Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-05-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/05/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Γ΄ ΚΠΣ
  • [04] Κυπριακό
  • [05] Χρηματιστήριο
  • [06] Ευρωστρατός
  • [07] Στρατηγεία ΝΑΤΟ
  • [08] ΠΑΣΟΚ
  • [09] ΝΔ  Δημοτικές εκλογές  Συνεργασίες
  • [10] Χωματερές
  • [11] Φορολογικό
  • [12] Στρατιωτική θητεία
  • [13] Νόμος Πεπονή
  • [14] ΕΕ  Παλαιστίνιοι
  • [15] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [16] Εργα και δράσεις  Γ' ΚΠΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/05/2002

    Το Κυπριακό, ο ευρωστρατός, το Γ' ΚΠΣ, οι δημοτικές εκλογές και ο πολιτικός σχεδιασμός κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 7.528 θέσεις στο Δημόσιο. Για μόνιμους και εποχικούς υπαλλήλους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Εισαγγελέας για τις παράνομες προσλήψεις. Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την αγωνία των ανέργων.

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ: Παγώνει η μείωση της θητείας. Λόγω έλλειψης στρατευσίμων και μικρής προέλευσης επαγγελματιών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αδέσποτες πέτρες και χειροβομβίδες. Μπροστά στα μάτια της ΕΛ.ΑΣ.

    Η ΑΥΓΗ: Η βία από τα γήπεδα στο οδόστρωμα. Πρωτοφανής κλιμάκωση προκαλεί σόκ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Οργή λαού για τους αποστάτες της Αριστεράς. Παραιτούνται από ΣΥΝ και ΚΚΕ οι συνοδοιπόροι του Καραμανλή.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Σενάρια πυρηνικού τρόμου. Τι αποφάσισαν ΗΠΑ και Ρωσία, τι κρύβουν Πακιστάν και Ινδία. Οι Μεγάλοι τερματίζουν οριστικά τον Ψυχρό Πόλεμο και οι Μικρομεσαίοι παίζουν με το πυρηνικό οπλοστάσιο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ολα μπαίνουν σε σχέδιο πόλης. Εως το τέλος του χρόνου θα έχει θεσμοθετηθεί το Γενικό Χωροταξικό πλαίσιο.

    ΕΘΝΟΣ: Δολοφονική επιδρομή με ''αιχμάλωτη'' την αστυνομία. Ανενόχλητοι οι δράστες διέφυγαν μέσα από δεκάδες αστυνομικούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σε στάδιο ... Αυναν-ισμού μετέρχεται το Κυπριακό. Επίσκεψη-τσόντα του γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στη Μεγαλόνησο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Καλπάζει το έγκλημα. Η καθημερινότητα διαψεύδει τα στοιχεία της αστυνομίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η τελική ρύθμιση για την εκτός σχεδίου δόμηση. ΥΠΕΧΩΔΕ: Τι αλλάζει σε 5 περιφέρειες και 22 νησιά εως το τέλος του 2002.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οικολογική ευθανασία στα ΙΧ. Οδηγία ΕΕ και πως θα βγάλετε άκρη σε 8 απορίες.

    ΕΣΤΙΑ: Το φαινόμενο ''Πάγκαλος''. Μέτρο συμπεριφοράς ολοκλήρου του ΠΑΣΟΚ.

    Espresso: Πώς ζήσαμε τον εφιάλτη! Ενέδρα θανάτου στο πούλμαν του Παναθηναϊκού.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ενεση 2 τρισ στους μικρούς και μεσαίους. Μαζικές προκηρύξεις προγραμμάτων του Γ' ΚΠΣ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Τονωτική ένεση 2,1 τρισ σε οικονομία-επιχειρήσεις. Πλήρης απορροφητι-κότητα στο Γ΄ ΚΠΣ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ολα τα SOS για τις Πανελλήνιες. Συμβουλές από συγγραφείς σχολικών βιβλίων.

    ΝΙΚΗ: Η ώρα των αποφάσεων. Σύνθεση των οργανωτικών αλλαγών με την πολιτική.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δίνει ιδιαίτερα προνόμια σε 7 ''εκλεκτούς'' της! Κυβερνητικό σκάνδαλο με ραδιοσταθμούς.

    Traffic News: Εκαναν έξωση στη....''17Ν''. Κινδυνεύουν χιλιάδες κασέτες-ντοκουμέντα του Ολλανδού ρεπόρτερ Αλμπέρ Κουράντ που αποτύπωσε την εισβολή στο Πολυτεχνείο.

