Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-04-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/04/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Επιδημία - γρίπη
  • [04] Νομοσχέδιο για πολιτικό χρήμα
  • [05] Ελλάδα - Γαλλικές εκλογές
  • [06] Ελληνική οικονομία
  • [07] Ολυμπιακοί Αγώνες - Ασφάλεια
  • [08] Κυπριακό
  • [09] Δημοτικές εκλογές
  • [10] Δημοσκόπηση
  • [11] ΓΣΕΕ - Ασφαλιστικό
  • [12] Ισραήλ - Πατριάρχης Ιεροσολύμων
  • [13] Ελλάδα - Αζερμπαϊτζάν
  • [14] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [15] Ευρωβαρόμετρο - Ελλάδα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/04/2002

    Τα μέτρα αποτροπής και αντιμετώπισης κρουσμάτων ιογενούς μυοκαρδίτιδας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η μετάβαση σήμερα στο Ισραήλ των υπουργών Εξωτερικών κκ Παπανδρέου και Τζεμ, ο απόηχος των γαλλικών προεδρικών εκλογών και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Κυβέρνηση με περικαρδίτιδα. Απίστευτη ανευθυνότητα για την υγεία και τη ζωή των πολιτών.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ιός φονιάς. Συναγερμό σήμανε η κυβέρνηση για τη θανάσιμη επιδημία.

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ: Εγγραφο ΣΟΚ για τη φονική επιδημία γρίπης. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί από το Νοέμβριο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φουντώνει η επιδημία. Σε καραντίνα η χώρα.

    Η ΑΥΓΗ: Οι Ελληνες δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους. Σύμφωνα με έρευνα του ευρω-βαρόμετρου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πανικός για την γρίπη που σκοτώνει. 13 κρούσματα μέσα σε μια μέρα μόνο στην Αθήνα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Είναι επιδημία - κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια! Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων θορύβησε τις Αρχές.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ψυχραιμία. Ιδού τι πρέπει να κάνουμε. Απαιτείται αυστηρή καθαριότητα.

    ΕΘΝΟΣ: Τι κρύβει η καραντίνα. Πρωτοφανής απόφαση για λουκέτο στα σχολεία μετά τη ραγδαία εξάπλωση του φονικού ιού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με ... σούστα τον Γιωργάκη, άρχοντας ο Τζεμ στην Παλαιστίνη. Σήμερα, υλοποιείται η περιβόητη Τουρκοελληνική πρωτοβουλία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Συναγερμός για τον ιό-φονιά. Μετά από τις αλλεπάλληλες καθησυχαστικές δηλώσεις, αιφνιδίως έκτακτα μέτρα για την επιδημία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κλειστόν λόγω επιδημίας - πανικού. Κυβέρνηση: Το μεσημέρι καθησύχαζαν, το βράδυ έβαζαν λουκέτο στα σχολεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κλειστόν λόγω υποψίας. Ξαφνικά ''καραντίνα'' σε σχολεία και πανεπι-στήμια.

    ΕΣΤΙΑ: Αποχωρεί ο Σημίτης. Πιθανολογούνται ραγδαίες εξελίξεις.

    Espresso: Πως χτυπάει ο ιός-φονιάς. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ελλάδα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Συναγερμός για τον ''κοξάκι''. Εκλεισαν τα σχολεία, προσοχή στην υγιεινή και όχι πανικός.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σε ''καραντίνα'' η εκπαίδευση. 32 κρούσματα σε όλη την Ελλάδα. 13 στην Αθήνα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κλειστόν λόγω και... επιδημίας πανικού. Ενώ υπουργός-γιατροί καθησυχάζουν.

    ΝΙΚΗ: Προληπτική καραντίνα. Εκτακτα μέτρα για την επικίνδυνη ίωση.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τζενίν: Συγκλονιστικές μαρτυ-ρίες. Το έγκλημα σε εξέλιξη.

    Traffic news: Πανικός. Ο ιός-φονιάς θερίζει. Κλείνουν όλα τα σχολεία. Λουκέτο στα Πανεπι-στήμια. 13 νέα κρούσματα.

    Η ΧΩΡΑ: Ιός - φονιάς επιβάλλει κατ' οίκον περιορισμό. Η Ελλάδα σε κατάσταση πολιορκίας. Εκλεισαν όλα τα σχολεία, 13 νέα κρούσματα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Συναγερμός για τον ιό. 13 νέα κρούσματα ανάγκασαν την κυβέρνηση να λάβει έκτακτα μέτρα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κάτι κρύβουν. Καταγγέλλει το Κέντρο Αναφοράς Γρίπης Β. Ελλάδας. Τα πρωτοφανή μέτρα εντείνουν την ανησυχία του κόσμου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κλειστά τα σχολεία λόγω ιού. Ο υπουργός Υγείας Αλ. Παπαδό-πουλος επικαλείται ''προληπτικούς λόγους''.

