Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-11-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/11/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [3] Πορεία Πολυτεχνείου
  • [4] Επίσκεψη Κλίντον
  • [5] Ελληνική οικονομία
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Πετρέλαιο - Ανοδος τιμών - Πληθωρισμός

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η αυριανή επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα, η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου και η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Σκληρές κόντρες κυβέρνησης -ΚΚΕ: -Μην πάτε! - Θα πάμε!

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μέτρια και χωρίς επεισόδια η χθεσινή πορεία, αλλά... Μάχη στα οδοφράγματα την Παρασκευή

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι. Χιλιάδες λαού βροντοφώναζαν.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Διαδήλωσε η....ΕΛ. ΑΣ. Ενας αστυνομικός ανα τρείς διαδηλωτές στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Δριμύ κατηγορώ 7.500 πολιτών κατά του Δημοσίου. Στον Εισαγγελέα ντοκουμέντα διαφθοράς και κακοδιοίκησης.

    Η ΑΥΓΗ: Μαζικό μήνυμα στον Κλίντον. Ο λαός αποδοκίμασε την αμερικανική πολιτική.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Δουλειά για 25.000 ανέργους. Ολόκληρο το πρόγραμμα που τίθεται άμεσα σε εφαρμογή.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Σε τι συμφωνούν (και που διαφωνούν) Σημίτης - Ετζεβίτ. Κρίσιμη συνάντηση σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κατάσταση πολιορκίας. Εκατοντάδες πράκτορες της CIA και του FBI στην ΑΘήνα. Με νόμο της χούντας απαγορεύουν τις πορείες και τις συγκεντρώσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Φραγή Κλίντον στα κινητά. Πώς οι δορυφόροι προκάλεσαν το μπλάκ-άουτ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι Τούρκοι "χορεύουν" οι Ελληνες αγωνιούν. Ισχυροί μετασεισμοί στην Τουρκία-τρόμος για την "επόμενη μέρα" στην Ελλάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τελεσίγραφο Κλίντον για το εξοπλιστικό. Ενώ οι Αμερικανοί μας δίνουν κουφάρια πυραύλων και γυμνά αεροσκάφη και αντιτορπιλικά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πόλεμος του αρχηγού της ΕΛ. ΑΣ. με δύο εισαγγελείς. Αποκλειστικό: Μετά τον Γεράκι μήνυσε και τον Κολιοκώστα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Και τώρα, η σειρά σας... Σημίτης προς τον Ετζεβίτ: εμείς ανοίξαμε το δρόμο.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Το μεγάλο κόλπο στην πολεμική βιομηχανία. Πανίσχυρο σχήμα Κόκκαλη-Λιακουνάκου- Μυτιληναίου.

    ΕΣΤΙΑ: Αργά ξύπνησε ο πρωθυπουργός. Η χθεσινή δήλωσις για την επίσκεψη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μερίδιο στα κέρδη διεκδικεί η ΓΣΕΕ. Με πρόσθετη αμοιβή ή δωρεάν διανομή μετοχών στους εργαζομένους.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κλειστά λόγω Κλίντον. Κ. Σημίτης: η κυβέρνηση οφείλει να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια της χώρας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ειρηνική πρόβα για την επίσκεψη του Κλίντον. Πολυτεχνείο: πορεία με ισχυρή περιφρούρηση.

    ΝΙΚΗ: "Παζάρι" στην Πόλη για τα ελληνοτουρκικά. Με άμεση μεσολάβηση του πλανητάρχη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ξεπέρασε τα όρια η κυβερνητική υποτέλεια.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πρόβα τζενεράλε. Πιο μαζικές φέτος οι πορείες, εν όψει και της επίσκεψης Κλίντον στην Αθήνα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αύριο τα δύσκολα. Ανέφελες οι πορείες για το Πολυτεχνείο, κρίσιμη μέρα στην Πόλη.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η ήρεμη επέτειος. Για πρώτη φορά η Θεσσαλονίκη υπερίσχυσε της Αθήνας σε ένταση επεισοδίων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κυβέρνηση όχι, πολίτες ναί για την πορεία.

