Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-02-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/02/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Συμβασιούχοι
  • [04] Ολυμπιακή
  • [05] Αφγανιστάν-Ελληνική δύναμη
  • [06] Αβραμόπουλος
  • [07] Συνέντευξη Παπαδόπουλου
  • [08] Δηλώσεις Λαλιώτη-Αντιδράσεις
  • [09] ΝΔ-Τρομοκρατία
  • [10] Συνέντευξη Εβερτ
  • [11] Συνέντευξη Πρωτόπαπα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/02/2002

    Η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους, οι δημοτικές εκλογές, η υπόθεση του παράνομου τζόγου και η πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 11 κλειδιά για προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ. Πως θα διοριστείτε στο Δημόσιο χωρίς εξετάσεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μονιμοποιούν τους συμβασιούχους. Γιγαντιαίο προεκλογικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ο Μιλτιάδης Εβερτ για τη διαπλοκή: Φταίνε και οι πολιτικοί.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πρόωρες εκλογές. Η δήλωση του Λαλιώτη για "πολυκομματικές" κυβερνήσεις. Και συνεργασία ΠΑΣΟΚ με τον Αβραμόπουλο και τον Συνασπισμό.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φόρμουλα για χιλιάδες συμβασιούχους. Ευρεία σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου.

    ΕΘΝΟΣ: Εκρηξη για τον ΦΠΑ από χιλιάδες μικρομεσαίους. Δυναμικές αντιδράσεις ετοιμάζουν έμποροι-βιοτέχνες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Λευκό γάμο" με τον ΣΥΝ θέλει το ΠΑΣΟΚ. Αγριο φλερτ στην Αριστερά ψήφο, με στόχο την συνεργασία στις εκλογές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Γάντζωμα στην εξουσία με συμμαχικές κυβερνήσεις. Συνειδητοποιούν την επερχόμενη ήττα στις εθνικές εκλογές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τρεις απειλές για το αδιάβλητο των Πανελλαδικών. Για πρώτη φορά λάθη στους πίνακες εισακτέων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πως μόνιμοι 12.000 έκτακτοι. Σχέδιο Σκανδαλίδη σε σύσκεψη με Σημίτη σήμερα.

    ΕΣΤΙΑ: Αντιδεξιό "μέτωπο". Ενεργοποιείται το σχέδιο Λαλιώτη.

    Espresso: Ο Big Brother βάζει χαλινάρι στον Μικρούτσικο. Το βέτο του Ανδρέα που δρομολογεί νέες εξελίξεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μετά το 2008 θα ισχύσει το νέο Ασφαλιστικό. Το σχέδιο Ρέππα για τις συντάξεις.

    Traffic news: Τον έκαψε με δυο φωτογραφίες. Ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού είχε στενές σχέσεις με τον καταζητούμενο "βαρόνο" των Γιαννιτσών.

    Η ΧΩΡΑ: Κρυφές κάμερες "έγραφαν" τις συναντήσεις Τεκτερίδη και Πασχαλίδη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Απέραντο πάρκινγκ και η Αριστοτέλους. Ανεξέλεγκτη η στάθμευση μέσα στην πλατεία τις βραδινές ώρες.

    [03] Συμβασιούχοι

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "διέξοδο στο αδιέξοδο επιχειρεί να βρει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης όσον αφορά το καθεστώς ομηρείας των συμβασιούχων που υπηρετούν σήμερα στο Δημόσιο, καθώς οι υπουργοί στους οποίους έχει αναθέσει το θέμα πετούν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών τους, ενώ οι συμβασιούχοι, από την πλευρά τους, ασκούν εντονότατες κοινωνικές και πολιτικές πιέσεις, εν όψει μάλιστα και των δημοτικών και των νομαρχιακών εκλογών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "τρεις κατηγορίες συμβασιούχων στις ΔΕΚΟ, δημ. υπηρεσίες, τράπεζες και ιδιωτικές επιχειρήσεις προβλέπει η πρόταση του Κ. Σκανδαλίδη στον Κ. Σημίτη για την τακτοποίησή τους. Η πρώτη αφορά 2-3000 που παραμένουν με ασφαλιστικά μέτρα. Στη δεύτερη εντάσσονται όσοι απασχο-λούνται με 8μηνες συμβάσεις με διακοπές και η τρίτη αφορά 5.500 γιατρούς του ΙΚΑ. Για τις δύο τελευταίες, η πρόταση προβλέπει διαγωνισμούς με "πριμοδότηση", ενώ για τους πρώτους θα απαιτηθεί νομοθετική ρύθμιση".

