Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-04-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/04/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] ΚΚΕ-Αγροτικά χρέη
  • [05] Μέση Ανατολή-Ελλάδα-Πρωτοβουλίες
  • [06] ΑLTEC-Ομιλος Κουρή-ΣΔΟΕ
  • [07] Ορια συνταξιοδότησης
  • [08] Δίκη 17Ν
  • [09] Ατυπη πνευμονία
  • [10] Κυβέρνηση-Καταγγελίες-Αντιδράσεις
  • [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [12] Ελληνική οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/04/2003

    Η μαζική είσοδος Τουρκοκυπρίων στην ελεύθερη Κύπρο, οι καταγγελίες Κουρή και οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, η άτυπη πνευμονία και η δίκη της 17Ν, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 1.138 προσλήψεις στο Δημόσιο. Ολες οι νέες θέσεις που προκηρύσσονται.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): ΠΑΣΟΚ: Επιτάφιος πριν από την Ανάσταση! Μετά το Πάσχα ο Σημίτης θα ασχοληθεί με τα σκάνδαλα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μαύρη τρύπα 17,9 δις. στην ALTEC του Αθανασούλη. Κόλαφος για την κυβέρνηση και τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Η Ανάσταση του Κωνσταντίνου. Πάσχα στα Ιωάννινα με Αννα-Μαρία, Παύλο (χωρίς Μαρί Σαντάλ) και Νικόλαο.

    Η ΑΥΓΗ: ΗΠΑ: Θα το πληρώσει η Γαλλία! Σκληρή αντιπαράθεση στον ΟΗΕ με αφορμή το Ιράκ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αυθαίρετη η βίλα του Πρωτόπαπα. Εχτισε παράνομα ένα όροφο και κάλυψε τον μισό δημόσιο δρόμο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κάθαρση μετά την Ανάσταση. Ο Πρωθυπουργός θα απουσιάσει από την Αθήνα για τις διακοπές του Πάσχα. Οι πρωτοβουλίες στα χέρια του κ. Κ. Σημίτη. Αγωνία και εκνευρισμός στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ολα τα ονόματα των επιτυχόντων εκπαιδευτικών του διαγωνισμού ΑΣΕΠ. 5.085 διαγωνισθέντες πέτυχαν σε Θεολογία, Φυσ. Αγωγή, Οικ. Οικονομία και Μαθηματικά.

    ΕΘΝΟΣ: Εκτός ελέγχου οι τιμές στην αγορά. Οργιο κερδοσκοπίας με λαχανικά-φρούτα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ανάσταση για Κωνσταντίνο και... Μεγάλη Παρασκευή για τους εχθρούς του. από χθες, η Βασιλική Οικογένεια στην Πατρίδα-Θα κάνει Πάσχα στα ιστορικά Ιωάννινα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ο υφυπουργός Υγείας, Ε. Νασιώκας, σε συνέντευξη του στον ''Ε'' προαναγγέλλει: 8.900 προσλήψεις στην υγεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επιτάφιος εκσυγχρονιστών σε σκηνικό '89. ΠΑΣΟΚ: Νέες αποκαλύψεις στον εμφύλιο που εκθέτει τον Σημίτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Βόμβες ΣΔΟΕ για Αθανασούλη-Κουρή. Φοροδιαφυγή 17,85 δις. και 3,31 δις. δρχ. αντίστοιχα.

    ΕΣΤΙΑ: Εμπαιγμός το ''ποθεν έσχες''. Ζήτημα ωρών ο ουσιαστικός έλεγχος.

    Espresso: Απαγωγή μαθήτριας από κύκλωμα παιδεραστών. 13χρονη βρέθηκε από τον Πειραιά στην Αλβανία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ALTEC, μία ελληνική ENRON. Ισολογισμοί χωρίς αντίκρισμα, τιμολόγια πλαστά, εξαγωγές ανύπαρκτες διεπίστωσε το ΣΔΟΕ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Καμιά αλλαγή στα όρια συνταξιοδότησης. Εντονες αντιδράσεις από τα συνδικάτα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κατόπιν... εορτών η κυβερνητική αντίδραση. Νέος γύρος καταγγελιών και μηνύσεων.