    [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "το μπαλάκι στην Τουρκία έριξε χθές ο Κ. Σημίτης για τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών. Φεύγοντας για την Κωνσταντινούπολη, όπου συναντάται σήμερα με τον Μπ. Ετζεβίτ, υπο το βλέμμα του Κλίντον, είπε οτι περιμένει απο την Τουρκία να πάρει πρωτοβουλίες σαν κι αυτές που έχει πάρει η Ελλάδα, ώστε το πλαίσιο αναφοράς στις σχέσεις των δύο χωρών να είναι το Διεθνές Δίκαιο και οι Συνθήκες"

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι "οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας κ. Κ. Σημίτης και Μπ. Ετσεβίτ συναντώνται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να συζητήσουν όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών θεμάτων, το Κυπριακό και την πορεία των συνομιλιών επί των μη κρισίμων προβλημάτων, που διεξάγονται με επιτυχία έως τώρα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις όμως δεν αναμένεται να σημειωθεί σημαντικό αποτέλεσμα απο την επαφή των δύο ηγετών".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει οτι "σε μια αιφνιδιαστική δήλωση μέσω της οποίας η τουρκική πλευρά σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις επιχειρεί να οριοθετήσει το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί η σημερινή, κρίσιμη για τις περαιτέρω εξελίξεις συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με τον Τούρκο ομόλογό του Μπουλέντ Ετσεβίτ, προχώρησε χθές ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της γείτονος, Σερμέτ Ατάντζαλι, λέγοντας οτι η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης "είναι μια απο τις μεθόδους επίλυσης των διμερών διαφορών, μεταξύ των οποίων η σημαντικότερη είναι η επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των δύο πλευρών".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, "χωρίς θεαματικά αποτελέσματα αναμένεται η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη με τον Τούρκο ομόλογό του, Μπουλέντ Ετσεβίτ σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αρμόδιοι αξιωματούχοι των δύο πλευρών συνέχισαν εως αργά το βράδυ τις επαφές και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις προκειμένου να εκδοθεί μια κοινή δήλωση μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, αλλά διαπιστώθηκε πλήρης διάσταση απόψεων".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ισχυρίζεται οτι "σε μια απίστευτη διγλωσσία προκειμένου να μην αποκαλυφθούν οι υποχωρήσεις της έναντι των ΗΠΑ, έχει επιδοθεί η κυβέρνηση Σημίτη, που απο μια πλευρά δηλώνει οτι περιμένει κινήσεις καλής θέλησης απο την Τουρκία και απο την άλλη της ανοίγει διάπλατα την πόρτα εισόδου στην ΕΕ εντάσσοντάς την στα ευρωπαϊκά προγράμματα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει οτι "λίγες μόνον ώρες πριν απο τη συνάτησή του με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο Μπουλέντ Ετσεβίτ, με μια δήλωσή του, απέκλεισε το ενδεχόμενο "χειρονομίας καλής θέλησης" προς την Ελλάδα, εν όψει και της Συνόδου Κορυφής του Ελσίνκι".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων οτι "πόσο άκαμπτη παραμένει η Τουρκία, το απέδειξαν και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της... Παραμονές, ακριβώς, της συνάντησής του - και τούτο είναι χαρακτηριστικό- με τον Ελληνα πρωθυπουργό... Με τις οποίες απέκλεισε κάθε ουσιαστική πρόοδο στο Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας οτι "η Τουρκία δεν μπορεί να υποχωρήσει". Με άλλα λόγια, εκμηδένισε κάθε προσδοκία εξεύρεσης λύσης και παρέκαμψε και αυτήν την παρότρυνση του κ. Κλίντον για προσέγγιση".

