Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-11-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/11/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Δημοσίευμα ''Spiegel'' - Αντιδράσεις
  • [04] ΠΑΣΟΚ- ΝΔ
  • [05] Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [06] Εκλογικός νόμος
  • [07] Ελληνική Εκκλησία-Οικουμενικό Πατριαρχείο
  • [08] Κυπριακό
  • [09] Οικονομία
  • [10] Δίκη 17Ν
  • [11] Δημόσιοι υπάλληλοι
  • [12] Εφορία-Ρυθμίσεις
  • [13] Ελλάδα-Τρομοκρατία
  • [14] Βιομετρικά δεδομένα
  • [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [16] Προϋπολογισμός

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/11/2003

    Η εκλογική προετοιμασία του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, το Κυπριακό, τα μέτρα που θα ισχύσουν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η δίκη της 17Ν και οι σχέσεις Ελληνικής Εκκλησίας και Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φθηνή στέγη σε ακριβές περιοχές. Αναλυτικοί πίνακες με τιμές.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Στο ΙΚΑ όλοι οι εργαζόμενοι σε ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ! Τι αλλάζει στις εισφορές και στις παροχές.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Συνεχές ωράριο ελέω... 2004. Πως θα είναι η ζωή μας στη διάρκεια των Αγώνων.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Καψώνι. 17.500 υποψήφιοι Επαγγελματίες Οπλίτες για 5.700 θέσεις στο Στρατό.

    Η ΑΥΓΗ: Διατραπεζικό χαράτσι. Ερευνα της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Καταναλωτών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πήγαν στην Τουρκία για να ετοιμάσουν το σχίσμα. Ο Πατριάρχης θα καλέσει στο Φανάρι τους 33 Μητροπολίτες για... σύσκεψη!

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η Αθήνα το 2004. Πως θα λειτουργεί η πόλη. Ριζικές αλλαγές στην πρωτεύουσα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μονιμοποιούνται 250.000 συμβασιούχοι με εντολή της Κομισιόν. Εκθεση-καταπέλτης από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    ΕΘΝΟΣ: Το ωράριο του 2004 στις 5 ολυμπιακές πόλεις. Τι θα αλλάξει στη ζωή μας στις 33 ημέρες των Αγώνων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οσει... φούσκες οι ρήσεις Πάγκαλου εφεξής για την ΝΔ. Απαξιωτικά θα αντιμετωπίζει, πλέον, τον υβριστή του Κ. Καραμανλή η Νέα Δημοκρατία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πρόεδρε, πάρε θέση. Το χρέος του Κωστή Στεφανόπουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο: Αυξήσεις στα χαρτιά, μειώσεις στην τσέπη. Ερευνα: Μικρότεροι μισθοί από 18 εως 45 ευρώ λόγω κρατήσεων, φόρων, πληθωρισμού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η ζωή μας στην Αθήνα το 2004. Αλλαγές σε κυκλοφορία, στάθμευση, ώρες καταστημάτων.

    ΕΣΤΙΑ: Απέτυχε η ένταξις της Ελλάδος στην ΕΟΚ. Καταλυτικό συμπέρασμα σε έρευνα του Economist.

    Espresso: Θύελλα για το μυθιστόρημα της παιδεραστίας. Το βιβλίο που δίχασε την Ευρώπη ήρθε τώρα και στην Ελλάδα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αλλη Αθήνα για τους Αγώνες. Προσαρμόζονται κυκλοφορία, καταστήματα, μεταφορές. Οι κάτοικοι της πόλης θα ξεχάσουν το ΙΧ για δύο μήνες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Η προεκλογική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ. Αύριο συγκροτείται η Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Η νύχτα... μέρα σε πέντε πόλεις για το 2004. Από 2 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου.

    ΝΙΚΗ: Ολη η Ελλάδα σε ρυθμούς ''2004''. Οι αποφάσεις της διϋπουργικής επιτροπής.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κλοπή 1,8 δισ. ευρώ από τα ταμεία του ΙΚΑ. Υπόλογοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ απέναντι στους ασφαλισμένους.

    Traffic News: Πως γλίτωσα από τα χέρια φιλάθλων. Αγριο θρίλερ σε γήπεδο με την Ευη Χειλά.

    Η ΧΩΡΑ: Κλείστε τώρα τις υποθέσεις με την εφορία. Με έκπτωση μέχρι 50% οι οφειλές για παλιά χρέη.

    City Press: Βιομετρικές ταυτότητες ''Big Brother''. Νέα απειλή για πολιτικές ελευθερίες και προσωπικά δεδομένα απο τις ΗΠΑ.

