Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-07-31

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/07/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εθνικά Θέματα
  • [3] Δημόσια Διοίκηση
  • [4] Παιδεία
  • [5] Κυπριακό
  • [6] Ελλάδα - Βαλκάνια
  • [7] Υγεία
  • [8] Θητεία
  • [9] Χρηματιστήριο- Γ’ ΚΠΣ- Οικονομία
  • [10] Αυθαίρετα
  • [11] ΝΔ - Εσωκομματικά

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Το Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης,η οικονομία, η πορεία του Χρηματιστηρίου ,οι αλλαγές στο Δημόσιο και η μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Εμείς κι εμείς. Από Πειραιά και Ραφήνα έφυγαν χθες "με μιας" 180.000 Αθηναίοι.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 3 εκ. πρόστιμο για ανακριβή στοιχεία. Απογραφή Από το Νοέμβριο.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Φάκελοι με 9 αγκάθια. Στα χέρια του πρωθυπουργού.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αυτόματη νομιμοποίηση για 300.000 αυθαίρετα. Λόγω ένταξης στο σχέδιο πόλης 185.000 στρεμμάτων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πολιτική τορπίλλη στο Χρηματιστήριο. Η σκανδαλολογία παραλύει τη Σοφοκλέους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: 64.000 αυθαίρετα- εμπρηστικές βόμβες απειλούν τα δάση μας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εμφύλιος στη Μαφία. Με ποτάμια αίματος χωρίζουν τα "φέουδα".

    ΕΘΝΟΣ: Με 4 κριτήρια οι αυξήσεις και οι προαγωγές στο Δημόσιο. Το νέο σύστημα ξεκινά Από τον Ιανουάριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ψηλός: Η το Κ...παιδό ή όλοι εμείς οι άλλοι. Ασπονδοι φίλοι του Κ. Καραμανλή τον σπρώχνουν προς την διάσπαση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ξέσπασμα Κωστή για την τρομοκρατία. Μήνυμα αγανάκτησης του προέδρου προς τις ΗΠΑ για τις άδικες επιθέσεις εναντίον της Ελλάδος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Θητεία:οδηγός για μεταθέσεις, άδειες και αναβολές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οι ...γερανοί της Σοφοκλέους. Ποιοί κλάδοι δρομολογούν την άνοδο του δείκτη.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Καλαποθαράκος Νο2 θρίλερ στο Φάληρο. Σκότωσε τη φίλη του και βρήκε περίεργο θάνατο ξάδελφος του νονού.

    ΕΣΤΙΑ: Εγκαταλείπουμε την Αλβανία. Στρατιωτική αποχώρησις με ευρύτερες επιπτώσεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τα συμφέροντα θίγονται Από τις αλλαγές στο ΕΣΥ. Ο Αλέκος Παπαδόπουλος μιλάει στα ΝΕΑ.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Πολεμικό τελεσίγραφο Ντόρας:"Φεύγω τώρα".

    Η ΧΩΡΑ: 4 σφαίρες στον υπαρχηγό του Θέμη. Από τους ίδιους εκτελεστές που σκότωσαν Γρηγοράκο και Καλαποθαράκο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 65.000 παραλιακά στρέμματα στα σχέδια πόλεων. Στους νομούς Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης και Πιερίας.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η αλήθεια με αριθμούς. Γ' ΚΠΣ: σήμερα ανακοινώνονται οι κατανομές

    [2] Εθνικά Θέματα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "την στάση των ΗΠΑ τόσο για τις αιτιάσεις που διατυπώνονται εναντίον της Ελλάδας για την τρομοκρατία όσο και για τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο" επέκρινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, μιλώντας στο Συνέδριο των Απόδημων Αχαιών στην Πάτρα."

