Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-11-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/11/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων:
  • [03] Εκλ. νόμος - Διοικητική ανασυγκρότηση
  • [04] Δικαιοσύνη - Κρουσταλάκης
  • [05] Καταβολή αναδρομικών
  • [06] Κατσίκης
  • [07] Μίλερ- Θεοδωράκης
  • [08] Αλβανία- παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
  • [09] ΠΑΣΟΚ
  • [10] ΝΔ
  • [11] Επέτειος Πολυτεχνείου - Αστυνομικά μέτρα
  • [12] Δίκη - ΕΛΑ
  • [13] Κυπριακό-Τουρκία
  • [14] Οικονομία
  • [15] Ελληνική Εκκλησία - Οικουμενικό Πατριαρχείο
  • [16] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [17] Eurobank

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/11/2003

    Η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για την περιφερειακή ανασυγκρότηση της χώρας και τον εκλογικό νόμο, η ομιλία του πρωθυπουργού στην Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ, οι εξελίξεις στο Ιράκ και οι σχέσεις Ελληνικής Εκκλησίας -Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις. Πρόγραμμα - ανάσα για οικογενειακές επιχειρήσεις. Χρήματα και στους εμπόρους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αμνηστία στους ...''ακάλυπτους''! Τι άλλο θα εξαγγείλουν για ψηφοθηρία;

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ''Κατηγορώ'' Κρουσταλάκη. Συνέντευξη -φωτιά του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Τα λαμπερά ονόματα στις λίστες της ΝΔ. Με ποιους συζητάει η Ρηγίλλης. Οι εκπλήξεις που έρχονται...

    Η ΑΥΓΗ: Στο ψυγείο οι Περιφέρειες. Αντί νομοσχεδίου, κυβερνητικές φλυαρίες για ...ανασυγκρότηση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πανστρατιά για τη νίκη κήρυξε ο Σημίτης. Πόρτα- πόρτα η μάχη για τις εκλογές.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ερχεται ανάκαμψη-καμπανάκι για τα δάνεια. Εκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας -με δύο όψεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Και τόκος 5,6% από το ταμιευτήριο. Πώς μπορεί κανείς να αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημά του και να εξασφαλίσει ετήσιες αποδόσεις, έχοντας επενδύσει το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ.

    ΕΘΝΟΣ: Σταυροδρόμια θανάτου. 6.226 σημεία σε όλη τη χώρα. Οδικό δίκτυο: Στοιχεία -σοκ από έρευνα της Τροχαίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ράβε, ξηλωνε, μπάλωνε στα μέτρα του ΠΑΣΟΚ. Νέο σύστημα διοίκησης και διακυβέρνησης του τόπου εγκαινιάζει η κυβέρνηση ''μας''!...

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τα σχέδια για τη νέα Περιφερειακή Διαίρεση. Συγχωνεύονται μεγάλες περιφέρειες αλλά και δήμοι σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αναβολή στα αναδρομικά μέχρι τις κάλπες. Οικογενειακό επίδομα: Η κυβέρνηση ξέχασε την υπόσχεση για 1/1/2004.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ολα παίζονται πιστεύει ο Σημίτης. Ενέσεις αισιοδοξίας στο προσκλητήριο για τις εκλογές.

    ΕΣΤΙΑ: Κατέρρευσε ο μύθος της ''ισχυρής οικονομίας''. Θρυαλλίδα για την Κυβέρνηση η έρευνα του Economist.

    Espresso: Και ηθοποιός μπλεγμένη στην απάτη κατά των ισχυρών του χρήματος. Η γυναίκα-αράχνη ''τα ρίχνει όλα'' στον εραστή της.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το Ιράκ, παγίδα για ΗΠΑ. Οι επιθέσεις των Ιρακινών υποχρεώνουν την Ουάσιγκτον σε αλλαγή στρατηγικής.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Διοικητική ''επανάσταση''. Λιγότερες και μεγαλύτερες περιφέρειες , μητροπολιτική αυτοδιοίκηση σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αναλογική ...85% προτείνει το ΠΑΣΟΚ. 45 έδρες μπόνους στο πρώτο κόμμα.

    ΝΙΚΗ: Τρίπτυχο αλλαγών για ανάπτυξη της Περιφέρειας. Δημόσιος διάλογος για νέο σύστημα διοίκησης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέα δομή για αποτελεσματικότερα αντιλαϊκά μέτρα. Διοικητικές αλλαγές αποφάσισε η κυβέρνηση.

