Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-10-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/10/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Σύνοδος Ιεραρχίας
  • [03] Ολυμπιάδα
  • [04] ΚΟ ΝΔ
  • [05] Απεργία
  • [06] Παραίτηση Σαλαλέ
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Δάνεια

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η χθεσινή πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, η παραίτηση μέλους της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, η συνεδρίαση της Συνόδου της Ιεραρχίας και η οργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004 είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Διορίστηκαν καθηγητές με..μισό πτυχίο! Με την υπογραφή του υπουργού κ. Ευθυμίου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μετοχές Ροκόφυλλου στην Ακτοπλοΐα. Εγγραφα-σοκ στη Δικαιοσύνη. Ο Κ. Καραμανλής αποκαλύπτει σύνδεση "ΜΙΝΟΑΝ" -Ταμείου ΠΑΣΟΚ.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: "Ανασφάλιστοι" Σημίτης και Γιαννίτσης. Εως και 100% η συμμετοχή στην απεργία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πώς έφαγαν εκατομμύρια στο Σίδνεϊ. Στοιχεία Εβερτ για ένα "σκαστό" σκάνδαλο.

    Η ΑΥΓΗ: Δυναμική παρέμβαση των εργαζομένων. Μεγάλη η απεργία- επιτυχημένα τα συλλαλητήρια.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Προσλήψεις σε υπουργεία και Οργανισμούς. 15.000 νέες θέσεις εργασίας τους προσεχείς μήνες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αύξηση ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα. Μετά τον Ροκόφυλλο "παραιτήθηκε" από την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και ο Χ. Σαλαλές.

    ΕΘΝΟΣ: Αλβανική υστερία (και) για το μάτς. Ξεσηκωμός και ...μυθικά πριμ στους διεθνείς τους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά...Και τώρα οι μεγάλοι του τόπου ετοιμάζονται να "επενδύσουν" στην ρημαγμένη Γιουγκοσλαβία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Λάβαρα για την Κύπρο από την Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συντάξεις: Οριο τα 65 και ιδιωτική ασφάλιση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μέρες χούντας στην Ιερά Σύνοδο. Νοστάλγησαν την "Ελλάδα Ελλήνων Χριστιανών".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ανασχηματισμός από τους Αθάνατους! Υπουργείο Ολυμπιάδας ζητά ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ.

    ΕΣΤΙΑ: Κύριοι, κουρασθήκατε! Η επιεικής ερμηνεία του σημερινού χάους.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: από ΠΑΣΟΚ σε Θρύλο ο ..Σαλαλές. Μια "μεταγραφή" όζουσα διαπλοκής ανάβει νέα φωτιά στην κυβέρνηση του κ. Σημίτη.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Φοροελαφρύνσεις 400 δις δρχ. Αύξηση του αφορολόγητου ποσού.

    ΤΑ ΝΕΑ: 1.200.000 ΙΧ παρέλυσαν για ώρες την Αθήνα. Η μεγαλύτερη απεργία για 15 χρόνια.

    ΝΙΚΗ: Ηχηρό "όχι" από τους εργαζόμενους. Επιτυχημένη η χθεσινή πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

    Νέα Ελλάδα: Η διαπλοκή με ονόματα. Κ. Καραμανλής: υπόλογο το καθεστώς Σημίτη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απαίτηση: κλιμάκωση αγώνων με προοπτική.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Μέσα στα Χανιά...χαστούκι στον Μητσοτάκη από Καραμανλή. Εστησε οργάνωση χωρίς Κρητικούς για το συνέδριο.

    Η ΧΩΡΑ: Ράμπο στο βυθό. Πολεμικό πλοίο θα φυλάει το ναυάγιο. Με υποβρύχια κάμερα θα βλέπει ο ανακριτής.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Στα θρανία" οι γιατροί. Πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για το νέο κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αντίδωρο στην αντίδραση. Φοροαπαλλαγές 270 δις και έκτακτα επιδόματα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 5 σημεία SOS για πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη. Ερευνα για τους κινδύνους σε περίπτωση σφοδρής βροχόπτωσης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πολύ "χρυσάφι" κάτω από τα πόδια μας. Με την αφορμή των χρυσών ευρημάτων στη Νέα Απολλωνία.

