Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-06-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/06/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Φορολογική μεταρρύθμιση
  • [04] Ολυμπιακοί Αγώνες 2004
  • [05] Λαθρομετανάστες
  • [06] Πτώση Φάντομ
  • [07] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [08] Φορολογική μεταρρύθμιση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/06/2002

    Πακέτο φορολογικών μέτρων εξήγγειλε η κυβέρνηση, μέτρα για τους λαθρομετανάστες, η πτώση του ΦΑΝΤΟΜ και οι περικοπές στα ολυμπιακά έργα είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 4.362 προσλήψεις στο δημόσιο. Ολες οι προκηρύξεις που ''τρέχουν'' ή βρίσκονται στα σκαριά.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Οργιο στη διαχείριση του Σπατόσημου. 138 δις ''έφαγαν'' μόνο οι Γερμανοί!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φουσκώνουν με κόλπο τους φόρους. Με άλλοθι την κατάργηση των τεκμηρίων και την αύξηση του αφορολόγητου.

    Η ΑΥΓΗ: Προαναγγελίων νέων διώξεων κατά μεταναστών. Σε εκτέλεση των συμφωνιών της Σεβίλλης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τραγωδία για ΠΑΣΟΚ και το νέο γκάλοπ της MRB. 12 μονάδες...μπροστά η ΝΔ!

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο δείπνος της ειρήνης. Δευτέρα βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός προσκάλεσε τα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής και τον κ. Λαλιώτη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΦΠΑ σε ακίνητα και σε ενοίκια. Χριστοδουλάκης: Μετά τις δημοτικές εκλογές ο φόρος κατοχής.

    ΕΘΝΟΣ: Το πρώτο πακέτο αλλαγών από την Εφορία. Οι 24 ρυθμίσεις για επαγγελματίες-επιχειρήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κάντε όλοι στην μπάντα χορεύει ο ... Χασάν! Με ''ασπιρίνες'' αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το πρόβλημα ''λαθρομετανάστες''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Που πήγαν τα 140 δις του ''σπατόσημου''; Σοβαρότατες καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ Αθαν. Χειμάρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η τραγωδία ήρθε πριν τον ...εκσυγχρονισμό. Σκάνδαλο: Γιατί έπεσε το F-4/Επρεπε να είχε ανανεωμένο εξοπλισμό από το 2000.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πρώτο βήμα με 24 απλουστεύσεις. Φοροαλλαγές: ακολουθούν μειώσεις στα ακίνητα.

    ΕΣΤΙΑ: Διδάγματα για Καραμανλή. Η ραγδαία φθορά του κ. Σημίτη.

    Espresso: Εκθεση-σοκ για το νερό στις πισίνες! Είναι επικίνδυνο προειδοποιούν οι ειδικοί.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η δημιουργική λογιστική στο απόσπασμα. Κλονίζεται διεθνώς η εμπιστοσύνη των επενδυτών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σε 3 ''δόσεις'' η φορολογική μεταρρύθμιση. Οι πρώτες ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πακέτο με 25 φοροελαφρύνσεις. Οριστικό τέλος σε τεκμήρια, δηλώσεις.

    ΝΙΚΗ: Καθοδηγητής Σημίτη και Χριστοδουλάκη. Επίτιμος του εκσυγχρονισμού ο Μητσοτάκης!

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Επικίνδυνα πλωτά στρατόπεδα τα πλοία.

    Traffic News: Δεύτερο γράμμα εφιάλτης για τον Κωστέτσο.

    Η ΧΩΡΑ: Φεστιβάλ Σκανδάλων. Φωτίζουμε τις ''μαύρες τρύπες'' σε Ολυμπιάδα, σπατόσημο και κοινοτικά κονδύλια.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 25 μέτρα για πιο απλή φορολόγηση . Τι αλλάζει στην τήρηση βιβλίων και στην υποβολή ΦΠΑ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 25 αλλαγές σε 3 δόσεις. Φορολογική μεταρρύθμιση.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ''Ξιφούλκησαν'' οι μονομάχοι του Δήμου. ''Αγριος καβγάς'' δημάρχου-Βούγια.

