Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-07-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/07/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Σύνοδος Γένοβας
  • [04] Προσλήψεις στο δημόσιο
  • [05] Δημοσκόπηση για παγκοσμιοποίηση
  • [06] Ολυμπιάδα
  • [07] Συνέντευξη Πετσάλνικου
  • [08] Χρηματιστήριο
  • [09] ΠΑΣΟΚ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/07/2001

    Η εκλογή νέου προέδρου της ΔΟΕ και οι συναντήσεις Σημίτη στη Μόσχα, τα εσωκομματικά ΠΑΣΟΚ, οι προσλήψεις στο Δημόσιο, η σύνοδος της Γένοβας και η πορεία του Χρηματιστηρίου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 4.345 προσλήψεις σε υπουργεία και ΟΤΑ. Εκτός ΑΣΕΠ οι περισσότεροι διορισμοί.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): "Ολοι μαζί" ... κι ο Σημίτης χώρια! Πρωτοφανές κλίμα απομόνωσης του πρωθυπουργού.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Μεσολαβητές Λαλιώτης – Ευθυ-μίου. Για να τα βρουν Σημίτης - Λαμπράκης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 3.461 θέσεις στο Δημόσιο μέχρι 31 Ιουλίου. Οι ειδικότητες και τα δικαιολογητικά.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 5,5 μονάδες η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, σύμφωνα με την τελευταία πραγματική δημοσκόπηση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κόβονται τα δάνεια. Καθοριστική σύσκεψη σήμερα για Παπαντωνίου - Παπαδήμο.

    ΕΘΝΟΣ: Αλλάζουν οι άδειες και οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κρέμασε, χθες, κουδούνια στον πρωθυπουργό. Δεν θα έπρεπε να περιμένει διαφορετική συμπεριφορά από το Χαυχαρέϊκο ΒΗΜΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Το μεγάλο δίλημμα. Επεσε ο Σημίτης στον λάκκο που άνοιξε για τους άλλους. Ηττα η ηρωική έξοδος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Λύκεια: Πώς να συμπληρώσετε το μηχανογραφικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σύμφωνο αστυνομοκρα-τίας. Υπογράφουν οι "15" για Γένοβα και συνόδους ΕΕ.

    Espresso: Εξαφάνισαν μαθήτρια από το Μοναστήρι. Θρίλερ με την ανήλικη.

    ΕΣΤΙΑ: Κεντροδεξιά πάνω από 50%.Αυτό δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: Οχι στη Γένοβα, ναι στις διαδηλώσεις λεει το 54%. Γκάλοπ: Οι Ελληνες για την παγκοσμιοποίηση.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: "Προστάτης" του Σημίτη ο Αλαφούζος. Θα τρελαθούμε!

    Η ΧΩΡΑ: Βόμβες για τη Σοφοκλέους. Ανατίναξαν τα γραφεία του Μπογδάνου, ενώ κυκλοφορούν ελεύθεροι οι 10 μεγαλοληστές που λεηλάτησαν τους επενδυτές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τα δάνεια πνίγουν αγορά - νοικοκυριά.

