Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-02-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/02/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ελλάδα- Τουρκία - ΕΕ
  • [04] Ελλάδα- Ιράκ
  • [05] Πολύνεκρο τροχαίο
  • [06] Κυπριακό
  • [07] Ελλάδα-Τουρκία-Αγωγός αερίου
  • [08] ΔΟΕ-Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [09] Υπόθεση εκβιασμών
  • [10] Τρομοκρατία
  • [11] ΠΑΣΟΚ-Κυβέρνηση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/02/2003

    Η πολύνεκρη πτώση υπεραστικού λεωφορείου στον Αλιάκμονα, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στο Ιράκ και η προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Προσλήψεις και επιδοτήσεις για γυναίκες. Οροι, προϋποθέσεις, προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Κύκλωμα παιδικής πορνείας. 12 στον Εισαγγελέα...Εκλειναν ραντεβού με ανήλικα μέσω Ιντερνέτ, όπου ''σερφάρουν'' ανυπεράσπιστα τα παιδιά μας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Αλλάζει η αρτιότητα σε 122 περιοχές. Αρχισε η εφαρμογή των συνενώσεων από τη Ραφήνα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:50 δις τα πλαστά τιμολόγια στον Ομιλο ALTEC. Μηνύσεις και αγωγές ετοιμάζουν τα θύματα Αθανασούλη-Βαλσαμίδη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:170.000 στρέμματα στο πιάτο των οικοδομικών συνεταιρισμών. Επισπεύδει το νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση.

    ΕΘΝΟΣ:Θηλιά τα δάνεια για 150.000 νοικοκυριά. Αποκαλυπτική έρευνα της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Γρηγ. Μιχαλόπουλος επιθυμεί να αντιμετωπίσει τις έωλες κατηγορίες των δύο κυρίων ενώπιον της Δικαιοσύνης και γι αυτό δηλώνει:''Θέλω να με παραπέμψει ο Εισαγγελέας''!...

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Σοκ στο πανελλήνιο. Από την πολύνεκρη τραγωδία στον Αλιάκμονα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Λύκεια:τέλος οι μετεξεταστέοι. Υπουργείο Παιδείας: Νέα ρύθμιση που θα ισχύσει από φέτος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Τραμπούκος και για τους Βρετανούς. Γκάλοπ: Κίνδυνος για τον πλανήτη ο Μπους.

    ΕΣΤΙΑ:Καλπάζει ο πληθωρισμός. Κίνδυνος τώρα να πλησιάση το 5%.

    Espresso:Ομοφυλόφιλοι έκαναν σεξ μπροστά στον κόσμο! Μέσα στους θαμώνες και γνωστός τηλεπαρουσιαστής. Εφοδος της αστυνομίας σε κλαμπ.

    ΤΑ ΝΕΑ:Διπλό λάθος αφαίρεσε 15 ζωές. Εκανε προσπέραση με 101 χιλιόμετρα!

    Traffic News:Ο Κίτσος δεν πουλάει την ''Ελευθεροτυπία'' σε χέρια που δεν είναι ''καθαρά''. Ολο το προσκήνιο για την αγορά της μεγάλης εφημερίδας.

    Η ΧΩΡΑ:Τρία ονόματα που πήραν και πούλησαν μετοχές του Αθανασούλη. Ο Κουρής επιμένει στο στενό περιβάλλον του οτι θα βγάλει στον αέρα στοιχεία-φωτιά για το μεγάλο κόλπο στο Χρηματιστήριο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Εισιτήρια θανάτου. Χάθηκαν άδικα 15 ψυχές.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τραγωδία. Γιατί;Δεκατέσσερις νεκροί, οκτώ τραυματίες, ένα νήπιο αγνοείται. Τα πέντε αίτια της πτώσης του λεωφορείου από τη γέφυρα.

    [03] Ελλάδα- Τουρκία - ΕΕ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''το αμερικανικό Πεντάγωνο ελπίζει να αρχίσει την προώθηση 40 χιλιάδων στρατιωτών του προς τα σύνορα με το Ιράκ, μέσα στην εβδομάδα, καθώς η Αγκυρα διαμηνύει ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία. Η Ουάσιγκτον φαίνεται να συγκατίθεται στην πλειονότητα των οικονομικών αιτημάτων της Αγκυρας, δίνοντας βοήθεια ύψους 6 δις δολαρίων . Το ποσό αυτό θα συνδεθεί με το δάνειο ύψους 16 δις δολαρίων από το ΔΝΤ, καθώς και με πετρέλαιο αξίας άνω του 1 δις. δολαρίων που θα παραχωρηθεί από τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ''.

