Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-09-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/09/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Βάσεις για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
  • [3] Χρηματιστήριο
  • [4] Σενάρια για εκλογές
  • [5] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Χρηματιστήριο - Ανοδος ρεκόρ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, η πορεία του Χρηματιστηρίου, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα σενάρια για εκλογές είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ελεγχος σε 31 εταιρίες στη Σοφοκλέους. Ορκωτοί ελεγκτές ψάχνουν με εντολή εισαγγελέα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κάτω οι βάσεις. Στο "λίμιτ απ" Πολυτεχνείο, Οικονομικές και Στρατιωτικές Σχολές. Στο "λίμιτ ντάουν" η Ιατρική.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Σχεδιάζει εκλογές το Νοέμβριο. Σημίτης: άλλα κόλπα, παρά τις διαψεύσεις. Τα 5 κρυφά χαρτιά του Μαξίμου.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Παιδεία κάτω απο τη βάση. Εισάγονται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με βαθμούς που θα τους άφηναν στάσιμους στο Λύκειο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Με 5,8 μπήκε στο Πανεπιστήμιο! Απορρυθμίστηκε η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

    Η ΑΥΓΗ: Αλλεργία Σημίτη προς την Αριστερά. Υβριστική επίθεση του πρωθυπουργού κατά του ΣΥΝ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εξωση απο τη Σοφοκλέους για 15 εταιρίες. Οι ιδιοκτήτες τους τσέπωσαν τα δις απο τις αυξήσεις κεφαλαίου.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ειδικά μέτρα για τις "φούσκες". Η Σοφοκλέους συνεχίζει με νέα ρεκόρ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ρυθμιστής ο Καραμανλής. Αποκάλυψε στο λαό την πολιτική γύμνια του Σημίτη.

    ΕΘΝΟΣ: Εφοδος στα πτυχία με ζήτηση. Εξετάσεις '99: πτώση ρεκόρ των βάσεων- ο τελευταίος μπήκε με... 5,8!

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εδώ Παπάς, εκεί Πάπας μήπως μας παίζουν τον... παπά; Ηξεις αφήσεις η απόφαση της ΔΙΣ για τον Πάπα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Επαθαν αμνησία. Αλλα έλεγαν τον Οκτώβριο κι άλλα τώρα. Εκαναν λόγο για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο αν άλλαζε το νομικό καθεστώς στη χρηματοδότηση της Τουρκίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Που θα γίνουν 8.847 νέες προσλήψεις. Ολες οι εγκρίσεις της τριμελούς διυπουργικής επιτροπής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ολες οι βάσεις. Πτώση 10ετίας καθώς φεύγουν.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Οι 30 μετοχές που έφεραν τη νέα έκρηξη. Ανοιξε ο δρόμος για τις 6.000 μονάδες στη Σοφοκλέους.

    ΕΣΤΙΑ: Εκτός ελέγχου το Χρηματιστήριο. Η φρενήρης άνοδος προκαλεί ανησυχίες.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σαθρές είναι οι βάσεις του συστήματος. Το μεγάλο χάσμα Παιδείας-Αγοράς κατέδειξαν τα χθεσινά αποτελέσματα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Διχάζει τη Νέα Δημοκρατία το θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μαύρο ρεκόρ δεκαετίας στις βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ. Μπαίνουν και με βαθμό 5,8 (Με άριστα το 20).

    ΝΙΚΗ: Ενας στους δύο περνάει. 71.265 εισάγονται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αποσταθεροποίηση... η κατά Σημίτη "σταθερότητα".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 65% δε θέλει πρόωρες εκλογές. 43,3% επιλέγει κυβέρνηση Σημίτη. Οι εξαγγελίες Σημίτη ανέστρεψαν το κλίμα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 72.000 χαμόγελα σε όλη την Ελλάδα.