    Οικουμενικό Πατριαρχείο - Ελληνική Εκκλησία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "νέος κύκλος αντιπαράθεσης με ποιητικό και τελικό αίτιο την μνημόνευση και δικαιοδοσία του πρώτου στις επονομαζόμενες "Νέες χώρες", αναμένεται να ξεσπάσει μεταξύ της Ελληνικής Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου λόγω της αυστηρής επιστολής που πρόσφατα έφθασε από το Φανάρι στην Αθήνα".

    [04] Ολυμπιακή

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "ο διαγωνισμός της Ολυμπιακής Αεροπορίας έλαβε, τόσο τυπικά όσο και επί της ουσίας, τέλος, αφού η ενδιαφερόμενη κοινοπραξία δεν κατέθεσε τις χρηματικές εγγυήσεις, προκειμένου να προχω-ρήσει η διαδικασία εξαγοράς της εταιρείας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "οριστι-κοποιήθηκε το προδιαγεγραμμένο ναυάγιο πώλησης της Ολυμπιακής. Οι διαρθρωτικές αλλαγές τινάζονται στον αέρα. Η κυβερνητική ανικανότητα ρίχνει βαριές σκιές στην οικονομία. Δεν υπάρχει σχέδιο για την επόμενη μέρα, ενώ αναγγέλλεται ότι εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν μέτρα για την ΟΑ. Η απειλή της πτώχευσης είναι προ των πυλών".

    [05] Αφγανιστάν-Ελληνική δύναμη

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "με αγωνία αναμένουν οι επιτελείς του ελληνικού Πενταγώνου την πρώτη αναφορά της διοίκησης της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν (ΕΛΔΑΦ) για την κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν και τους κινδύνους που ενδεχομέ-νως θα κληθεί να αντιμετωπίσει το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα".

    [06] Αβραμόπουλος

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται ότι "σκληραίνει τη στάση αλλά και τη γλώσσα που χρησιμοποιεί απέναντι στη Νέα Δημοκρατία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και μάλιστα λίγες μέρες μετά τη συνάντησή του με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο της Αθήνας, Χρήστο Παπουτσή. Παράλληλα, αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τον ποιόν θα υποστη-ρίξει για το δημαρχιακό θώκο της Αθήνας".

    [07] Συνέντευξη Παπαδόπουλου

    Αποφασιστικότερη και στιβαρότερη διακυβέρνη-ση της χώρας στην προώθηση των μεταρρυθ-μίσεων εκείνων που "προσκρούουν στη μεγάλη αντίδραση των ιδιοτελών", ζητά με συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος επιτίθεται με οξύτητα κατά της "ομάδας των ιδιοτελών" εκείνων, που, ενώ έχουν όλα τα προσόντα ώστε να συμμετάσχουν στον ανταγωνισμό της νέας εποχής, επιδιώκουν να παραμείνει "το συντεχνιακό πνεύμα οργάνωσης του κράτους, ώστε να συνεχίσουν την άκοπη εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου σε κάθε επίπεδο". Ο υπουργός Υγείας τονίζει ακόμα: οι εκλογές κερδίζονται μόνο με δουλειά. Τον εκλογικό κύκλο τον έχουμε πληρώσει τα τελευταία 50 χρόνια. Εάν αυτήν την φορά ο ουρανός ανταριάσει ξανά με λαϊκισμούς και άσκοπους πολιτικαντισμούς, τότε σημασία δεν έχει ποιός θα κερδίσει τις εκλογές, αφού θα πληρώσουμε όλοι.

    [08] Δηλώσεις Λαλιώτη-Αντιδράσεις

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "για όσους γνωρίζουν τον Λαλιώτη και καταλαβαίνουν από πολιτική, η προχθεσινή δήλωσή του, ότι ... ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ και επομένως πάμε για ... ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ κυβερνήσεις σημαίνει: πρώτον ότι το ΠΑΣΟΚ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ εκλογές και δεύτερον ότι ... μαγειρεύει-αν δεν έχει ήδη συμφωνηθεί συνεργασία ΠΑΣΟΚ-Αβραμόπουλου και Συνασπισμού, αφού είναι πλέον και βέβαιον ότι το ΚΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να την ... πατήσει και να μπει στο ... τσουβάλι που προσπαθεί να το χώσει ο κ. Λαλιώτης".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "όπως καταλάβατε ο κ. Λαλιώτης έχει πλήρη επίγνωση ότι το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς εκλογική συντριβή. Γνωρίζει ότι στις επόμενες εκλογές η ΝΔ θα επικρατήση και θα σχηματίση αυτοδύναμη Κυβέρνηση. Και προσπαθεί από τώρα να δημιουργήση το μετεκλογικό τοπίο".