    MetroRAMA: Κυκλοφοριακός χάρτης της Ολυμπιακής Αθήνας. Ολες οι αλλαγές που θα ισχύσουν στην πρωτεύουσα τον Αύγουστο του 2004.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Από βρέφη στα χέρια μαφιόζων. Κάνουν θραύση τα κυκλώματα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μεσαίο χώρο βλέπει ο Κ. Καραμανλής. ''Δεν είναι δεξιό, αλλά κεντροδεξιό κόμμα η ΝΔ''.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Φλέγεται η Μ. Ανατολή από τη μια άκρη ως την άλλη.

    [03] Δημοσίευμα ''Spiegel'' - Αντιδράσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι ''με έντονο τρόπο και με την προβολή ισχυρών επιφυλάξεων, παρενέβη το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και το γερμανικό, στα σενάρια περί σχεδίου των αλβανικής εξτρεμιστικής οργάνωσης UCK για αναταραχή (ακόμα και ένοπλη εξέγερση) στην Ηπειρο στη διάρκεια της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων το ερχόμενο καλοκαίρι''.

    [04] ΠΑΣΟΚ- ΝΔ

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ''με την ομιλία του στην Κεντρική Εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ θα δώσει το στίγμα του προεκλογικού αγώνα. Ο κ. Σημίτης φέρεται πλέον να υιοθετεί τις εισηγήσεις για ανάληψη πρωτοβουλιών μεταξύ των οποίων δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθεί εάν θα είναι και ένας διορθωτικός ανασχηματισμός καθώς η εκτίμηση τόσο του ιδίου όσο και του κ. Χρυσοχοϊδη είναι πως σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα ώστε να πραγματοποιηθεί η τελική αντεπίθεση από τις αρχές του νέου έτους''.

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι ''ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρεται να εισηγείται βαθύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης ώστε η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί να παρουσιαστεί στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ως το μοντέλο διακυβέρνησης για μετά τις εκλογές του Μαΐου. Αλλα ο κ. Σημίτης επί του παρόντος δείχνει να εμμένει στις απόψεις που εξέφρασε μετά τον ανασχηματισμό του Ιουλίου , ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χρόνου γι ανα διατεθεί για την προσαρμοστικότητα των νέων υπουργών''.

    Η ESPRESSO υποστηρίζει ότι ''την επιχείρηση ''εκλογικά ψηφοδέλτια'' είναι αποφασισμένα να ολοκληρώσουν τα δύο μεγάλα κόμματα στο επόμενο διάστημα, σε μια στιγμή που ανεβαίνει ο προεκλογικός ''πυρετός''. Το ΠΑΣΟΚ πάντως φαίνεται να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τη ΝΔ που ''παραδοσιακά'' καθυστερεί να ανακοινώσει τους υποψηφίους της''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) σημειώνει ότι ''στην τελική ευθεία βρίσκεται η ''κούρσα'' της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ στους νομούς όπου δεν διαθέτει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ ξεκινά σύντομα και η διαδικασία για τους υπόλοιπους νομούς. Πριν την 1η Μαρτίου όμως η Ρηγίλλης δεν πρόκειται να ανακοινώσει επισήμως τις λίστες, εκτός φυσικά αν προκύψουν πρόωρες εκλογές''.

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι ''σε συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη με τον Θ. Πάγκαλο το αμέσως προσεχές διάστημα, θα οριστικοποιηθεί το πλαίσιο της αντιπαράθεσης του κυβερνώντος κόμματος με τη Ρηγίλλης διότι η τακτική του πρώην υπουργού εξωτερικών έχει δημιουργήσει ερωτηματικά, όχι μόνο στη Ρηγίλλης αλλά και στη Χαριλάου Τρικούπη, και πιο συγκεκριμένα στα στελέχη εκείνα που δεν ...''συμπαθούν'' το ''σκληρό ρόκ''...''

    Σύμφωνα με την TRAFFIC NEWS, ''τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που θα δοθούν στη δημοσιότητα σε ένα περίπου μήνα αναμένουν στο ΠΑΣΟΚ προκειμένου να σταθμίσουν τα πολιτικά οφέλη ή ζημίες που προκάλεσε στο κόμμα η σκλήρυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι ''στην πραγματικότητα, η τακτική της κυβέρνησης εξυπηρετεί περίφημα την ηγεσία της ΝΔ καθώς τη βγάζει από τη δύσκολη θέση να τοποθετηθεί συγκεκριμένα πάνω στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και να κρατά τις φιλολαϊκές μάσκες''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά ότι ''ως αδιαφιλονίκητο φαβορί εμφανίζουν στην κεντροδεξιά οι Financial Times σε εκτενές ρεπορτάζ στο οποίο αναφέρεται οτι ο Κώστας Καραμανλής ''οδηγεί στην τελική ευθεία'' προς τη νίκη τη Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της έγκυρης βρετανικής εφημερίδας, επισημαίνεται με έμφαση η αλλαγή του ιδεολογικού και πολιτικού προφίλ του κόμματος, το οποίο πλησιάζει τον κεντρώο χώρο και όχι την παραδοσιακή Δεξιά''.

