη με το παλιό και ριζική ανανέωση στην παράταξη. Γυρίζουν όλοι στο ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Εκστρατεία νίκης. Θα οργώσει την Ελλάδα ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου. Μεγάλη Πορεία του νέου ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κύκνειο άσμα για ΠΑΣΟΚ και Σημίτη. Πενήντα εννέα μέρες πριν από τις εκλογές. Κώστας Καραμανλής: Έτοιμοι να κυβερνήσουμε.

    ΕΘΝΟΣ: Συμβόλαιο για αλλαγή σε πρόσωπα και πολιτικές. Κ. Σημίτης- Γ. Παπανδρέου υπέγραψαν τη νέα σελίδα για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χειροκροτείστε, η κωμωδία τελείωσε!.. Χθες, ο Κ. Σημίτης ανακοίνωσε και επισήμως ότι εγκαταλείπει το σκάφος του ΠΑΣΟΚ, εν όψει εκλογών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μισές αλήθειες. Μισή παραίτηση από Σημίτη. Ο Κ. Σημίτης στον μίνι απολογισμό της πρωθυπουργικής του οκταετίας έπλεξε το προσωπικό του εγκώμιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Με συνταγή ''Γιώργο...χάσαμε''. Σημίτης: Φεύγει και τους παίρνει όλους μαζί του στην ήττα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Συνέχεια με αλλαγές. Παρακαταθήκες Σημίτη προς Γιώργο Παπανδρέου.

    ΕΣΤΙΑ: Φυγομαχία προ της ήττας. Ο πραγματικός λόγος της αποχωρήσεως Σημίτη.

    Espresso: Θρίλερ με τον υπερτυχερό του Κρατικού Λαχείου. Τι λέει το πρακτορείο που έδωσε τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Φυγομαχεί και δεσμεύει. Ο κ. Σημίτης κήρυξε πρόωρες εκλογές. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ο απολογισμός της δική του οκταετίας. Με πολλούς περιορισμούς η παράδοση του ΠΑΣΟΚ στον κ. Παπανδρέου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σχήμα ''δυαρχίας '' μέχρι τις κάλπες. ''Ο βασιλεύς απέθανε, ζήτω ο βασιλεύς''.

    ΤΑ ΝΕΑ: ''Βομβιστής'' υπέρ της νέας γενιάς. Ανατρεπτικό διάγγελμα Σημίτη. Ο εγωισμός της μονιμότητας είναι βαθιά συντηρητική συμπεριφορά.

    ΝΙΚΗ: ''Να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας''. Το χρονοδιάγραμμα μέχρι τις εκλογές της 7ης Μαρτίου. Γ. Παπανδρέου: ''Να αλλάξουμε για να κερδίσουμε το μέλλον''.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ''Ιστορική'' προεκλογική εξαπάτηση. ''Διάγγελμα'' Σημίτη.

    Traffic News: Μαλλιά κουβάρια Πέγκυ Ζήνα με Κοκκίνου. Καβγάς για την κλοπή του στυλ με τις αφέλειες.

    Η ΧΩΡΑ: Φύλλο και φτερό το ΠΑΣΟΚ μετά την ήττα. Η ''ΧΩΡΑ'' αποκαλύπτει τα σχέδια του Παπανδρέου, ο οποίος συσπειρώνει και ανεβάζει το κόμμα, αλλά χάνει πανηγυρικά...

    City Press: Σημίτης: Όχι στον εγωισμό της μονιμότητας. Διάγγελμα με πολλούς αποδέκτες. Έκανε απολογισμό της οκταετίας, προβάλλοντας την εικόνα της ισχυρής Ελλάδας και της ισχυρής κοινωνίας.

    MetroRAMA: Έκλεισε ένας κύκλος. Αποχωρεί ο Κ. Σημίτης και ανοίγει ο δρόμος στον Γ. Παπανδρέου. 7 Μαρτίου εκλογές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το παρασκήνιο των εξελίξεων. ''Νέα εποχή'' για το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη ΝΔ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η αποκαθήλωση άρχισε...Στις 7 Μαρτίου η κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θα κερδίσει ο λαός, ή τα ισχυρά συμφέροντα; Επιτέλους τέλος-Εκλογές 7 Μαρτίου.