    [02] Σύνοδος Ιεραρχίας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "ευλογίες για τη χούντα και πρωτοφανής πολιτική παρέμβαση του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου για το Κυπριακό, χθες στη Σύνοδο της Ιεραρχίας. Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ενστερνίστηκε τη σχέση της Εκκλησίας με το χουντικό καθεστώς και αναφέρθηκε στις τότε εθνικές αξίες, που, όπως είπε, είναι και θέσεις της Ιεραρχίας".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "παρότι το θέμα των ταυτοτήτων ανεμένετο να κυριαρχήση χθες κατά την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου εν τέλει εντύπωση προεκάλεσε η παρέμβασις της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τις εξελίξεις και τις διαφαινόμενες προοπτικές στο Κυπριακό".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "παρέμβαση στο Κυπριακό κάνει η ελληνική Εκκλησία εκφράζοντας διαφωνίες και προτάσεις. Η ιεραρχία που συνεδρίασε χθες αποφάσισε να στείλει επιστολή προς την εκκλησία της Κύπρου με την οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις πρόσφατες εξελίξεις στο ζήτημα και τον "σοβαρό προβληματισμό της για τη διολίσθηση του κυπριακού από την πραγματική του ουσία".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι "στο "ευαγγέλιο" της μισαλλοδοξίας και του αντικομμουνισμού "προσκύνησαν" χτες οι ιεράρχες, με πρωτοστατούντα τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Ιεράς Συνόδου, η οποία συνέρχεται στην ετήσια τακτική της σύνοδο, πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν η εισήγηση του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου με τίτλο "Η μαρτυρία και η προσφορά της Εκκλησίας είς το Εθνος, την Ορθοδοξίας, την Οικουμένην".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ ισχυρίζεται ότι "δύο νέα μέτωπα άνοιξε η Εκκλησία χθες, πρώτη ημέρα των εργασιών της Συνόδου της Ιεραρχίας. Για πρώτη φορά επισήμως, διεκδικώντας ρόλο υπουργείου Εξωτερικών, τάσσεται κατά της προωθούμενης λύσης στο Κυπριακό, επικρίνοντας την κυβέρνηση και προειδοποιώντας για νέες παρεμβάσεις σε εθνικά θέματα".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι "αν και που θα σταματήσει την ανάμειξή της στην πολιτική η Ιερά Σύνοδος δεν μπορεί κανείς να πεί...Αφού έφθασε να κάνει υποδείξεις και για το Κυπριακό, όπως ότι "η μη λύσις του είναι καλύτερη από μια κακή λύση" ωσάν για να την προλάβει".

    [03] Ολυμπιάδα

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "δραματική έκκληση να "σταματήσουν αμέσως οι καβγάδες στην Ελλάδα " ώστε να "υπάρξει τετραετής εκεχειρία" ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην "Αθήνα 2004", "προκειμένου η Ελλάδα να ξεπεράσει τις καθυστερήσεις τριών ετών", έκανε αιφνιδιαστικά χθες ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ και αρμόδιος για την πορεία της διοργάνωσης της Ολυμπιάδας της Αθήνας, Βέλγος ιατρός κ. Ζάκ Ρόγκ, ο οποίος αποκάλυψε επίσης ότι η δημιουργία υπουργείου Ολυμπιακών ήταν αίτημα της ΔΟΕ και προσωπικά του ίδιου του κ. Σάμαρανκ, αίτημα που απέρριψε η ελληνική κυβέρνηση".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ εκτιμά ότι "σε ρόλο υπερκυβέρνησης, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή παρενέβη χθες με δήλωση του εκτελεστικού της γραμματέα υποδεικνύοντας στην κυβέρνηση...ανασχηματισμό δια της σύστασης υπουργείου για το "2004". Αμφισβήτησε τις διαβεβαιώσεις της χώρας μας για την έγκαιρη ολοκλήρωση των ολυμπιακών έργων και έθεσε νέο χρονοδιάγραμμα που προβλέπει ότι τα έργα θα είναι έτοιμα το 2003".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "η διαμάχη της κυβέρνησης με την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων σταμάτησε και επίσημα από χθες να είναι αποκλειστικά εσωτερικό μας θέμα. Οι πληροφορίες που ήθελαν τη Γιάννα Αγγελοπούλου να αναζητεί στήριξη στις τάξεις της ΔΟΕ όσον αφορά τις προστριβές της με την ελληνική κυβέρνηση για το ποιός θα έχει το πάνω χέρι στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων μάλλον επαληθεύονται".

