Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-12-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/12/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Συνέντευξη Ερντογάν
  • [04] Κυπριακό
  • [05] ''17 Νοέμβρη''
  • [06] ΠΑΣΟΚ-Δημοσκόπηση
  • [07] Νέα Δημοκρατία
  • [08] Οικονομία
  • [09] Μισθοί- Αυξήσεις
  • [10] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [11] Ασφαλιστικές εταιρίες

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/12/2002

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι έρευνες για τη 17Ν, ο αντίκτυπος στο ΠΑΣΟΚ από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Μέτρον Αναλυσις και η πορεία της οικονομίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 1.180 προσλήψεις σε ΟΑΕΔ και ΙΚΑ. Υπέγραψε τις αποφάσεις ο υπουργός Εργασίας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ετσι θα κυβερνήσουμε. Ο Κ. Καραμανλής παρουσίασε το πρόγραμμα της κυβέρνησής του για τις 100 πρώτες μέρες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κόβουν τις ασφάλειες ζωής. Οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση.

    Η ΑΥΓΗ: Αλλαγές στο σχέδιο Αννάν πριν την Κοπεγχάγη. Ενώ Αθήνα, Αγκυρα, Λευκωσία λένε οτι δεν επαρκεί ο χρόνος.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ολική επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία. Αγρότες και άνεργοι οι κύριες προτεραιότητες του Κ. Σημίτη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Υπουργοί εναντίον υπουργών. Ο ένας τα ρίχνει στον άλλον... Μετά την ψυχρολουσία από τη δημοσκόπηση αναζητούνται ευθύνες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Γρίπη - φονιάς μας χτυπά την πόρτα. Κίνδυνο επιδημίας δείχνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

    ΕΘΝΟΣ: Οι μισθοί του 2003. Τι κερδίζουν οι εργαζόμενοι-συνταξιούχοι από τη μικρότερη παρακράτηση φόρου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κρατήστε δεμένο με τα... σωληνάκια τον Ντενκτάς στην Εντατική. Ο Αττίλας παίζει με τα νοσοκομεία και δεν απαντά στον Αννάν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (Μιχαλόπουλου): Ετοιμο το ''διαζύγιο'' πριν από τον γάμο. Οι Κύπριοι φοβούνται ''τετελεσμένα'' γεγονότα και καλούνται να βγάλουν ''τα κάστανα από την φωτιά'', ενώ πιέζει ο χρόνος μέχρις τις 12 Δεκεμβρίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στο χείλος του γκρεμού η οικονομία. Με ''κλεψιές'' και ''ψευτιές'' κυβερνάτε, τόνισε στο Κοινοβούλιο ο Κ. Μητσοτάκης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η κοινωνία δίνει τη νίκη στη Νέα Δημοκρατία. Γκάλοπ: Τα προβλήματα της καθημερινότητας θα κρίνουν τις εκλογές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ενα πακέτο ένταξη και ημερομηνία. Ο Ερντογάν μιλάει στην ''Ε''. Οχι στην Τουρκία, επιμένουν οι Γάλλοι.

    ΕΣΤΙΑ: Πέντε κόμματα στην Βουλή. Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

    Espresso: Θρίλερ στην Εθνική οδό. ''Αρπαξαν'' με δίκαννα νεκρό για την περιουσία του. Χωρίστηκαν στα δύο οι συγγενείς.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τι θέλω για Ευρώπη-Κύπρο. Ο νέος ισχυρός άνδρας της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μιλάει στην ''Κ''.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ''Λουκέτο'' στο δημόσιο. Παραλύει ο δημόσιος τομέας λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Χωρίς φρένο τα ασφάλιστρα ΙΧ. Ζητούν αυξήσεις έως και 20%.

    ΝΙΚΗ: Λιτότητα διαρκείας προαναγγέλλει η ΝΔ. Παρότι υπερτερεί στο γκάλοπ για το ''κοινωνικό κράτος''.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στη λύση ''πακέτο'' σέρνεται η κυβέρνηση. Το Κυπριακό σε ιμπεριαλιστικές συμπληγάδες.

    Traffic news: Πλήρωσαν 2 ομάδες δολοφόνων για να εκδικηθούν το θάνατο του παιδιού τους. Συγκλονίζεται από την υπόθεση η Λάρισα. Ασκήθηκαν διώξεις για ''συμβόλαια θανάτου''.

    Η ΧΩΡΑ: Οι Αμερικανοί δίνουν 2 εκ. δολάρια σε όποιον τους οδηγήσει στα μέλη της 17 Νοέμβρη. Ενώ η κυβέρνηση μιλάει για εξάρθρωση της 17Ν.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ''Αυτοί φταίνε''. Ερευνα για την υποβάθμιση της Β. Ελλάδας.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Υστατος εκβιασμός από Ντενκτάς. Ισχυρίστηκε ασθένεια, θα απαντήσει την Παρασκευή.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Απεργία: Ο Δημόσιος τομέας ''νεκρώνει''.

