Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-12-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/12/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Χρηματιστήριο
  • [03] "Τρελές αγελάδες"
  • [04] Τουρκία - ΕΕ
  • [05] Ολυμπιάδα 2004
  • [06] Νέα Δημοκρατία
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Χρηματιστήριο

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η νόσος των "τρελών αγελάδων", τα εσωκομματικά της ΝΔ, η παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου του "Αθήνα 2004", η πορεία του Χρηματιστηρίου και η εταιρική σχέση ΕΕ-Τουρκίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 2004 πλην δύο. Ποιοί "σφάζονται" για την καρέκλα, που μάλλον θα μείνει κενή.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σκοτώνουν και πουλάνε. Απίστευτο κύκλωμα εμπορίας οργάνων στην Ελλάδα.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Δεν θα γίνω γλάστρα της κυρίας. Δριμύ "κατηγορώ" από τον Πέτρο Συναδινό.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τι γίνεται στη Σοφοκλέους. Ερωτηματικά για τη συνέχεια. Ποιοί "μεγάλοι" βοήθησαν στην τελευταία άνοδο.

    Η ΑΥΓΗ: "ΑΘΗΝΑ 2004": Αδιαφάνεια, τέλμα, εμφύλιος.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Διαρκής στήριξη του Χρηματιστηρίου. Συμφώνησαν κυβέρνηση - επιχειρηματίες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Καβγάς υπουργού-ιατρών και, τελικά, συμβιβασμός. Κεκλεισμένων των θυρών σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ιερόδουλος σκορπούσε AIDS. Συναγερμός στη Β. Ελλάδα μετά την αποκάλυψη.

    ΕΘΝΟΣ: Ξυπνάει η Σοφοκλέους. Ανοδος με ελληνικά κεφάλαια-έρχονται και οι ξένοι..

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το πάνε για διάλυση το ...μαγαζί! Το μνημόσυνο του Μακρυγιάννη ήλθε να αναζωπυρώσει διαφορές και συγκρούσεις στη ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Η μεγάλη φυγή από το ΠΑΣΟΚ. Τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ πρόθυμοι να ακολουθήσουν το κόμμα Αβραμόπουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 2.904 προσλήψεις σε υπουργεία και Λιμενικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 4+1 ενέσεις στη Σοφοκλέους. Πακέτο Παπαντωνίου, με στόχο το καλό κλίμα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ιδιωτικές Εθνική και Εμπορική. Εξι μέτρα Γιάννου για αγορά - Σοφοκλέους.

    ΕΣΤΙΑ: Γιατί πήγε στην κηδεία. Ο υπεύθυνος εκλογικού αγώνος.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εκτός της κρατικής κηδεμονίας η Εθνική. Μέτρα φιλελευθεροποίησης της αγοράς και ενίσχυσης του ΧΑΑ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ευνοϊκή...στα βαρέα επαγγέλματα. Ρύθμιση στο νομοσχέδιο για την απασχόληση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Επιχείρηση στήριξης της Σοφοκλέους με νέα μέτρα. Μεγάλη άνοδος των μετοχών και χθες.

    ΝΙΚΗ: Οπισθεν Σημίτη για Παπαντωνίου. Πλήρης κάλυψη του Γιάννου από τον Δ. Ρέππα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μαζικά απεργούμε την Πέμπτη.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Πανικός Καραμανλή για Αβραμόπουλο. Τρέμει και ζητά σωσίβιο από Σουφλιά-Ντόρα- Λιάπη-Ανδριανόπουλο.

    Η ΧΩΡΑ: "Κλειδί" η Γιούλη Σφηνιά. Τι γνωρίζει η γυναίκα του για την εγκατάλειψή του από το ΠΑΣΟΚ και τις πιέσεις των μεγαλομετόχων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΕΕ: Οχι στα κρεατάλευρα. Οι 15 υπουργοί Γεωργίας αποφάσισαν την απαγόρευση των ύποπτων ζωοτροφών από το 2001.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αβοήθητοι.Χωρίς ελικόπτερα το ΕΚΑΒ στη Β. Ελλάδα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μέτρα- σωσίβιο για τη Σοφοκλέους. Ανακοίνωσε χθες ο Γιάννος Παπαντωνίου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Βαθιά ορθόδοξος ο Κοστούνιτσα. Επισκέφθηκε ευλαβικά τη μοναστική κιβωτό της ορθοδοξίας το Αγιο Ορος και τον Αγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης.