    Traffic News: ''Σβήνει'' από AIDS γνωστή τραγουδίστρια. Ζει απομονωμένη στο σπίτι της. Εμαθε ότι είναι φορέας πριν από δύο χρόνια.

    Η ΧΩΡΑ: Αυτή είναι η δήλωση για τα αυθαίρετα. Μικρή ακόμη η προσέλευση για όσους θέλουν να πάρουν ρεύμα και νερό.

    City Press: Βαβέλ με τον εκλογικό νόμο. Στα τέσσερα χωρίστηκε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ.

    MetroRAMA: Νέα δομή στην περιφέρεια. Ανοίγει δημόσιος διάλογος για τη διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νέο χτύπημα στην Άγια-Σοφιά. Κωνσταντινούπολη:Σύλησαν τάφο- κλάπηκαν κειμήλια.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Το ναυάγιο του εκλογικού νόμου. Αλλαγές μόνο σε Β΄Αθήνας και Υπόλοιπο Αττικής.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ''Αιχμάλωτο '' το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Φοιτητές κατέλαβαν αιφνιδιαστικά την πρυτανεία του ΑΠΘ.

    [03] Εκλ. νόμος - Διοικητική ανασυγκρότηση

    Το metroRAMA αναφέρει ότι ''περιφέρειες στα ευρωπαϊκά πρότυπα, σχεδιασμένες με βάση τον πληθυσμό περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το νέο σύστημα διοίκησης της χώρας, το οποίο παρουσίασε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης''.

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι ''στο τρίπτυχο ''Περιφερειακή Ανασυγκρότηση-Αποκέντρωση Διακυβέρνησης-Κράτος για τον Πολίτη'', συμπυκνώνεται το μεταρρυθμιστικό σχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση για την προσαρμογή του πρότυπου διοίκησης της χώρας στις σύγχρονες ανάγκες που διαμορφώνει το διεθνές περιβάλλον''.

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ, ''μια δεύτερη διοικητική ''επανάσταση'' μετά το πολυσυζητημένο ''σχέδιο Καποδίστρια'' αποτελούν οι θέσεις του υπουργείου Εσωτερικών για το νέο σύστημα διοίκησης της χώρας που συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν σε πολύωρη κυβερνητική και κομματική σύσκεψη που έγινε χθες το μεσημέρι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "ο νόμος εξασφαλίζει την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος και θα είναι αναλογικότερος του ισχύοντος γεγονός που σημαίνει περισσότερες έδρες στα μικρότερα κόμματα. Οι 260 έδρες θα κατανέμονται με απλή αναλογική και οι υπόλοιπες 40 θα δίνονται "πριμ" (χάριν της αυτοδυναμίας) στο πρώτο κόμμα. Αυτό σημαίνει ότι η αναλογικότητα του νέου νόμου φτάνει το 86% . Υπολογίζεται ότι για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης θα απαιτείται περίπου το 41% των ψήφων".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "απορρίφθηκε χθες στο μεγαλύτερο μέρος της, στη σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ παρουσία του κ. Σημίτη στη Χαρ. Τρικούπη, η εισήγηση του Κ. Σκανδαλίδη για τις περιφέρειες λόγω διαφωνιών".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι ''σε ναυάγιο κατέληξε και η κυβερνητική πρωτοβουλία για την ''περιφερειακή ανασυγκρότηση'' της χώρας. Αντί της νομοθετικής ρύθμισης την οποία είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση μετά τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη κυβερνητικών και κομματικών στελεχών στη Χ. Τρικούπη οι κ. Σημίτης και Σκανδαλίδης ανακοίνωσαν την έναρξη ''διαλόγου' επί ορισμένων ''γενικών κατευθύνσεων'' ο οποίος θα ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές!''.

    Η City Press σημειώνει ότι ''το μεγάλο σχέδιο της κυβέρνησης για έναν νέο εκλογικό νόμο που θα αναβαθμίσει την πολιτική ζωή, κινδυνεύει να μετατραπεί σε πολιτικό εφιάλτη καθώς ούτε τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ μπόρεσαν να συμφωνήσουν χθες στα βασικά σημεία της μεταρρύθμισης''.

    [04] Δικαιοσύνη - Κρουσταλάκης

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι '' δριμύ ''κατηγορώ'' για τον τρόπο λειτουργίας της δικαιοσύνης στην Ελλάδα διατυπώνει ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Κρουσταλάκης υπογραμμίζοντας ότι και φαινόμενα επηρεασμού των δικαστών έχουν παρατηρηθεί και περιπτώσεις χρηματισμού υπάρχουν και σοβαρές καθυστερήσεις στην απονομή της την οδηγούν ουσιαστικά σε αρνησιδικία''.

