Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-02-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/02/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [04] Συνέντευξη Αννάν
  • [05] Υπόθεση εκβιασμών
  • [06] Νέα Δημοκρατία
  • [07] Εκπαιδευτικοί
  • [08] ''17 Νοέμβρη''
  • [09] Ελληνική προεδρία-ΕΕ-Ιράκ
  • [10] Κυπριακό
  • [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/02/2003

    Η συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στο θέμα του Ιράκ, οι έρευνες για τα αίτια της πολύνεκρης πτώσης τουριστικού λεωφορείου στον Αλιάκμονα και οι επιπτώσεις από τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Νέοι όροι για να κτίσετε εκτός σχεδίου. ''Κλειδί'' οι αεροφωτογραφήσεις. Διευκρινίσεις για τις δασικές εκτάσεις από την κυβέρνηση.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μπόνους μέχρι 44 εκατ. δρχ. σε όσους φεύγουν. ALPHA BANK: Με εθελουσία έξοδο. Εως 14 Μαρτίου οι αιτήσεις.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σκληρό ΡΟγΚ από τη Γιάννα. ''Μέτωπο'' με τον πρόεδρο της ΔΟΕ κατά κυβέρνησης.

    Η ΑΥΓΗ: Μάχη ψήφο-ψήφο στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Κατατέθηκε το πολεμικό τελεσίγραφο Μπους-Μπλερ-Αθνάρ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αγόρασαν στο όνομά τους την UNISOFT. Με λεφτά των μετόχων της ALTEC.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο Κόφι Αννάν μιλάει στο ''Βήμα'': Η τελευταία ευκαιρία για τους Τουρκοκυπρίους. Ποιές είναι οι αλλαγές στο τρίτο σχέδιο λύσης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φορολογικός οδηγός για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    ΕΘΝΟΣ: 8 νέοι διαγωνισμοί για 830 προσλήψεις. Αποκλειστικό: Οι θέσεις, οι ειδικότητες και ποιά υπουργεία και οργανισμούς αφορούν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τηλεοπτική ''ασυλία'' στους δολοφόνους της 17Ν. Ενώ η δίκη των τρομοκρατών πλησιάζει, οι τηλεοπτικοί αστέρες ''μας'' περί άλλων τυρβάζουν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Χάνονται δις. από ανικανότητα. Η κυβέρνηση αδυνατεί να απορροφήσει τους κοινοτικούς πόρους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: 3.542 θέσεις σε Δημόσιο, νομαρχίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αγώνας πάλης. 2004: Ολυμπιακό ντέρμπι Βενιζέλου-Γιάννας.

    ΕΣΤΙΑ: Ιράκ και πετρέλαιο: Τα πραγματικά στοιχεία. Οι Αμερικανοί επιδιώκουν έλεγχο των γειτονικών χωρών.

    Espresso: Νύχτα κόλασης στο σπίτι του Καρεμπέ. Το ξέσπασμα της Σκλεναρίκοβα. Τα τρία σενάρια που έκαναν μποξέρ τον Γάλλο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δεύτερο ψήφισμα διχάζει τον ΟΗΕ. Σκηνικό πολέμου από ΗΠΑ, αντιδρούν Σιράκ, Σρέντερ, Πούτιν.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αναζητούν τα αίτια του δυστυχήματος. Η πιθανότερη εκδοχή το ανθρώπινο λάθος.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ολες οι Σχολές στο νέο Μηχανογραφικό. Τα νέα και τα παλιά Τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    ΝΙΚΗ: Ολυμπιακό πινγκ-πονγκ. Σημίτης-Βενιζέλος επιστρέφουν το μπαλάκι.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απεργία-απάντηση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κάλεσμα του ΠΑΜΕ: ''Βγείτε όλοι στους δρόμους''.

    Traffic news: Αναψε για την τιμή της Αντριάνα. Ολη η αλήθεια για την έκρηξη του Κριστιάν Καρεμπέ.