    [05] Ολυμπιακοί Αγώνες

    Το metroRAMA υποστηρίζει ότι ''σε ολυμπιακούς ρυθμούς μπαίνει η Αθήνα από τις 2 Αυγούστου εως τις 4 Σεπτεμβρίου καθώς στο διάστημα αυτό θα ισχύσουν τα μέτρα που αφορούν στην κυκλοφορία , τις μεταφορές στην πόλη, τον ανεφοδιασμό της αγοράς και την αποκομιδή των απορριμμάτων''.

    [06] Εκλογικός νόμος

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι ''περιορισμένης έκτασης θα είναι τελικώς η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών στο νέο εκλογικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση καθώς η μεν Β Αθήνας θα ''σπάσει'' σε τρεις μόνο περιφέρειες ενω η Α Αθήνας και η Α Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν ως έχουν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Κ. Σκανδαλίδης θα συναντηθούν σήμερα προκειμένου να οριστικοποιήσουν την κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ εκτιμά ότι ''η κυβέρνηση, επιθυμώντας να συνδυάσει την αναλογικότερη εκπροσώπηση των κομμάτων με τη διασφάλιση σταθερότητας για την κυβέρνηση, προκρίνει τη λύση του (μικρού) ποσοστού 41% όσον αφορά τη δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης αναλογική διάθεση των 255 εδρών σε όλα τα κόμματα και ''πριμοδότηση'' του πρώτου κόμματος με τις υπόλοιπες 45 έδρες. Οι κυβερνητικες επιλογές ανεβάζουν το ποσοστό της αναλογικής εκπροσώπησης των μικρών κομμάτων πάνω από 85%''.

    [07] Ελληνική Εκκλησία-Οικουμενικό Πατριαρχείο

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει οτι "οι μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος και Ξάνθης Παντελεήμων επελέγησαν χθες από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο ώστε να αποτελέσουν τους "αγγελιοφόρους" που θα επιδώσουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο την απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για το επίμαχο ζήτημα των μητροπόλεων των Νέων Χωρών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει οτι "η ημέρα των γενναίων αποφάσεων ώστε να τερματιστεί η κρίση στις σχέσεις της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Φανάρι που έχει διχάσει λαό και κλήρο έφτασε και είναι η αυριανή, όταν οι μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος και Ξάνθης Παντελεήμων σύμφωνα με απόφαση της ΔΙΣ θα μεταβούν στην Κωνσταντινούπολη και θα επιδώσουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο την απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει οτι "νέο σχέδιο κατά Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, με απώτερο σκοπό το Σχίσμα, ετοιμάζουν οι Ιεράρχες του αποτυχημένου "πραξικοπήματος" στην Ιεραρχία σε συνεργασία πάντα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Οι δύο από τους "πραξικοπηματίες" ιεράρχες, ο Ιωαννίνων Θεόκλητος και ο Φιλίππων Προκόπιος, "λιποτακτώντας" - αφού δεν έλαβαν την σχετική άδεια από την Σύνοδο - μετέβησαν χθες στο Φανάρι και συμβούλευσαν τον κ. Βαρθολομαίο να καλέσει τους 33 Μητροπολίτες των Νέων Χωρών για να τους ζητήσει να υπογράψουν υπέρ των θέσεων του Πατριαρχείου".

    [08] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις επί της επίλυσης του Κυπριακού στην περίπτωση ήττας στις εκλογές του Δεκεμβρίου στα Κατεχόμενα εξέφρασε χθες ο Ραούφ Ντενκτάς αν και εμφανίζεται βέβαιος για την επικράτηση των κομμάτων που απορρίπτουν το σχέδιο Ανάν".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "δυναμική παρέμβαση Σρέντερ για το Κυπριακό. Ο καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ κάλεσε χθες την Αγκυρα να συμβάλλει στην επίλυση του Κυπριακού μέχρι τον Μάιο του 2004 και την ένταξη της διαιρεμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο αποτυχίας της υποψηφιότητας της Τουρκίας στην ΕΕ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει οτι "νέα προειδοποίηση, να μην επιχειρήσει να παραζέψει το Κυπριακό με τη δική της ένταξη, απηύθυνε για άλλη μια φορά στην Τουρκία η ΕΕ".