    [03] Επιδημία - γρίπη

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι ''έκτακτα μέτρα αποφά-σισε να πάρει το υπουργείο Υγείας μετά την αύξηση και εξάπλωση σε όλη την Ελλάδα των περιστατικών ίωσης με ενδείξεις μυοκαρδίτιδας, που παίρνει διαστάσεις επιδημίας. Κλειστά παραμένουν από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή όλα τα σχολεία και οι ανώτατες σχολές''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι ''και εκεί που οι αρμόδιες υπηρεσίες διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας για τους φονικούς ιούς, ήρθε χτες το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Αλ. Παπαδόπουλος με μια έκτακτη συνέντευξη Τύπου να ανακοινώσει ότι κατ΄ αρχήν πρόκειται για επιδημία και να διαβεβαιώσει και πάλι ότι τα μέτρα που πάρθηκαν είναι άκρως προληπτικά''.

    Η Traffic News αναφέρει ότι ''ο πανικός της ιογενούς μυοκαρδίτιδας φαίνεται πως έστω και καθυστερημένα ''χτύπησε'' και την κυβέρνηση και ενεργοποίησε τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) διερωτάται ''...επιτέλους ποιος φταίει για την ανευθυνότητα που είχε ως αποτέλεσμα να ενισχύσει την ανησυχία του κοινού αντί να συμβάλει στην ψυχραιμία του; Οι επιστήμονες παρέσυραν την κυβέρνηση και την εξέθεσαν; Η κυβέρνηση έχει φθάσει σε πλήρη αποδιοργάνωση και ασυν-εννοησία; Γιατί είναι τραγελαφικό το θέαμα να δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι ''δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ''και την επόμενη στιγμή ο υπουργός Υγείας να ανακοινώνει την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία για προληπτικούς λόγους''.

    Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ σημειώνει ότι ''πανδημία γρίπης με περισσότερους από ένα εκατομμύριο νεκρούς στο βόρειο ημισφαίριο, κυρίως στην Ευρώπη, αναμένει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας να ξεσπάσει τους προσεχείς μήνες, αν δεν έχει ήδη ξεσπάσει!''.

    [04] Νομοσχέδιο για πολιτικό χρήμα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι ''κραδα-σμούς προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για το πολιτικό χρήμα, που συζητείται στη Βουλή. Συγκαλείται εκτάκτως σήμερα το ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ για να καμφθούν οι εσωκομματικές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στην αρμόδια Επιτροπή. ''Ανοιχτός'' σε σοβαρές αλλαγές δήλωσε ο Κ. Σκανδαλίδης για να προλάβει αντιδράσεις. Βαριά σκιά διαπλοκής καταγγέλλει η ΝΔ''.

    [05] Ελλάδα - Γαλλικές εκλογές

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''το ΠΑΣΟΚ αποφεύγει να συζητήσει για την κατάρρευση των Σοσιαλιστών και προσπαθεί να ''χτίσει'' αντιδεξιό μέτωπο, αναζητώντας επίδοξους Λεπέν στη ΝΔ''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ''ένα βήμα προς της αποχωρήσεως ευρίσκεται πλέον ο πρωθ-υπουργός. Κάποιοι θεωρούν ότι θα υποχρεωθή σε παραίτηση αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές. Ομως δεν αποκλείεται να προλάβη ο ίδιος τις εξελίξεις, επαναλαμβάνοντας ό,τι έκανε πέρυσι τον Ιούνιο: Να συγκαλέση το Εκτελε-στικό Γραφείο ή να ζητήση ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, ώστε να εξασφαλίση κομματική στήριξη προ των δημοτικών εκλογών. Και να απειλήση ότι αν δεν την λάβη αποχωρεί αμέσως''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι ''περισσότερες μεταρρυθμίσεις ώστε να καλυτερεύσει άμεσα το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων μαζί με την υλοποίηση των πολιτικών που ακολουθούνται δείχνει να είναι η πρώτη απάντηση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στα μηνύματα της Γαλλίας''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''σε όλους τους προέδρους της ΝΔ δόθηκαν πολλές μικρές και μεγάλες αφορμές για να ξεκαθαρίσουν - αν το επιθυμούσαν - μια και καλή τους λογαριασμούς τους με τα ακραία στελέχη τα οποία εν πολλοίς δυσκολεύουν και τα ανοίγματα του κόμματος προς τον κεντρώο χώρο. Ολοι όμως δίστασαν, φοβούμενοι τη δημιουργία ακροδεξιού κόμματος''.