    Η ΧΩΡΑ: Εκρηξη ενθουσιασμού. ''Τώρα έχουμε τη δική μας φωνή στην τηλεόραση''. Γιώργος Τράγκας: Εμείς θα τα λέμε όλα και δεν θα φιλτράρουμε καμιά είδηση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μπουρλότο στα κοινόχρηστα. Από την αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης κατά 40%.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΑΝΑΝηψη για το Κυπριακό. Εξελίξεις φέρνει η παρουσία του γγ του ΟΗΕ στην Αθήνα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εμπλοκή: Εθνική-κοινωνική από τα ΜΜΕ των συμφερόντων. Που οδηγείται ο Τύπος στη χώρα μας;

    [03] Ολυμπιακοί Αγώνες

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι ''η γνωστή εδώ και μήνες ''διαφορετική οπτική'' Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιάννας Αγγελοπούλου για το σύνολο σχεδόν της ολυμπιακής προετοιμασία ήλθε για άλλη μια φορά στο προσκήνιο χθες μετά την συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για τους Ολυμπιακούς''.

    Η TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι ''μπουρλότο στη διυπουργική φαίνεται πως έβαλε η σιδηρά κυρία του Αθήνα 2004, η οποία κορυφώνοντας την αντίδρασή της στις πολλαπλές επιθέσεις που δέχεται είπε προς τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο τη χαρακτηριστική φράση ''όλοι στο ίδιο τρένο είμαστε'' διασαφηνίζοντας έτσι ότι ήταν εις γνώσιν της κυβέρνησης οι όποιες καθυστερήσεις θα σημειωθούν στα ολυμπιακά έργα''.

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, ''με επιστολή θα απαντήσει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στις αιχμές του προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρόγκ του οποίου τα λεγόμενα προκάλεσαν και αντιπαραθέσεις στη χθεσινή Διυπουργική Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι '' μέτωπο με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρόγκ συνήψε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου εναντίον της κυβέρνησης. Η κ. Αγγελοπούλου χορεύει την κυβέρνηση σκληρό ροκ έχοντας ένα διπλό στόχο: Να αποσπάσει περισσότερα χρήματα για τις ολυμπιακές προσαρμογές, αλλά να πιέσει τον πρωθυπουργό κ. Σημίτη να αποσύρει τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο από την υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων''.

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι '' το ερώτημα είναι γιατί όλα αυτά , τα πρόδηλα, δεν τα είδε ο πρόεδρος της ΔΟΕ όταν ήρθε στην Ελλάδα, αλλά τα ...ανακάλυψε τώρα; Απάντηση δεν μπορεί φυσικά να δοθεί παρά μόνο με εικασίες. Η επαναλαμβανόμενη πάντως σύμπτωση να θυμάται ο κ. Ρογκ τις ανησυχίες του κάθε φορά που πλήθος πληροφοριών θέλουν τις σχέσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου με την κυβέρνηση να είναι τεταμένες, δεν περνά απαρατήρητη''.

    [04] Συνέντευξη Αννάν

    ''Αν δεν μπουν τώρα στην ΕΕ, δεν ξέρω αν και πότε θα ξαναέχουν την ευκαιρία '' είπε για τους Τουρκοκυπρίους ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Αννάν ο οποίος έρχεται σήμερα στην Αθήνα για διαβουλεύσεις περί το ΚΥπριακό - οι δηλώσεις του έγιναν στην Αγκυρα κατά τη διάρκεια συνέντευξής του προς το ΒΗΜΑ και τον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk. Ο κ .Αννάν χαρακτήρισε ''μεγάλη τραγωδία'' την περίπτωση μη επίτευξης λύσης πριν από την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ, αποκάλυψε ότι κομίζει εις Αθήνας το τρίτο σχέδιό του επέμεινε στην προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου και είπε οτι θεωρεί δεδομένο πως ο Τάσσος Παπαδόπουλος θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις από το σημείο που τις άφησε ο Γλαύκος Κληρίδης''.