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ τονίζει ότι "ηχηρότατη παρέμβαση-χαστούκι σε εκείνους που εξαπολύουν κατηγορίες σε βάρος της χώρας μας για την τρομοκρατία, αλλά και για τις μεθοδεύσεις των ΗΠΑ στα εθνικά θέματα, έκανε Από την Πάτρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναρωτήθηκε πως "είναι δυνατόν οι επιτροπές του Κογκρέσου της Αμερικής να εξομοιώνουν την Ελλάδα με το Πακιστάν; Μας λέγουν ότι χρειάζονται νόμοι αυστηρότεροι, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι ένοχοι. Για την καταδίκη τους, υπάρχουν νόμοι αυστηρότατοι προβλεπόμενοι εις τρόπον ώστε να μη χρειάζεται το νομικό μας οπλοστάσιο να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο. Ούτε μπορούμε να λάβουμε μέτρα, τα οποία θα είναι εναντίον της ελευθερίας των πολιτών". Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Κυπριακό και στα Βαλκάνια και κάλεσε τους Αποδήμους Αχαιούς να κάνουν ο,τι περνάει Από το χέρι τους για να μιλούν και τα παιδιά τους την υπέροχη Ελληνική Γλώσσα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει: "Ξέσπασμα Κωστή: Κάλεσε τους απόδημους Ελληνες να αποκρούσουν την προσπάθεια κατασυκοφάντησης της Ελλάδος".

    [3] Δημόσια Διοίκηση

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει πως "τη ριζική μεταρρύθμιση στο Δημόσιο στοχεύουν η Β. Παπανδρέου και η κυβέρνηση. Το κλειδί είναι μια πολυεπίπεδη διαπλοκή δεικτών παραγωγικότητας. Αλλά και η σύνδεση απόδοσης των υπαλλήλων με τον μισθό και τις προαγωγές τους. Η εφαρμογή του συστήματος σχεδιάζεται ν' αρχίσει Από τον επόμενο Ιανουάριο και η φιλοσοφία του υπάγεται στην αρχή "ό,τι δεν είναι παραγωγικό στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλάζει ή καταργείται". Ετσι καθιερώνεται Από τη μια η αυτοαξιολόγηση των υπαλλήλων, ενώ Από την άλλη η υπηρεσία τους θα αξιολογείται με αντικειμενικά κριτήρια".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει ότι "σχέδιο σύμβασης για τους μισθούς θα προτείνει σήμερα στην ΑΔΕΔΥ η κυβέρνηση. Το σχέδιο προβλέπει δραχμική αύξηση Από 6.500 έως 11.200 Δρ. Αρχίζει και η πιλοτική εφαρμογή του ελαστικού ωραρίου. Οι υπάλληλοι που θα εργάζονται Σάββατο δεν θα εργάζονται τη Δευτέρα."

    [4] Παιδεία

    ΤΌ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει οσονούπω τα διορθωτικά μέτρα στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. προβλέπεται ότι αυτά θα περιλαμβάνουν ενοποίηση μαθημάτων, μείωση του εξεταστικού χρόνου και επαναφορά μαθημάτων που είχαν εξαιρεθεί".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "κορυφώνεται αυτή την εβδομάδα η αγωνία των 15.000 μαθητών της Β' Λυκείου, οι οποίοι περιμένουν τις επίσημες εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας για το χρόνο και τον τρόπο επανεξέτασής τους. Οι εκπαιδευτικοί φορείς επισημαίνουν οτι οι εξετάσεις αυτές πρέπει να είναι εσωτερικές, να διενεργηθούν δηλαδή εντός του σχολείου, ενώ μαθητές και εκπαιδευτικοί τονίζουν οτι είναι αναγκαίο να καθιερωθεί ως μόνιμος ο θεσμός των μετεξεταστέων, ειδικά τώρα που το νέο εξεταστικό σύστημα είναι εξοντωτικό".

    [5] Κυπριακό

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "σε αβέβαιη πορεία έχει περάσει η προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού ζητήματος μέσω συνομιλιών. Αιτία η κοινή προσπάθεια, που όπως επιμένουν διπλωματικοί κύκλοι έχει αναληφθεί Από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία ώστε να επιτευχθεί -πάση θυσία- κάποια λύση στο Κυπριακό και μάλιστα πριν Από τη λήξη της προεδρίας Κλίντον".

    Κατά την ΑΥΡΙΑΝΉ, "μολονότι δεν σημειώνεται πρόοδος στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς δεν απέκλεισε, την απευθείας συνάντηση με τον πρόεδρο Κληρίδη στην επόμενη φάση των συνομιλιών, στη νέα Υόρκη, υπό την προϋπόθεση οτι θα πετύχει αυτός ο γύρος".

