Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-03-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/03/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Πάγκαλος
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Ελληνοτουρκικός διάλογος
  • [06] Ασφαλιστικό
  • [07] Συνέντευξη Λαλιώτη

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/03/2002

    Ο ελληνοτουρκικός διάλογος, το ασφαλιστικό, τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και οι νέες αιχμές Πάγκαλου κατά της κυβερνητικής πολιτικής είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τα φθηνότερα στεγαστικά της αγοράς. Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να αποκτήσετε φθηνό σπίτι.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 50 ''παράθυρα'' για κατ΄ εξαίρεση. Προσλήψεις. Οργιο ρουσφετιού από το ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αέρα δηλητήριο στην Αθήνα. Εισπνέουμε δύο νέα τοξικά σωματίδια.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Διώξεις κατά Κόκκαλη σε 5 ακόμα χώρες. Αμερικανοί, Γερμανοί και Ελληνες έχουν ξεγράψει τον ROCCO.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ανυπότακτοι:Νέα κίνητρα και ρυθμίσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Καυτό δεκαήμερο ανατιμήσεων. Η λήψη της ''συμφωνίας κυριών'' έβαλε φωτιά στην αγορά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με μάσκα τον ''διάλογο'' θα ... κολυμπήσουν στο Αιγαίο. Αύριο αρχίζει το επίσημο ''λακριντί'' με τους Τούρκους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ. Το 5% των ψηφοφόρων του έχει μετακινηθεί σταθερά προς τη ΝΔ, σύμφωνα με αποκαλυπτικές δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η προκήρυξη για τις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. Πανελλαδικές: Τα δικαιολογητικά, τα προσόντα, οι ψυχοτεχνικές δοκιμασίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πυρηνικό ''όραμα'' του Μπους. Αλλάζει τα σχέδια, απειλεί 7 χώρες - και στη γειτονιά μας.

    ΕΣΤΙΑ: Εξελίξεις εντός του 2002. Δεν αποκλείονται πρόωρες εκλογές.

    Espresso: Ο πρώην δήμαρχος του Πειραιά έδειρε την πεθερά του! Μήνυση στον Στέλιο Λογοθέτη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πυρηνική τρέλα από ΗΠΑ, ενώ φλέγεται η Μέση Ανατολή. Πρωτοφανές σχέδιο επίθεσης σε 7 χώρες.

    Traffic News: Σάντουιτς. Τρεις-τρεις στα κρεβάτια. Α-λα ολλανδικά όλοι μαζί στο τζακούζι και καταιγίδα από ''βρομόλογα''.

    Η ΧΩΡΑ: Καζάνι που βράζει η πολιτική σκηνή. ''Πάμε για εκλογές πριν τις δημοτικές'', εκτιμά πλήθος παραγόντων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ''Φιλί ζωής'' σε 1.000 διατηρητέα. Ολο το σχέδιο νόμου για τη μεταφορά συντελεστή δόμησης.

    [03] Πάγκαλος

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι ''κάνοντας πράξη την υπόσχεσή του, μετά την αποπομπή του από την κυβέρνηση, ότι δεν θα σταματήσει να ασκεί κριτική, ο Θεόδωρος Πάγκαλος με συνέντευξή του (στη ΝΕΤ) και με άρθρο του (στο ΒΗΜΑ) άφησε και πάλι σοβαρές αιχμές κατά της κυβέρνησης Σημίτη, προβλέποντας μάλιστα ότι ''ο λογαριασμός θα πληρωθεί στις εκλογές''.

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι ''σφοδρή επίθεση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Θ. Πάγκαλος με άρθρο του στο ''Βήμα της Κυριακής''. Παρουσιάζοντας στοιχεία των τελευταίων χρόνων αποδεικνύεται ότι ο Ελληνας είναι ο πιο φτωχός Ευρωπαίος παρά τις αντίθετες εξαγγελίες της κυβέρνησης για καλύτερη πορεία της χώρας μέσα στην ΟΝΕ''.

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρί-ζει ότι ''μπορεί επί μια ολόκληρη εβδομάδα ο πρωθυπουργός να διήνυσε πολιτικά ''αλκυονίδες'' ημέρες στη χώρα του ανατέλ-λοντος ηλίου και να γεύτηκε το παραδοσιακό γιαπωνέζικο σούσι, όμως το πιάτο που ετοιμάζουν να του σερβίρουν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι σίγουρα τρώγεται και κρύο''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) εκτιμά ότι ''κινούμενη άμμο'' κάτω από τα πόδια του πρωθυπουργού αποτελούν οι εσωκομματικές διεργασίες στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες αποβλέπουν πια σε ένα ευρύ και βαθύ φάσμα πολιτικών σεναρίων: από την ανατροπή του μέχρι και το ''ψαλίδισμα'' των φτερών που ο ίδιος δείχνει ότι οραματίζεται να ανοίξει με την προεδρία της Δημοκρατίας το 2005''.