    [05] Υπόθεση εκβιασμών

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''ο κ. Παπαγγελόπουλος που διενεργεί από τις 13 Ιανουαρίου με απόλυτη μυστικότητα τη δικαστική έρευνα για τη σοβαρή υπόθεση, καταλήγει, κατά πληροφορίες, σε συμπεράσματα σχετικά με το σκέλος εκείνο της έρευνάς του, που αφορά τις καταγγελίες για εκβιασμούς επιχειρηματιών από δύο ή τρία συγκεκριμένα πρόσωπα, που φέρονται οτι λειτουργούσαν σε κάποιες περιπτώσεις υπό το πρόσχημα της 17Ν και σε άλλες όχι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εισαγγελέας περιλαμβάνει στην αναφορά του και ένα μέρος από τις καταγγελίες για εκβιασμούς ιεραρχών. Από τη μελέτη του πορίσματος Παπαγγελόπουλου θα διαπιστώσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας εάν πρέπει να συσχετιστεί με την υπόθεση των εκβιασμών και η μήνυση των βασικών μετόχων της ALTEC κατά του εκδότη Γιώργου Κουρή''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι ''τη διάπραξη δύο αδικημάτων , συγκεκριμένα της εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και της απόπειρας απάτης, περιγράφει στο πόρισμα που αναμένεται να παραδώσει σήμερα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Σωτ. Μπάγια, ο εισαγγελέας Δημ. Παπαγγελόπουλος. Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του εκδότη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου που ενδεχομένως προκύψει κατά την ανάκριση''.

    [06] Νέα Δημοκρατία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει οτι ''φρένο στην απρόσμενη ''βαρονιάδα'' βάζει η Ρηγίλλης, η οποία άναψε φωτιές στους κόλπους του κόμματος, λίγα εικοσιτετράωρα πριν συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή για την εκλογή των νέων μελών του Πολιτικού Συμβουλίου. Την αρχή είχε κάνει ο βουλευτής της Α' Αθηνών Γ. Βουλγαράκης, ο οποίος υποστήριξε οτι όσοι σήμερα κατέχουν θέση στο Επικρατείας να κατέβουν στις εθνικές εκλογές και να διεκδικήσουν ψήφο από τον λαό, εάν επιθυμούν την παραμονή τους στο Κοινοβούλιο''.

    [07] Εκπαιδευτικοί

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει οτι ''δεν υπάρχει πιο αποκαρδιωτικό δείγμα οπισθοδρομικότητος από τον ''ξεσηκωμό'' των εκπαιδευτικών μας οργανώσεων εναντίον της άτυπης Συνόδου των υπουργών Παιδείας που θα πραγματοποιηθή αυτό το Σαββατοκύριακο στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Εκείνοι που θα έπρεπε να βρίσκονται στην πρωτοπορία των διεκδικήσεων για ένα πιο αποτελεσματικό εκπαιδευτικό σύστημα, αυτοί ακριβώς εκπροσωπούν την αντίδραση στην πρόοδο''.

    [08] ''17 Νοέμβρη''

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά οτι ''γνωστοί δημοσιογράφοι, καθηγητές πανεπιστημίου και άνθρωποι των γραμμάτων έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης στην πολύκροτη δίκη της ''17Ν'', που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 3 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν ήδη καταθέσει σχετικά κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει οτι ''ιδιαίτερη εντύπωση, όσο και εύλογα ερωτήματα προκαλεί η παντελής, πλέον, έλλειψη ενδιαφέροντος, εκ μέρους των γνωστών τηλεοπτικών αστέρων ''μας'', για τα έργα και ημέρες της τρομοκρατικής συμμορίας ''17 Νοέμβρη''. Πολύ περισσότερο, από την στιγμή που η φοβερή δίκη των τρομοκρατών-δολοφόνων πλησιάζει- αρχίζει την επόμενη Δευτέρα 3 Μαρτίου''.

