Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-03-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/03/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Ευρωστρατός
  • [05] Μέση Ανατολή - Ελληνική πρωτοβουλία
  • [06] ΝΔ
  • [07] Αθήνα - Νεροποντή
  • [08] Ασφαλιστικό
  • [09] Πόθεν έσχες
  • [10] Φορολογικές ρυθμίσεις
  • [11] Ελληνοτουρκικός διάλογος
  • [12] Επίσκεψη Χαταμί
  • [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [14] Ρυθμίσεις φορολογικών υποθέσεων

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/03/2002

    Το ''πόθεν έσχες των Βουλευτών, τα προβλήματα από τη χθεσινή κακοκαιρία, το ασφαλιστικό, η σημερινή συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ και το Μεσανατολικό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Λύση για 5.000.000 εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πόθεν-πόσα έχουν; Τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών μας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Θολό έσχες... χωρίς πόθεν. Οι ''πλούσιοι'' και οι ''φτωχοί'' της Βουλής.

    Η ΑΥΓΗ: Ο Μπους σχεδιάζει πυρηνικά χτυπήματα. Αντιδρούν Μόσχα και Πεκίνο. Η Υεμένη ο επόμενος στόχος της εκστρατείας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ο εισαγγελέας τσίμπησε και τον Λιακουνάκο για την παράνομη προμήθεια των 560 δις

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η κωμωδία του ''πόθεν έσχες''... Οι πλούσιοι και οι φτωχοί της πολιτικής σύμφωνα με τις δηλώσεις που κατέθεσαν.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αλλαγές στη μεταφορά συντελεστή δόμησης.

    ΕΘΝΟΣ: Κόκκινο σε 4.000 υποψηφίους της Αγροτικής. Δήλωσαν συμμετοχή 21.964, θα διαγωνιστούν τελικά οι 17.964.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Περιμένουν ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου. Στα βήματα του Ηλία Τσιάπα οι σεισμολόγοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οι λεφτάδες και οι φουκαράδες της Βουλής. Με μεγάλη καθυστέρηση στη δημοσιότητα τα ''πόθεν έσχες'' των εθνοπατέρων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 4.517 προσλήψεις στο Δημόσιο έως τον Απρίλιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πάλι ''έσχον'' χωρίς ''πόθεν''. Τι δήλωσαν οι πολιτικοί μας.

    ΕΣΤΙΑ: Παρωδία πόθεν έσχες. Οικόπεδο Κηφισιάς σε τιμή Χαλανδρίου.

    Espresso: Τι ξέρει ο Μάκης (Τριανταφυλλό-πουλος) γα επικείμενο μεγάλο σεισμό.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Με 300 χιλιάδες κλείνουν παλιές φοροεκκρεμότητες. Για εμπορικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Επιχείρηση ...αναστροφή κλίματος. Τι θα πει ο Κ. Σημίτης στο Εκτελεστικό Γραφείο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αέρας δις... Μετοχές, ακίνητα και κληρονομιές. Ευημερία βουλευτών δείχνουν τα ''πόθεν έσχες''.

    ΝΙΚΗ: Μονόδρομος η νίκη στις εκλογές του 2004. Το ΕΓ ενταφιάζει τα σενάρια της ''δεξιάς παρένθεσης''.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αγωνιστική απάντηση στο διάλογο-απάτη. Συλλαλητήρια την Πέμπτη.

    Traffic news: Παίρνουν δρόμο ο ''ξερόλας'' ταξιτζής και η νευρική κομμώτρια.

    Η ΧΩΡΑ: Χοντρό πορτοφόλι έχουν οι περισσότεροι βουλευτές. Τι δηλώνουν οι 300 της Βουλής.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ρύθμιση εξπρές για ΦΠΑ. Η κυβέρνηση κλείνει εκκρεμείς υποθέσεις 740.000 φορολογουμένων για την περίοδο 1993-98.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το χρήμα στους πολιτικούς. Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις ''πόθεν έσχες'' των πολιτικών.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει ότι ''αποτελεσματικότερη κινητοποίηση κυβέρνησης και κόμματος αλλά και των στελεχών σε όλα τα επίπεδα για την υπεράσπιση και προβολή του κυβερνητικού έργου θα ζητήσει σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης από τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου με μια συνεδρίαση με ατζέντα στην πορεία ως τις δημοτικές εκλογές του Οκτω-βρίου. Ο κ. Σημίτης θα ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα ο εκλογικός νόμος και ότι η όποια συζήτηση μπορεί να αρχίσει μετά τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, όπως προσπαθεί να πείσει εσχάτως και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Κ. Σκανδαλίδης''.