    [04] Ελλάδα- Ιράκ

    Η TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι ''στην πρώτη γραμμή της κρίσης του Ιράκ εμπλέκεται η χώρα μας σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, που θέλουν Αμερικανούς και Ιρακινούς αξιωματούχους να συναντώνται επί ελληνικού εδάφους προκειμένου να πραγματοποιήσουν μυστικές διαπραγματεύσεις αναφορικά με το μέλλον του Ιράκ. Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, την προσεχή Τετάρτη, θα βρίσκεται στην Αθήνα ο Αμερικανός στρατηγός Αντονι Ζίνι, προσωπικός απεσταλμένος του Τζορτζ Μπους και μέχρι πρότινος επικεφαλής της κεντρικής διοίκησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, με αποστολή να συναντηθεί με ανώτατους αξιωματούχους των αραβικών χωρών που βρίσκονται και αυτοί στην Αθήνα. Τη συνάντηση φέρεται να οργάνωσε με κάθε μυστικότητα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) προσθέτει ότι '' δύο στρατηγοί του Σαντάμ Χουσεΐν και ο απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου στρατηγός Ζίνι, θα συναντηθούν την Τετάρτη στην Αθήνα για να συζητήσουν τις προϋποθέσεις που θέτει ο Τζορτζ Μπους για την αποφυγή του πολέμου. Επισήμως η Ελληνική Προεδρία αρνείται ότι ανήκει σ΄αυτήν η πρωτοβουλία της συνάντησης''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο κύριο άρθρο της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ''έχουν οι ΗΠΑ έτοιμη την απόφαση χωρίς καν να περιμένουν τη νέα έκθεση των επιθεωρητών, την οποία δεν πρόκειται να λάβουν υπόψη τους. Απειλείται η ειρήνη ουσιαστικά και πραγματικά από μια χώρα με αυτοκρατορική, αυταρχική συμπεριφορά, που περιφρονεί τη διεθνή κοινότητα και αχρηστεύει το διεθνές δίκαιο. από μια χώρα, που συμπεριφέρεται ως τραμπούκος και δεν διστάζει να διαπράξει ένα προμελετημένο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας''.

    [05] Πολύνεκρο τροχαίο

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι ''η ελαφρότητα και ανευθυνότητα Ελλήνων οδηγών μεγάλων οχημάτων στις εθνικές οδούς, που δεν τηρούν τους κανόνες του ΚΟΚ, μετατρέποντας τα αυτοκίνητά τους σε κινούμενες καρμανιόλες, με επικίνδυνες προσπεράσεις, οδήγησε σύμφωνα με όλα τα στοιχεία στο φοβερό τροχαίο του Αλιάκμονα, όπου βρήκαν το θάνατο 14 άτομα, ένα αγοράκι 3 χρόνων αγνοείται ακόμη, ενώ άλλοι8 επιβάτες τραυματίστηκαν από τους οποίους οι δύο είναι σοβαρά''.

    [06] Κυπριακό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι ''σε ιδιαίτερα κρίσιμη και λεπτή φάση εισέρχεται από αυτή την εβδομάδα το Κυπριακό, ενώ σήμερα ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος θα έχει συνομιλίες στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και το σύνολο της πολιτικής και της πολιτειακής ηγεσίας της Ελλάδας, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός κινήσεων Αθήνας - Λευκωσίας, εν όψει των εξελίξεων''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''το βαρύ κλίμα στις σχέσεις της Αθήνας με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο έχει αρχίσει από την περασμένη εβδομάδα. Και τούτο διότι λίγα 24ωρα μετά την εκλογή του, ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να ''του δώσει γραμμή'' εν όψει των συναντήσεών του με τον κ. ντε Σότο. Η Αθήνα έστειλε στη Λευκωσία δύο ανθρώπους - τον σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπαδημητρίου, και τον σύμβουλο του υπουργού Εξωτερικών κ. Δ. Στεφάνου- σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα πριν έρθει στην Ελλάδα ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Αυτό , ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό-ενώ ορισμένοι κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών κατηγορούν υπογείως τη νέα ηγεσία της Κύπρου πως επιδιώκει να ''συμπαρασύρει'' την Αθήνα σε πολύ πιο σκληρή γραμμή''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι ''έγκυρες πληροφορίες του 'Ε.Τ.' επιμένουν πως το έγγραφο που κατέθεσε ο κ. Αλβαρο Ντε Σότο αποτελεί ουσιαστικά το τρίτο αναθεωρημένο σχέδιο, καθώς σε αυτό γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα σημεία του σχεδίου Αννάν με αλλαγές οι οποίες χαρακτηρίζονται ουσιαστικές''.