    [06] Ελληνική οικονομία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι ''όσον αφορά την Ελλάδα ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι 3,7% το 2002 και το 2003 θα είναι υπερδιπλάσιος και μέσου κοινοτικού (4,2%) ... Αναμένεται σχετική υποχώρηση της ανεργίας (κάτω του 10%) αλά ο πληθωρισμός θα είναι υψηλότερος από το μέσο όρο της Ευρώπης των ''12''. Το επίπεδο των επενδύσεων θα παρα-μείνει υψηλό (8,1%), η εξέλιξη στα δημόσια οικονομικά θα είναι θετική (πλεόνασμα 0,3%) αλλά το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα αυξηθεί από -4,2% του ΑΕΠ το 2001 σε -4,7% το 2002 και -4,8% το 2003. Οσον αφορά τους μισθούς, η Επιτροπή προειδοποιεί την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Φινλανδία ότι η αύξηση του κόστους εργασίας ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τον πληθωρισμό και την προσπάθεια για αύξηση της απασχόλησης''.

    [07] Ολυμπιακοί Αγώνες - Ασφάλεια

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι ''εξακόσια εκατομμύρια δολάρια πρόκειται να ξοδέψει η Ελλάδα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων αποκάλυψε χθες σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου. Για το σκοπό αυτό η χώρα μας έχει συνάψει 37 συμφωνίες ασφαλείας με 22 κράτη''.

    [08] Κυπριακό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι ''σε νέες προκλητικές και ακραίες δηλώσεις προχώρησε ο Ραούφ Ντενκτάς, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, την ώρα που συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη. Συγκεκριμένα, σε ομιλία του στην Κωνσταντι-νούπολη, απείλησε ότι θα προσαρτήσει ο ίδιος τα Κατεχόμενα στην Τουρκία, εάν η Κύπρος ενταχθεί στην ΕΕ πριν από τη λύση του Κυπριακού''.

    Μέση Ανατολή - Ελληνοτουρκική πρωτο-βουλία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι ''για τη Μέση Ανατολή αναχωρούν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο Τούρκος ομόλογός του Ισμαήλ Τζεμ, προκειμένου να συναντηθούν αύριο με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν και τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Σιμόν Πέρες, σε μια προσπάθεια μεσολάβησης για εκτόνωση της κρίσης στην περιοχή''.

    Η Espresso προσθέτει ότι ''επαφή με τον έξω κόσμο θα αποκτήσει και πάλι ο Γιάσερ Αραφάτ όταν θα συναντάει αύριο στη Ραμάλα, στο γραφείο του - που έγινε φυλακή για τον ίδιο και τους συνεργάτες του - τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, Γιώργο Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ. Στη συνέχεια ο Ελληνας και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθούν με τον Ισραηλινό ομόλογό τους Σιμόν Πέρες στο Τελ Αβίβ και θα επισκεφθούν τον πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν για να συνομιλήσουν μαζί του''.

    [09] Δημοτικές εκλογές

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι ''αλλάζει ''ρότα'' τώρα ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης. Και επιχειρεί να συσπειρώσει τόσο τα στελέχη του κόμματός του όσο και την εκλογική βάση του Κινήματος ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Εσπευσε να χαρακτη-ρίσει ''βαρύνουσας σημασίας τις δημοτικές εκλογές''.

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι ''έντονο πολιτικό χρώμα, αγνοώντας το ρόλο της Αυτοδιοίκησης, δίνει ο Κώστας Σημίτης στις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Εμφορούμενος από την όξυνση του πολιτικού κλίματος ανέτρεψε χθες όλα τα δεδομένα δίνοντας έναυσμα για την απόλυση πόλωση, την οποία πάντως τόσο η ΝΔ όσο και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν θα ακολουθήσουν''.

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι την εκτίμηση ότι οι εκλογές του Οκτωβρίου για την τοπική αυτοδιοίκηση έχουν ιδιαίτερη πολιτική σημασία, η οποία απορρέει από την ανάγκη εφαρμογής ορισμένων πολιτικών για την αποκέντρωση και τον εκσυγχρονισμό του κράτους, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, που επισκέ-φθηκε χθες το υπουργείο Εσωτερικών και είχε συνάντηση με τον Κώστα Σκανδαλίδη''.