    [2] Βάσεις για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "τις σαθρές βάσεις του εκπαιδευτικού συστήματος και την προβληματική του διασύνδεση με την αγορά εργασίας επιβεβαιώνει η ερμηνεία των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι σχολές που παραδοσιακά συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των περισσότερων υποψηφίων (Ιατρική, Νομική, Πληροφορική), παρέμειναν δυσπρόσιτες. Το ίδιο συνέβη και με τους περιπτωσιακά δημοφιλείς κλάδους σπουδών, που φέτος άπτονται των....χρηματιστηριακών ειδικοτήτων και έκαναν... "λίμιτ απ".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ, "τα ψέματα τελείωσαν για τους 166.288 υποψηφίους για ΑΕΙ και ΤΕΙ με την ανακοίνωση των βάσεων των σχολών ανα Δέσμη, απο το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα οι 71.265 διαγωνιζόμενοι, πήραν το εισιτήριο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 8.976 απο τους περσινούς εισακτέους (62.289). Γενικότερα οι βάσεις των περισσότερων σχολών έκαναν "ελεύθερη πτώση".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ αναφέρει οτι "με βαθμούς με τους οποίους θα κρίνονταν απορριπτέοι στη Β'Λυκείου, εισάγονται στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ χιλιάδες υποψήφιοι. Το παιδαγωγικό αυτό παράδοξο αποκαλύφθηκε με την επίσημη ανακοίνωση των βάσεων, που παρουσιασαν σημαντική πτώση, αντίστοιχη της πανθομολογούμενης πλέον υποβάθμισης της εκπαίδευσης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται οτι "η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση έχει πλήρως... απορρυθμιστεί. Μέχρι και μαθητής, που συγκέντρωσε βαθμολογία - μέσο όρο - 5,8 στις εξετάσεις, μπήκε στο Πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα, στα ΤΕΙ Κοζάνης. Απεναντίας, αριστούχοι μαθητές έμειναν έξω απο τις πύλες των πανεπιστημίων. Πάντως, κορίτσια, επαρχία και δημόσια σχολεία ήταν για μια ακόμη χρονιά, οι νικητές".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει οτι "η σημαντική αύξηση του αριθμού των εισακτώς (9.000 περισσότεροι απο πέρσι) και οι κακές βαθμολογίες των υποψηφίων έσπρωξαν τις βάσεις, την τελευταία χρονιά του θεσμού στη μεγαλύτερη βουτιά της δεκαετίας. Ενδεικτικό της μεγάλης πτώσης, είναι οτι υποψήφιος με βαθμό 10,7 εισάγεται σε τμήμα των ΑΕΙ και υποψήφιος με 5,8 εισάγεται σε τμήμα των ΤΕΙ".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων οτι " αν για τους υποψηφίους της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης η αγωνία έληξε-με χαρά ή λύπη - χθές... η "βουτιά" των βάσεων πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τους υπεύθυνους για το παρόν και το μέλλον της Παιδείας..Πολύ περισσότερο όταν το μήνυμα - τόσο ηχηρό- δεν διασκεδάζεται με τις συνήθεις τυπικές δηλώσεις".

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά οτι "η θεαματική πτώση των βάσεων ήταν απο τα κύρια χαρακτηριστικά και των φετινών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στα ΤΕΙ της Α'Δέσμης ο τελευταίος επιτυχών είχε μέσο όρο επίδοσης στα εξετασθέντα μαθήματα μόλις 5,8. Αλλά το φαινόμενο που ήρθε στο προσκήνιο με μεγαλύτερη ένταση ήταν η έφοδος των υποψηφίων στις σχολές που εξασφαλίζουν επαγγελματική αποκατάσταση, όπως οι στρατιωτικές, οι πολυτεχνικές ή της πληροφορικής. Εκεί οι βάσεις εκτινάχθηκαν στα ύψη, σε αντίθεση με τις ιατρικές, νομικές, μαθηματικές Σχολές, όπου η αξία του πτυχίου φθίνει".

    Κατά τη ΒΡΑΔΥΝΗ, "στο περιθώριο της δημοσιοποίησης των βάσεων εισσαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, μια απο τις πρώτες παρενέργειες ή δυσλειτουργίες στην εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης είναι ασφαλώς ο μεγάλος αριθμός των μαθητών της Β'Λυκείου που δεν προσήλθαν στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Περίπου 5.000 μαθητές δεν προσήλθαν στα εξεταστικά κέτνρα, απορρίπτοντας ή αποφεύγοντας τη "δεύτερη ευκαιρία" που τους παρείχε το υπουργείο Παιδείας. Συμπεριφορά που χρήζει αρκετών ερμηνειών".