    Η Traffic News προσθέτει ότι "αντίθετος με το άνοιγμα του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος κατέθεσε πρόταση για συν-εργασία του ΠΑΣΟΚ με τα κόμματα της Αριστεράς, όχι μόνο στις δημοτικές εκλογές, αλλά και σε κυβερνητικό επίπεδο, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Συνασπισμού".

    [09] ΝΔ-Τρομοκρατία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) σημειώνει ότι "τις θέσεις του για ένα μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας κατέθεσε ο Κ. Καραμανλής μετά το κλείσιμο των εργασιών της διήμερης ΚΕ του κόμματός του. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ ως αυριανός πρωθυπουργός δεσμεύεται ότι θα χρησιμοποιήσει στελέχη από όλους τους χώρους, αν αυτοί είναι ικανοί και έντιμοι".

    H Espresso τονίζει ότι "οι "κραυγές και οι ψίθυροι" για την τρομοκρατία, που πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες, προϊδεάζουν μεν για εξελίξεις, αλλά σκορπούν ακόμη περισσότερο μυστήριο στην πιο σκοτεινή υπόθεση που διαδραματίζεται στην Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια. Γιατί δημιουργείται κλίμα συλλήψεων; Πού αποσκοπούν όλες αυτές οι περίεργες "διαρροές" για το "κάρφωμα" στοιχείων όσον αφορά τη δράση της 17Νοέμβρη από τρομο-κράτη;"

    [10] Συνέντευξη Εβερτ

    Σε συνέντευξή του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ, "απορρίπτει το μοντέλο των κυβερνήσεων συνεργασίας λέγοντας ότι αυτές δεν θα στέκονταν στα πόδια τους και αιτιολογεί γιατί: "δεν θα λειτουργούσε τίποτε. Εκεί θα βλέπατε τη διαπλοκή πως θα δρούσε. Παρατηρεί ότι και σήμερα η διαπλοκή με άλλες μεθόδους επιβάλλει το νόμο της σιωπής στον πολιτικό κόσμο!" Ο κ. Εβερτ "χαρακτηρίζει τη διαπλοκή "κράτος εν κράτει που έχει κάνει παραμάγαζό της ορισμένες ΔΕΚΟ όπως η ΔΕΗ και ΟΤΕ". Εκτιμά ότι "το σύστημα δεν ανατρέπει τον κ. Σημίτη επειδή "είναι ο αδύναμος κρίκος". Χαρακτηρίζει "ως "κερκόπορτα", τη ρύθμιση για το βασικό μέτοχο και σημειώνει ότι η ΝΔ θα απέχει από το διάλογο για να μη νομιμοποιήσει τις απαράδεκτες ρυθμίσεις".

    [11] Συνέντευξη Πρωτόπαπα

    Ο Χρήστος Πρωτόπαπας με τη συνέντευξή του στα ΝΕΑ παρεμβαίνει "στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει για τα περίφημα "φρουτάκια". Και προτείνει τα μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών να λειτουργούν μόνο στα καζίνα. Ως προς τα θέματα που αφορούν τα ΜΜΕ προαναγγέλλει ότι σύντομα θα αλλάξει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Εκφράζει τη βεβαιότητα ότι μέσα στο 2002 θα έχουν δοθεί οι 6 άδειες σε σταθμούς εθνικής εμβέλειας, ενώ μέχρι το τέλος της άνοιξης θα είναι έτοιμος ο Κώδικας Δεοντολογίας. Πάντως εκείνο που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμβεί είναι να σταματήσουν οι μετρήσεις τηλεθέασης των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών. Ολοι οι ειδικοί που κάλεσε στο γραφείο του ο υπουργός Τύπου εκφράζουν την άποψη ότι αυτό είναι και τεχνικά δύσκολο και δεν θα λύσει και κανένα πρόβλημα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 19 February 2002 - 8:15:54 UTC