    [03] Συνέντευξη Ερντογάν

    ''Συγχρονισμένη η κίνηση της ΕΕ με ταυτόχρονη ένταξη της Κύπρου, αλλά και ημερομηνία στην Τουρκία προτείνει ο ''ισχυρός άνδρας'' Ρετζέπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. ''Αν υπάρχει κάποιο φάλτσο λέει, τότε η ΕΕ δεν θα έχει περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις και η Τουρκία θα εκτιμήσει την κατάσταση''. Για τις σχέσεις με την Ελλάδα προτείνει εμμέσως συζήτηση σε επίπεδο πρωθυπουργός ''χωρίς την ανάμειξη άλλων''.

    ''Ο προσδιορισμός ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ και η αφετηρία αυτών εντός του 2003 είναι η αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση που θέτει ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν με συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ 103 και στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γι τις σχέσεις της χώρας του με την Ευρώπη, δίχως όμως να αναλαμβάνει καμία δέσμευση για κατ΄αρχήν συμφωνία λύσης του Κυπριακού πριν από τη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης. Ο κ. Ερντογάν μάλιστα προβάλλει κινδύνους στην περίπτωση κατά την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία ενταχθεί στην ΕΕ δίχως προηγούμενη επίλυση του πολιτικού προβλήματος, ισχυριζόμενος πως ''ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν πρόκειται να δημιουργήσει μια υγιή λύση, ένα βιώσιμο αποτέλεσμα''.

    [04] Κυπριακό

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''λίγο πριν από τα μεσάνυχτα χθες η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή πλευρά απάντησαν στο σχέδιο Αννάν. Και την ίδια ώρα που στη Λευκωσία ο υφυπουργός Παντελής Κούρος μετέφερε την απάντηση του κ. Κληρίδη στον εκπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ ο κ. Εργκιουν σύμβουλος του Ντενκτάς παρέδιδε στη Ν. Υόρκη την απάντηση του κατοχικού ηγέτη στην έδρα του ΟΗΕ''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι ''στον λάκκο που άνοιξε η ίδια, με τη σπουδή της για την επίτευξη μιας οποιασδήποτε λύσης στο Κυπριακό και με την αποδοχή των τελεσιγράφων που έθεσε η διεθνής κοινότητα , πέφτει η ελληνική κυβέρνηση''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι ''ο Ντενκτάς παίζει μπαινοβγαίνοντας στα νοσοκομεία!..Ο Αννάν προωθεί νέα ''πρωτοβουλία'' πριν την Κοπεγχάγη! Ενα χοντρό διπλωματικό παιχνίδι του ''διεθνούς παράγοντα'' παίζεται στην Αγκυρα''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, ''νέο σχέδιο ή τροποποιημένο το υπάρχον ετοιμάζεται να παρουσιάσει ο γγ του ΟΗΕ Κ. Αννάν πριν από την Κοπεγχάγη, παίρνοντας υπόψη και τις γραπτές απόψεις του προέδρου Κληρίδη και του Ρ. Ντενκτάς. Πάντως, Αθήνα, Αγκυρα και Λευκωσία συμφωνούν ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος διαπραγματεύσεων για τη λύση του Κυπριακού. Ετσι η ελληνική κυβέρνηση προωθεί την επιλογή λύσης μετά τη σύνοδο της Κοπεγχάγης''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι ''σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Αννάν αναμένεται να παρέμβει εκ νέου. Να καλέσει άμεσα τους κκ Κληρίδη και Ντενκτάς σε ''ταχύτατες διαβουλεύσεις'' και στη λογική του ''take it or leave it''(δηλαδή του πάρε το σχέδιο όπως έχει ή άφησέ το με άλλα λόγια ή το δέχεσθε ή όχι). Οι εντατικές αυτές διαβουλεύσεις(δύο -τριων εικοσιτετραώρων) θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα στη βάση ενός ''διορθωμένου κειμένου'' (που θα έχει ως βάση το αρχικό σχέδιο που κατέθεσε ο κ. Αννάν) και στο οποίο θα έχουν ληφθεί υπόψη οι παρατηρήσεις που εγγράφως θα έχουν διατυπώσει η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή πλευρά''.

