Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-01-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/01/2001

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [02] Προσλήψεις στο Δημόσιο
  • [03] Δημοσκόπηση
  • [04] Χρηματιστήριο
  • [05] Συντάξεις
  • [06] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [07] Ιδιωτικοποιήσεις Η δημοσκόπηση της V-PRC, η πορεία του Χρηματιστηρίου, η αύξηση στις συντάξεις και οι προσλήψεις στο δημόσιο είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

  • [01] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πάρε κόσμε φθηνά στεγαστικά δάνεια. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αυξάνονται οι συντάξεις. Πώς διαμορφώνονται για 1,4 εκ. δικαιούχους ΙΚΑ, Τραπεζών, ΔΕΚΟ κ.α.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Σώζει τον Γιάννο η ΝΔ. Παρά την καθολική απαίτηση για αποπομπή του.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Η ληστεία με τις "φούσκες". Ελεγχο σε 34 εταιρίες ζητάει ο Εβερτ.

    Η ΑΥΓΗ: Τα μάτια σας 24 για το περιβάλλον.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 35.144 προσλήψεις σε δήμους και Δημόσιο. Αναλυτικά όλες οι θέσεις εργασίας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο Γιάννος δεν είναι Ιφιγένεια! (Το χρηματιστήριο και ο ανασχηματισμός). Τι απαντά η κυβέρνηση στα σενάρια και στις πιέσεις για αλλαγές προσώπων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: SOS για σεισμό. Κρίσιμο το επόμενο 10ήμερο. Τι δείχνουν οι δορυφόροι που παρατηρούν την Αταλάντη.

    ΕΘΝΟΣ: Αμεσοι διορισμοί σε 18 υπουργεία, Νομαρχία, Δήμους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ολοταχώς προς τις 2.800 μονάδες "τρέχει" το ΧΑΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στοιχεία σοκ για το Χρηματιστήριο. Ο Μ. Εβερτ αποκαλύπτει τα αίτια της πτώσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι νέες θέσεις σε Δημόσιο και Ολυμπιάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το βλέπουν τώρα ελκυστικό. Οι ξένοι γοητεύονται από τον πάτο του ΧΑΑ.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Οι αυξήσεις στις συντάξεις. Η απόφαση του ΥΠΕΘΟ που διαβιβάστηκε στο υπουργείο Εργασίας και στα ταμεία.

    Espresso: Εκρηξη στην αεροπορική βάση του Αράξου! Πήρε φωτιά φορτηγό από αναμμένο τσιγάρο.

    ΕΣΤΙΑ: Φεύγει ο Παπαντωνίου; Ολοι διαψεύδουν, εκείνος ετοιμάζεται.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ιδού οι φούσκες της συμφοράς. Κατονομάζονται 34 εταιρίες που συμπαρέσυραν τη Σοφοκλέους στον χορό του Ζαλόγγου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Μαύρη λίστα" για βουλευτές. Δραστηριότητα οικολογικών φορέων και οργανώσεων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τρεις πρωτιές για Σημίτη, Καραμανλή, Αβραμόπουλο. Γκάλοπ της V-PRC.

    ΝΙΚΗ: Ενδείξεις κόπωσης του δικομματισμού. Απηυδισμένοι από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δηλώνουν οι πολίτες.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Λαϊκή Ασπίδα προστασίας σε υγεία- ασφάλιση.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Το μήνυμα των γκάλοπ. Ξυπνήστε! πριν είναι αργά. Ξύνει πληγές και στο ΠΑΣΟΚ ο Αβραμόπουλος.

    Η ΧΩΡΑ: Πυροβασία για 1.000.000 επενδυτές. Δυστυχώς η Σοφοκλέους επτώχευσε.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κοροϊδία με τις συντάξεις. Αισθητά κάτω από τον πληθωρισμό οι αυξήσεις τους απόμαχους ιδιωτικού τομέα, ΔΕΚΟ, Τραπεζών.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κάτω τα ρολά σε όλα τα νοσοκομεία. 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αρνούνται το τεστ κοπώσεως. Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ και προσπάθεια ανασκευής των δηλώσεων Σημίτη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η ζωή των Θεσσαλονικέων σε κίνδυνο, χρόνια τώρα από αδικαιολόγητες καθυστερήσεις των κρατικών φορέων και της ΤΑ.