    Τα ΝΕΑ ισχυρίζονται οτι ''η 17 Νοέμβρη θα μπορούσε να συνεχίσει τις ''αντιϊμπεριαλιστικές επιχειρήσεις της'', αφού το ''δίκτυο των πληροφοριών της παραμένει άθικτο''. Αυτή είναι η πεποίθηση του γνωστού τρομοκράτη Κάρλος, κατά κόσμον Ιλιτς Ραμίρεζ Σάντσεθ. Σε τρισέλιδο χειρόγραφο σημείωμά του προς ''ΤΑ ΝΕΑ'' από τις γαλλικές φυλακές υψίστης ασφαλείας Salnt Maur, όπου κρατείται, το ''Τσακάλι'' μιλάει όπως δεν έχει ξαναμιλήσει ποτέ. Δηλώνει έτοιμος να έρθει αυτοπροσώπως στην Αθήνα για να καταθέσει στη δίκη των ''Ελλήνων ανταρτών αγωνιστών'', υποστηρίζοντας παράλληλα οτι κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικό για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Δια της σιωπής προτίθενται να αποδοκιμάσουν το δικαστήριο ενώπιον του οποίου θα εμφανιστούν την ερχόμενη Δευτέρα ο Σάββας, ο Χριστόδουλος και ο Βασίλης Ξηρός, ενώ ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος τηρεί στάση αναμονής, αν και θεωρεί προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα της δίκης''.

    [09] Ελληνική προεδρία-ΕΕ-Ιράκ

    Η Espresso γράφει οτι ''το χάσμα που χωρίζει την ΕΕ και τις ΗΠΑ στην αντιμετώπιση του αφοπλισμού του Ιράκ, σύμφωνα με την επιταγή της απόφασης 1441 του Συμβουλίου Ασφαλείας, επιχείρησε χθες να γεφυρώσει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου -που παρασκηνιακά βρίσκεται σε επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές ώστε να αποφευχθεί η κρίση- μιλώντας χθες στις Βρυξέλλες υποστήριξε πως μόνο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι αρμόδιο για την επιβολή τελεσιγράφου στο Ιράκ για τον αφοπλισμό. Επιχειρώντας μάλιστα να αποφορτίσει τη διπλωματική ένταση, λόγω των θέσεων που εκφράζουν ο γαλλο-γερμανικός άξονας και η Ουάσιγκτον, τόνισε πως η ΕΕ ''δεν μπορεί να αποφασίσει γι' αυτό το ζήτημα''.

    [10] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι ''με τους καλύτερους οιωνούς άρχισαν οι χθεσινές συνομιλίες του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσου Παπαδόπουλου, με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, αλλά κατέληξαν αφήνοντας πικρή γεύση και στις δύο πλευρές. Η ατμόσφαιρα βάρυνε όταν ο κ. Σημίτης θέλησε να μάθει σε ποια σημεία είναι διατεθειμένος ο κ. Παπαδόπουλος να κάνει παραχωρήσεις απέναντι στο Κυπριακό και έλαβε μια απάντηση που όχι μόνο τον έφερε σε δύσκολη θέση, αλλά δεν του άφησε και πολλά περιθώρια κινήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδόπουλος του δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να προβεί σε παραχωρήσεις και εν συνεχεία πέταξε το 'μπαλάκι' στην ελληνική κυβέρνηση, ζητώντας να μάθει ποια είναι τα όρια των ελληνικών παραχωρήσεων απέναντι σε Τουρκοκυπρίους και Αγκυρα σχετικά με το Κυπριακό''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι ''η πρώτη αυτή συνάντηση Αθήνας- Λευκωσίας μετά τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο συνέπεσε σε μια σοβαρή στροφή της ελληνικής πλευράς πρωτίστως με την ελληνοκυπριακή πλευρά να ακολουθεί στην άνευ όρων μέχρι τώρα αποδοχή όλων των ουσιαστικών και διαδικαστικών προτάσεων που έχουν κατά καιρούς υποβάλει ο κ. Αννάν''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι ''η νέα κυπριακή πολιτική ηγεσία δεν δεσμεύεται από τη στάση της προηγούμενης διοίκησης, αρνείται ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για τη λύση του κυπριακού προβλήματος, απορρίπτει τα εκβιαστικά χρονοδιαγράμματα και προτείνει επί της ουσίας διαπραγμάτευση του σχεδίου Αννάν. Η ελληνική κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από το νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας''.