    [03] Σύνοδος Γένοβας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "με αστυνομικά μέτρα και αναστολή, στην ουσία, του δικαιώματος των Ευρωπαίων πολιτών για ελεύθερη διακίνηση και ελεύθερη έκφραση γνώμης, οι "15" επιχειρούν τώρα να καταπνίξουν τη φωνή όσων διαμαρτύρονται εναντίον της παγκοσμιοποίησης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "κατάλυση αυτού που υποτίθεται ότι μόχθησαν οι Ευρωπαίοι οραματιστές, ένα "χώρο" ελεύθερης διακίνησης προσώπων και ιδεών-για τους λεγόμενους Κοινοτικούς πολίτες έστω και κρατώντας απ΄ έξω τους "παρακατιανούς" τριτοκοσμικούς, συνιστούν εξωφρενικές απο-φάσεις που ελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στη σύνοδο των υπ. Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών εν όψει της Γένοβα και με την "εμπειρία" του Γκέτεμποργκ".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ισχυρίζεται ότι "όποιος από τους τελευταίους αναποφάσιστους προλάβει σήμερα, τη Γένοβα είδε...Σήμερα το βράδυ λήγει η προθεσμία για τη συμμετοχή στο ελληνικό κομβόι ενώ μεθαύριο θα ξεκινήσουν περισσότεροι από χίλιους διαδηλωτές κατά της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ σημειώνει ότι "οι ιταλικές αρχές λαμβάνουν τα τελευταία μέτρα για να αντιμετωπίσουν πιθανά επεισόδια βίας, λόγω της συνόδου της G8 την επόμενη Κυριακή στη Γένοβα. Η συνθήκη του Σένγκεν που καταργεί τους ελέγχους στα σύνορα, δεν ισχύει στην Ιταλία από 15 έως και 21 Ιουλίου, λόγω της συνόδου".

    [04] Προσλήψεις στο δημόσιο

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "αλλάζει εκ νέου, με απόφαση της υπουργού Εσωτερικών κ. Βάσως Παπανδρέου, το σύστημα με το ποίο διενεργούνται οι γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο δημόσιο".

    Η Espresso σημειώνει ότι "πολύ ουσιαστική αλλαγή γίνεται στον τρόπο που θα διαγωνίζονται πλέον οι υποψήφιοι δημόσιοι υπάλληλοι. Η διαδικασία απλουστεύεται για τους διαγωνιζομένους, αφού πλέον θα εξετάζονται με τη διαδικασία των πολλαπλών απαντήσεων. Δηλαδή σε κάθε ερώτηση προς τους υποψηφίους θα δίνονται διάφορες απαντήσεις και εκείνοι θα καλούνται να επιλέξουν την ορθή".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρί-ζει ότι "το "πράσινο φως" δίνει η κυβέρνηση, στην καρδιά του καλοκαιριού, για χιλιάδες προσλήψεις τόσο μέσω του ΑΣΕΠ όσο και μέσω των Περιφερειών της χώρας".

    [05] Δημοσκόπηση για παγκοσμιοποίηση

    "Η διαδικασία της παγκοσμιοποίησης προκαλεί ανησυχία στο 60% των Ελλήνων, όπως δείχνει η δημοσκόπηση της Opinion", που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. "Συγκεκριμένα, οι διαδηλώσεις που πρόκειται να πραγματο-ποιηθούν στη Γένοβα αντιμετω-πίζονται θετικά από το 54% των ερωτηθέντων, ενώ το 31,7%, σχεδόν ένας στους τρεις θα επιθυμούσε να συμμετάσχει. Και αν η στάση αυτή είναι φυσικό να συγκεντρώνει την απόλυτη σχεδόν ομοφωνία μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, είναι χαρακτηριστικό ότι υιοθετείται επίσης από τον πλειοψηφία των οπαδών τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ".

    [06] Ολυμπιάδα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "αποδεικνύοντας ότι προτίθεται ν΄ αναγάγει τους Ολυμπιακούς του 2004 στο επόμενο μείζονα στόχο της πολιτικής του, ο πρωθυπουργός μετέβη τελικώς χθες στη ρωσική πρωτεύουσα, αφού πρώτα το διπλωματικό του γραφείο με τον πρέσβη μας στη Μόσχα, του εξασφάλισαν ένα "ραντεβού" με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "τα εύσημα του αντιπροέδρου της ΔΟΕ Ζάκ Ρόγκ απέσπασε η Οργανωτική Επιτροπή του ΑΘΗΝΑ 2004, η οποία με επικεφαλής την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου παρουσίασε στη Μόσχα ενώπιον των "Αθανάτων" την πορεία της ελληνικής προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στα μέλη της ΔΟΕ μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης ο οποίος τόνισε ότι έχει διατεθεί 1,5 τρις για τη διοργάνωση. Αύριο ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Πούτιν".

