Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-12-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/12/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Απόφαση Καραμανλή
  • [3] Χρηματιστήριο
  • [4] Προϋπολογισμός
  • [5] Ελληνοτουρκικά
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] ΧΑΑ - Μεγάλη πτώση

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η απόφαση Καραμανλή να ψηφίσει Στεφανόπουλο, η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2000, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η πορεία του Χρηματιστηρίου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αιφνιδιασμός Καραμανλή ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό. Η Νέα Δημοκρατία ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κίνηση "ΜΑΤ" Καραμανλή. Ψηφίζει Στεφανόπουλο και ρίχνει το "μπαλάκι" για εκλογές στον Σημίτη.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Καραμανλής τέλος. Τα πήρε όλα ο Σημίτης. Εκανε πίσω, ψηφίζει τον Στεφανόπουλο. Εξαλλος ο Μητσοτάκης, δυσαρέσκεια στο κόμμα.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Η ΝΔ ψηφίζει... Οκτώβριο. Αιφνιδιαστική απόφαση Καραμανλή για συναίνεση απομακρύνει τις κάλπες Μαρτίου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τρέμει τώρα τις εκλογές ο Σημίτης. "Αδειασε" τον πρωθυπουργό με την ξεκάθαρη πρότασή του ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Η ΑΥΓΗ: Επαιξαν με τον Πρόεδρο παίζουν με τις εκλογές. Κεντροξεδιά σύγκλιση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αρχίζει η άνοδος στη Σοφοκλέους. Μέτωπο κυβέρνησης-επιχειρηματιών κατά των κερδοσκόπων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Νέο πολιτικό σκηνικό. Αιφνιδίως αλλ' όχι ανεξηγήτως άλλαξε θέση για τον πρόεδρο ο κ. Καραμανλής.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τρέμει τις εκλογές ο Σημίτης. Ο πρόεδρος της ΝΔ απογύμνωσε τον πρωθυπουργό απο τα επιχειρήματά του και την προεδρολογία.

    ΕΘΝΟΣ: Εκανε στροφή κι έπεσε πάνω σε νέα θύελλα. Ο Καραμανλής είπε "ΝΑΙ " στον Στεφανόπουλο υπο την απειλητική σκιά του Ελσίνκι και των γκάλοπ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πυρηνική βόμβα στα χέρια της Αγκύρας. Τουρκία - Πακιστάν ενεργοποιούν το απόρρητο σχέδιο "ΦΑΤΙΧ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τρέμει τις εκλογές. Οδοστρωτήρας ο Καραμανλής προκάλεσε "μπλάκ άτου" στον πρωθυπουργό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η μεγάλη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Ο Καραμανλής αιφνιδίασε φίλους και αντιπάλους με 3 κινήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Υποχώρηση για μη εκλογές. Ο Καραμανλής αιφνιδίασε: Ψηφίζουμε Στεφανόπουλο.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Στη δίνη της κρίσης μπαίνει τώρα η ΝΔ. Ως ομολογία ήττας εκτιμάται η στροφή Καραμανλή υπέρ Στεφανόπουλου.

    ΕΣΤΙΑ: Τα έκανε χειρότερα. Εβαλε τον Πρόεδρο στο εκλογικό παζάρι.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο Καραμανλής έκοψε τον Γόρδιο Δεσμό της προεδρικής εκλογής.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Οχι τερτίπια με τις εκλογές. Με θεαματική υπαναχώρηση ο Καραμανλής είπε ΝΑΙ στον Στεφανόπουλο και ζήτησε πρόωρες εκλογές.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φοβήθηκε εκλογές, ψηφίζει Στεφανόπουλο. Αναγκαστική στροφή Καραμανλή.