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΜΣΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτση) ''κατηγορηματικό 'όχι' στις τελεσιγραφικές ημερομηνίες για την επίλυση του Κυπριακού από τον νέο Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να εργαστεί για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης. Από την Αθήνα χθες έστειλε μήνυμα προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι δεν προτίθεται να υπογράψει επιζήμιες λύσεις και να ακολουθήσει ενδοτική πολιτική".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "οι πρώτες πληροφορίες αναφορικά με το νέο σχέδιο που προτίθεται να καταθέσει ο Κόφι Αννάν για την επίλυση του Κυπριακού, το περιγράφουν ως διαφοροποιημένο -προς το ελαφρώς χειρότερο- από την δεύτερη εκδοχή σχεδίου επίλυσης που είδαμε από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "στο περιθώριο τοποθετείται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού στη βάση των προτάσεων του ΓΓ του ΟΗΕ. Οι 'αναθεωρημένες' προτάσεις του Κ. Αννάν, καθώς υποθάλπουν την τουρκική αδιαλλαξία, δεν είναι δυνατόν να γίνουν -και δε γίνονται- δεκτές από τον νικητή των πρόσφατων εκλογών στην Κύπρο Τάσο Παπαδόπουλο, ο οποίος επισκέπτεται το τελευταίο διήμερο την Αθήνα".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "πέντε σημαντικές αλλαγές στο σχέδιο για το Κυπριακό έκανε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αννάν. Το αναθεωρημένο σχέδιο Αννάν, σύμφωνα με τη 'Μιλλιέτ' προβλέπει: -Να μείνει η Καρπασία στην τουρκοκυπριακή πλευρά και να δοθεί αυτονομία στους Ελληνοκύπριους της περιοχής. Αντί από την Καρπασία να δοθεί στην ελληνοκυπριακή πλευρά έδαφος από τη Μόρφου. - Τα πολιτικά δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων που θα μετακινηθούν από τα νότια στα βόρεια της Κύπρου θα παραμείνουν στην ελληνοκυπριακή πλευρά και όχι στο τουρκοκυπριακό τμήμα. - Ο αριθμός των Τούρκων εποίκων στα κατεχόμενα αυξάνεται στις 55.000 αντί των 33.000 που είχε προταθεί αρχικά. - Ο αριθμός των Ελλήνων και Τούρκων στρατιωτών που θα παραμείνουν στην Κύπρο θα είναι 7.200. - Ο όρος 'εταίροι' που χρησιμοποιείται για να χαρακτηριστούν οι δύο πλευρές κατόπιν επιθυμίας της τουρκοκυπριακές πλευράς αλλάζει σε 'ιδρυτικοί εταίροι'".

    [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Ενόχλησαν οι δηλώσεις Ρόγκ για καθυστερήσεις. Προσωπική επιστολή-απάντηση ετοιμάζει ο πρωθυπουργός".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Πιο ευέλικτες διαδικασίες για το Γ ΚΠΣ. Τέσσερα κριτήρια εισηγείται η Αθήνα".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Ονειρο" η ανάκαμψη μέσα στο 2003. Απαισιόδοξος ο Ντουιζενμπεργκ για την ευρωπαϊκή οικονομία".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Κι όμως ο κ. Χριστοδουλάκης επιμένει στα "λαϊκά ομόλογα". Με την ίδια συνταγή που φρέναρε τα προηγούμενα".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:''Φωτεινές εξαιρέσεις εν μέσω γενικής απαξίωσης. Στο ρυθμό των αποτελεσμάτων κινείται η Σοφοκλέους".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 25 February 2003 - 15:53:22 UTC