    ΝΙΚΗ: Ταχεία εκκαθάριση. Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κάτω τα χέρια από την Κούβα. Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής.

    Traffic News: Ο τέως άρχισε τις περιοδείες. από τη Θεσσαλονίκη στα Γιάννενα και το Μέτσοβο όπου θα περάσει το Πάσχα.

    Η ΧΩΡΑ: Ψάχνουν ημερομηνία για εκλογές. Μετά την καταιγίδα των σκανδάλων κλυδωνίζεται η κυβέρνηση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Θηρία ανήμερα οι Ελληνες οδηγοί. Ερευνα σε 23 χώρες για τη συμπεριφορά στους δρόμους.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η ταν ή επί τας. Χρ. Πρωτόπαπας: Πόλεμος στον Κουρή μέχρι τέλους.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ερημώνει η Περιφέρεια. Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι παραγωγικοί φορείς.

    [03] Κυπριακό

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει οτι ''η ένταξη της Κύπρου στην Ευρώπη προκάλεσε τις πρώτες ρωγμές στο τείχος του ''Αττίλα'' 2.500. Τουρκοκύπριοι πήραν γεύση της ελεύθερης Κύπρου και 1.700 Ελληνες επισκέφθηκαν τις πατρογονικές τους εστίες, την πρώτη μέρα που εφαρμόσθηκε το μέτρο''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι ''ράγισε τελικά το τείχος του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στη διαιρεμένη Λευκωσία. Ανεξάρτητα από τις προθέσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, όταν αποφάσιζε να άρει το εμπάργκο που είχε επιβάλει δια της απειλής χρήσης βίας το 1974 στην ελεύθερη διακίνηση, το γεγονός παραμένει οτι η ανταπόκριση των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων ξεπέρασε τις προσθέσεις του αυτές. Και ενδεχομένως μάλιστα, κατά ορισμένες εκτιμήσεις, να οδηγήσει στο φαινόμενο του Βερολίνου, με την ενδεχόμενη κατάρρευση της δυνατότητας των κατοχικών αρχών να ελέγξουν την κατάσταση''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά οτι ''τρέχουν και δεν φτάνουν η κυπριακή αστυνομία και οι αρχές ασφαλείας της Μεγαλονήσου για να προλάβουν το Σαββατοκύριακο (του Πάσχα), κατά το οποίο, σύμφωνα με συντηρητικούς υπολογισμούς, αναμένεται να εισέλθουν στις ελεύθερες περιοχές περίπου 7.000 Τουρκοκύπριοι και να μεταβούν στα Κατεχόμενα περισσότεροι από 4.000 Ελληνοκύπριοι. Οι Ελληνοκύπριοι επισκέφθηκαν την Κερύνεια, τη Μόρφου και την Αμμόχωστο, ενώ οι Τουρκοκύπριοι έτρεξαν στο υπουργείο Εσωτερικών για να υποβάλουν αιτήσεις έκδοσης ταυτοτήτων και διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι ''τα επόμενα βήματα στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό θα εξετάσουν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου. Η σύσκεψη που έχει πραγματοποιηθεί επί τη βάση των νέων δεδομένων που δημιουργεί η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, αλλά και ο ελιγμός Ντενκτάς να επιτρέχει έπειτα από 29 χρόνια απομόνωσης τη διέλευση των Τουρκοκυπρίων στις ελεύθερες περιοχές. Κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα της άρσης της απαγόρευσης πάνω από 1.500 Τουρκοκύπριοι πέρασαν στα ελεύθερα εδάφη, με κυριότερο σημείο διάβασης το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται οτι ''η κυπριακή κυβέρνηση εκτιμά οτι στόχος του νέου τουρκικού ελιγμού είναι η αναγνώρισή του, όχι μόνο από τους ξένους αλλά και από τους Ελληνοκύπριους. Την εκτίμηση αυτή ουσιαστικά επιβεβαίωσε ο ψευδοπρωθυπουργός Ερογλου λέγοντας οτι ο κάθε Ελληνοκύπριος που θα επισκέπτεται τα κατεχόμενα θα πρέπει να παρουσιάζει το διαβατήριό του για να του παραχωρηθεί ταξιδιωτικό έγγραφο του ''κράτους'' του. Το έγγραφο αυτό, πρόσθεσε, θα επιδεικνύεται σε κάθε έλεγχο στα κατεχόμενα, αλλά θα παραδίδεται κατά την επιστροφή του στις ελεύθερες περιοχές''.