    [03] ΠΑΣΟΚ- Σημίτης- Παπανδρέου

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''σε προσωπικό στοίχημα θα αναδείξει ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου την ανατροπή των δυσμενών ως σήμερα προβλέψεων και τη δημιουργία προϋποθέσεων για μια νέα νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές που θα διεξαχθούν τελικώς στις 7 Μαρτίου. Ο νέος ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης θα περιοδεύσει σε όλη τη χώρα, ξεκινώντας από την Αχανα τόπο καταγωγής των Παπανδρέου και παραδοσιακό προπύργιο των προοδευτικών αγώνων κατά της συντηρητικής παράταξης. Η αναμέτρηση με τον χρόνο και τις αντικειμενικές δυσχέρειες άρχισε ήδη από χθες με την επίσημη δρομολόγηση της διαδοχής και στο κυβερνών κόμμα έχει πλέον ''κράτος και βασίλειο'' η αισιοδοξία εν αντιθέσει με την κατήφεια που εγκαταστάθηκε στους κόλπους της μείζονος αντιπολίτευσης αλλά και των μικρότερων κομμάτων''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''μια νέα σελίδα για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ άνοιξαν ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου. Το συμβόλαιο που συνυπέγραψαν αφορά αλλαγές σε πολιτικές και πρόσωπα. Με σαφή μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις άνοιξε τις διαδικασίες της διαδοχής του ο πρωθυπουργός''.

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι ''χωρίς καν να έχει αναλάβει ακόμη ο Γ. Παπανδρέου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η πρώτη δημοσκόπηση μετά την επιβεβαίωση της πρόθεσης του Κώστα Σημίτη να παραδώσει τη σκυτάλη της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος στον υπουργό Εξωτερικών δείχνει σημαντική μείωση της ψαλίδας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι '' η διαφαινόμενη ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον Γιώργο Παπανδρέου μειώνει πολύ την απόστασή του από τη ΝΔ στην ''παράσταση νίκης'', σύμφωνα με τα ευρήματα τηλεφωνικής δημοσκόπησης της εταιρίας ''Κάπα Ρισερτς'' που μεταδόθηκε χθες από την ΕΡΤ. Η διαφορά των δέκα μονάδων είναι η μικρότερη που εμφανίζεται εδώ και δύο χρόνια. Στις προηγούμενες έρευνες η διαφορά αυτή κυμαινόταν μεταξύ 20 και 30 μονάδων. Σύμφωνα με άλλα στοιχεία της έρευνας: Το 72% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου αυξάνει τις πιθανότητες νίκης του ΠΑΣΟΚ. Το 54,6% των ερωτηθέντων αποτιμά θετικά την οκταετία Σημίτη και το 43% αρνητικά. Το 54,6% θεωρεί την αποχώρηση Σημίτη ''γενναία απόφαση'' που ωφελεί το κόμμα του. Το 42,2% θεωρεί ότι δεν το ωφελεί. Το 65,4% θέλει από τον Γ. Παπανδρέου να διαμορφώσει νέο πολιτικό πρόγραμμα''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ''η θαρραλέα πράξη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη να δρομολογήσει με την παραίτησή του διαδικασίες ανανέωσης της δημοκρατικής παράταξης, συμπαρασύρει σε έξοδο και τους βαρώνους με δεδομένη και την κατηγορηματική θέση που διατυπώνει ο Γιώργος Παπανδρέου για ρήξη με το παλιό και ριζική αλλαγή του πολιτικού προσώπου που ολοκλήρωσε τον κύκλο του απ΄την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα''.

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους σημειώνουν μεταξύ άλλων τα εξής: ''ρήξη με πολλαπλές στοχεύσεις και ευρύτερες επιπτώσεις στην πολιτική ζωή...Επιχειρεί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με την απόφασή του να προχωρήσει σε ανανέωση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Το αμέσως ζητούμενο βέβαια είναι η ανατροπή των προεκλογικών συσχετισμών. Ταυτόχρονα όμως με την παραίτησή του αλλά και με όσα υπογράμμισε στο χθεσινό του διάγγελμα...Ο πρωθυπουργός υιοθετεί μια στάση διαμετρικά αντίθετη από τα παραδοσιακά πρότυπα συμπεριφοράς των πολιτικών...Και δίνει το στίγμα ενός καινούργιου ριζοσπαστικού πολιτικού λόγου. Οι αναφορές του για τον βαθύ συντηρητισμό του ''εγωισμού της μονιμότητας''....