    [10] Δημοσκόπηση

    Το ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι ''γυναίκες και νέοι, μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων, στοιχειώ-δους εκπαίδευσης και άνεργοι είναι κυρίως όσοι θα ήθελαν να υπάρξει ελληνικό ακροδεξιό κόμμα αντίστοιχο του Λεπέν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Αυτό αποδεικνύει η τηλεφωνική έρευνα που διενήργησε, τη Δευτέρα, στο λεκανοπέδιο της Αττικής η εταιρεία Κάπα Research για λογαριασμό του ''Βήματος''. Σε άλλη ερώτηση το 50,1% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας και το 47% υπέρ των αυτοδύναμων. Το 56,9% ζητεί την καθιέρωση αναλογικότερου εκλογικού συστήμα-τος και κατά το 29,9%. Το 37,7% πιστεύει ότι η επόμενη δεκαετία θα είναι περίοδος διακυβέρνησης της ΝΔ, το 20,4% του ΠΑΣΟΚ, το 13,9% των συμμαχικών κεντροαριστερών κυβερνήσεων και το 10% των συμμαχικών κεντροδεξιών κυβερνήσεων. Το 51,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί σε περίπτω-ση κυβερνητικής συνεργασίας το κόμμα τους να συνεργαστεί με τον ΣΥΝ, το 29,6% με το ΔΗΚΚΙ, το 18,5% με το ΚΚΕ και το 11,2% με το ΚΕΠ. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ σε αντίστοιχη περίπτωση επιθυμούν σε ποσοστό 39,3% συνεργασία με το ΚΕΠ, 23,5% με τους Φιλελεύθερους, 21,4% με την Πολιτική Ανοιξη, 4,4% με το ΔΗΚΚΙ, 3,8% με το ΚΚΕ και 3% με τον ΣΥΝ''.

    [11] ΓΣΕΕ - Ασφαλιστικό

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι ''το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ ουσιαστικά απορρίπτει το σχέδιο Χριστοδουλάκη για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης, επισημαίνοντας ότι λείπουν ''αξιόπιστα δεδομένα'' και συνεπώς μόνον θεωρητικά θα μπορούσε να γίνει δεκτή η καθιέρωση ρήτρας για την κάλυψη των ασφαλιστικών ελλειμμάτων που θα υπολο-γιζόταν κάθε δύο χρόνια. Σήμερα το ΓΣ της ΓΣΕΕ θα συζητήσει πρόταση για κήρυξη 24ωρης απεργίας τον Μάιο''.

    [12] Ισραήλ - Πατριάρχης Ιεροσολύμων

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι ''σε πρόσωπα τα οποία μετέχουν της Ιεράς Συνόδου στην Ιερουσαλήμ αποδίδει ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα κ. Δαβίδ Σασσόν την καθυστέρηση της αναγνώρισης του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου για να καλύψει τις ανίερες ενέργειες της κυβέρνησης του Ισραήλ σε βάρος του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου''.

    [13] Ελλάδα - Αζερμπαϊτζάν

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι ''γέφυρα'' για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο, θα αποτελέσει η χώρα μας μέσα από την συνεργασία της με τη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν που θα καλύψει πολλούς τομείς πέραν του ενεργειακού. Τις δυνατότητες για τη δημιουργία μιας σταθερής βάσης ευρείας συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών τον ενεργειακό τομέα, αρχής γενομένης με τη συνεργασία μεταξύ ΔΕΠΑ και SOCAR, εξετάστηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου στο Αζερμπαϊτζάν''.

    [14] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Μείωση φορολογίας μόνο με μείωση των δαπανών. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προειδοποιεί''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Ενας στους δύο φοβάται για την οικονομία. Στοιχεία - σόκ αποκαλύπτει το ευρω-βαρόμετρο για τις προσδοκίες των λαών της Ευρωπαϊκής Ενωσης''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Κόκκινα κτυπάει'' η απαισιοδοξία των Ελλήνων. EUROSTAT απογοήτευση για οικονομικά και καθημερινά προβλήματα''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Γνωστές φίρμες στη βιτρίνα των αποκρατικοποιήσεων. Αρχίζουν με ''ταχείς ρυθμούς'' οι διαδικασίες''.

    [15] Ευρωβαρόμετρο - Ελλάδα

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι ''ελάχιστοι είναι οι Ελληνες (9%) - συγκριτικά με τους άλλους κοινοτικούς λαούς - που είναι πολύ ικανοποιημένοι σήμερα από τη ζωή τους, ενώ μια ισχυρότατη μειοψηφία (40%) των συμπατριωτών μας - η μεγαλύτερη μέσα στην Κοινότητα - δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από τον τρόπο που ζουν''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 24 April 2002 - 17:38:25 UTC