    [09] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει οτι "η Ελλάς είναι η μόνη από τις τέσσερεις αυτές χώρες (Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάς, Ιρλανδία) που όχι μόνον δεν συνέκλινε μετά την ένταξή της στην ΕΟΚ, αλλά αντιθέτως απέκλινε. Σε τέτοιο βαθμό, ώστε να θεωρήται το πρότυπο προς αποφυγήν για τα νέα κράτη-μέλη".

    [10] Δίκη 17Ν

    Η City Press σημειώνει οτι "με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του Αλέξανδρου Φιωτόπουλου συνεχίστηκε χθες η δίκη της "17Ν". Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, ο κ. Χρυσικόπουλος δήλωσε οτι θα ζητά επί δύο ημέρες την αθώωση του πελάτη του. Ο κ. Χρυσικόπουλος τόνισε οτι ο Αλ. Γιωτόπουλος δεν υπήρξε ποτέ μέλος ούτε αρχηγός της "17Ν", λέγοντας πως αναμένει από το δικαστήριο μία "απόφαση ρήξης".

    [11] Δημόσιοι υπάλληλοι

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά οτι "οι πραγματικές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων θα μειωθούν το 2004 από 2,2% εως και 4,9% όπως προκύπτει από την ανάλυση του νέου μισθολογίου. Οι αναπροσαρμογές των μισθών εξανεμίζονται από τις αυξήσεις στις κρατήσεις και τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και από τη διατήρηση του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα".

    [12] Εφορία-Ρυθμίσεις

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει οτι "μέχρι την Παρασκευή μπορούν να προσέρχονται στις εφορίες όσοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες επιθυμούν να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Μεταξύ των κινήτρων που παρέχονται είναι η μείωση του ανώτατου ορίου προσαυξήσεων, οι πολλές δόσεις, καθώς και το δικαίωμα για περαιτέρω τμηματικές καταβολές".

    [13] Ελλάδα-Τρομοκρατία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται οτι "στις πόλεις "χαμηλού ρίσκου" κατατάσσεται η Αθήνα, σύμφωνα με τις προβλέψεις για την ασφάλεια 190 χωρών το 2004 που δημοσίευσε χθες στην ετήσια αναφορά του ο συμβουλευτικός όμιλος Control Risks Group. Σε αντίθεση με το Λονδίνο, το οποίο έχει "σοβαρές πιθανότητες" θεαματικής τρομοκρατικής επίθεσης, οι ειδικοί σύμβουλοι εκτιμούν οτι "για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο, αν και ο κίνδυνος μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος είναι μικρός, δεν μπορεί να αποκλειστεί".

    [14] Βιομετρικά δεδομένα

    Η ΑΥΓΗ υπογραμμίζει οτι "η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το πείραμα με τη συλλογή βιομετρικών δεδομένων (αποτυπώματα και σάρωση της ίριδας του ματιού) στο αεροδρόμιο είναι μια νίκη των αξιών της νομιμότητας και της προστασίας του πολίτη. Μπήκε φραγμός σε έναν επικίνδυνο δρόμο. Ο αγώνες θα είναι μακρύς, τίποτε δεν έχει κριθεί οριστικά. Κερδήθηκε μια μικρή σε έκταση μάχη, σημαντική ομως γιατί θα επηρεάσει τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό πλαίσιο".

    [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Κυβέρνηση-ΓΕΝΟΠ και στη μέση το black out!. Απελευθέρωση αγοράς ηλεκτρισμού''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Αγρυπνη πόλη η Αθήνα στην Ολυμπιάδα. Γενική πρόβα για ελεύθερο ωράριο''.

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Πώς θα λειτουργεί η Αθήνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωράριο και ανεφοδιασμός καταστημάτων-Κυκλοφορία και στάθμευση-Συγκοινωνίες''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Ελάχιστος ο χρόνος για την...ανάταξη του προϋπολογισμού. Χθεσινοβραδινό τετ α τετ Σημίτη-Χριστοδουλάκη για το έλλειμμα''.

    [16] Προϋπολογισμός

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "μακριά από τους στόχους και τις προσδοκίες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κινήθηκε ο προϋπολογισμός και στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Με τα δεδομένα αυτά, ο χρόνος για ανάταξη των υπερβάσεων στο έλλειμμα στη διάρκεια του διμήνου Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου είναι πλέον ελάχιστος".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 13 November 2003 - 8:07:10 UTC