    [6] Ελλάδα - Βαλκάνια

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "η αποχώρησις Από την Αλβανία της ελληνικής στρατιωτικής δυνάμεως, η οποία εν επισήμω τελετή σήμερα, εγκαταλείπει το στρατόπεδό της στα Τίρανα, σημειοδοτεί την ουσιαστική αναδίπλωση της Ελλάδος και της πολιτικής της στα Βαλκάνια. Αυτό υπογραμμίζουν διπλωματικοί παράγοντες, οι οποίοι επισημαίνουν οτι το τελευταίο διάστημα οι προσπάθειες για επέκταση της επιρροής της Χώρας στην περιοχή τείνουν να ατονήσουν τελείως".

    [7] Υγεία

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρονται στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος δηλώνει οτι "θα αλλάξουν τα πάντα στο ΕΣΥ. Η μεταρρύθμιση θα εφαρμοστεί και είναι αφελείς αυτοί που πιστεύουν οτι μπορούν να την ανακόψουν". Ο υπουργός προσθέτει οτι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει συμφέροντα που -οπως όλοι διαπιστώνουν- θίγονται Από τις αλλαγές".

    [8] Θητεία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "όλα τα δικαιώματα των στρατευμένων Από την ημέρα της κατάταξής τους μέχρι την ώρα του απολυτηρίου, καταγράφονται στον αναλυτικό οδηγό του "Ε.Τ." για τη στρατιωτική θητεία, στον οποίο θα βρείτε χρηστικές πληροφορίες για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κατάταξης, τις άδειες απουσίας, τα κριτήρια μετάθεσης, τις ρυθμίσεις για μειωμένη θητεία, την αναβολή στράτευσης, τους ανυπότακτους και τους αντιρρησίες συνείδησης. Εξάλλου, το 2001 αναμένεται να προσληφθούν οι πρώτοι 5.000 επαγγελματίες στρατιώτες, με στόχο τη μείωση της θητείας".

    [9] Χρηματιστήριο- Γ ΚΠΣ- Οικονομία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "τράπεζες, κατασκευές και τηλεπικοινωνίες θα είναι οι κλάδοι που θα σηκώσουν το σταυρό της συγκρατημένης ανόδου της βαλτωμένης Σοφοκλέους. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, δείχνουν το Νοέμβριο ως το μήνα ουσιαστικής έναρξης της ανόδου, επειδή τότε συμπίπτουν χρονικά η αναβάθμιση, οι εκταμιεύσεις του Τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου, η σύγκλιση των επιτοκίων (λόγω ΟΝΕ) και η εμφάνιση του στρατηγικού συμμάχου του ΟΤΕ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υπογραμμίζει ότι "χωρίς ανάσα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συνεχίζει τις έντονες προσπάθειές του για την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν μετά την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, αλλά και για την επίλυση προβλημάτων που "ταλαιπωρούν" την ελληνική οικονομία".

    [10] Αυθαίρετα

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "στην αυτόματη νομιμοποίηση 300.000 αυθαιρέτων θα οδηγήσει η ένταξη 185.000 στρεμμάτων στο Σχέδιο Πόλης. Η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος θα γίνει μέσα στον Αύγουστο και τα Μεσόγεια και η Ανατολική Αττική θα αλλάξουν πρόσωπο με το νέο Συντελεστή Δόμησης, ενώ τα Σπάτα θα αποκτήσουν -εκτός του νέου αεροδρομίου- και ουρανοξύστες".

    [11] ΝΔ - Εσωκομματικά

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ γράφει ότι "ανεβαίνουν επικίνδυνα τα μποφόρ στη ΝΔ μετά το πολεμικό τελεσίγραφο Ντόρας: "φεύγω τώρα!". Απειλεί τον Καραμανλή με παραίτηση. Αφορμή δύο ανακοινώσεις. Καταγγέλει "ύπουλα χτυπήματα" και "πόλεμο λάσπης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 31 July 2000 - 14:10:46 UTC