    [05] Καταβολή αναδρομικών

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι '' προεκλογικά θα ξεκινήσει η πληρωμή των αναδρομικών του οικογενειακού επιδόματος στους δημόσιους υπαλλήλους. Ο υπουργός Οικονομίας κ. Χριστοδουλάκης ξέχασε την υπόσχεση ότι η πρώτη δόση θα καταβληθεί την 1-1-2004 και ανακοίνωσε χθες οτι αυτό θα γίνε την άνοιξη''.

    [06] Κατσίκης

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι ''σε παραίτηση του βουλευτή κ. Θ. Κατσίκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ οδήγησε το νέο περιστατικό με τον γιο του Σόλωνα, ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με φίλους του παρίστανε ότι ανήκε στην ΕΥΠ και διενεργούσε ελέγχους σε διερχόμενους οδηγούς στη Λεωφόρο Μεσογείων''.

    [07] Μίλερ- Θεοδωράκης

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι " σκόπιμη θεωρεί ο Μίκης Θεοδωράκης τη σύγχυση που καλλιεργείται αναφορικά με δηλώσεις του καταδικαστικές για την πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης στην Παλαιστίνη. Ο συνθέτης του "Μαουτχάουζεν" -έργου κορυφαίου όσο και διάσημου, που τόσο εμφαντικά τιμά τον αντιναζιστικό αγώνα των Εβραίων της Ευρώπης και τον χαμό τους στα γερμανικά στρατόπεδα- δέχτηκε τα πυρά μελών της κυβέρνησης του Αριέλ Σαρόν, που δεν δίστασαν να παρομοιάσουν τα σχόλια του κορυφαίου δημιουργού με εκείνα των Χίτλερ και Γκέμπελς...".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι ''επίθεση στον Μίκη Θεοδωράκη έκανε χθες ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τόμας Μίλερ. Αναφερόμενος στο θέμα του Ισραήλ είπε οτι είναι ''θλιβερό ένας άνθρωπος αυτού του βεληνεκούς να κάνει τέτοια σχόλια. Δέχομαι να μη σου αρέσει η πολιτική μιας χώρας, αλλά όχι και να τη σχολιάζεις με εθνικούς όρους'', ισχυρίστηκε ο κ. Μίλερ''.

    [08] Αλβανία- παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι ''προειδοποιητικό καμπανάκι για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αλβανία με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια κατά τη διάρκεια των δημοτικών εκλογών αναμένεται να χτυπήσει προς τη γείτονα το Ευρωκοινοβύλιο. Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται στην Αλβανία η εκστρατεία εκφοβισμού της ελληνικής μειονότητας εν όψει των επαναληπτικών εκλογών της 16ης Νοεμβρίου σε τέσσερα εκλογικά τμήματα στο δήμο Χιμάρας''.

    [09] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "σε πανστρατιά για τη νίκη στις εκλογές κάλεσε ο πρωθυπουργός όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνοντας τα ονόματα των μελών της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Ο Κώστας Σημίτης τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι δημοσκοπήσεις δεν αποτελούν θέσφατο και εμφανίστηκε βέβαιος ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντιστρέψει το πολιτικό κλίμα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "πλήρη κάλυψη στον Θόδωρο Πάγκαλο για τις σκαιότατες επιθέσεις του εναντίον της ΝΔ αλλά και ενθάρρυνση για περαιτέρω προκλήσεις, παρέσχε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην εισαγωγική του ομιλία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του Κινήματος, που έγινε χθες στη Χαριλάου Τρικούπη".

    Σύμφωνα με την ΑΠΌΦΑΣΗ, "κούνησε και επίσημα χθες ο Κώστας Λαλιώτης το ...μαντίλι στο ΠΑΣΟΚ, αφού παρά το γεγονός ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τον είχε συμπεριλάβει στη λίστα των ονομάτων που θα στελεχώσουν την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, έλαμψε τελικά δια της απουσίας του και προκάλεσε ποικίλα σχόλια στη φιέστα που στήθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη".