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι ''τη θέση της Ελλάδας και της Τουρκίας να λυθεί το Κυπριακό το συντομότερο δυνατόν ακόμη και πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στην Κοπεγχάγη επισήμαναν κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στην τουρκική πρωτεύουσα, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο Τούρκος ομόλογός του Γιασάρ Γιακίς. Οι δύο υπουργοί ωστόσο υπογράμμισαν οτι ακόμα και αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν δεν πρόκειται για το ''τέλος του κόσμου''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι ''σε μια θεαματική στροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε χθες στην Αγκυρα ότι στα συμπεράσματα της Κοπεγχάγης θα πρέπει να συμπεριληφθεί παράγραφος που θα υποχρεώνει Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκύπριους να συνεχίσουν τη διαπραγμάτευσης μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος, άλλως θα υπάρξουν επιπτώσεις, συνδέοντας έτσι ευθέως την ένταξη με την επίλυση''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (Μιχαλόπουλος) υποστηρίζει ότι ''το σχέδιο Αννάν και η όλη υπόθεση της εντάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ αφού έχει περάσει από σαράντα...κύματα διαπραγματεύσεων, διαβουλεύσεων , προτάσεων διαρθρωτικών, αντιρρήσεων και μεταβατικών διατάξεων, περνάει όπως φαίνεται στην δικαιοδοσία των αμέσως ενδιαφερομένων δηλαδή των ίδιων των Κυπρίων οι οποίοι φοβούμενοι ''τετελεσμένα'' γεγονότα έχουν αρχίσει να ψάχνουν μόνοι τους μια λύση που μπορεί να γίνει κοινά αποδεκτή''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι ''η Αθήνα έχει ουσιαστικά αποδεχτεί την τοποθέτηση του ''σχεδίου Αννάν'' στο ίδιο ''πακέτο'' με το τουρκικό αίτημα - που προωθείται άμεσα από τις ΗΠΑ- για καθορισμό ημερομηνίας έναρξης διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, ενώ γίνεται καθημερινά και περισσότερο φανερό πως η δήθεν διασφαλισμένη ένταξη της Κύπρου συνδέεται άμεσα με τα παραπάνω και έχει μετατραπεί σ΄έναν ακόμη μοχλό εκβιασμού και πιέσεων. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ''κλείσει'' άρον άρον την υπόθεση της Κύπρου με οποιοδήποτε κόστος''.

    [05] ''17 Νοέμβρη''

    Η Traffic news υποστηρίζει οτι ''για αιφνιδιαστική εισβολή ανδρών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε σπίτια και γραφεία τριών από τα δέκα άτομα που εμφανίζονται ως το ''νέο αίμα'' της ''17Ν'' έκαναν λόγο χθες πηγές χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποια σύλληψη ή έστω προσαγωγή. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι Αρχές εξέδωσαν εντάλματα έρευνας στις οικίες, αλλά και τους εργασιακούς χώρους τριών ανθρώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση της εγχώριας τρομοκρατίας και τα οποία τον τελευταίο βρίσκονταν κάτω από στενό κλοιό παρακολούθησης. Ως σημείο της αιφνιδιαστικής έρευνας δίνονται συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας''.

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει οτι ''πληροφορίες φέρουν την περιβόητη ''Αννα'' της ''17 Νοέμβρη'' που πήρε μέρος στις δολοφονίες του Γουέλς και του Μάλλιου, να κινείται άνετα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, χάρη στις στενές σχέσεις που έχει με υψηλά πολιτικά πρόσωπα. Μάλιστα, αναφέρουν οτι τον περισσότερο καιρό ζει στη Γερμανία. Αναμένεται οτι η αποκάλυψη για την ταυτότητά της θα ''σκάσει σαν βόμβα'' και γίνεται λόγος για προσπάθειες που καταβάλλονται να πεισθεί ώστε να συνεργαστεί με τις Αρχές''.

    [06] ΠΑΣΟΚ-Δημοσκόπηση

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει οτι ''η στροφή της κυβέρνησης στα προβλήματα της καθημερινότητας καθώς και το ποντάρισμα του ΠΑΣΟΚ στο ισχυρό του χαρτί, αποτελεί το μέσον, το πιο σίγουρο όχημα, που μπορεί να οδηγήσει το κυβερνών κόμμα στη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές. Η εικόνα που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, όσο μεθοδευμένη και να είναι ως προς το εύρος της διαφοράς που χωρίζει τη ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, αποτυπώνει ένα συγκεκριμένο κλίμα''.

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά οτι ''με ανησυχία και σκεπτικισμό έγιναν δεκτά από στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της ''Μέτρον Ανάλυσης'', παρά το γεγονός οτι η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος προσπαθεί να μετριάσει τους προβληματισμούς, προβάλλοντας επιλεκτικά κάποια σημεία του γκάλοπ που θεωρούνται ευνοϊκά -ή έστω όχι ιδιαιτέρως δυσμενή- και υποβαθμίζοντας κάποια άλλα, μεταξύ των οποίων και τη σταθερά μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου''.