    [02] Χρηματιστήριο

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "μέτρα για τη στήριξη του Χρηματιστηρίου, το οποίο χθες σημείωσε μεγάλη άνοδο κατά 4,05% ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Στα μέτρα περιλαμβάνεται η μείωση κατά το ήμισυ του φόρου στις συναλλαγές , η εκλογή των διοικητών των κρατικών τραπεζών από τις γενικές τους συνελεύσεις και η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "τέσσερα μέτρα για την στήριξη του Χρηματιστηρίου εξήγγειλε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου τα οποία εκτός των όσων αναμένονται, έδωσαν νέα κίνηση στην συνεδρίαση η οποία έκλεισε με άνοδο της τάξης του 4,00% και με όγκο συναλλαγών ύψους 150 δις δραχμών".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, "εκεί που πολλοί τη θεωρούσαν περίπου...ετοιμοθάνατη, η Σοφοκλέους άλλαξε ξαφνικά πρόσωπο και θυμίζει τις τελευταίες ημέρες τον αφηνιασμένο ταύρο που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Σε αντίθεση μάλιστα με ο,τι συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν όπου κάθε άνοδος έφερνε ακόμη εντονότερη πτώση, τη φορά αυτή, το σκηνικό αισιοδοξίας που διαμορφώνεται στο ΧΑΑ θεωρείται βέβαιο ότι θα έχει διάρκεια".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "μείωση του φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών στο μισό από 0,6% σε 0,3% εξήγγειλε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννος Παπαντωνίου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου στα πλαίσια του ευρύτερου πακέτου τεσσάρων σημείων, με στόχο να ενισχυθεί η ρευστότητα στη Σοφοκλέους".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "θετική εκκίνηση στην αρχή της χρηματιστηριακής εβδομάδας πραγματοποίησε χθες το Χρηματιστήριο, καθώς μια δέσμη συγκυριακών γεγονότων είχε αποτέλεσμα την άνοδο του Γενικού Δείκτη σε επίπεδο άνω των 3.500 μονάδων και τη διαμόρφωση της αξίας των συναλλαγών στο ύψος των 130 δις δρχ με τον καθαρό τζίρο της αγοράς να ανέρχεται όμως στα 90 δις δρχ".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "και να που ελάχιστα μόνον 24ωρα αποδείχθηκαν αρκετά για να βελτιωθεί σημαντικά το κλίμα στη χώρα, σε ό,τι αφορά τις οικονομικές εξελίξεις και με αισιοδοξία να προσβλέπουμε στις επαπομένουσες ημέρες του 2000. Διότι αδιαμφισβήτητο είναι ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, όταν το Χρηματιστήριο εμφάνισε μια εντυπωσιακή άνοδο, η οποία συνεχίστηκε και χθες επιτρέποντας την αισιόδοξη εκτίμηση ότι μάλλον αντιστρέφεται το αρνητικό μέχρι πρόσφατα κλίμα και άρα δικαιούμαστε να προσβλέπουμε σε καλύτερες χρηματιστηριακές εξελίξεις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "τέσσερα μέτρα - ενέσεις για "κλίμα" στη Σοφοκλέους και απάντηση στις βολές για "βάλτωμα" παίρνει η κυβέρνηση. Ο Γ. Παπαντωνίου μείωσε στο μισό το φόρο στις αγοραπωλησίες μετοχών και καθιερώνει έκπτωση μέχρι 50% στο εισόδημα που επενδύεται για 5-10 χρόνια σε αμοιβαία κεφάλαια. Οι επιχειρήσεις θα αποσβέσουν εντός τριετίας ζημιές από αρνητικές υπεραξίες ή από δανεισμό σε γέν και δολάρια".