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει στο δικό του σχόλιο μεταξύ άλλων ότι: ''οι δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός δεν εξέπεμπαν μόνο τη συγκίνηση τη δικιά του, αλλά προκάλεσαν και μια συναισθηματική φόρτιση σε όλους όσοι τον άκουγαν. Οι λόγοι αποχώρησής του όχι μόνο ανιδιοτελείς αλλά και πατριωτικοί. Φεύγει γιατί θέλει να συνεχιστεί το έργο που ξεκίνησε ο ίδιος πριν από οκτώ χρόνια και γιατί βλέπει πως αν δεν αποχωρήσει δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για το ΠΑΣΟΚ''.

    Σύμφωνα με τη City Press, ''στην αρχή το πλεονέκτημα είχε η ΝΔ, η οποία άντλησε οφέλη προβάλλοντας την εικόνα μιας κουρασμένης εξουσίας του ΠΑΣΟΚ και μια γκρίζας καθημερινότητας του πολίτη. Τώρα το πλεονέκτημα αποκτά το ΠΑΣΟΚ επενδύοντας στη σταθερή αξία του παπανδρεϊσμού και σε μία καλά οργανωμένη ''βελούδινη'' διαδοχή''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει ότι ''λεπτές ισορροπίες, διαμορφώνονται πλέον στο ΠΑΣΟΚ, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι '' το επικοινωνιακό τρικ του ΠΑΣΟΚ έφτασε χθες στην κορύφωσή του . Ο μέχρι πριν από λίγο καιρό ''καταλληλότερος για πρωθυπουργός '' Κ. Σημίτης παρέδωσε το ...δαχτυλίδι στον Γ. Παπανδρέου ανακοινώνοντας παράλληλα πρόωρες εκλογές για τις 7 Μαρτίου ''.

    Κατά την ΑΥΓΗ, ''όρους έθεσε με το χθεσινό διάγγελμά του ο πρωθυπουργός στον διάδοχό του Γ. Α. Παπανδρέου προδιαγράφοντας τα όρια τουλάχιστον της μεταβατικής περιόδου στο ΠΑΣΟΚ μέχρι τις εκλογές που όπως ανακοινώθηκε χθες θα γίνουν στις 7 Μαρτίου. Στην ουσία πρόκειται για συγκυριαρχία''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι ''οι εξελίξεις θα λειτουργήσουν σαν ένα ξυπνητήρι για το λαό , τους προοδευτικούς ανθρώπους. Να αποδείξουν ότι δεν πατάνε πεπονόφλουδες και δεν εγκλωβίζονται στην αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ''.

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''παίχθηκε χθες η προτελευταία πράξη. Ο κ. Σημίτης αποχωρεί από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και δίνει τη σκυτάλη στον Γιωργάκη για να οδηγήσει το κυβερνών κόμμα στις εκλογές που θα γίνουν στις 7 Μαρτίου. Ο κ. Παπανδρέου συσπειρώνει τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ αλλά γνωρίζει ότι δεν θα κερδίσει''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι ''χωρίς τόνο αυτοκριτικής, υπερασπιζόμενος κατά τρόπο απόλυτο τα πεπραγμένα της παρελθούσης οκταετίας, προσπερνώντας την πραγματική αιτία των επώδυνων γι αυτόν αποφάσεων και με εμφανή διάθεση δέσμευσης των εξελίξεων, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης ''παρέδωσε'' χθες την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στον υπουργό Εξωτερικών , τον φέροντα ιστορικό όνομα κ. Γ. Παπανδρέου ελπίζοντας να περιορίσει την πανθομολογούμενη επερχόμενη συντριπτική ήττα στις εκλογές που τελικώς θα διεξαχθούν στις 7 Μαρτίου''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι ''η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο και καμιά διάθεση να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του στην πορεία της απελπισίας. Υπάρχουν ζωντανές δυνάμεις ακμαίες ελπιδοφόρες με οράματα, θέληση και αποφασιστικότητα''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι ''και τώρα, την περίοδο των επινοήσεων και των επικοινωνιακών τεχνασμάτων θα πρέπει να διαδεχθεί η περίοδος των προγραμμάτων. Εξήντα ημέρες πριν από τις εκλογές είναι το τελευταίο χρονικό περιθώριο που έχουν τα κόμματα να αποδείξουν ότι εκτός από το πολιτικό παιχνίδι γνωρίζουν και την πολιτική''.

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι '' με την χθεσινή ενέργειά του ο κ. Σημίτης απέδειξε ότι κατά βάθος ουδέποτε υπήρξε πραγματικός ηγέτης. Δύο μόλις μήνες προ των εκλογών και προ του φάσματος της ήττας, προτίμησε να φυγομαχήσει''.