    [04] ΚΚΕ-Αγροτικά χρέη

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει οτι ''την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος των χρεών, που έχουν φορτωθεί στην καμπούρα των μικρομεσαίων αγροτών, εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων, καθώς και της ακολουθούμενης πρακτικής της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας, ζήτησε το ΚΚΕ, με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή εφτά βουλευτές του Κόμματος''.

    [05] Μέση Ανατολή-Ελλάδα-Πρωτοβουλίες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) επισημαίνει οτι ''τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ και τον πρόεδρο Γιασέρ Αραφάτ είχε ο Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της κινητικότητας και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται από την ΕΕ και την Ελληνική Προεδρία, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του Κουαρτέτου για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή και την υλοποίηση του Οδικού Χάρτη. Ο υπουργός Εξωτερικών συνομίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας Φαρούκ Αλ Σάρα, αλλά και με τον υπουργό Διεθνούς Συνεργασίας της Αραβικής Αρχής Νάμπιλ Σάαθ''.

    [06] ΑLTEC-Ομιλος Κουρή-ΣΔΟΕ

    Η ΑΥΓΗ τονίζει οτι ''το σαθρό υπόβαθρο στο οποίο χτίστηκαν τα νέα ''τζάκια'' στην Ελλάδα έρχεται στο φως της δημοσιότητας με αλλεπάλληλες καταγγελίες των εμπλεκόμενων επιχειρηματιών, αλλά και τους όψιμους ελέγχους που διενεργεί τώρα το σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος (ΣΔΟΕ) υπό το βάρος της εισαγγελικής παρέμβασης''.

    [07] Ορια συνταξιοδότησης

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει οτι ''η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τα υφιστάμενα όρια συνταξιοδότησης, καθώς είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη και δεν μπορεί να τεθεί θέμα αύξησής τους. Τη σχετική διαβεβαίωση παρείχε χθες ο υφυπουργός Εργασίας Ροβέρτος Σπυρόπουλος''.

    [08] Δίκη 17Ν

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζου) ''ο Αθανάσιος Κήρυκας είναι ο δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας με τον κωδικό ''Α1'' που προσήλθε στο δικαστήριο και κατέθεσε για την δολοφονία του εφοπλιστή Κωστή Περατικού στις 28 Μαΐου 1997 από την τρομοκρατική οργάνωση ''17Ν''. Ο μάρτυρας δήλωσε οτι εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία και διευκρίνισε πως ήταν λάθος να επιλέξει τη λύση της απόκρυψης των στοιχείων του καθώς έτσι προκλήθηκε μεγαλύτερος θόρυβος. Ο Κήρυκος που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας στο ''χτύπημα'' κατά του εφοπλιστή αναγνώρισε με απόλυτη βεβαιότητα τον Σάββα και τον Βασίλη Ξηρό ως δύο από τους τρεις εκτελεστές που επιχειρούσαν να διαφύγουν από τον τόπο του εγκλήματος''.

    Η Traffic news προσθέτει οτι ''στη διάθεση των παραγόντων της δίκης δόθηκαν χθες και τα πειστήρια των υποθέσεων που απασχολούν το δικαστήριο για τη δράση της ''17 Νοέμβρη'' όπως ανακοίνωσε νωρίς το πρωί, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μιχάλης Μαργαρίτης. Δακτυλικά αποτυπώματα, ημερολόγια των κατηγορουμένων, ηλεκτρονικό υλικό, προκηρύξεις, σημειώσεις, γραφική ύλη και άλλα έντυπα είναι μερικά μόνο από τις 5.000 σακούλες με αποδεικτικό υλικό που έχει συγκεντρώσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και που καίει τους περισσότερους από τους 19 πρωταγωνιστές της πολύκροτης δίκης''.