    Σύμφωνα με τη Νέα Ελλάδα, "στην κατεύθυνση να ανάψει για μια φορά ακόμη κίτρινο προσανατολίζεται η ΔΟΕ στην Ελλάδα για την καθυστέρηση που παρατηρείται τόσο στην προγραμματισμό όσο και την ανάθεση των ολυμπιακών έργων. Οι πιέσεις που δέχεται ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ από τους επικριτές και ειδικότερα τους διεκδικητές και διαδόχους για τη θέση της προεδρίας είναι τέτοιες που στο αμέσως επόμενο ραντεβού με την Ολυμπιακή Επιτροπή του 2004 προτίθεται να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "αυστηρή προειδοποίηση στην Ελλάδα για άμεση επιτάχυνση των απαιτούμενων διαδικασιών εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 καθώς και για "ανακωχή" ανάμεσα στα μέλη Οργανωτικής Επιτροπής και την κυβέρνηση απηύθυνε χθες ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζάκ Ρόγκ. Ο κ. Ρόγκ είπε χαρακτηριστικά ότι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οι Ελληνες πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά και ν αφήσουν στην άκρη τις κόντρες προκειμένου να καταφέρουν να διοργανώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

    [04] ΚΟ ΝΔ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "μποφόρ στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξιφούλκησαν, ανέβασαν τους τόνους και επέκριναν με δριμύτητα τις επιλογές και τους χειρισμούς της ηγεσίας κυρίως όσον αφορά την εκπομπή του αντιπολιτευτικού πολιτικού στίγματος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "απόλυτα σαφής και ξεκάθαρος γι την επιθετική τακτική που θ ακολουθήσει από εδώ και πέρα η ΝΔ ήταν χθες ο Κώστας Καραμανλής, στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος. Δίνοντας το σύνθημα στους βουλευτές του για μετωπική σύγκρουση, ο κ. Καραμανλής προέβλεψε ουσιαστικά γρήγορες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, αναφερόμενος στο δυσμενές περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί για τη χώρα από τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα αλλά και από την έκρηξη που έχουν δημιουργήσει οι κοινωνικές ανισότητες".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτιμά ότι "στο ίδιο μοτίβο με την ομιλία του στην ΚΕ κινήθηκε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος δέχθηκε προσωπική κριτική για τον παραγκωνισμό των παλαιών βουλευτών, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή του δόρατος τα θέματα της διαφάνειας αλλά και την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης".

    [05] Απεργία

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "ενώ η κυβέρνηση βουλιάζει μέσα στη μικροπολιτική και τις αλληλοκαταγγελίες στελεχών της για εύνοια προς τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, οι εργαζόμενοι με τη χθεσινή πανελλαδική κινητοποίησή τους επαναφέρουν στην πολιτική ατζέντα τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα - το δικαίωμα στη δουλειά και στην κοινωνική ασφάλιση, καθώς και την κατοχύρωση ανθρώπινων εργασιακών σχέσεων".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "το μήνυμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων που έλαβαν μέρος στη χθεσινή πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ήταν τόσο ηχηρό που δεν μπορεί η κυβέρνηση να το αγνοήσει και να επιμείνει στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο που έχει επιλέξει για να πορευθεί, ερήμην του λαού και χέρι-χέρι, ή από ...κότερο σε κότερο, με τα ισχυρά συμφέροντα και τους εκπροσώπους του κεφαλαίου και της εργοδοσίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "η χθεσινή απεργία παρέλυσε ολόκληρη την χώρα, αλλά ούτε καν άγγιξε την κυβέρνηση . Οι εργατικές δυνάμεις της χώρας απ όλες τις παρατάξεις ένωσαν τις δυνάμεις τους και έδωσαν το πρώτο αγωνιστικό παρών με αφορμή τα εξοντωτικά μέτρα της κυβέρνησης Σημίτη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "η χθεσινή απεργία ήταν διαφορετική γιατί δεν ήταν μέρος μιας προγραμματισμένης από την εξουσία διαφοροποίησης χωρίς συνδικαλιστική, πολιτική συνέχεια. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κρατάνε σε σημαντικό βαθμό αποστάσεις από τα κόμματά τους, η λεγόμενη επαναστατική γυμναστική της κομμουνιστικής Αριστεράς έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις, στους βολεμένους συνδικαλιστές του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που διαμαρτύρονται από επαγγελματική συνήθεια, προστίθενται τώρα συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα".