    [03] Φορολογική μεταρρύθμιση

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι ''ομοβροντία νέων φόρων προετοιμάζει από τον Οκτώβριο η κυβέρνηση. Στο στόχαστρο ακίνητα και φοροαπαλλαγές. Επιχειρώντας να παραπλανήσει ο κ. Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε χθες κατάργηση των τεκμηρίων, όμως πακέτο νέων βαρών έρχεται μετά τις δημοτικές εκλογές''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι ''περιορισμό στο ελάχιστο της γραφειοκρατίας στις εφορίες, υπόσχονται τα 25 μέτρα για την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος που περιλαμβάνονται στη φορολογική μεταρρύθμιση και θα ανακοινωθούν από την ερχόμενη εβδομάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι καταργείται το 80% των διαδικασιών που εκτελούνται σήμερα από τις ΔΟΥ ενώ η φορολογική δήλωση των μισθωτών που δεν έχουν άλλα εισοδήματα θα περιοριστεί σε ... ημισέλιδο''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, ''χωρίς να αποσαφηνίζονται οι προθέσεις του οικονομικού επιτελείου για τις αλλαγές που επέρχονται σε κρίσιμους τομείς όπως αυτός της ακίνητης περιουσίας ξεκινάει η πολυπόθητη φορολογική μεταρρύθμιση''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής'' αισιόδοξοες είναι αυτή τη φορά οι πληροφορίες για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση Και η αισιοδοξία έχει να κάνει και με το εύρος, αλλά και με το περιεχόμενο των προωθούμενων ρυθμίσεων. Εστω και καθυστερημένα η κυβέρνηση προχωρεί επιτέλους σ΄ ένα ευρύτατο πλέγμα αλλαγών, με τις οποίες θέλει να μεταβάλει ριζικά τη φορολογική νομοθεσία της χώρας. Φιλόδοξος ο στόχος, αλλά κάθε άλλο παρά ανέφικτος''.

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι ''η κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και η απαλλαγή μισθωτών και συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης περιλαμβάνονται στο πακέτο των 25 ελαφρύνσεων και απλοποιήσεων που εγκρίθηκαν χθες από την κυβερνητική επιτροπή''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι'' η πρώτη δέσμη φορολογικών μέτρων με 24 απλουστεύ-σεις παίρνει μορφή σχ.ν. την άλλη εβδομάδα. Αποφάσεις πήρε χθες η κυβερνητική επιτροπή με εισήγηση Χριστοδουλάκη. Δεν θα υποβάλλουν δήλωση όσοι έχουν εισόδημα μικρότερο του αφορολόγητου''¨.

    [04] Ολυμπιακοί Αγώνες 2004

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι ''η ώρα της αλήθειας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες φαίνεται ότι έφθασε πλέον. Πρέπει να πιστοποιήσουμε όλοι και να παραδεχθούμε ότι η μεγάλη ευκαιρία να αναδιοργανώσουμε την μείζονα περιοχή Αθηνών με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες χάθηκε οριστικά. Τώρα, τουλάχιστον ας επικεντρώσουμε τις προσπάθειες στα αμιγώς ''Ολυμπιακά έργα''.

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι ''με φόντο τις μακέτες και τον ''τσουχτερό'' προϋπολογισμό η κυβέρνηση σε μια πανικόβλητη κίνηση, προχωράει σε μεγάλες περικοπές Ολυμπιακών έργων. Ειδικότερα, δεν φτάνουν οι σημαντικές καθυστερήσεις που σημειώνονται σε αρκετά ολυμπιακά έργα, η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να ''κόψει'' αρκετά από αυτά καθώς και δεν προλαβαίνουμε να τα κατασκευάσουμε και ο προϋπολογισμός τους φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι ''δεν μας ανησυχεί καθόλου το θέμα των περικοπών. Τις υποστηρίζουμε γιατί πιστεύουμε ότι πολλά μπορούν να γίνουν πιο απλά από αυτά που είχαν σχεδιασθεί. Είμαστε υπέρ της μεταολυμπιακής χρήσης των έργων και αν είναι να κοστίσουν λιγότερο ακόμη καλύτερα'' σχολίαζε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ντένις Οσβαλντ κατά την επίσκεψη του κλιμακίου της στην Αθήνα και μετά τη χθεσινή συναντήσή του με τον πρωθυπουργό της χώρας, αλλά και την προχθεσινή με τους αρμόδιους υπουργούς για τα θέματα της Ολυμπιακής Προετοιμασίας''.

    [05] Λαθρομετανάστες

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι ''την άμεση σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης απέναντι σε όσους καταφεύγουν στη χώρα μας ως οικονομικοί και πολιτικοί πρόσφυγες, αποφάσισε χτες η Κυβερνητική Επιτροπή. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες πρόσφυγες συνεχίζουν να διαμένουν σε άθλιες συνθήκες στους νομούς Εβρου και Ροδόπης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κι άλλες ομάδες μεταναστών περνάνε τα τελευταία 24ωρα τα σύνορα σε διάφορες περιοχές του Εβρου''.

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι '' στροφή προς την πολιτική αποτροπής της λαθρομετανάστευσης αποτελούν οι αποφάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Ειδικότερα η κυβερνητική επιτροπή εξέτασε μια σειρά μέτρων που θα ληφθούν από τους δήμους, το στρατό και την αστυνομία με σκοπό την περίθαλψη αλλά και την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, ''σε προτεραιότητα της κυβέρνησης και της κρατικής μηχανής αναδεικνύεται η ''μάχη κατά των μεταναστών''. Νέες προσλήψεις 1.000 συνοριοφυλάκων, επανπροώθηση όλων των μεταναστών και προσφύγων και ειδικά για τους Ασιάτες (Ιράκ, Πακιστάν, Αφγανιστάν) σχεδιάζουν απελάσεις με ... αεροπορικό εισιτήριο!''.