    [02] Προσλήψεις στο Δημόσιο

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "στην ενίσχυση του δημόσιου και ευρύτερου τομέα με την άμεση πρόσληψη 35.144 ατόμων προχωράει η κυβέρνηση".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "πέντε χιλιάδες μόνιμοι υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης θα προσληφθούν σταδιακά από το ΑΣΕΠ σε υπουργεία, περιφέρειες και νομαρχίες, προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα του Γ ΚΠΣ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί από το ΑΣΕΠ η πρώτη προκήρυξη για την κάλυψη περίπου 1.200 θέσεως, στις πρώτες από τις περίπου 34.000 προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στο Δημόσιου που έχουν εγκριθεί και ανακοινωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών για το 2001".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "στην τελική ευθεία για το διορισμό περίπου 35.000 ατόμων στο δημόσιο εντός του 2001, με ρουσφετολογικά κατά βάση τρόπο, βρίσκεται η κυβέρνηση. Οι προσλήψεις θα γίνουν με βάση σχεδόν αποκλειστικά το αδιαφανές και διαβλητό σύστημα των μορίων, καθώς με τροπολογία που πέρασε τον περασμένο Αύγουστο η κυβέρνηση καταργούνται ουσιαστικά οι γραπτοί διαγωνισμοί".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "άναψε το πράσινο φως για την πρόσληψη 3.931 πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ σε Νομαρχίες, Δήμους και σε 18 υπουργεία. Η πλήρωση αυτών των εγκεκριμένων θέσεων θεωρείται επείγουσας ανάγκης και η κατεύθυνση που δόθηκε είναι να γίνουν το συντομότερο οι προκηρύξεις και να ισχύσουν συνοπτικές διαδικασίες".

    [03] Δημοσκόπηση

    "Τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη θεωρεί καλύτερο για πρωθυπουργό το 32,4% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης "βαρόμετρο" της V-PRC" στα ΝΕΑ. "Ακολουθούν ο Κώστας Καραμανλής με 26,6%, ο Αβραμόπουλος με 20,7%, ενώ οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί είναι κάτω από το 3%. Επίσης, το 20,3% δηλώνει από αρκετά έως πολύ ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, το 37% λίγο και το 41,9% καθόλου. ενώ, το 16,7% είναι αρκετά έως πολύ ικανοποιημένο από την αντιπολίτευση, το 32,4% λίγο και το 47,6% καθόλου. Στις θετικές γνώμες για τους πολιτικούς προηγείται ο κ. Αβραμόπουλος με 56,5%. Ακολουθούν οι κκ Καραμανλής με 54,1%, Κωνσταντόπουλος 51,4%, Σημίτης 48,1%, Τσοβόλας 37,3%, Μάνος 27,2%, Παπαρήγα 22,5%".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "εντυπωσιακή αποδοκιμασία των πολιτών προς κυβέρνηση και αντιπολίτευση καταγράφει η δημοσκόπηση της V-PRC, με αποτέλεσμα το υψηλό ποσοστό που καταγράφεται υπέρ του υπό ίδρυση κόμματος Αβραμόπουλου. Ο δήμαρχος βλέπει να δηλώνουν την πρόθεση να υπερψηφίσουν το κόμμα του προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από τη ΝΔ σε σχεδόν ίδιο ποσοστό. Η ΝΔ πάντως προηγείται στην πρόθεση ψήφου κατά πέντε μονάδες".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ εκτιμά ότι "σοβαρό πρόβλημα και στο ΠΑΣΟΚ, από το κόμμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, αποτυπώνει η δημοσκόπηση της V-PRC, που δημοσιεύτηκε χθες στα ΝΕΑ. Το πιο εντυπωσιακό νέο στοιχείο της δεν είναι τόσο το προβάδισμα των 4-6 μονάδων που δίνει στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ όσο η ανάλυση του λεγόμενου "πυρήνα" του νέου κόμματος του δημάρχου, που κατά τους εκλογολόγους φαίνεται να τροφοδοτείται από δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "κλίμα ευφορίας επικρατούσε χθες στη Ρηγίλλης μετά τη δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης της εταιρίας V-PRC. Ενδεικτική της ατμόσφαιρας που επικρατούσε ήταν η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ κ. Θοδωρή Ρουσσόπουλου, ο οποίος υπογράμμισε ότι "αντίπαλός μας είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που όχι μόνο είναι κουρασμένη, αλλά το δείχνει κιόλας και φαίνεται ξεκάθαρα σε αυτές τις δημοσκοπήσεις".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "ευφορία στη ΝΔ από τη δημοσκόπηση της V-PRC, καθώς προηγείται δυναμικά του ΠΑΣΟΚ. Ευφορία και στο στρατόπεδο Αβραμόπουλου, αφού το υπό ίδρυση κόμμα συγκεντρώνει και παγιώνει ποσοστά που το κάνουν ευθέως ανταγωνιστικό των δύο μεγάλων κομμάτων. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ ελπίζει τώρα στο χρόνο για να βελτιώσει το ποσοστό του".