    [10] ΝΔ

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "Σε δυναμικό παρών καλεί όλα τα κομματικά στελέχη ο Κ. Καραμανλής αύριο. Ζητεί εγρήγορση και εκλογική ετοιμότητα, ενώ παράλληλα θα αναφέρει ότι όλοι θα πρέπει να δώσουν τον αγώνα μέχρι την τελευταία στιγμή για τη Νέα Διακυβέρνηση".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "μπορεί ο Κώστας Καραμανλής να μην είπε πως τα "μικρά εθνικιστικά κόμματα δεν θα κατέβουν στις εκλογές". Η διατύπωση που δημοσιεύτηκε στους "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" όμως αντανακλά τους μύχιους πόθους της Ρηγίλλης. Τίποτε δεν προκαλεί μεγαλύτερο εκνευρισμό στους επιτελείς του κ. Καραμανλή από τη σκέψη, πως ένας πολιτικός οργανισμός στα δεξιά τους θα κατέβει στις εκλογές. Οι μύχιοι πόθοι της Ρηγίλλης πάντως μάλλον δεν θα επαληθευτούν αν πιστέψει κανείς τον Γιώργο Καρατζαφέρη:"εγώ θα κατέβω 100%".

    [11] Επέτειος Πολυτεχνείου - Αστυνομικά μέτρα

    H ESPRESSO γράφει ότι "Σε κατάσταση συναγερμού η Ελληνική Αστυνομία για το Πολυτεχνείο. Τα τηλεφωνήματα-φάρσες για τοποθετήσεις βομβών σε τράπεζες, η πρωτοφανής μηχανοκίνητη πορεία των αναρχικών έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στο Κολωνάκι, αλλά και η μεταφορά των πέντε συλληφθέντων για τα επεισόδια της Χαλκιδικής στον Κορυδαλλό δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό".

    [12] Δίκη - ΕΛΑ

    Η TRAFFIC NEWS γράφει ότι "Η 12η Ιανουαρίου- πρώτη Δευτέρα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων - είναι η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης της δίκης του "ΕΛΑ" και της "1ης Μάη". Την ακριβή ημερομηνία θα τη μάθουμε τις προσεχείς ημέρες, μετά την έκδοση του βουλεύματος για την παραπομπή των κατηγορουμένων στην υπόθεση, για την οποία συνεδρίασε χθες το Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών".

    [13] Κυπριακό-Τουρκία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "Με την γραμμή του στρατιωτικού κατεστημένου, όπως την παρουσίασε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Οζκιόκ, για το Κυπριακό ταυτίστηκε για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ, σε δηλώσεις του χθες, υπογράμμισε ότι η Τουρκία ποτέ δεν θα αποδεχθεί όλα όσα θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θα εγκαταλείψει την Κύπρο χάριν της λύσης και της ένταξης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "Προθεσμία έξι ημερών, έδωσε στην Άγκυρα η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, προκειμένου να ικανοποιήσει την υποχρέωσή της για την καταβολή της προβλεπόμενης αποζημίωσης στην Τιτίνα Λοϊζίδου".

    [14] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "Η δημοσιοποίησης της έρευνας του Economist λειτούργησε ως θρυαλλίδα για την Κυβέρνηση Σημίτη. Ο μύθος της "συγκλίσεως" και της "ισχυρής οικονομίας" κατέρρευσε εν μια νυκτί".

    [15] Ελληνική Εκκλησία - Οικουμενικό Πατριαρχείο

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "Στον οικουμενικό πατριάρχη παραδόθηκε χτες, από την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδας , τον μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιο , τον μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα και τον συνοδό γραμματέα της Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτη Κ.Μησικούλη, η απόφαση της έκτασης Ιεραρχίας. Σήμερα, η αντιπροσωπεία θα ενημερώσει τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο για το τι συζητήθηκε".

    [16] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Φοροεπιδρομή στις Α.Ε. Για να περιορισθούν οι αποκλίσεις του προϋπολογισμού''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Εκτακτα έσοδα 1,19 δισ. ευρώ σε δέκα μήνες. Φορολογικοί έλεγχοι στις εταιρίες''.

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Σε ''ναυάγιο'' οδηγούνται οι ιδιωτικοποιήσεις. Αδιέξοδο σε ''4'' μέτωπα - πλησιάζουν οι εκλογές και πιέζουν οι συνδικαλιστές''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Πάνω από 2,2 φορές κάλυψη για τις μετοχές EUROBANK. Το 80% σε διεθνή χαρτοφυλάκια και 20% σε Ελληνες θεσμικούς''.

    [17] Eurobank

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "περισσότερο από 2,2 φορές καλύφθηκε από τους επενδυτές η προσφορά των μετοχών της EFG Eurobank Ergasias από την Deutsche Bank με τιμή διάθεσης που διαμορφώθηκε τελικά στα 13,2 ευρώ ανά μετοχή".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Saturday, 15 November 2003 - 10:08:54 UTC