Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-01-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/01/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ελλάδα- ΗΠΑ
  • [04] Φοιτητικό επίδομα
  • [05] Κυπριακό
  • [06] ΠΑΣΟΚ
  • [07] Συμβασιούχοι
  • [08] Νέα Δημοκρατία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/01/2004

    Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και οι πρόωρες εκλογές που δρομολογούνται, η στάση της Νέας Δημοκρατίας, το επεισόδιο σε βάρος του πρωθυπουργού χθες στον Πειραιά και η κακοκαιρία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Δαχτυλίδι με αγκάθια. Εστριψε ...δια της διαδοχής ο Σημίτης. Η αποτυχία της κυβέρνησης στους ώμους του Γιώργου Παπανδρέου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Το θέατρο της διαδοχής. Συσκέψεις και παρασυσκέψεις για τα προαποφασισμένα. Ολο το παρασκήνιο της πασοκικής καμαρίλας. Σήμερα οι ανακοινώσεις από τον Σημίτη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Πικρό τέλος για τον κ. Σημίτη. Πώς ο πρωθυπουργός από ''ισχυρό χαρτί'' έγινε ''Ιφιγένεια'' για το κόμμα του.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Το τέλος του Σημίτη. Σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι η ημερομηνία των (πρόωρων ) εκλογών. Μετράει μέρες το ΠΑΣΟΚ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Προσκλητήριο νίκης με τον Γιώργο. Ο γιος του Ανδρέα ένωσε τη Δημοκρατική Παράταξη και γλύτωσε το ΠΑΣΟΚ από την συντριβή και την διάλυση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χρίσμα ήττας. Η αρχή του τέλους για το ΠΑΣΟΚ από τη συνάντηση της Αναγνωστοπούλου.

    ΕΘΝΟΣ: Ιστορική αλλαγή σελίδας. ΠΑΣΟΚ: Νέα εποχή με τη ''βελούδινη επανάσταση '' της διαδοχής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κλείνει η ψαλίδα αλλά το ...ντρίλι παραμένει το ίδιο. Κ. Μητσοτάκης: Η αλλαγή που γίνεται, στο κυβερνών κόμμα, δεν θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Επανιδρύει το ΠΑΣΟΚ. Ανανεωτικός και παραταξιακός ο Γ. Παπανδρέου. Και προσπάθεια για προσέγγιση των πολιτών πέρα από κομματικές προκαταλήψεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Γ. Παπανδρέου. Ετσι, χωρίς...πρόγραμμα. ΠΑΣΟΚ: Αρχισε το επικοινωνιακό σόου του διαδόχου, που θυμήθηκε τη ...Ρεζάν/ Απουσιάζει ουσιαστικά η πολιτική.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η Βάπτιση. Το χρίσμα στον Γιώργο ανήμερα του Αγίου Ιωάννου. Εκλογές 7 Μαρτίου.

    ΕΣΤΙΑ: Επικαλείται εθνικό θέμα! Εκλογές για Κυπριακό και υφαλοκρηπίδα.

    Espresso: Η άγνωστη απόπειρα δολοφονίας του Λάκη Λαζόπουλου. Αποκάλυψη σοκ του ηθοποιού στη Σεμίνα Διγενή.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εκλογές στις 7 Μαρτίου. Ιστορική αλλαγή με συγκίνηση. Δηλώσεις Γιώργου με νέο δείγμα γραφής.

    Η ΧΩΡΑ: Θα ζητήσει συγγνώμη για τις αμαρτίες των εκσυγχρονιστών. Με γκάλοπ στο πόδι και στημένες εκπομπές θέλουν να κάνουν την αναμέτρηση ''ντέρμπι''.

    City Press: Εκλογές εξπρές. Επιτάχυνση των εξελίξεων ύστερα από το σημερινό διάγγελμα Σημίτη.

    MetroRAMA: ''Βελούδινη '' διαδοχή. Δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για αλλαγή ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σήμερα κληρώνει. Διακήρυξη για ανανέωση-Αλλαγές από τον Γ. Παπανδρέου.