    [04] Χρηματιστήριο

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "οι εγκλωβισμένοι του Χρηματιστηρίου χάνουν και τις τελευταίες ελπίδες τους. Τα βρώμικα πολιτικά παιχνίδια της κυβέρνησης τους παγίδευσαν δύο φορές και πλέον ουδεμία ελπίδα διαφυγής διαφαίνεται. Ενα εκατομμύριο και πλέον επενδυτές υποχρεώνονται καθημερινά σε πυροβασία, ενώ η πραγματική αξία του δείκτη βρίσκεται στις 1.800 μονάδες".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτιμά ότι "η κρίση στο ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζεται αμείωτη, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να απουσιάζει παντελώς και τους παράγοντες της αγοράς να παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί για το μέλλον. χθες, η Σοφοκλέους κατάφερε να μείνει για άλλη μια ημέρα πάνω από το ψυχολογικό όριο των 3.000 μονάδων, σε μια άνευρη συνεδρίαση και με αρνητικό τζίρο συναλλαγών, ο οποίος μόλις που ξεπέρασε τα 24 δις Δρ".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "η επιδείνωση του αρνητικού κλίματος, που επικρατεί εδώ και αρκετούς μήνες στην αγορά και επιδεινώνεται από τις κοινωνικές προεκτάσεις της κρίσης και την όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης, δίνει την χαριστική βολή στην αξιοπιστία της Σοφοκλέους και απομακρύνει τους επενδυτές".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "η χρηματιστηριακή αγορά δεν πέρασε με επιτυχία, στην χθεσινή συνεδρίαση, το τεστ της επιβεβαιώσεως της δυναμικής των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων, καθώς η συνεδρίασις επραγματοποιήθη εν μέσω ιδιαιτέρως υποτονικών συναλλαγών και με την επικράτηση πτωτικών τάσεων".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "το παρατεταμένο κραχ της Σοφοκλέους εξελίσσεται σε μείζον κοινωνικά και πολιτικό πρόβλημα, διαμορφώνοντας εκρηκτικές συνθήκες για την κυβέρνηση, η οποία παρακολουθεί αμήχανη, μη μπορώντας ν αναλάβει πρωτοβουλίες σε μια στιγμή που έξι στις δέκα μετοχές έχουν επιστρέψει σ επίπεδα τιμών του 1998".

    Η Espresso προσθέτει ότι "με ονόματα επανέρχεται ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ στις παρεμβάσεις του με αφορμή την κρίση που ταλανίζει τη Σοφοκλέους. Ο κ. Εβερτ, σε χθεσινή δήλωσή του χαρακτηρίζει ως σκάνδαλο τον τρόπο εισαγωγής ορισμένων εταιριών στο Χρηματιστήριο, αλλά και τον χρόνο προτεραιότητας στην εισαγωγή τους και κατηγορεί την κυβέρνηση και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για αδιαφορία και παραλείψεις που οδήγησαν το ΧΑΑ σε πτώση και τους επενδυτές σε απόγνωση".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) επισημαίνει ότι "μακριά από το ΧΑΑ με κάθε μέσο" θα μπορούσε να είναι ο τίτλος ταινίας για τη Σοφοκλέους, η οποία ξεκίνησε για υπερπαραγωγή αλλά τα γυρίσματα διακόπηκαν λόγω έλλειψης χρημάτων".

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι "καθώς η κρίση του Χρηματιστηρίου συνεχίζεται και ο πανικός των μικροεπενδυτών μεγαλώνει, η μία μετά την άλλη ΕΛΔΕ κλείνουν σε ολόκληρη τη χώρα. ενώ πριν από λίγο καιρό ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια, τώρα κατεβάζουν τα ρολά ή παραμένουν ανοιχτές χωρίς να κάνουν ούτε μία πράξη την ημέρα. Εν τω μεταξύ καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητα σε όλη τη χώρα ατασθαλίες σε τράπεζες με λογαριασμούς πελατών".