    Η ΧΩΡΑ σε σχόλιό της υποστηρίζει οτι ''από τη μια μεριά διεξάγεται η δίκη χωρίς μάρτυρες, μιας και οι περισσότεροι από αυτούς, λόγω του κλίματος του τρόμου που έχει καλλιεργηθεί εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας, αρνούνται να καταθέσουν, και από την άλλη οι όποιες σημαντικές μαρτυρίες και ομολογίες αναφέρονται, ούτε αξιολογούνται ούτε ερευνώνται περαιτέρω''.

    [09] Ατυπη πνευμονία

    Η Espresso αναφέρει οτι ''η άτυπη πνευμονία ''χτύπησε'' και τη χώρα μας! Σύμφωνα με πληροφορίες της ''Espresso'' εδώ και μία εβδομάδα νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών ''Γεώργιος Γεννηματάς'' -και στη μονάδα ειδικών λοιμώξεων- ασθενής που πάσχει από το ''Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο'' (SARS), γνωστό πλέον και ως ''άτυπη πνευμονία''. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ασθενής είναι άνδρας και αλλοδαπός, αλλά δεν δίνεται καμία άλλη πληροφορία για την περίπτωσή του''.

    [10] Κυβέρνηση-Καταγγελίες-Αντιδράσεις

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι "αγωνία, μεγαλοβδομαδιάτικα, επικρατεί στο ΠαΣοΚ, καθώς διαπιστώνεται ότι βαθαίνει η πολιτική κρίση εξαιτίας της κλιμάκωσης των καταγγελιών για ανάμειξη κυβερνητικών αλλά και κομματικών στελεχών σε 'χρηματιστηριακά παιγνίδια' και οικονομικές δραστηριότητες με επιχειρηματίες. Πολλά είναι τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που προεξοφλούν ότι 'πρέπει να υπάρξουν εδώ και τώρα οι κατάλληλες πολιτικές κινήσεις', ώστε το κόμμα να οδεύσει αμόλυντο από οποιεσδήποτε κατηγορίες και οικονομικά σκάνδαλα προς τις εκλογές".

    ΤΑ ΝΕΑ υπογραμμίζουν ότι "στάση αναμονής μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των αλληλοκατηγοριών και αποκαλύψεων τηρεί ο Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης. Εκ των πραγμάτων και λόγω των εορτών του Πάσχα και του ασφυκτικού προγράμματος, ο κ. Σημίτης οδηγείται σε πρωτοβουλίες ανατροπής του πολιτικού κλίματος στις αρχές Μαΐου".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ώστε να αντιμετωπιστεί το δυσμενές κλίμα που δημιουργείται για το κυβερνών κόμμα από τις συνεχιζόμενες καταγγελίες Κουρή αναμένουν σ΄ αυτό, ενώ η κυβέρνηση -σύμφωνα με τις πληροφορίες του 'Εθνους'- απορρίπτει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας (εάν τελικά κατατεθεί) για εξεταστική Επιτροπή. Ο κ. Σημίτης καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις όσον αφορά όχι μόνο το πως θα αντιμετωπίσει το νοσηρό πολιτικό κλίμα που δημιουργείται με τις καταγγελίες Κουρή και τις ενδοεπιχειρησιακές αντιπαραθέσεις, αλλά και σε σχέση με τον πολιτικό σχεδιασμό που θα ακολουθήσει μετά τη λήξη της προεδρίας και στην τελική ευθεία προς τις εκλογές".