    [07] Συνέντευξη Πετσάλνικου

    "Νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για τις αποσπάσεις, τις εκπαιδευτικές άδειες και τον διορισμό στα δυσπρόσιτα σχολεία ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, με στόχο να περιορίσει τη διαρροή δασκάλων και καθηγητών σε θέσεις εκτός της σχολικής αίθουσας. Οι αλλαγές όπως τις περιγράφει" σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ΕΘΝΟΣ ο υφυπουργός Παιδείας κ. Φίλιππος Πετσάλνικος "περιλαμβάνουν: Μπόνους, με το ανώτατο όριο μοριοδότησης, για όσους επιθυμούν να υπηρετήσουν σε δυσ-πρόσιτα σχολεία απομακρυσμένων περιοχών. Μείωση μορίων γι αυτούς που θέλουν να εγκαταλείψουν τη σχολική τάξη, προκειμένου να αποσπασθούν στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας ή σε οργανισμούς του. Προτεραιότητα στις αποσπάσεις θα έχουν οι πολύτεκνοι και αυτοί που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας κ.α. Θεσπίζονται αυστηρά κριτήρια και έλεγχος για την παροχή εκπαιδευτικών αδειών. Στόχος όλων των παραπάνω αλλαγών, όπως τονίζει ο κ. Πετσάλνικος είναι η ενίσχυση της παραμονής των εκπαιδευτικών στις οργανικές τους θέσεις και η συρρίκνωση του φαινομένου της διαρκούς εναλλαγής δασκάλων και καθηγητών στις σχολικές τάξεις".

    [08] Χρηματιστήριο

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "κρίσιμη φάση φαίνεται ότι περνούν οι ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς η παρατεταμένη πτώση των τιμών των μετοχών τους στο ελληνικό Χρηματιστήριο οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα τη λογιστική τους αξία, ενώ ταυτόχρονα πιέζει σημαντικά και τα οικονομικά τους μεγέθη".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ, "μπαρούτι η ελληνική κεφαλαιαγορά. Μετά την οικονομική κατα-στροφή εκατομμυρίων Ελλήνων αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για χρηματιστηριακές εταιρίες και επενδυτικούς παράγοντες, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό δέχονται απειλητικά τηλεφωνήματα αλλά και βομβιστικές επιθέσεις".

    [09] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι "κλίμα πρωτοφανούς πολιτικής απομόνωσης διαμορφώνεται για τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από όσα δήλωσαν σε συνεντεύξεις τους χθες στον κυριακάτικο Τύπο τα πρωτοκλασάτα στελέχη, καθώς επίσης από τα ρεπορτάζ και την αρθρογραφία που υπήρχε στις εφημερίδες των μεγάλων συγκροτημάτων τα οποία στήριζαν μέχρι πρότινος τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "για άλλους τα ντόρτια και οι διπλές και γι άλλους οι εξάρες". Αυτή τη φράση που ακούγεται στα παρα-δοσιακά καφενεία θα πρέπει να σκέφτεται πλέον ο πρωθυπουργός, καθώς η "ζαριά" που έριξε με την απόφαση για την επίσπευση του συνεδρίου όχι μόνο δεν δημιούργησε προοπτικές εξόδου από την κρίση, αλλά περιέπλεξε ακόμα περισσότερο την κατάσταση για την κυβέρνησή του".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "ΠΑΣΟΚ, ώρα μηδέν", δήλωσε πολύ χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας τη γενικότερη αίσθηση που υπάρχει όχι μόνο στην κοινή γνώμη αλλά και στην ίδια την κυβέρνηση. Πρωτοβουλίες και όχι λόγια ζητούν από τον πρωθυπουργό κυβερνητικά στελέχη, τονίζοντας ότι το Σεπτέμβρη θα είναι αργά".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 16 July 2001 - 14:51:38 UTC