    ΝΙΚΗ: Ελεος, δεν πάει άλλο στη Σοφοκλέους. Να σταματήσει η λεηλασία των μικροεπενδυτών.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Χειρότερος όλων ο φετινός προϋπολογισμός.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Ευκαιρία για αγορές. Επενδυτές, ψυχραιμία. Πικρές αλήθειες για τη Σοφοκλέους.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αναδίπλωση Καραμανλή. Ψηφίζει Στεφανόπουλο για πρόεδρο η Νέα Δημοκρατία.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η μεγάλη ανατροπή. Στροφή ΝΔ απο την πολιτική των πρόωρων εκλογών.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στεφανόπουλο ψηφίζει η ΝΔ. Ο Κώστας Καραμανλής αιφνιδίασε την κυβέρνηση και ανέτρεψε τα εκλογικά σενάρια.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο Καραμανλής ανέτρεψε το πολιτικό σκηνικό.

    [2] Απόφαση Καραμανλή

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει οτι "η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή έκρυβε πολιτικές εξελίξεις που αλλάζουν το σκηνικό το οποίο είχε διαμορφωθεί με δεδομένη τη θέση της ΝΔ οτι δεν θα ψηφίσει για δεύτερη θητεία τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, ώστε να επισπευσθεί η διενέργεια εκλογών. Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλής δήλωσε χθές επισήμως οτι το κόμμα του θα ψηφίσει τον κ. Κ. Στεφανόπουλο, υπο την αίρεση οτι οι εκλογές θα διενεργηθούν στις 26 Μαρτίου ή νωρίτερα".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει οτι "αφού επι έξι ολόκληρους μήνες ο κ. Καραμανλής απέκλειε την επανεκλογή του κ. Στεφανόπουλου στο προεδρικό αξίωμα επικαλούμενος την ανάγκη διενεργείας προώρων εκλογών, χθές απεφάσισε να ανακρούση πρύμναν. Και να δηλώση οτι η Νέα Δημοκρατία δέχεται να υπερψηφίση τον σημερινό Πρόεδρο, υπο την προϋπόθεση οτι η κυβέρνησις θα συμφωνήση στην διενέργεια εκλογών την 26ης Μαρτίου ή νωρίτερα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά οτι "εκατόν ογδόντα μοίρες αλλαγή πλεύσεως απο τον Κ. Καραμανλή στο θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας: χθές το βράδυ στην Βουλή, κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού, ο πρόεδρος της ΝΔ σε μια κίνηση απελπισίας, δήλωσε οτι υπερψηφίζει άνευ όρων, τον νύν πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο για την ανανέωση της θητείας του απο τον προσεχή Μάρτιο".

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν οτι "αναγκαστική στροφή 180 μοιρών έκανε χθές στη Βουλή ο κ. Κ. Καραμανλής, ο οποίος ανακοίνωσε οτι το κόμμα του θα ψηφίσει τελικώς τον κ. Κ. Στεφανόπουλο για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κατόπιν αυτού, δεν τίθεται πλέον θέμα πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο, καθώς ο κ. Σημίτης απέρριψε την πρόσταση του κ. Καραμανλή για συμπεφωνημένη προσφυγή στις κάλπες και τόνισε οτι η κυβέρνηση θα σεβασθεί το Σύνταγμα".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει οτι "αιφνίδια αλλαγή του πολιτικού σκκηνικού επιχείρησε χθές το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την τελευταία ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού, ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, ζητώντας πρόωρες εκλογές, απεμπλέκοντας το ζήτημα απο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Καραμανλής σε μια θεαματική υπαναχώρηση, ξεκαθάρισε οτι η ΝΔ θα ψηφίσει τον Κωστή Στεφανόπουλο για πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά ζήτησε επιτακτικά απο τον πρωθυπουργό τη διενέργεια εκλογών "εδώ και τώρα". Ο Κ. Σημίτης αρνήθηκε τη "συναλλαγή" ξεκαθαρίζοντας οτι ο χρόνος της διεξαγωγής εκλογών είναι αποκλειστικό θέμα της κυβέρνησης, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και οχι της αντιπολίτευσης".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει οτι "κεντροδεξιά σύμπλευση για την επανεκλογή του Κ. Στεφανόπουλου στην προεδρία της Δημομκρατίας, ενώ η δικομματική αντιδικία εστιάζεται τώρα στον χρόνο των εκλογών. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε, μετά απο αντιφατική στάαση πολλών μηνών οτι θα ψηφίσει τον κ. Στεφανόπουλο, επέμεινε όμως οτι το πολιτικό ζήτημα αιατεί αμέσως μετά προσφυγή στις κάλπες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται οτι "υποχώρησε αιφνιδίως ο Κ. Καραμανλής στο θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας και ανακοίνωσε στη Βουλή οτι θα υπερψηφίσει τον Κ. Στεφανόπουλο. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσις, η κίνηση αυτή υπαγορεύθηκε στον αρχηγό της ΝΔ απο την ανάγκη να αποφύγει εκλογές το Μάρτιο, αφού όλα τα δεδομένα είναι εναντίον της ΝΔ σ' αυτήν την περίοδο".