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι "η υπόθεση των συνεχιζόμενων καταγγελιών της εφημερίδας 'Αυριανή' εις βάρος στελεχών του ΠΑΣΟΚ οδηγείται, κατά την επιθυμία και της ίδιας της κυβερνητικής ηγεσίας που το ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Κρουσταλάκη, σε ταχεία εκκαθάριση, μετά την κατεπείγουσα διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε στην εισαγγελέα Ελλη Τυμπάνου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτήρης Μπάγιας, ορίζοντας χρονοδιάγραμμα ενός μήνα για τη σύνταξη του σχετικού φακέλου, ο οποίος θα σταλεί στη βουλή σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις για ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "με την κατάθεση δεύτερης μήνυσης και αγωγής απαντά ο Χρ. Πρωτόπαπας στους νέους ισχυρισμούς της Αυριανής, υπογραμμίζοντας ότι η οικία του στα βόρεια προάστια οικοδομείται με πλήρη διαφάνεια στον οικονομικό τομέα. 'Τα σχέδια Κουρή θα πέσουν στο κενό', τονίζει".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "δύο σενάρια κυκλοφορούν από χθες το βράδυ στο Μαξίμου: α) Ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε ανασχηματισμό 'κάθαρσης', θυσιάζοντας πολλά από τα στελέχη του στενού του περιβάλλοντος, όπως άλλωστε έχει πράξει πολλές φορές κατά το παρελθόν, β) να προχωρήσει σε αποπομπές και 'παραιτήσεις' υπουργών, στο πλαίσιο της επιχείρησης 'καθαρά χέρια' που έχει κηρύξει μετά την προτροπή για τη διεξαγωγή δικαστικής έρευνας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "στάση αναμονής τηρεί η Νέα Δημοκρατία απέναντι στο σάλο που ξέσπασε στο κυβερνών κόμμα, μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα κατά κορυφαίων κομματικών στελεχών και υπουργών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρηγίλλης θεωρεί τη διαμάχη μια καθαρά 'ενδοπασοκική' ιστορία και ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με το βλέμμα στραμμένο στη μετα-Σημίτη εποχή, αλλά και σύγκρουση πολιτικο-οικονομικών συμφερόντων, με άδηλη την κατάληξή της".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "ο υπεύθυνος για τα σημεία και τέρατα που αποκαλύπτονται σήμερα έχει όνομα και επώνυμο: Κώστας Σημίτης. Η ευθύνη για τις δραστηριότητες των μελών της Κυβερνήσεως ανήκει καθ' ολοκληρίαν στον Πρωθυπουργό. Αυτός διορίζει τους υπουργούς και αυτός οφείλει να ελέγχη την εντιμότητά τους".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "αμήχανός, αναστατωμένος και με εμφανή ανησυχία από τις αποκαλύψεις 'φωτιά' της 'Αυριανής' για τη βίλα του ενός δισεκατομμυρίου που χτίζει στα Βριλήσσια ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα".

    [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Η χώρα των ''εισαγομένων''. Δύο στα τρία προϊόντα της ελληνικής αγοράς είναι αλλοδαπά''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου: Η Ελλάδα 22η στον κλάδο των υπηρεσιών''.

    ΚΕΡΔΟΣ:''Αισιόδοξο μήνυμα από την Εθνική. Η Σοφοκλέους ''αξιοποιεί'' τα θετικά αποτελέσματα''.

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ:''Συνωμοσίες, εκλογές και ανασχηματισμός. Ενώ το ''σκάνδαλο ALTEC'' συνεχίζει να συγκλονίζει την κυβέρνηση''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Για επιτόπιο έλεγχο έρχονται οι Moody's. Σε αρνητικό φόντο οι νέες εξετάσεις της ελληνικής οικονομίας''.

    Σημείωση:Η εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [12] Ελληνική οικονομία

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει οτι ''Και νέες εξετάσεις, σε κλιμάκιο του διεθνούς χρηματοοικονομικού οίκου Moody's τη φορά αυτή, θα δώσει η ελληνική οικονομία στα μέσα Μαΐου, προσδοκώντας σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, εξέλιξη που θα μείωνε περαιτέρω το κόστος δανεισμού του Δημοσίου''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 25 April 2003 - 8:27:31 UTC