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι ''τις τελευταίες λεπτο-μέρειες της εισήγησης που θα παρουσιάσει στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει ο πρωθυπουργός που στοχεύει στο να αντιμετωπιστούν δυο κρίσιμα ζητήματα: Εικόνα συσπείρωσης στο εσωτερικό και αναστροφή του κλίματος ηττοπάθειας, ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Στροφή στο κυβερνητικό έργο με πρωτοβουλίες στο ασφαλιστικό, στη φορολογία και στο μέτωπο της διαφθοράς, όπου αναμένονται εξελίξεις την επόμενη εβδομάδα, ώστε να αντιμετωπιστεί η καθυστέρηση τόσο στη λήψη όσο και στην υλοποίηση των κυβερνητικών αποφάσεων''.

    Τα ΝΕΑ υπογραμμίζουν ότι ''δεν έχει τέλος ο υπόγειος πόλεμος κατά της κυβέρνησης. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να πιστεύει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και αυτό θα αναφέρει στη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου. Ο κ. Σημίτης θα συνοδεύσει, την ούτως ή άλλως, σημαντική, εκτίμησή του, με μία ακόμη: πως όσο θα πλησιάζουμε στις δημοτικές εκλογές, ο πόλεμος αυτός θα κορυφώνεται και θα συμπεριλάβει και κορυφαία στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης, ίσως δε και τον ίδιο''.

    [04] Ευρωστρατός

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''το ''πλαίσιο αρχών'' εντός του οποίου προτίθεται να κινηθεί η Ελλάδα για την επίλυση του ζητήματος του Ευρωστρατού πρόκειται να θέσει ο πρωθ-υπουργός κ. Κ. Σημίτης στους ομολόγους του της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατά την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Βαρκελώνη. Ταυτόχρονα ωστόσο, αρχίζουν και διαπραγμα-τεύσεις επί της ουσίας του ζητήματος σε ανώτατο διπλωματικό επίπεδο, με την έναρξη συναντήσεων μεταξύ των πολιτικών διευθυντών των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας, της προεδρεύουσας στην ΕΕ Ισπανίας και του Υπατου εκπροσώπου των ''15'' για την εξωτερική πολιτική Χαβιέ Σολάνα''.

    Πρωτοβουλία πρωθυπουργών Ελλάδας - Ολλανδίας

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ''σπουδαία πρωτοβουλία από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Ολλανδίας. Στην επιστολή τους οι δυο πρωθυπουργοί ζητούν να ενταθούν οι προσπάθειες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, να ενθαρρυνθεί η Κομισιόν να συντάξει μια Πράσινη Βίβλο για την επιχειρηματικότητα και να συγκληθεί μια Σύνοδος Ευρωπαίων υπουργών (υπεύθυνων για τις μικρές εταιρείες και την επιχειρηματι-κότητα) κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας''.

    [05] Μέση Ανατολή - Ελληνική πρωτοβουλία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ισχυρίζεται ότι ''χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε πρόταση ''5 σημείων'' για διέξοδο στη Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες. Τα 5 σημεία της ελληνικής πρότασης προβλέπουν: Αμεση εκεχειρία των βιαιοτήτων, άμεση έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών, αξιοποίηση της πρόσφατης γαλλικής πρότασης, αξιοποίηση των νέων ειρηνικών κινημάτων στο Ισραήλ και προώθηση της Αραβικής Συναίνεσης''.