    [3] Χρηματιστήριο

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "για "οργανωμένο έγκλημα" κατηγορούν την κυβέρνηση οι οργισμένοι μικροεπενδυτές που έζησαν, χθές στη Σοφοκλέους κλίμα κράχ, καθώς ο δείκτης έπεσε κάτω απο το ψυχολογικό όριο των 5.000 μονάδων".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ αναφέρει οτι "το οχυρό των 5.000 μονάδων έπεσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, μια συνεδρίαση που σε πολλούς μικροεπενδυτές θύμιζε τη μάχη του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι. Επειδή όμως δεν υπάρχουν στο Χρηματιστήριο πωλητές χωρίς αγοραστές, οι ζημιές των μέν είναι ευκαιρίες τοποθέτησης για τους δε. Ιδιαίτερα όσοι είχαν τοποθετηθεί στην αγορά μετα τις 19 Σεπτεμβρίου, καταγράφουν ζημιές και στο αρχικό τους κεφάλαιο".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει οτι "νέο ξεκίνημα απο σήμερα για το Χρηματιστήριο, μετά την αποφασιστική παρέμβαση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος έστειλε προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τη συνέχιση του άθλιου, κερδοσκοπικού παιχνιδιού σε βάρος των μικροεπενδυτών".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει οτι "ανάστατοι είναι εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπενδυτές, αυτοί ιδίως που μπήκαν στο ΧΑΑ απο το φθινόπωρο και μετά, καθώς απο την ελεύθερη πτώση - τιμών στη Σοφοκλέους μετράνε συνεχώς νέες απώλειες και ζημιές με συνέπεια να χάνουν τις οικονομίες τους πρςο όφελος των μεγάλων. Η κυβέρνηδη δεν δείχνει αποφασιστικότητα στην αναχαίτιση της κρίσης, αλλά ίσως μετά απο τη χθεσινή νέα "βουτιά" κατά 3,67% και αναλογιζόμενη το μεγάλο πολιτικό κόστος, αποφασίσει για μια ισχυρότερη παρέμβαση σήεμρα των μεγάλων κρατικών χαρτοφυλακίων".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ στο σχόλιό τους επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "δεν νομίζουμε να υπάρχει πολίτης αυτής της χώρας που να μη συμφωνεί οτι η συνεχής πτωτική πορεία την οποία παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό το Χρηματιστήριο εξελίσσεται πλέον σε μείζονος σημασίας πρόβλημα, το οποίο δεν έχει μόνο οικονομικές παραμέτους αλλά τείνει να προσλάβει και πολιτικές, με απρόβλεπτες ενδεχομένως συνέπειες για την ομαλή πορεία των πολιτικών εξελίξεων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει οτι "η απάθεια της κυβέρνησης στα αλλεπάλληλα χρηματιστηριακά κράχ, ξεπερνά πλέον κάθε όριο ανοχής. Οι μικρομεσαίοι επενδυτές βρίσκονται στο έλεος της ανεξέλεγκτης πτώσης του Γενικού Δείκτη, ενώ τα χαρτοφυλάκια των εν λόγω επενδυτών καταγράφουν τρομακτικές ζημιές".