    [3] Πορεία Πολυτεχνείου

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει οτι "ο αριθμός των αστυνομικών που κινητοποιήθηκαν για την τήρηση της τάξεως συναγωνιζόταν επαξίως το πλήθος των διαδηλωτών που πήραν μέρος στην παραδοσιακή πορεία με την οποία ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου. Η ισχυρή αστυνομική παρουσία, αλλά και τα μέτρα περιφρούρησης που πήραν και εφάρμοσαν οι διαδηλωτές, αποθάρρυναν τα εξτρεμιστικά στοιχεία και τα επεισόδια αποφεύχθηκαν".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι "με τη μεγάλη, μαζική, ειρηνική χθεσινή συγκέντρωση και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, λαός και νεολαία έστειλαν ένα τρανταχτό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής των ΗΠΑ. Η χθεσινή διαδήλωση απέδειξε οτι, εάν η αστυνομία δεν πυροδοτήσει ένταση με ενέργειές της και οι δηαληλωτές περιφρουρήσουν με συνέπεια την πορεία τους, τότε αυτή μπορεί να εξελιχθεί χωρίς επεισόδια και να εκφράσει με δύναμη τα λαϊκά αισθήματα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει οτι "ομαλότερα απο κάθε προηγούμενη χρονιά και με κύριο χαρακτηριστικό οτι οι αστυνομικές δυνάμεις επιτήρησης δεν χρειάστηκε ούτε καν να μετακινηθούν απο τις θέσεις τους πραγματοποιήθηκε χθές η πορεία για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου που θεωρείται ως μια απο τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "για πρώτη φορά μέσα σ' αυτή την τελευταία δεκαετία τόσος κόσμος, τόσος λαός κατέβηκε χτές στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, για να απαιτήσει μια Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, απαλλαγμένη απο την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Η χτεσινή πορεία -26 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου- είχε μέγα πλήθος, είχε πάθος και οργή, είχε νέα συνθήματα-διαμορφωμένα αποκλειστικά και μόνο απ' την τρέχουσα επικαιρότητα".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά οτι "το νόημα του Πολυτεχνείου, θα μπορούσε να είναι το εικαστικό "χάπενινγκ" που οργάνωσαν οι σπουδαστές της Σχολής Καλών Τεχνών. Η γύμνια της πολιτικής, άραγε; Η απομόνωση, η ένδεια, ο καιρός που πέρασε, το "μήνυμα" που χάθηκε σε πορείες μικρές, υποτονικές. Ενα "χάπενινγκ", αυτό που απέμεινε. Αφού και φέτος η συμμετοχή στις εκδηλώσεις και στην πορεία ήταν περιορισμένη".

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει οτι "ήταν μια ακόμη κουρασμένη επέτειος. Είκοσι έξι χρόνια μετά και ο εορτασμός για την εξέγερση του Πολυτεχνείου έμοιαζε σαν αργός, θλιμμένος χορός. Λιγοστοί οι άνθρωποι που περνούσαν να αφήσουν το λουλούδι τους σοτ μνημείο των πεσόντων, λιγοστοί οι εκπρόσωποι κομμάτων, συνδικάτων και κυβέρνησης, συνοπτική η καθιερωμένη τελετή και οι χαιρετισμοί".

    [4] Επίσκεψη Κλίντον

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει οτι "χθές λοιπον, ο κ. Σημίτης αφυπνίσθηκε. Αλλά κατόπιν εορτής. Αφού προηγήθηκε η αναβολή της προγραμματισμένςη επισκέψεως του Αμερικανού προέδρου και η υποβάθμισίς της στην μεθαυριανή "φευγαλέα" διέλευσή του απο την χώρα μας, ο πρωθυπουργός είπε, επί τέλους, όσα ώφειλε, αλλά δεν τολμούσε να πή επί τόσες ημέρες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "οι κυβερνητικές παλινωδίες στο θέμα της υποδοχής του Πλανητάρχη είχαν σαν αποτέλεσμα να προκληθεί ασάφεια και ανησυχία για την εξέλιξή της. Εστω και την ύστατη ώρα, όμως, επιβάλλεται να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για χάρη του εθνικού συμφέροντος. Αρκετή ζημιά έχει ήδη προκληθεί απο τους κυβερνητικούς χειρισμούς και καλό θα είναι να φροντίσουμε να αποκομίσουμε και κάτι θετικό απο την προεδρική επίσκεψη".

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει οτι "θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η απόφαση της κυβέρνησης -μέσω απόφασης του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής (Γ. Α. Δ. Α) υποστρατήγου κ. Γιώργου Σκαλτσά- να απαγορευθεί κάθε συγκέντρωση και πορεία κατά μήκος των λεωφόρων και οδών όπου προβλέπεται να κινηθεί ο αμερικανός πρόεδρος κ. Μπίλ Κλίντον κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα".