    [04] ΕΛΑ

    Το MetrΟRAMA γράφει ότι "η Ελισάβετ Μουγάκου-Μπρίλλη θα είναι πρόεδρος του δικαστηρίου στην υπόθεση των κατηγορουμένων για συμμετοχή στον ΕΛΑ. Η δίκη του ΕΛΑ θα διεξαχθεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, όπου έγινε και η δίκη της '17 Νοέμβρη'. Η έναρξη έχει προσδιοριστεί για τις 9 Φεβρουαρίου, η ακροαματική διαδικασία θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες".

    [05] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "ο πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος δεν έλαβε καμιά πρόσκληση, ούτε και βολιδοσκοπήθηκε για αποστολή προσκλήσεων για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό ή για ανοικτές ημερομηνίες εντός του Φεβρουαρίου".

    [06] Νέα Δημοκρατία

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ "το στίγμα των επόμενων κινήσεων της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες θα αποτελέσουν την άμεση πολιτική στα όσα διαδραματίζονται στο κυβερνών κόμμα χωρίς τη θέληση της κοινωνίας, έδωσε ο Κώστας Καραμανλής".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υπογραμμίζει ότι "με ψυχραιμία αντιμετωπίζουν στη ΝΔ τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που επιβεβαιώθηκαν χθες και ετοιμάζονται για τη δική τους επικοινωνιακή αντεπίθεση. Σε αυτήν την κατεύθυνση φαίνεται να κινούνται και οι εισηγήσεις των κορυφαίων στελεχών στον αρχηγό του κόμματος στια αλλεπάλληλες συσκέψεις των τελευταίων ημερών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "επιστρέφει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο τέως δήμαρχος Αθηναίων, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι προ των πυλών της Νέας Δημοκρατίας για να ενισχύσει τον προεκλογικό αγώνα του κόμματος. Μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος αναμένεται, έπειτα από κάλεσμα του Κ. Καραμανλή, να επιστρέψει στη Ρηγίλλης εντός της εβδομάδας, όπου θα αναλάβει σημαντικό πόστο".

    [07] Ρικομέξ

    Η Traffic τονίζει ότι "οι πρώτες τελεσίδικες αποφάσεις για την τραγωδία της 'Ρικομέξ' είναι πλέον γεγονός. Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Εφετείου, που πρώτη σήμερα φέρνει στο φως της δημοσιότητας η 'Traffic', διαπιστώνονται φοβερές ελλείψεις και κακοτεχνίες στο κτίριο- 'φέρετρο' της 'Ρικομέξ'. Συγκεκριμένα, διαπιστώνεται, πως οι ιδρυτές και μόνιμοι εκπρόσωποι της παραπάνω εταιρείας, Χαρίδημος Λάμπρου και Γεράσιμος Τσάσης κατασκεύασαν κτίριο διαφορετικό απ΄ αυτό που προέβλεπαν οι άδειες της Πολεοδομίας".

    [08] Ελλάδα - ΗΠΑ

    H Espresso ισχυρίζεται ότι "'βάση' στους Αμερικανούς για τη στάθμευση των γιγαντιαίων αεροσκαφών τους KC-135 (τα θηριώδη air tankers), που ανεφοδιάζουν τα υπερσύγχρονα μαχητικά κατά τη διάρκεια της πτήσης τους στον αέρα, παρέχει η ελληνική κυβέρνηση στην καρδιά της αεροπορικής βάσης της Ελευσίνας".

    [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Εκλογές με αλλαγή σκηνικού. Υπέκυψε στο "βουβό αίτημα" ο Κ. Σημίτης".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Ψήφος εμπιστοσύνης με 12,6 δισ. ευρώ στα ομόλογα. Προσφορά - ρεκόρ διεθνών funds σε 6 ώρες για την αγορά ελληνικών τίτλων".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Προσδοκίες για την οικονομία από το νέο πολιτικό σκηνικό. Επισπεύδεται η ψήφιση νόμων για φορολογία, ανεργία και ασφάλιση".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Ανακούφιση από τη σμίκρυνση της προεκλογικής περιόδου. Ικανοποίηση και προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου".

    [10] Επιχειρηματικός κόσμος-εκλογές

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "θετικά βλέπει η πλειοψηφία των οικονομικών παραγόντων της χώρας την επίσπευση της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, εκτιμώντας ότι η συντομότερη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου λειτουργεί προς όφελος των επιχειρήσεων και γενικότερα της οικονομίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 8 January 2004 - 20:20:34 UTC