    [4] Προϋπολογισμός

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει οτι "σημαντική αύξηση κατα 11% σημείωσε ο προϋπολογισμός του 1999, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρύς, σε χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή με θέμα τον προϋπολογισμό. Εεπσήμανε μάλιστα οτι τα συνολικά φετινά έσοδα έχουν υπερβεί τις προβλέψεις κατα 480 δις δρχ ενώ για το 2000 εκτιμάται οτι τα συνολικά έσοδα θα φτάσουν τα 11 τρις δρχ και θα σημειώσουν αύξηση κατα 5,8% έναντι του 1999. Οπως τόνισε ο κ. Δρύς το 2000 δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι ούτε θα αυξηθούν οι παλαιοί".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει οτι "τον τελευταίο δραχμικό προϋπολογισμό, του οποίου οι χρονικοί του ορίζοντες εξαντλούνται στις προσεχίες εκλογές, ψήφισε αργά χθές το βράδυ η Βουλή με 160 ψήφους υπέρ έναντι 133 κατά, ενώ "παρών" δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Β. Κοντογιαννόπουλος. Η πενθήμερη κοινοβουλευτική διαμάχη επί του κρατικου προϋπολογισμού έκλεισε με τον Κ. Σημίτη να χρησιμοποιεί την αίθουσα της Βουλής ως προεκλογικό μπαλκόνι, υποσχόμενος τα πάντα στον ελληνικό λαό προκειμένου να υφαρπάσει την ψήφο του και τον Κ. Καραμανλή να επισημαίνει οτι τον προϋπολογισμό αυτό θα κληθεί να τον εφαρμόσει η κυβέρνηση της ΝΔ".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, "ο τελευταίος προϋπολογισμ_ςο της κυβέρνσηης Σημίτη, "ένας προϋπολογισμ_ςο του αέρα" όπως χαρακτηρίστηκε απο τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλή, ψηφίστηκε χθές απο την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή μέσα σε καθαρά προεκλογική ατμόσφαιρα. Χαρακτηριστικό της πενθήμερης κοινοβουλευτικής μάχης υπήρξε η άκρατη παροχολογάι με την οποία έκλεισε τη συζήτηση ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης μοιράζοντας αφειδώς ένθεν και ένθεν προεκλογικές υποσχέσεις σε μια απελπισμένη προσπάθεια να διασωθεί απο την επερχόμενη εκλογική ήττα".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται οτι "περιγράφοντας μια εικονική πραγματικότηατ ο πρωθυπορυγός στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό είδε οτι τα τέσσερα τελευταία χρόνια εμπεδώθηκε μια "εκτεταμένη πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης και επέκτασης του κράτους πρόνοιας". Ο κ. Σημίτης είπε οτι ο προϋπολογισμός του 2000 εξασφαλίζει τη συμμετοχή στην ΟΝΕ, κάτι που "θα εξαλείψει τα σημαντικότερα στοιχεία αβεβαιότητας, κινδύνου και πρόσθετου κόστους που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία της οικονομίας μιας μικρής χώρας". Είδε οτι ο προϋπολογισμός "δίνει νέα ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας" και με την πρόσφιλή τακτική του παρέθεσε διάφορους αριθμούς θέλοντας να στηρίξει το "φιλολαϊκό" προσωπείο της κυβέρνησής του".