    [03] Ελλάδα- ΗΠΑ

    H ESPRESSO υποστηρίζει ότι ''οι Αμερικανοί μία ακόμη φορά μας βάζουν στην ίδια μοίρα με τις τριτοκοσμικές χώρες, με αφορμή τα μέτρα ασφαλείας που έχουν λάβει στα αεροδρόμιά τους εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας ζητάνε δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογράφηση όλων των ταξιδιωτών που προέρχονται από την Ελλάδα ή οποιαδήποτε άλλη χώρα της Αφρικής και της Ασίας!''.

    [04] Φοιτητικό επίδομα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι ''αυξάνεται ο αριθμός των φοιτητών που δικαιούνται το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ ετησίως μετά δύο βελτιώσεις στα κριτήρια χορήγησής του που προγραμματίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, να κάνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης''¨.

    [05] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''η σταθερή θέση της Λευκωσίας για έναρξη των συνομιλιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στη βάση του σχεδίου Αννάν θα επαναλαμβάνεται στην απαντητική επιστολή του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τ. Παπαδόπουλου προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Ο' Μπους''.

    [06] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι '' ο αέρας νίκης που έδωσε στη Δημοκρατική Παράταξη ο Γιώργος Παπανδρέου αποτυπώνεται πλέον σε όλο το φάσμα της κοινωνίας, αλλά και στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που προβλέπουν συντριπτική υπεροχή του ΠΑΣΟΚ στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου κατάφερε να ενώσει τη Δημοκρατική Παράταξη να γλιτώσει το ΠΑΣΟΚ απ΄την εκλογική συντριβή και την διάλυση και να διαμορφώσει τις συνθήκες ριζικής αλλαγής του πολιτικού σκηνικού''.

    ΤΟ metroRAMA υποστηρίζει ότι '' στις σημερινές ανακοινώσεις του Κώστα Σημίτη είναι στραμμένο το πολιτικό ενδιαφέρον καθώς αναμένεται να δοθεί το χρονοδιάγραμμα για την αλλαγή ηγεσία στο ΠΑΟΣΚ και την προκήρυξη των εκλογών''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι ''ανοίγω τον δρόμο της ανανέωσης της πολιτικής ζωής'' πρόκειται να τονίσει στο σημερινό του διάγγελμα - παρακαταθήκη προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης. Ο κ. Σημίτης με τις πρωτοβουλίες που εξαγγέλλει το μεσημέρι, λίγες μόλις ημέρες πριν συμπληρώσει οκτώ συνεχή έτη στην πρωθυπουργία οι οποίες είναι πρωτόγνωρες για τη χώρα μας, αφού για πρώτη φορά ένας εν ενεργεία πρωθυπουργός ανοίγει το θέμα της διαδοχής του, δίνει και πάλι στο κυβερνών κόμμα το ''πάνω χέρι'' στις εξελίξεις''.

    Η City Press ισχυρίζεται ότι ''το αργότερο μέχρι τις 14 Μαρτίου προβλέπεται ότι θα γίνουν οι εκλογές, καθώς η στρατηγική του ΠΑΟΣΚ στηρίζεται πλέον στις θετικές εντυπώσεις που δημιουργεί το ''βελούδινο'' πέρασμα της ηγεσίας από τον Κώστα Σημίτη στον Γιώργο Παπανδρέου''.

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ''αλλαγή πολιτικής από τον Γ. Παπανδρέου ως αρχηγό του ΠΑΣΟΚ αξιώνουν οι οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO, που διεξήχθη για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALTER''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι '' η απογοήτευση των πολιτών απέναντι στο ΠΑΣΟΚ συνδέεται με τις πολιτικές και όχι με τα πρόσωπα. Το ''δαχτυλίδι'' που έλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου από τον Κώστα Σημίτη του επιβάλλει τώρα την πλήρη διαχείριση των πολιτικών που διαμόρφωσαν τις συνθήκες ήττας για το κυβερνών κόμμα''.

    Κατά τη ΒΡΑΔΥΝΗ, ''ο Γιώργος Παπανδρέου αναμφισβήτητα είναι ένας δημοφιλής πολιτικός , σοβαρός και με μια βαριά πολιτική κληρονομιά. Είναι ο νέος ''παίκτης'' στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό. Φαίνεται όμως πως αυτό δεν φτάνει για να αποσοβήσει την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές''.