    Η ΧΩΡΑ: Φονική ενέδρα. Επίθεση με πέτρες στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Συγγρού. Χειροβομβίδα στην Ακρόπολη! Πρωτοφανές γεγονός στην καρδιά της Αθήνας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Επιχειρηματίες 6.500 άνεργοι. Επιδοτούνται με 7.400 ευρώ για να στήσουν δική τους δουλειά.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 4.225 νέες προσλήψεις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τους μαθητές. Απεργιακές κινητοποιήσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    [03] Γ΄ ΚΠΣ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι ''με ομοβροντία προκηρύξεων έργων επιχειρεί η κυβέρνηση να καλύψει την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκτέλεση του Γ΄ ΚΠΣ. Χθες ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας κ. Χρ. Πάχτας έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι τους επόμενους μήνες θα προκηρυχθούν έργα αξίας άνω των 2 τρισ δρχ στην πληροφορική, στις μικρομεσαίες επιχειρή-σεις, στην επιχειρηματικότητα κλπ. Ο κ. Πάχτας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για απώλεια πόρων, παρά την αυστηροποίηση που έχει επέλθει στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης''.

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης και της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρή-σεων, η κυβέρνηση επισπεύδει την προκήρυξη δράσεων και έργων του Γ' ΚΠΣ που αφορούν μεγάλους κλάδους της ελληνικής αγοράς. Οπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Πάχτας, μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν προκηρυχθεί, σε έξι τομείς, δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 5,8 δις. ευρώ (περίπου 2,1 τρισ. δρχ)".

    [04] Κυπριακό

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''την αποφασιστι-κότητά του να υπερασπίσει τις ελληνικές θέσεις στα μεγάλα εθνικά θέματα που βρίσκονται πλέον σε κρίσιμη καμπή πρόκειται να τονίσει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής την Πέμπτη, ενώ θα συζητηθεί και η πορεία του κυβερνητικού έργου, που αυτή τη στιγμή αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα του Μεγάρου Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία του Κυπριακού, ενώ μετά το πέρας της επίσκεψης Ανάν θα έχει νέα συνομιλία με τον πρόεδρο Κληρίδη ώστε να συζητήσουν τις περαιτέρω κινήσεις''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ προσθέτει ότι ''ρήγματα στο μέτωπο που στηρίζει την πολιτική Ντενκτάς στο Κυπριακό εμφανίστηκαν δημόσια την παραμονή της επίσκεψης του Κόφι Αναν στην Κύπρο. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης κ. Μεσούτ Γιλμάζ ζητεί διαλλακτικότερη στάση από τον Ραούφ Ντενκτάς''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "στην Κύπρο βρίσκεται απόψε και για ένα τριήμερο, στο πλαίσιο πρώτης επίσκεψης ΓΓ του ΟΗΕ στη Μεγαλόνησο ο Κόφι Αναν. Εκεί κατ' ουσίαν θα ανατρέψει και τα ψηφίσματα του Διεθνούς Οργανισμού του οποίου ηγείται καθώς αύριο θα συναντήσει τον Ραούφ Ντενκτάς στο λεγόμενο "Προεδρικό Μέγαρό" του, αναγνωρίζοντάς τον έμμεσα πλην de facto ως αρχηγό "Κράτους".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι "βήμα με βήμα επίλυση των διαφορών ζητημάτων προς μια συνολική διευθέτηση μέσω μιας διαδικασίας "πάρε-δώσε", υποστηρίζει ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Μπάντλερ. Ο κ. Μπάντλερ επανέλαβε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν μια συνολική διευθέτηση και στοχεύουν έως τον Ιούνη, να υπάρξει πρόοδος στις ουσιώδεις πτυχές".

    [05] Χρηματιστήριο

    Η Traffic News υποστηρίζει ότι ''σε τροχιά ανόδου έχει εισέλθει η Σοφοκλέους, σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες στους επενδυτές ότι κάτι πάει να αλλάξει. Σημαντικό ρόλο σ΄ αυτή την αισιόδοξη εικόνα που προωθείται για το ΧΑΑ έχει παίξει η αλλαγή του νομικού πλαισίου για τη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών φορέων και ειδικότερα για τις τοποθετήσεις κεφαλαίων τους στο ΧΑΑ - με τρόπο ταχύτερο και με λιγότερες διαδικασίες - που ανοίγει το δρόμο για να μπουν ούτε λίγο ούτε πολύ, περίπου 1 δις ευρώ (340 δις δραχμές)''.

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι ''όλα για όλα ετοιμάζεται να τα παίξει η κυβέρνηση προβλέποντας επώδυνη ήττα στις εκλογές του Οκτωβρίου και χρησιμοποιεί το τελευταίο χαρτί που διαθέτει, την ''αναστήλωση'' της Σοφοκλέους μέσω της λίαν προσφιλούς και δοκιμασμένης μεθόδου της στήριξής της με δημόσιο χρήμα''.