    [03] "Τρελές αγελάδες"

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "στην απόφαση να απαγορευθεί η χρήση ζωικών αλεύρων (κρεατάλευρων, οστεάλευρων) και όλων των εντέρων των βοοειδών ως προϊόντα υψηλού κινδύνου, κατέληξε το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για τα "γρήγορα τεστ" για την ημερομηνία έναρξης και ισχύος των αποφάσεων καθώς και για τις ηλικίες των ζώων που θα υπόκεινται στους ελέγχους".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "θορυβημένη όσο ποτέ εξακολουθεί να είναι η κοινή γνώμη μετά από ένα νέο θανατηφόρο κρούσμα της νόσου "Κρόϊτσφελντ Γιάκομπ" σε Ρώσο ασθενή. Το γεγονός ότι ο θάνατος ανακοινώθηκε με καθυστέρηση πολλών μηνών, εντείνει τις ανησυχίες των καταναλωτών για τον φόβο των "τρελών αγελάδων" και κάθε άλλο παρά εφησυχασμό μπορεί να δημιουργήσουν, τα μέτρα που υιοθέτησε χθες το συμβούλιο υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, "την απαγόρευση κάθε χρήσης κρεατάλευρων και οστεάλευρων για τουλάχιστον ένα εξάμηνο αποφάσισαν χθες κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασής τους οι υπουργοί Γεωργίας των 15 της ΕΕ, το ελάχιστο ίσως μέτρο με το οποίο θα ήταν δυνατόν να ληφθεί ενώπιον της κρίσης των τρελών αγελάδων".

    ΤΟ ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "ένα μέτρο κόστους 520 δις δρχ έλαβε χθες στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της ΕΕ αποβλέποντας στην προστασία της δημόσιας υγείας και στον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου των "τρελών αγελάδων" από 1ης Ιανουαρίου 2001 και για διάστημα έξι μηνών απαγορεύεται στην κτηνοτροφία η χρήση των υπόπτων για τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια ζωικών αλεύρων".

    [04] Τουρκία - ΕΕ

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "εν τέλει η γαλλική προεδρία βρήκε τη φόρμουλα που ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας. Το κείμενο της εταιρικής σχέσεως, στο οποίο συνεφώνησαν χθες οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ βρήκε σύμφωνη και την ελληνική διπλωματία, χαρακτηρίζεται ευρέως ως "προϊόν συμβιβασμού" και έγινε δεκτό με ικανοποίηση από την Αγκυρα".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "η Αθήνα και, κατ αρχήν η Αγκυρα αποδέχτηκαν οριστικά την "εταιρική σχέση προσχώρησης" της Τουρκίας στην ΕΕ η οποία υιοθετήθηκε χτες στις Βρυξέλλες, από το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών, με αναφορά στις αποφάσεις του Ελσίνκι για το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές "διαφορές" αλλά χωρίς συγκεκριμένη "δέσμευση" της Τουρκίας".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ εκτιμά ότι "η Ελλάδα κατάφερε να ενταχθούν τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό στους μεσοπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους στόχους αντίστοιχα. Η Τουρκία κατάφερε να ενταχθούν και στον πολιτικό διάλογο. Αυτή η ιδιότυπη εταιρική σχέση ανέδειξε νικήτρια τη διπλωματική φαντασία όσον αφορά την ανάγνωση και την κατανόηση του κειμένου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "ύστερα από μια μαραθώνια συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι υπουργοί έκαναν ακόμα ένα βήμα πίσω λόγω των τουρκικών αντιδράσεων καθιστώντας τα περιβόητα ανταλλάγματα του Ελσίνκι γράμμα κενού περιεχομένου. Οι αναφορές για το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά περιέχονται στο κείμενο της εταιρικής σχέσης που ενέκριναν χθες οι "15"και έσπευσε να αποδεχθεί η Αγκυρα".

    [05] Ολυμπιάδα 2004

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "με την παραίτηση του Πέτρου Συναδινού συνεχίστηκε ο "χορός" των αποχωρήσεων, που επιβεβαιώνει πως παραμένουν άλυτα προβλήματα αρμοδιοτήτων και συνεργασίας. Προηγήθηκε, το περασμένο Σάββατο, η παραίτηση του Γιάννη Ρουμπάτη. Ο ίδιος ο κ. Συναδινός επικαλείται για την παραίτησή του "προσωπικούς λόγους", αλλά η αιτία βρίσκεται στη δυσαρέσκεια για την αποψίλωση των αρμοδιοτήτων του, ενώ άγνωστο είναι μέχρι στιγμής αν θα αντικατασταθεί".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "ενώ ο εμφύλιος στο "2004" συνεχίζεται με κάθε νέο θύμα ενισχύεται ο ρόλος της παντοδύναμης πλέον Γ. Αγγελοπούλου, το τέλμα και η αδιαφάνεια τείνουν να γίνουν τα μόνιμα χαρακτηριστικά της διοργάνωσης των Ολυμπιακών της Αθήνας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής, "ενώ στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την προετοιμασία της Ολυμπιάδας, αντί να επιχειρούνται ουσιαστικά βήματα, συνεχίζονται οι αμφισβητήσεις και οι παραιτήσεις μελών τους "Αθήνα 2004". χθες μια ακόμη παραίτηση ήλθε να προστεθεί στις προηγούμενες. Η επίκληση προσωπικών λόγων για την παραίτηση δεν πείθουν αλλά απλώς παρέχουν λαβή σε εικασίες και σενάρια".