    [3] Χρηματιστήριο

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι "με έξωση απο τη Σοφοκλέους κινδυνεύουν 15 εισηγμένες εταιρίες οι ιδιοκτήτες των οποίων προχώρησαν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου χωρίς ωστόσο να διαθέσουν τα δισεκατομμύρια που εισέπραξαν απ'τους μετόχους σε επενδύσεις".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "παρά τις πανταχόθεν επισημάνσεις για τους κινδύνους που εμπεριέχει η απότομη άνοδος των τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η αγορά δεν φαίνεται να ακούη κανένα. Χθές, ο γενικός δείκτης έκανε νέο άλμα κατά 3,95%. Ετσι, εντός δύο μόλις εβδομάδων εσημείωσε συνολική άνοδο της τάξεως του 14%. Την Παρασκευή 20 Αυγούστου ήταν στις 4,939 μονάδες, χθές έκλεισε στις 5.621! ".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ προσθέτει οτι "η ορμή της αγοράς και ο άνεμος αισιοδοξίας που δημιούργησε η πρωθυπουργική παρουσία στη Θεσσαλονίκη σάρωσαν αρχικά το φράγμα των 5.500 και αμέσως μετά αυτό των 5.600 μονάδων, φέρνοντας το Γενικό Δείκτη στις 5.621,67 μονάδες, σε απόσταση αναπνοής πλέον απο τις 6.000. Η άνοδος έφτασε στο 3,95% και η αξία των συναλλαγών προσέγγισε τα 422 δις δρχ ενώ όλοι οι επιμέρους κλάδοι έκλεισαν με άνοδο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης ) στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "αρνείται με οργίλο ύφος ο κ. Σημίτης οτι το Χρηματιστήριο αποτελεί τον πυλώνα της οικονομικής του πολιτικής, ίσως γιατί η επισήμανση αυτή, κατά το κοινώς λεγόμενο "τον πατάει στον κάλο". Γιατί στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει και ουδείς πλέον το αμφισβητεί. Ο μόνος που θέλει να το αμφισβητεί είναι ο πρωθυπουργός, επειδή η ευθύνη βαρύνει κυρίως την κυβέρνησή του. Το κερδοσκοπικό αμόκ στη Σοφοκλέους δημιουργεί την ψυχολογάι του εύκολου πλουτισμού χωρίς προσπάθεια, δηλαδή του τζόγου, με οτι συνεπάγεται αυτό".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηριζει οτι "νέα μέτρα για τη διαφάνεια των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο καθιερώνει η κυβέρνηση ενώ συνεχίζεται η εντυπωσιακή "κούρσα" των μετοχών στη Σοφοκλέους: άνοδος χθές κατά 3,95% και ο Δείκτης σε νέο ιστορικό ρεκόρ 5.621,67 μονάδων. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Ι. Παπαντωνίου προωθεί στη Βουλή τροπολογία με την οποία υποχρεώνονται οι μεγαλομέτοχοι των εταιριών να δηλώνουν κάθε μεταβολή στο χαρτοφυλάκιό τους αν υπερβαίνει σε ποσοστό το 3% του μετοχικού κεφαλείου, ενώ στους κανόνες εποπτείας υπάγονται οι διευθύνοντες σύμβουλοι και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των εταιριών".