    [06] Ευρωστρατός

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι ''με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα το ακανθώδες θέμα του βρετανοτουρκικού κειμένου, μέσω του οποίου το Αιγαίο και η Κύπρος εξαιρούνται από το πεδίο δραστηριοποίησης του ευρωστρατού και ενισχύεται η Τουρκία, χθες κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των υπουργών Αμυνας της ΕΕ, η Μ. Βρετανία παρουσίασε νέο έγγραφο το οποίο περιθωριοποιεί την Κύπρο και στο θέμα του εξοπλισμού της Ευρωπαϊκής Στρατιωτικής Δύναμης!''.

    [07] Στρατηγεία ΝΑΤΟ

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι ''η Αθήνα αποφάσισε, ως εσχάτη λύση, να ασκήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας (βέτο) στην περίπτωση που το ΝΑΤΟ προχωρήσει στην κατάργηση των νατοϊκών αεροπορικών στρατηγείων της Νοτίου Ευρώπης. Αυτό αποφασίστηκε στην κοινή συνεδρίαση της μεικτής επιτροπής διπλωματών και στρατιωτικών, η οποία συνεδρίασε στο Πεντάγωνο με κύριο αντικείμενο τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα''.

    [08] ΠΑΣΟΚ

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι ''η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων έφθασε για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κινείται στον ρυθμό της Οργανωτικής Συνδιάσκεψης του Ιουλίου, με ανοιχτό ακόμη το ζήτημα της σύνθεσης του Σώματος που με βάση την απόφαση του περσινού συνεδρίου θα πρέπει να προκύψει από εσωκομματικές εκλογές και όχι από ορισμό εξ οφίτσιο μελών, όπως επιδιώκει η ηγεσία''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει ότι ''έντονος προβληματισμός και κινητικότητα επικρατεί στο Μαξίμου εν όψει της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και για τη στάση που θα τηρήσει ο πρωθυπουργός προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να επιφέρει κλίμα ενότητας και συσπείρωσης''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι ''στην κλιμάκωση της οξύτητας καταφεύγει το κυβερνών κόμμα, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη χθες από το νεοσυσταθέν επικοινω-νιακό όργανο που συνήλθε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι ''τα ''αριστερά'' ανοίγματα της ΝΔ φαίνεται ότι θα αποτελέσουν ένα από τα ''όπλα'' που θα χρησιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ εναντίον της από τώρα και μέχρι τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ο εκνευρισμός της ηγεσίας της ΝΔ και οι αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις στε-λεχών της που προκλήθηκαν από τις ''διαρροές'' για συνεργασίες με στελέχη της Αριστεράς, αποτελούν ''θείο δώρο'' για τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος''.

    [09] ΝΔ  Δημοτικές εκλογές  Συνεργασίες

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι ''εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η οργή στη βάση των Αριστερών κομμάτων για τις υπόγειες συμφωνίες των ηγεσιών του ΚΚΕ και του ΣΥΝ με τη Δεξιά αλλά και με τα στελέχη εκείνα που αποστατούν για να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Η παραίτησης της Νίτσας Λουλέ από τον Συνασπισμό αποκαλύπτει το μέγεθος της κρίσης που προκάλεσαν στα κόμματα της Αριστεράς οι μυστικές συμφωνίες των ηγεσιών τους για συμμαχία με τη Δεξιά σε κρίσιμους Δήμους και Νομαρχίες με μοναδικό στόχο να πετύχουν την εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, ''ούτε στη συνάντησή της με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο διέψευσε η Νίτσα Λουλέ το ενδιαφέρον της για συνεργασία με τη ΝΔ στις εκλογές του Οκτωβρίου. Αντιθέτως υπέβαλε την παραίτησή της από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ της επεσήμανε ότι ενδεχόμενη συμμετοχή σε ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από άλλο κόμμα θα έχει ως συνέπεια την ενεργοποίηση του καταστατικού του κόμματος που απαγορεύει ρητά κάτι τέτοιο''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι ''η αποστολή της ΝΔ διευκολύνεται από το γεγονός ότι σε αυτή τη φάση η Αριστερά δεν έχει λόγο να θέλει να αποφύγει κάποιου είδους συνεννόησης με την Κεντροδεξιά. Την ενδιαφέρουν η επιρροή της σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ενίσχυση της εκλογικής αυτονομίας έναντι του ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία του οποίου επενδύσει στην απόλυτη εκλογική λεηλασία των αριστερών ψηφοφόρων. Εάν κρίνουμε και από το μελετημένο πολιτικό χιούμορ του Χαρίλαου Φλωράκη η Αριστερά καλωσορίζει τα προσεκτικά ανοίγματα της ΝΔ χωρίς φυσικά να δεσμεύεται πολιτικά''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''μετα τους κκ Μ. Δρεττάκη, Κ. Λιάσκα και Εφη Λεντάκη οι επιτελείς της Ρηγίλλης στράφηκαν στον πρώην υπουργό και υπερνομάρχη του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Κουλουμπή ο οποίος απέρριψε κι αυτός ευγενικά την πρόταση. Το τέταρτο ''όχι '' που εισέπραξε η ΝΔ στην πολύμηνη αναζήτηση κεντροαριστερού υποψηφίου για την υπερνομαρχία Αττικής αλλά και κάτω από την πίεση της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας Καρατζαφέρη επέβαλλαν τη δεξιά στροφή καθώς η ΝΔ αναζητεί πια δικό της άνθρωπο για την υπερνομαρχία''.