    Η Espresso σημειώνει ότι ''τα περί εκτροπής που είχε πει ο Κώστας Σημίτης στην τελευταία του περιοδεία στη Μακεδονία θα περάσουν από το ''κόσκινο'' του εκτελεστικού γραφείου που συνεδριάζει αύριο. Τουλάχιστον αυτές είναι οι προθέσεις των μελών του, που δεν κατάφεραν να εκφράσουν τις απόψεις στην προηγούμενη συνεδρίαση''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "επιστρέφει και πάλι το κλίμα της έντονης εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ, μαζί με την επιστροφή του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη από την Ιαπωνία, ενώ το όλον κλίμα αναμένεται να μεταφερθεί και στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου αύριο Τρίτη, καθώς ο ίδιος ο Κ. Σημίτης έχει παραπέμψει για συζήτηση σ΄ αυτή όλων των καυτών θεμάτων της επικαιρότητας".

    [05] Ελληνοτουρκικός διάλογος

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι ''οι σοβαροί κίνδυνοι που διέβλεπαν έγκυροι πολιτικοί αναλυτές αλλά και διπλωμάτες για το εγχείρημα του ελληνοτουρκικού διαλόγου άρχισαν να γίνονται ξεκάθαρα ορατοί ένα μόλις 24ωρο πριν πραγματοποιηθεί η πρώτη διερευνητική επαφή σε επίπεδο υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι ''ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται και στην προκειμένη περίπτωση η υπό τον Γ. Παπανδρέου ελληνική διπλωματία, η οποία παρά τα όσα διακηρύσσει δημόσια, θεωρεί απολύτως πιθανή την ένταση με την Τουρκία εν όψει της λήξεως του ενταξιακού χρονοδιαγράμματος της Κύπρου, προσέρχεται από αύριο στον πολυδιαφημισμένο διάλογο με την γείτονα χώρα''.

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, "με την έναρξη των ελληνοτουρκικών "διερευνητικών επαφών" αύριο στην Αγκυρα τίθεται επισήμως σε εφαρμογή η πρόβλεψη της συμφωνίας του Ελσίνκι για "ειρηνικές προσπάθειες επίλυσης " των "συνοριακών διαφορών". Η επόμενη διετία θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις είτε η Αθήνα επιλέξει τη χρονοτριβή είτε έναν "έντιμο συμβιβασμό".

    [06] Ασφαλιστικό

    Η Traffic News γράφει ότι ''αρχίζει ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων ... καθώς προς συζήτηση τίθενται αυτή την εβδομάδα οι περιπτώσεις που παραμένουν αγκάθια για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ''τις προτάσεις του υπουργού Εργασίας για το ασφαλιστικό θα εξετάση σήμερα η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ μια ημέρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση με τον κ. Δ. Ρέππα''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "εβδομάδα αποσαφηνίσεων η παρούσα, τόσο ως προς τις κυβερνητικές προθέσεις επί της ουσίας του Ασφαλιστικού όσο και για τη συνδικαλιστική τακτική".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "στην "υιοθέτηση" τριών διαφορετικών ρυθμίσεων για τον υπολογισμό της σύνταξης προχωρεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλί-σεων. Τις σχετικές προτάσεις θα καταθέσει στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "αισιόδοξος για την πορεία του διαλόγου για το ασφαλιστικό εμφανίστηκε από τα Χανιά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος. Οπως τόνισε, κάποιες από τις προτάσεις της κυβέρνησης μπορούν να αξιολογηθούν ως θετικές, όμως υπάρχουν ακόμα αρκετά βασικά ζητήματα που παραμένουν ανοικτά".

    [07] Συνέντευξη Λαλιώτη

    "Τον αριθμητικό συμβολισμό "2+4" επαναφέρει - όπως και το '96 - ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ", με συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Μέσα σε μια δυσμενή συγκυρία για το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση, ο κ. Κ. Λαλιώτης σημειώνει ότι η νίκη του ΠΑΣΟΚ το 2004 συνεπάγεται μια κεντροαριστερή προεδρική πλειοψηφία το 2005 και αποκρούει κατηγορηματικά τα περί "δεξιάς παρένθεσης", ενώ κατηγορεί τον Κ Καραμανλή για "μικροκαισαρισμό".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 11 March 2002 - 22:13:24 UTC