    Το ΒΗΜΑ υπογραμμίζει οτι "στο Μέγαρο Μαξίμου καταγράφονται τα μηνύματα αλλά η απάντηση είναι οτι δεν θα ληφθούν αποφάσεις εν θερμώ και οτι διορθωτικές παρεμβάσεις δεν μπορούν να υπάρξουν πριν από την Κοπεγχάγη. Τα σενάρια του ανασχηματισμού πάντως επιστρέφουν, ενώ οι αποφάσεις που θα ληφθούν στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα δείξουν κατά πόσον έχει περιθώρια αντιδράσεων για ανάκτηση του χαμένου εδάφους το κυβερνών κόμμα".

    [07] Νέα Δημοκρατία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι ''η υστέρηση του ΠΑΣΟΚ στον κοινωνικό τομέα, η οποία αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις, καθιστά μη αναστρέψιμο το εκλογικό προβάδισμα της ΝΔ. Τα ''μεγάλα θέματα'' δεν επέδρασαν στην κρίση των πολιτών, οι οποίοι αξιολογούν με βάση τα προβλήματα της καθημερινότητας''.

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται οτι ''η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Μπορεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως να μην εμπνέει απόλυτα, αλλά η φθορά του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστια''.

    Η Espresso σημειώνει οτι ''η απόσταση που χωρίζει τον πρόεδρο της ΝΔ από τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη μοιάζει σήμερα αγεφύρωτη. Ο ίδιος έχει δεχθεί εισηγήσεις από συνεργάτες του να μην τον περιλάβει στις λίστες των επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων μαζί με τον Τζαννή Τζαννετάκη. Την ίδια ώρα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ετοιμάζει από μόνος του τις βαλίτσες της πολιτικής του αποστρατείας, αφήνοντας στο πόστο του, στη Β' Αθηνών, το γιο του Κυριάκο που ήδη έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται έντονα στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας''.

    [08] Οικονομία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) επισημαίνει οτι ''ολοκληρώθηκε χθες η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2003 στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η οποία θα επαναληφθεί στις 18 του μηνός στην Ολομέλεια. Η συζήτηση χαρακτηρίσθηκε από την εντονότατη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ενώ δεν έλειπαν οι κόντρες και οι σκληρές εκφράσεις που αντάλλαξαν βουλευτές και υπουργοί σε προσωπικό επίπεδο''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει οτι ''σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική εξαπέλυσε χθες από το βήμα της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης. Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επί του νέου κρατικού προϋπολογισμού, ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε έξω από τα δόντια για ''κλεψιές'' και ''ψευτιές'' της κυβέρνησης''.

    [09] Μισθοί- Αυξήσεις

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών θα δοθούν τον νέο χρόνο αυξήσεις από 3,5% έως 3,9%. Η εικόνα του νέου μισθολογικού καθεστώτος συμπληρώνεται με τα νέα αφορολόγητα όρια που θα ισχύσουν για τις αποδοχές των μισθωτών και των συνταξιούχων από την 1η Ιανουαρίου. Μέχρι και 147 ευρώ παραπάνω θα έχουν να εισπράττουν".

    [10] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Ασφυκτιούν οι ασφαλιστικές. Από τις αυξημένες απαιτήσεις των αντασφαλιστών''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Αναχώματα σε επενδύσεις 100άδων δις. Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας καταγγέλλει''.

    ΚΕΡΔΟΣ:''Προς αρνητική ανάπτυξη στην ευρωζώνη το 2003. Καμπανάκι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Α΄τρίμηνο''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Επιβράδυνση ανάπτυξης βλέπει τώρα και η Eurostat. Στο 3,4% και όχι στο 4% η αύξηση του ΑΕΠ φέτος''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:'' Τέλος εποχής για τις καταθέσεις ταμιευτηρίου. Σήμερα η μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ".

    [11] Ασφαλιστικές εταιρίες

    Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι ''ενώπιον της χειρότερης δυνατής συγκυρίας βρίσκονται πλεον οι εγχώριες ασφαλιστικές εταιρίες, καθώς στο τέλος μιας χρήσης κατά τη διάρκεια της οποίας οι ζημίες μείωσαν σημαντικά την καθαρή τους θέση, οι απαιτήσεις των αντασφαλιστών επιβάλλουν δέσμευση ιδίων κεφαλαίων που σε αρκετές περιπτώσεις δεν υπάρχουν''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 5 December 2002 - 17:08:37 UTC