    [06] Παραίτηση Σαλαλέ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "νέα αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ που φαίνεται να κλυδωνίζεται από τα όσα έρχονται στην επιφάνεια περί διαπλοκής. Λίγα 24ωρα μετά την "ταραχώδη" παραίτηση του Χρήστου Ροκόφυλλου από την ΚΕ λόγω εμπλοκής με τις "Μινωικές Γραμμές" χθες παραιτήθηκε από την ΚΕ και ο Χρήστος Σαλαλές που όταν απομακρύνθηκε από πρόεδρος του ΟΠΑΠ ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ συμφερόντων του Σωκράτη Κόκκαλη".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "σάλο προκάλεσε χθες στο ΠΑΣΟΚ η παραίτηση του μέλους της ΚΕ Χρ. Σαλαλέ μέχρι πρότινος προέδρου του ΟΠΑΠ. Η παραίτηση Σαλαλέ δύο ημέρες μετά την παραίτηση από το ίδιο όργανο του Χρ. Ροκόφυλλου, προκάλεσε νέους τριγμούς στο κυβερνών κόμμα και έφερε πάλι στο προσκήνιο τις διασυνδέσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ με οικονομικούς παράγοντες".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτσης),"το μήνυμα του Κώστα Σημίτη προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν θα ανεχτεί δυσφήμηση του ΠΑΣΟΚ λόγω των επαγγελματικών δραστηριοτήτων των στελεχών του κόμματος, είχε ως αποτέλεσμα να υποβληθεί χτες και μια νέα παραίτηση στελέχους της ΚΕ λίγα 24ωρα μετά την παραίτηση του Χρήστου Ροκόφυλλου".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "νέο σημαντικό πρόβλημα έρχεται να δημιουργήσει στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη η απόφαση του πρώην διευθυντή του ΟΠΑΠ Χρήστου Σαλαλέ να παραιτηθεί από μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εργαστεί ως νομικός σύμβουλος στην "ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ". Το πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι ο κ. Σαλαλές ως διευθυντής του ΟΠΑΠ, είχε κατηγορηθεί για προνομιακή μεταχείριση του επιχειρηματία Σ. Κόκκαλη με χαρακτηριστικότερο σημείο τους "κουλοχέρηδες".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "ξορκίζει συνεχώς τη διαφθορά ο πρωθυπουργός, αλλά οι αμαρτωλοί που τον περιβάλλουν δεν τον αφήνουν ν αγιάσει. χθες συνέβη το ανήκουστο. Ο περιλάλητος πρώην γενικός διευθυντής του ΟΠΑΠ κ. Χρ. Σαλαλές εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ και μετεγράφη στον "Θρύλο ΑΕ", την εμπορική εταιρία του Ολυμπιακού, του κ. Σωκ. Κόκκαλη".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Φοροελαφρύνσεις 270 δις. Ετοιμο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Δάνεια χωρίς καπέλο. Μικρότερες οι δόσεις".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Δυσοίωνες εκτιμήσεις για το μέλλον του ΧΑΑ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι 690 που κατέχουν το 47% των κεφαλαίων της Σοφοκλέους".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Απαξιώνονται οι μετοχές ανησυχούν οι... επιχειρηματίες. Δυσχεραίνονται οι αυξήσεις κεφαλαίου".

    [08] Δάνεια

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Καταργείται ο ΕΦΤΕ 3% στις συναλλαγές από 1ης Ιανουαρίου του 2001. Ισοδυναμεί με μείωση του επιτοκίου χορηγήσεων κατά το 1/4 της μονάδας. Ωφελούνται δανειολήπτες και τράπεζες με 70 δις. ετησίως".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 11 October 2000 - 15:05:36 UTC