    [5] Ελληνοτουρκικά

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει οτι "οι ελληνοτουρκικές διαφορές μπορούν να επιλυθούν μέσω διαλόγου χωρίς να παραστεί ανάγκη προσφυγής στη Χάγη, υποστήριξε χθές ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ προσδιορίζοντας με αυτό τον τρόπο την τακτική που θα ακολουθήσει η Αγκυρα στο εξής".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ αναφέρει οτι "οι αλλεπάλληλες επιθέσεις "φιλίας και διαλόγου " που εκπορεύονται απο την Αγκυρα και κυρίως απο τον πρωθυπουργό Μπ. Ετσεβίτ και τον υπουργό Εξωτερικών Ι. Τζέμ άρχισαν σισγά σιγά να ενεργοποιούν τα ανακλαστικά της ελληνικής διπλωματίας, η οποία διαβλέπει οτι η τουρκική πολιτική ηγεσία είναι έτοιμη όσο ποτέ να αναβαθμίσει τον πολιτικό διάλογο με τη χώρα μας και να διαπραγματευθεί το status quo του Αιγαίου".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, "σε κομβική ημερομηνία για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας αναδεικνύει το έτος 2004 ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Μπουλέντ Ετσεβίτ, κατά τον οποίο η χώρα του θα ικανοποιεί πριν απο τη συγκεκριμένη ημερομηνία όλα τα κριτήρια για την ένταξή της στην ΕΕ ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει οτι θα μπορούσαν να επιλυθούν οι ελληνοτουρκικές διαφορές μέσω διαλόγο, δίχως να παραστεί ανάγκη προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει οτι "υπερβολικά ενθαρρυμένη απο τις διατυπώσεις του Συμβουλίου Κορυφής του Ελσίνκι, η Αγκυρα "ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου" θέτοντας επί τάπητος όλες τις μονομερείς της διεκδικήσεις είς βάρος της Ελλάδας και απαιτώντας επιτακτικά εφ' όλης της ύλης πολιτικό διάλογο και διαπραγμάτευση για ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ισχυρίζεται οτι "νωρίτερα κι απο το 2004 θα μπορούσαν να λυθούν οι ελληνοτουρκικές διαφορές μέσω διαλόγου, δίχως να παραστεί ανάγκη προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης", ανέφερε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπουλέντ Ετσεβίτ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην τουρκική εφημερίδα "Σαμπάχ". Ο Ετσεβίτ παρατηρεί: "η Ελλάδα υποστηρίζει οτι ως προς το Αιγαίο υπάρχει μόνο πρόβλημα υφαλοκρηπίδας κι οτι αυτό πρέπει να επιλυθεί στη Χάγη. Ωστόσο, στο Αιγάιο υπάρχουν περισσότερα του ενός προβλήματα".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η νέα πτώση τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού στη Βουλή, οι εκτιμήσεις για την πορεία του πληθωρισμού και η απόφαση της ΝΔ για στήριξη Στεφανόπουλου είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Πάνε "πίσω" οι εκλογές - Υποστήριξη Καραμανλή για Στεφανόπουλο".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Θρίλερ οι εκλογές - Κ. Καραμανλής: Ελιγμός για τον Πρόεδρο - Κ. Σημίτης: Καμία συναλλαγή".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Υπάρχει λύση. ΧΑΑ: Στις 4,967 μονάδες - Οι ζημιές απαιτούν τώρα συντονισμένη παρέμβαση".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συνεχής η πτώση και χωρίς παρέμβαση - ΣΕΒ: Αφήστε την αγορά να ισσοροπήσει".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Αλλάζει το κλίμα στη Σοφοκλέους - Αναμένεται θετική αντίδραση της αγοράς".

    [7] ΧΑΑ - Μεγάλη πτώση

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι: "Μορφή χιονοστιβάδας τείνει να λάβει η πτώση των τιμών στο Χρηματιστήριο που χθες συνεχίσθηκε εντονότατη και παρά τη... μικρή παρέμβαση, οδήγησε το γενικό δείκτη στις 4.967,23 μονάδες, μειωμένο κατά 1,34%".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 22 December 1999 - 13:04:03 UTC