    [06] ΝΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι ''το γεγονός ότι ανεβάζει κι άλλο τις ''στροφές'' της αντιπολιτευτικής κριτικής ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλής, απέναντι σε μια κυβέρνηση ''ακυβερνησίας'', φέρνει και πάλι στο προσκήνιο την άποψη κορυφαίων στελεχών του κόμματος για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις εντός του έτους''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι ''ο ευρωστρατός και οι διαδικασίες ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς και το πρόβλημα της ανεργίας, βρίσκονται στην ατζέντα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, ο οποίος αναχωρεί αύριο για τη Βαρκελώνη, προκειμένου να λάβει μέρος στην έκτακτη σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος''.

    Η Espresso επισημαίνει ότι ''την πόρτα του επιβλητικού Κρεμλίνου ετοιμάζεται να περάσει ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί στη Μόσχα, πιθανότατα μέσα στον Μάιο, και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Πούτιν, μετά από πρόσκληση του Ρώσου ηγέτη''.

    [07] Αθήνα - Νεροποντή

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι ''χάος δημιούργησε η νεροποντή που έπληξε χθες το πρωί την Αθήνα. Τα μεγάλα προβλήματα επιδεινώθηκαν και από τα σκουπίδια που είχαν μείνει σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας και τα οποία έκλεισαν τα φρεάτια των υπονόμων, με αποτέλεσμα να μετατραπούν οι δρόμοι σε χειμάρρους''.

    [08] Ασφαλιστικό

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι ''σήμερα συναντάται η ΓΣΕΕ με τον υπουργό Εργασίας Δ. Ρέππας. Χθες η ΕΕ της Συνομοσπονδίας επανα-βεβαίωσε τις θέσεις που είχε επεξεργαστεί πέρσι την άνοιξη, αλλά ο πρόεδρός της Χρ. Πολυζωγόπουλος δημοσιο-ποίησε κείμενο ''προσωπικών απόψεων'' σπεύδοντας να κινηθεί συγκαταβατικά προς τις κυβερνητικές θέσεις και αποφεύγοντας δέσμευση για το κρίσιμο θέμα της κρατικής χρηματοδότησης''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι '' με πιο πιεστικό τρόπο και συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων αλλά και με απειλή κινητοποιήσεων μέσα στον Απρίλιο προσέρχεται η ΓΣΕΕ στη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Ρέππα για το ασφαλιστικό μετά την χθεσινή απόφαση της ολομέλειας της Διοίκησης της Συνομοσπον-δίας''.

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι ''σημεία αιχμής στη δεύτερη, κρίσιμη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με το προεδρείο της ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό που πραγματοποιείται σήμερα, αποτελούν το ύψος της κρατικής χρηματοδό-τησης, η διασφάλιση των κατώτατων συντάξεων τουλάχιστον στα σημερινά επίπεδα και η αναπλήρωση των συντάξιμων αποδοχών στο 80%''.

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, ''η διοίκηση της ΓΣΕΕ πάει σήμερα στο διάλογο - απάτη, που οργανώνει η κυβέρνηση για την ανατροπή του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος. Με διάφορα προσχήματα, που ξεκινούν από την ανοιχτή υποστήριξη των κυβερνητικών θέσεων και φτάνουν σε φτηνές δικαιολογίες για την ''αξία του διαλόγου'' οι δυνάμεις της υποταγής έκαναν καθαρό χτες ότι βάζουν ''πλάτη'' στις επιδιώξεις της κυβέρνησης , της παρέχουν χρόνο, για να περάσει χωρίς αντιστάσεις τις επιλογές της. Ταυτόχρονα όμως κάνουν καθαρό στην εργατική τάξη πως η ίδια δεν πρέπει να επαναπαύεται''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι ''αποφασισμένο να μην δεχθεί καμία περικοπή των ασφαλιστικών του δικαιωμάτων δηλώνει το 71,9% των ερωτηθέντων σε έρευνα που διεξήγαγε η εταιρία MWG ALCO για λογαριασμό της ΝΕΤ''.

    [09] Πόθεν έσχες

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''παχυλά εισοδήματα, ακίνητα, μετοχές στο Χρηματιστήριο, σκάφη, ιδιόκτητα νησιά, δάση αλλά και ... πτηνοτροφεία διαθέτουν μεταξύ άλλων εθνοπατέρες μας , οι οποίοι κάλλιστα μπορούν να τοποθετούν τους εαυτούς τους στους πιο πλούσιους ανθρώπους της χώρας μας! Χθες η ειδική υπηρεσία της Βουλής έδωσε στη δημοσιότητα τα ''πόθεν έσχες'' των 300 βουλευτών για το οικονομικό έτος 2000, τα οποία είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά''.