    [5] Ελληνική οικονομία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει οτι "την... εκσυγχρονιστική εκδοχή του αλήστου μνήμης "Τσοβόλα δώστα όλα", έδωσε χθές ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, δηλώνοντας πρόθυμος λόγω εκλογών να ικανοποιήσει πάσης φύσεως και μορφής οικονομικά αιτήματα. Με ύφος χιλίων... τσάρων και σε μια προσπάθεια να ανεβάσει τις προσωπικές του μετοχές στο Χρηματιστήριο των πολιτικών αξιών, ο κ. Παπαντωνίου χρησιμοποίησε το βήμα της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συνεχίστηκε η συζήτηση επί του νέου κρατικού προϋπολογισμού, ως... προεκλογικό μπαλκόνι, υποσχόμενος πακτωλό οικονομικών παροχών".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ προσθέτει οτι "πραγματοποιώντας αρχηγική εμφάνιση ο κ. Παπαντωνίου - χρησιμοποίησε πολλές φορές πρώτο ενικό πρόσωπο- έδωσε πανηγυρικό τόνο στην ομιλία του, βοηθούμενος και απο τη θετική για την οικονομία της Ελλάδας έκθεση του ΟΟΣΑ, την οποία επικαλέστηκε τρείς φορές. "Το ισχυρό χαρτί του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές θα είναι η οικονομία και η ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ" είπε ο κ. Παπαντωνίου, δίνοντας στη συνέχεια το στίγμα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει οτι "με ένα πακέτο ακαθόριστων προεκλογικών παροχών στο ένα χέρι, που είαν προφανές οτι θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα με τις τελικές εκλογικές επιλογές της κυέρνσηης και με ένα νέο ιδεολογικοπολιτικό μανιφέστο στο άλλο, αλλά και με ένα... "θαύμα" στο μανίκι, εμφανίσθηκε χθές, στη συζήτηση του προϋπολογισμού ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου. Πάντως εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη μετά την ένταξη εποχή, αλλά διαβεβαίωσε οτι η διεθνής αύξηση της τιμής των καυσίμων δεν θα δυσχεράνει την επίτευξη πληθωρισμού κάτω απο 2%".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει οτι "η αύξηση του πληθωρισμού τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο και η επιβάρυνσή του απο την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και των καυσίμων επισπεύδουν την αλλαγή της κεντρικής ισοτιμίας της δραχμής, η οποία είχε προγραμματιστεί για το καλοκαίρι. Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά οτι, παρά την άνοδο του πληθωρισμού τους δύο αυτούς μήνες, το κριτήριο σύγκλισης θα επιτευχθεί καθώς ο μέσος εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Ελλάδα θα μειώνεται και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα αυξάνεται. Επίσης θεωρεί οτι όταν κριθεί η ελληνική υποψηφιότητα στην ΟΝΕ θα πρέπει να συμπεριληφθούν τα στοιχεία του πληθωρισμού του Μαρτίου του 2000. Οσον αφορά τα επιτόκια ο κ. Λουκάς Παπαδήμος θεωρεί οτι ναί μεν η μείωσή τους θα πρέπει να είναι σταδιακή αλλά το μεγάλο μέρος της μείωσής τους θα πρέπει να πραγματοποιηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2000".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει οτι "ρεσιτάλ προεκλογικής παροχολογίας έδωσε χθές απο το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Παπαντωνίου, μοιράζοντας αφειδώς υποσχέσεις για "καλύτερες μέρες" και γεμάτες... τσέπες, με ημερομηνία λήξης όμως τις επικείμενες εθνικές εκλογές. Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων επί του νέου Κρατικού προϋπολογισμού ο κ. Παπαντωνίου μπορεί να μίλησε για "οικονομικό θαύμα" στον τόπο μας, δεν μπόρεσε όωμς να κρύψει την ανησυχία του για τις δύσκολες μέρες που περιμένουν τον ελληνικό λαό στη μετα -ΟΝΕ εποχή".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, η πτώση τιμών κατα 0,5% στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι δηλώσεις Παπαδήμου για πληθωρισμό - Χρηματιστήριο και η άνοδος των κερδών των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιρίων είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αιχμάλωτοι του πετρελαίου - Ξεπέρασε τα 25 δολάρια το βαρέλι".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ο Λ. Παπαδήμος δηλώνει: Δεν είναι ακριβές οι τιμές των μετοχών".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Εβδομάδα αστάθειας στην αγορά - Σοφοκλέους: Οι αυξήσεις κεφαλαίου "στράγγισαν" τη ρευστότητα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μικρομεσαία αντίσταση στην πτώση του ΧΑΑ - Στα τελευταία δευτερόλεπτα κρατήθηκε ο δείκτης".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Χαμηλό βαρομετρικό στην οικονομία και στις αγορές - Το πετρέλαιο ανεβάζει τον πληθωρισμό".

    [7] Πετρέλαιο - Ανοδος τιμών - Πληθωρισμός

    Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι: "Η άνοδος των διεθνών τιμών του πετρελαίου (πάνω από τα 25 δολ. το βαρέλι για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου) που στην εγχώρια αγορά εκφράστηκε με την αύξηση, από χθες τα μεσάνυχτα, κατά 5 δρχ. της τιμής της βενζίνης και κατά 7,5 δρχ. της τιμής του πετρελαίου κίνησης, προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση, χωρίς όμως να σηματοδοτεί και διορθωτικές κινήσεις στην οικονομική πολιτική".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 18 November 1999 - 9:43:32 UTC