     

    [10] Χωματερές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "ανεξέλεγκτα απορρίπτεται το 47% των οικιακών αποβλήτων σε παράνομες χωματερές, ενώ το 50% περίπου του πληθυσμού δεν εξυπηρετείται από εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού επεξεργασίας αστικών λυμάτων. Η Ελλάδα βρίσκεται στη δυσχερέστερη θέση μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ και είναι χαρακτηριστικό ότι καλείται επί μονίμου βάσεως σε απολογία και απειλείται με παραπομπές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση των οδηγιών που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος".

    [11] Φορολογικό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "παρεμβάσεις που θα αφορούν στις αποκρατικοποιήσεις, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος αναμένεται να συζητήσει με τον πρωθυπουργό ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, σε επικείμενη συνάντησή τους, εντός της εβδομάδας".

    [12] Στρατιωτική θητεία

    Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ εκτιμά ότι "εμπλοκή στην εξαγγελία της κυβέρνησης για δραστική μείωση της στρατιωτικής θητείας προκαλεί η σημαντική καθυστέρηση στην πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών. Το πρόβλημα επικεντρώνεται στην απροθυμία των νέων να σταδιοδρομήσουν στις Ενοπλες Δυνάμεις, και αυτό οδηγεί το υπ. Εθνικής Αμυνας σε νέες τακτικές προσέλκυσης επαγγελματιών οπλιτών".

    [13] Νόμος Πεπονή

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι "η κατ' ουσίαν κατάργησις του "νόμου Πεπονή" και η επαναφορά των διαβοήτων "κοινωνικών κριτηρίων", δεόντως "εκσυγχρονισθέντων", εξ-ελήφθησαν από όλες τις πλευρές ως νάρκη στην ούτως ή άλλως επισφαλή πορεία της οικο-νομίας μας. Ετσι, ακόμη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες αναγκάσθηκε να πη ότι δεν καταργείται ο "νόμος Πεπονή", αλλά "βελτιώνονται" οι διαδικασίες ώστε "να γίνουν δικαιότερες".

    [14] ΕΕ  Παλαιστίνιοι

    Η Espresso επισημαίνει ότι "διστάζουν να αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι για την τύχη των 13 Παλαιστινίων, που για την ώρα δέχονται τη φιλοξενία της Κύπρου. Με χθεσινή του απόφαση του Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ απέφυγε να ρυθμίσει εκείνο που είχε υποσχεθεί πως θα πράξει, να ορίσει δηλαδή ποιός και σε ποιά χώρα θα πάει, αλλά και πόσο θα διαρκέσει ο αναγκαστικός εκπατρισμός".

    [15] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Κλίμα'' με 5,8 δις. ευρώ. Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση προκηρύσσονται έργα για την κοινωνία της πληροφορίας''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''6,1 δις. ευρώ από το Γ' ΚΠΣ εντός 4 μηνών. Τόνωση των ιδιωτικών επενδύσεων με την προκήρυξη διαγωνισμών για έργα σε 6 τομές''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Νέες προειδοποιήσεις για δημοσιο-νομικά - πληθωρισμό. Αυστηρή κριτική από την ευρωπαϊκή επιτροπή και για το δημόσιο χρέος''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Καρφιά από Κομισιόν για τη δημιουργική λογιστική. Αιχμές για προϋπο-λογισμό και δημόσιο χρέος''.

    [16] Εργα και δράσεις  Γ' ΚΠΣ

    Στα 5,9 δις. ευρώ (2 τρισ. δρχ) περίπου θα ανέλθουν οι προκηρύξεις έργων και δράσεων από το Γ' ΚΠΣ για την ενίσχυση των ιδιωτικών επιχειρήσεων, αρχής γενομένης από τον τρέχοντα μήνα, τα μισά από τα οποία θα καταβληθούν από τον ιδιωτικό τομέα και τα υπόλοιπα θα αποτελούν κοινοτική ή εθνική συμμετοχή''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 14 May 2002 - 20:02:58 UTC