    Σύμφωνα με την ESPRESSO ότι ''στη διενέργεια δημοψηφίσματος το Μάρτιο στην Κύπρο (και στα κατεχόμενα εδάφη της), ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να εκφράσουν την επιθυμία τους για την επανένωση της Μεγαλονήσου, ελπίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ''.

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι ''το κυρίαρχο στοιχείο, μετά την εκλογή Παπαδόπουλου, είναι η διαφαινόμενη μεταβολή των θέσεων. Είναι προφανές ότι Αγκυρα και Ντενκτάς θέτουν σε εφαρμογή νέο ελιγμό που στόχο έχει να χρεωθή στον κ. Παπαδόπουλο ένα τυχόν νέο -και τελικό- αδιέξοδο στο Κυπριακό. Αδιέξοδο που θα είχε ως αποτέλεσμα την διαιώνιση της ντε φάκτο διχοτομήσεως, μέχρις εντάξεως των κατεχομένων και της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση''.

    [07] Ελλάδα-Τουρκία-Αγωγός αερίου

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει οτι "ύστερα από πολύμηνες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, το πρώτο βήμα για τη μετατροπή της Ελλάδας σε κομβικό σημείο μεταφοράς φυσικού αερίου επετεύχθη μόλις χθες. Το μεσημέρι της Κυριακής υπογράφτηκε στη Θεσσαλονίκη η διακρατική συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Τουρκίας, ενώ όπως αναφέρθηκε η κατασκευή του ελληνικού τμήματος θα ξεκινήσει μέσα στο β' εξάμηνο του 2003".

    [08] ΔΟΕ-Ολυμπιακοί Αγώνες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει οτι "πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η παρέμβαση του προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ το βράδυ της Παρασκευής, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη μεγάλη καθυστέρηση που σημειώνεται στην Ολυμπιακή προετοιμασία στον τομέα της Ασφάλειας. Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν δυσφορία στην κυβερνητική πλευρά, η οποία έσπευσε να τονίσει οτι δεν τίθεται θέμα "κόκκινης κάρτας" από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή προς τη χώρα μας. Πάντως σήμερα θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, η Διυπουργική Επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου θα τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα αυτό".

    [09] Υπόθεση εκβιασμών

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά οτι "αποφασισμένος όχι μόνον να αντιμετωπίσει με ακλόνητα στοιχεία κάθε κατηγορία που εξακοντίσθηκε εναντίον του, αναφορικά με τους υποτιθέμενους εκβιασμούς, αλλά και να μετέλθει σε πάσα νομική επίθεση εναντίον των κατηγόρων του, εμφανίζεται ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος. Εκφράζει, μάλιστα, την ευχή να τον παραπέμψει η Εισαγγελική Αρχή, που έχει αναλάβει την υπόθεση, δηλώνοντας: "Θέλω να με παραπέμψει ο Εισαγγελέας, προκειμένου, στην ακροαματική διαδικασία, αφού θα παραστούν οι δύο γνωστές κυρίες, να λεχθούν όλα για όλα".

    [10] Τρομοκρατία

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι "στο κενό έπεσαν οι αιτήσεις αναίρεσης που εκκρεμούσαν κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος 2869/2002 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη", καθώς απορρίφθηκαν από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου".

    [11] ΠΑΣΟΚ-Κυβέρνηση

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται οτι "με αμείωτη ένταση συνεχίζονται τα μαχαιρώματα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς απάντηση σε όσους αμφισβητούν τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τροφοδοτούν τα σενάρια για διαδοχή, έδωσε μέσω συνέντευξής του στον Τύπο ο κ. Δημήτρης Ρέππας, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ακόμη ελπίζει οτι το κυβερνών κόμμα μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, έχοντας στο τιμόνι τον κ. Σημίτη".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 24 February 2003 - 16:11:51 UTC