    Η ΕΣΤΙΑ ''έχει κατ΄ επανάληψιν επισημάνει ότι η όλη διαδικασία αποτελεί παρωδία. Προσφέρεται κυρίως για κουτσομπολιό και όχι για πραγματικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων και της προσελεύσεώς τους .Και ιδού γιατί: Δηλώνεται το ''έσχες'' αλλά όχι το ''πόθεν''. Πρόκειται για απλή καταγραφή ακινήτων, αυτοκινήτων, χρεωγράφων και καταθέσεων. Τίποτε περισσότερο. Ειδικώς για τα ακίνητα αναφέρεται κατά κανόνα η αντικειμενική αξία. Οπότε κάθε έλεγχος της πραγματικής δαπάνης κτήσεως, καθίσταται ανέφικτος''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι ''σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η αποκάλυψη, μέσω του ''πόθεν έσχες'' ότι ο βουλευτής της ΝΔ κ. Παναγιώτης Καμμένος το 2000 πραγματο-ποίησε χρηματιστηριακές συναλλαγές ύψους 9,4 δις δρχ. Την εποχή δηλαδή που η ΝΔ έδινε τη μάχη των κερδοσκόπων της Σοφοκλέους ο κ. Καμμένος βρισκόταν μπροστά στα ''μόνιτορ'' των χρηματιστηριακών γραφείων''.

    [10] Φορολογικές ρυθμίσεις

    Η Traffic News ισχυρίζεται ότι ''με ευνοϊκή ρύθμιση θα κλείσουν πάνω από 5 εκατομμύρια εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις των μικρομεσαίων εμπόρων, επαγελματοβιοτεχνών και ελεύθερων επαγγελματιών για την εξαετία 1993-1998, ενώ με βάση το μέτρο της ''συνάφειας'' θα κλείσουν οι υποθέσεις για την τριετία 1999-2001''.

    [11] Ελληνοτουρκικός διάλογος

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι ''οι συνεχιζό-μενες αμείωτες παραβάσεις και παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, τόσο στον ελληνικό εναέριο χώρο όσο και σε αυτόν της Κύπρου, δεν εμποδίζουν την έναρξη σήμερα στην Αγκυρα των διερευνητικών επαφών μεταξύ των διμερών αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας. Οι επαφές αυτές, ουσιαστικώς υλοποιούν το περιεχόμενο της Συμφωνίας του Ελσίνκι για προσπάθεια επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών μέσα από διαπραγματεύσεις''.

    [12] Επίσκεψη Χαταμί

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από αύριο Τετάρτη ο πρόεδρος του Ιράν, Μοχάμαντ Χαταμί. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν τα θέματα ενέργειας και ειδικότερα η μεταφορά του περσικού φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα και μετά στις χώρες της ΕΕ .Η Τεχεράνη και η Αγκυρα συμφώνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο τη λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου που θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία το 2007".

    [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Ρύθμιση για 5,7 εκ. υποθέσεις. Από το υπουργείο Οικονομικών".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Ολες οι δηλώσεις του "πόσα έσχες" των Βουλευτών...".

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Με ευνοϊκούς όρους το κλείσιμο των εκκρεμών. Το μέτρο επεκτείνεται εκτός των εμπόρων και σε άλλους επαγγελματίες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Η συμφωνία για το κλείσιμο φορολογικών εκκρεμοτήτων. Ρυθμίζονται πάνω από 5 εκατ. υποθέσεις".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Νάρκες στην αγορά. Σκανδαλολογία και διαπλοκή δημιουργούν αρνητικό κλίμα".

    [14] Ρυθμίσεις φορολογικών υποθέσεων

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι "επεκτείνεται και σε ελεύθερους επαγγελματίες η ρύθμιση για το κλείσιμο των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της περιόδου '93-'98 που αποφάσισε χθες η κυβέρνηση για το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 12 March 2002 - 15:38:54 UTC