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι ''με την επικρατούσα εντός της ΕΕ λογική του ''φρουρίου'' εναρμονίζεται και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία πιεζόμενη αφενός από το πανευρωπαϊκό κλίμα ξενοφοβίας που οδηγεί στην παλινόρθωση μιας σειράς κεντροδεξιών κυβερνήσεων και αφετέρου από τα αισθήματα ανασφάλειας του εγχώριου εκλογικού σώματος λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού μεταναστών, αποφάσισε να υψώση τείχη στην προσέλευση άλλων αλλοδαπών''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι ''έξι μέτρα για την αποτροπή μαζικής εισόδου λαθρομεταναστών στην Ελλάδα αποφάσισε να λάβει η κυβέρνηση ύστερα από διυπουργική σύσκεψη και σχετική εισήγηση του υπουργού Δημόσιας Τάξεως κ. Μ. Χρυσοχοΐδη''.

    [06] Πτώση Φάντομ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "η συντριβή του Φάντομ, με συνέπεια το θάνατο των χειριστών του, θα μπορούσε ίσως να είχε αποφευχθεί αν δεν υπήρχε το σκάνδαλο με τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών συστημάτων των 36 F-4. Η σύμβαση υπεγράφη το 1997 και το πρόγραμμα θα έπρεπε να ολοκληρωθεί το 2000 αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η παραλαβή κανενός εκσυγχρονισμένου αεροσκάφους".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "στην αγκαλιά των αγγέλων, στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, εκεί όπου καθημερινά -σχεδόν- αντιμετώπιζαν στο ακήρυχτο πόλεμο του Αρχιπελάγους τους στρατοκράτες της Αγκυρας, βρίσκονται από χθες δύο χειριστές της Π.Α. Εκεί τους οδήγησε σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το λάθος στίγμα του ραντάρ του γερασμένου μαχητικού τους αεροσκάφους F-4".

    Η Traffic news εκτιμά ότι "λίγες μέρες μετά την τραγική πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, ένα ακόμη αεροπορικό δυστύχημα έρχεται να ταράξει τόσο τον κόσμο των Ικάρων όσο και των απλών ανθρώπων που βλέπουν να χάνονται έτσι άδικα τα παιδιά μας. Χθες στις 6 το απόγευμα και έπειτα από πολύωρες έρευνες από αέρα, θάλασσα και ξηρά, βρέθηκαν νεκροί οι δύο άτυχοι πιλότοι του μοιραίου διθέσιου Φάντομ F4, που αγνοούνταν από τις 8.40 το πρωί, στο αφιλόξενο όρος Δίρφυς".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "τραγικό τέλος βρήκαν χθες δύο πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς το αεροσκάφος όπου επέβαιναν και το οποίο συμμετείχε σε μεγάλης κλίμακας εκπαιδευτική άσκηση, κατέπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στην κορυφή του όρους Δίρφυς (Εύβοια)".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ισχυρίζεται ότι "τραγικό τέλος είχε χθες το πρωί η άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας που προέβλεπε εικονική προσβολή του αεροδρομίου της Τανάγρας. Την ίδια ώρα, 40 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίαζαν το FIR Αθηνών δημιουργώντας ουσιαστικά και προβλήματα στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των δύο χειριστών. Η προκλητικότητα των Τούρκων πιλότων προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Πολεμικής Αεροπορίας με αποτέλεσμα αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "σε "πορεία θανάτου" προς την κορυφή του όρους Δίρφυ στην Εύβοια παρέσυρε το ραντάρ του μαχητικού αεροσκάφους F4E -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- τους δύο πιλότους μετατρέποντας σε τραγωδία άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας και βυθίζοντας στο πένθος για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες την αεροπορική οικογένεια".

    Η Espresso σημειώνει ότι "στα όρια της ανθρώπινης αντοχής έχουν φέρει τους Ελληνες πιλότους και τα αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας οι συνεχείς προκλήσεις της Αγκυρας πάνω από τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου".

    [07] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Ανησυχία στο ΥΠΕΘΟ. Η εξαμηνιαία έκθεση διαπιστώνει υποχώρηση της εγχώριας παραγωγής''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Καταργούνται τα τεκμήρια διαβίωσης''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''24 φορο-αλλαγές αποφάσισε η κυβέρνηση''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Και για επιβαρύνσεις κάνει τώρα λόγο ο κ. Χριστοδουλάκης''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Καμπάνες'' Θωμαδάκη αμερικανικών προδιαγραφών. Επίδειξη πυγμής από την Επ. Κεφαλαιαγοράς''.

    [08] Φορολογική μεταρρύθμιση

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι "τέλος οι δηλώσεις χαμηλόμισθων. Αυστηρότερο το "πόθεν έσχες". Ταμιακές μηχανές σε πρατήρια καυσίμων, λαϊκές αγορές, ταξί. Μειώνονται ποινές και πρόστιμα. 24 μέτρα για διευκόλυνση των συναλλαγών με την Εφορία".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 28 June 2002 - 14:52:15 UTC