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι ''μόλις προ μηνός ο κ. Σημίτης απέκλειε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις πρόωρες εκλογές και ζητούσε από την Αντιπολίτευση να σεβασθή το Σύνταγμα. Τώρα εφευρίσκει προσχήματα για να κάνη ο ίδιος αυτό που μέχρι χθες εστηλίτευε!''.

    [07] Συμβασιούχοι

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει ότι "προεκλογικό δώρο, με ρύθμιση που θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο το οποίο θα έλθει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου προς ψήφιση στη Βουλή, επιφυλάσσει η κυβέρνηση για περίπου 15.000 συμβασιούχους του στενού δημόσιου τομέα. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για τη μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, που 'σκόνταψε' προ διετίας στην αναθεώρηση του Συντάγματος, το οποίο απαγορεύει τη μονιμοποίηση των εκτάκτων υπαλλήλων του Δημοσίου".

    [08] Νέα Δημοκρατία

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ τονίζει ότι "ηχηρή αναμένεται ότι θα είναι η απάντηση της Ρηγίλλης αμέσως μετά το 'διάγγελμα' του πρωθυπουργού. Στη ΝΔ θα αναμένουν να δουν τι θα πει ο κ. Σημίτης και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Κώστα Καραμανλή, στην οποία θα αποφασιστεί το ύφος και η λογική της απαντήσεως".

    ΤΑ ΝΕΑ εκτιμούν ότι "γκρίζα σύννεφα απαισιοδοξίας συγκεντρώνονται πάνω από τη Ρηγίλλης λόγω των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ. Η αγωνία και η ηττοπάθεια καθημερινά αυξάνονται και τα ηγετικά στελέχη του κόμματος αναζητούν τρόπους να περάσουν δυναμικά στην αντεπίθεση και να γίνουν ξανά οι κυρίαρχοι του πολιτικού παιχνιδιού".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σχολιάζει ότι "η ανάθεση του πηδαλίου του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου αναστατώνει τα σχέδια της Ρηγίλλης. Εχει και άλλα προβλήματα η Νέα Δημοκρατία, τα οποία αναδεικνύουν τις εγγενείς δυσχέρειες που αντιμετωπίζει ως κόμμα που διεκδικεί την εξουσία. Πρέπει να αντιπαρατεθεί στο ΠΑΣΟΚ εκθέτοντας στους ψηφοφόρους τις νέες ιδέες που επαγγέλλεται με τόση έμφαση, τη στιγμή όμως που δεν έχει προλάβει ακόμη να παρουσιάσει βασικά προγράμματά της, όπως για την Οικονομία και την Παιδεία, ενώ και όσα κατάφερε να εμφανίσει δεν χαρακτηρίζονται από καινοτομίες και νεωτερισμούς. Αντίθετα, θα έλεγε κανείς, μυρίζουν παρελθόν και πισωγυρίσματα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "με δεδομένο ότι το 2004 θα είναι μια κρίσιμη χρονιά και για τα εθνικά θέματα, η ΝΔ σκοπεύει να εντάξει και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής στην προεκλογική ατζέντα. Το γεγονός ότι ο Γ. Παπανδρέου χειρίστηκε για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα κρίσιμα ζητήματα τα οποία είναι πλέον επί τάπητος, όπως το θέμα της υφαλοκρηπίδας, αλλά και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν επικοινωνιακά τα ζητήματα αυτά ακόμα και για την προκήρυξη εκλογών κάνουν τη ΝΔ να είναι σε ιδιαίτερη εγρήγορση".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που καθορίστηκε από την ηγεσία του κόμματος η ΝΔ προωθεί άμεσα τις ανακοινώσεις των ψηφοδελτίων της σε όλη την επικράτεια, ενώ συνεχίζονται κανονικά και οι περιοδείες σε νομούς και δήμους όλης της χώρας τόσο από τον κ. Καραμανλή όσο και από όλα τα στελέχη του κόμματος".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 7 January 2004 - 22:23:40 UTC