    [05] Συντάξεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι "μικρές αυξήσεις στις συντάξεις του ποσού των 300.000 Δρ και κάπως μεγαλύτερες για τις μέσες και κατώτατες συντάξεις, προβλέπει η εγκύκλιος των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας για περίπου 1,4 εκ. συνταξιούχους της χώρας. Μέσα σε αυτούς είναι και οι ελάχιστοι δικαιούχοι της σύνταξης των 152.000 Δρ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "χωρίς καμία αναφορά στην προεκλογική υπόσχεση του Σημίτη για κατώτερη σύνταξη στις 152.000 Δρ αλλά με αυξήσεις πείνας, τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και ΕΡγασίας εξέδωσαν χθες κοινή εγκύκλιο με την οποία οριστικοποίησαν τις αυξήσεις στις κατώτερες συντάξεις των ταμείων των μισθωτών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα τα περήφανα γηρατειά της χώρας μας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη σκληρή κοινωνική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Πολιτική που έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες συνταξιούχους, αφού αντί να τους αυξάνει το εισόδημά τους το κόβει, προκειμένου να εξασφαλιστεί - όπως ισχυρίζεται- η βιωσιμότητα των ταμείων".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "με κριτήριο την υπεραισιόδοξη εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός το 2001 θα κυμανθεί στο επίπεδο του 2% καθορίστηκαν οι αυξήσεις - ψίχουλα στις συντάξεις για τους δικαιούχους των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, ενώ την ίδια ώρα οι επικεφαλής του υπουργού Εθνικής Οικονομίας έκριναν σκόπιμο να μη χορηγήσουν αυξήσεις στις συντάξεις που είναι πάνω από 300.000 δραχμές".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει ότι "κλιμακωτές θα είναι οι αυξήσεις στις συντάξεις που θα χορηγηθούν από την 1/1/2001 σε όλους τους συνταξιούχους, οι οποίες θα κυμαίνονται από 1,4% έως 5,5% όπως προβλέπει η σχετική απόφαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Ιδιαίτερα θα ενισχυθούν οι χαμηλές συντάξεις, καθώς η αύξηση των κατώτερων (δηλαδή των ποσών που δεν υπερβαίνουν τις 120.000 Δρ) θα είναι της τάξης του 5,5%".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, "η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για διαμόρφωση της κατώτατης (βασικής) σύνταξης του ΙΚΑ στις 152.000 επιτεύχθηκε, υπερβαίνοντας μάλιστα το στόχο κατά...37 δραχμές. Ωστόσο οι αποδοχές αυτές αφορούν μια μικρή μειοψηφία όχι μόνο των συνταξιούχων συνολικά, αλλά και μεταξύ των συνταξιούχων του ΙΚΑ".

    [06] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Στα αζήτητα μένει πάλι η Ολυμπιακή. Την ίδια ώρα η ΥΠΑ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης του εθνικού συστήματος αερομεταφορών".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η μεγάλη ανατροπή στους φόρους. Αρχίζει η μεταρρύθμιση".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Η αγορά περιμένει... "καθαρές λύσεις". Στη Σοφοκλέους εξανεμίζονται και οι τελευταίες ελπίδες ανάκαμψης".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη στη Σοφοκλέους. Μακροπρόθεσμη αισιοδοξία από την SSSB".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Κυβερνητική αναδίπλωση στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων. Παγώνει η μετοχοποίηση της ΔΕΗ".

    [07] Ιδιωτικοποιήσεις

    Το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ γράφει ότι "ενώ η προσπάθεια πώλησης της Ολυμπιακής δεν φαίνεται να καρποφορεί και το "στοίχημα" του ΟΤΕ παραμένει ανοιχτό, η δυσμενής χρηματιστηριακή συγκυρία υποχρεώνει την κυβέρνηση σε τακτική "αναδίπλωση" στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων, όπου αλλάζει γραμμή πλεύσης. Με εξαίρεση τον ΟΠΑΠ, ο οποίος θα ζητήσει "ψήφο εμπιστοσύνης"-και ανάλογο χρήμα-από την αγορά τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων μέσω ΧΑΑ "παγώνει"-τουλάχιστον προσωρινά".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 30 January 2001 - 16:11:00 UTC