    [06] Νέα Δημοκρατία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "στη ΝΔ οι περισσότεροι βουλευτές αναμένουν από τον κ. Αβραμόπουλο να κάνει την πρώτη κίνηση. Σε δεύτερη φάση και όταν οι επίσημες ανακοινώσεις θα έχουν γίνει, τότε θεωρείται βέβαιον ότι οι επιθέσεις από στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κλιμακωθούν με στόχο να διατηρηθούν στο ακέραιο τα υψηλά ποσοστά συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "στρατηγική δημιουργίας μετώπου κατά του κόμματος Αβραμόπουλου καταστρώνουν τα επιτελεία της Ρηγίλλης. Ανώτατα στελέχη μιλούν για κατάρτιση σχεδίου σκληρής και εφ όλης της ύλης αντεπίθεσης άμα τη εξαγγελία του νέου κόμματος. Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι η επίθεση δεν θα είναι μόνο λεκτική, με κάποιες κεντρικές δηλώσεις, αλλά θα συνοδεύεται από εκστρατεία των στελεχών στην περιφέρεια, με προφανή στόχο την ανακοπή του χρηματισμού πυρήνων του νέου φορέα από τον κόσμο της κεντροδεξιάς".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ εκτιμά ότι "διχασμό και διαφωνίες που φέρνουν σε αδιέξοδο τον Κ. Καραμανλή, προκαλεί στη ΝΔ η επικείμενη ίδρυση κόμματος από τον Δ. Αβραμόπουλο. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου αντιδράσεων και αφού η Ρηγίλλης συνειδητοποίησε ότι η απόφαση του δημάρχου Αθηναίων είναι ειλημμένη, ο Κ. Καραμανλής έχει στα χέρια του πολλές και αντικρουόμενες εισηγήσεις για την αντιμετώπιση νέου κόμματος".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ τονίζει ότι "τα εσωκομματικά προβλήματα που φαίνεται να αντιμετωπίζει η ΝΔ αλλά και οι φήμες περί ανασχηματισμού - κάποιοι χθες έλεγαν ότι αυτός θα γίνει τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου- έχουν δημιουργήσει κλίμα έντονης ανησυχίας στα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων τα οποία προσπαθούν μέσα από την κομματική ανασυγκρότηση να οργανώσουν τις άμυνές τους έναντι του δημάρχου".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ανεξαρτησία για Εθνική, Εμπορική με το νέο χρόνο. Αποκτούν ευελιξία σε θέματα εξαγορών και συγχωνεύσεων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επιτέλους! Πρώτη δέσμη μέτρων για τη Σοφοκλέους. Επί θύραις η νέα μείωση φορολογίας".

    ΚΕΡΔΟΣ: "ΧΑΑ: Αλμα 4% με 6 μέτρα. Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες αναζωπύρωσαν το ενδιαφέρον ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στο μισό η φορολόγηση των συναλλαγών του ΧΑΑ. Μέτρα δημιουργίας θετικού κλίματος στη Σοφοκλέους".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Σοφοκλέους: Συνταγή ανά-καμψης. Νέα εκρηκτική άνοδος-Υψηλός τζίρος".

    [08] Χρηματιστήριο

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Ιστορική ανατροπή: Αυτονομούνται οι διοικήσεις Εθνικής, Εμπορικής, τώρα η πραγματική ιδιωτικοποίησή τους. Τέλος στην κυβερνητική κηδεμονία της διαχείρισης των πόρων των Ταμείων. Φοροαπαλλαγές για επενδύσεις σε αμοιβαία. Μείωση του φόρου συναλλαγών. Προς πώληση το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ρυθμίσεις για αρνητικές υπεραξίες και δολάριο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 5 December 2000 - 16:09:48 UTC