    [4] Σενάρια για εκλογές

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει οτι "ενισχύονται οι πληροφορίες, τα "σενάρια" και οι εκτιμήσεις οτι ο Κ. Σημίτης θα θελήσει να αιφνιδιάσει με εκλογές μέσα στο '99 (το Νοέμβριο). Αλλωστε το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΕΓ αλλά και στην Κυβερνητική Επιτροπή, ενώ αποτελεί το "μυστικό σχέδιο" του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού κατά τα πρότυπα του "αιφνιδιασμού" που επιχειρήθηκε με το "πακέτο παροχών Σημίτη" (ανακοινώθηκε πριν απο τη ΔΕΘ σπάζοντας παράδση 25 χρόνων)".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει οτι "ο κ. Σημίτης ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη μέσα σ'ένα κλίμα που η κυβέρνησή του κατάφερε να διαμορφώσει μετά τις εκλογές και με την προωθητική δύναμη που έδωσαν οι εξαγγελίες του την περασμένη εβδομάδα. Ετσι λοιπόν, ήδη έτοιμο ένα πλαίσιο για να μιλήσει απο μια θέση ισχύος και να αξιοποιήσει τη δύναμη που του δίνει η θέση για τη μη προσφυγή σε πρόωρες κάλπες, ώστε να μην διαταραχθεί και η πορεία της χώρας προς την ΟΝΕ. Το "όχημα" αυτό ακούει στο όνομα Κωστής Στεφανόπουλος. Και απ'οτι έδωσε να καταλάβουν όλοι ο κ. Σημίτης θα επιμείνει σ'αυτό μέχρι τέλους".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "έντονο προεκλογικό χαρακτήρα είχε η εφ'όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε ο πρωθυπουγός στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της ΔΕΘ, την Κυριακή. Με τις απαντήσεις του ο Κ. Σημίτης τροφοδότησε το κλίμα της "προεδρολογίας" και ενίσχυσε την ψηφοθηρία των εξαγγελιών κάλπικης "κοινωνικής ευαισθησίας" που εγκαινίασε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα".

    [5] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "σε "σημαιοφόρο" της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ μετατρέπεται η ελληνική κυβέρνηση, ακυρώνοντας με την τακτική της, το τελευταίο ίσως διαπραγματευτικό "όπλο" της απέναντι στις εντεινόμενες προκλήσεις της Αγκυρας, στο Αιγαίο και στο Κυπριακό".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει οτι "υποχώρηση και με επίσημη σφραγίδα της κυβέρνησης συμφώνησαν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει εξασφαλιστεί κανένα όφελος για τη χώρα".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει οτι "υπο τον όρο της άρσης των τουρκικών αντιρρήσεων στην κυπριακή ένταξη η Ελλάδα αποδέχεται το αίτημα της Αγκυρας να αναγνωρισθεί ως "υποψήφια" για ένταξη χώρα. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου στους 14 ομολόγους του κατά την άτυπη σύνοδο των 15 στη Σααρισέλκα Φινλανδίας μετατοπίζοντας προς μια θετικότερη κατεύθυνση την ελληνική στάση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει οτι "το πνύμα της επίσκεψής του στην περιοχή και των παρεμβάσεών του προς την Αθήνα και την Αγκυρα για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό συνάγεται απο την επιστολή που απέστειλε ο Πλανητάρχης προς τον πρωθυπουργό κ. Κων. Σημίτη. Με αυτήν εξαίρεται η βοήθεια που η Ελλάδα παρέσχε στη γείτονα χώρα κατόπιν του σεισμού αλλά κυρίως η στάση που τήρησε, ως προς την χρηματοδότηση και την ευρωπαϊκή προοπτική της Αγκυρας στο πλαίσο της συνόδου ΥΠΕΞ της Κοινότητας".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, "αμνησία φαίνεται οτι έπαθαν στην κυβέρνση η οποία πρωτοστάτησε στην άρση της χρηματοδότησης της Τουρκίας απο την ΕΕ στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών των Εξωτερικών στη Φινλανδία. Σε ένα παραλήρημα αντιφατικότητας η κυβέρνηση ξέχασε οσα η ίδια διατύπωνε με πομπώδη τρόπο κατά το παρελθόν. Αποποιήθηκε τον ίδιο της τον εαυτό οδηγώνταςτη χώρα σε επικίνδυνους ατραπούς. Δυστυχώς η κυβέρνηση συνέβαλε κατά προκλητικό τρόπο στη χρηματοδότηση της Τουρκίας με ποσό που ξεπερνάει τα 800 εκα ευρώ σε πρώτη φάση. Κι αυτό χωρίς να συντρέχει καμία απο τις προϋποθέσεις οι οποίες είχαν τεθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Λουξεμβούργου. Εισέπραξε όμως τους επαίνους των εταίρων μας και των συμμάχων μας".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η νέα άνοδος του γενικού δείκτη τιμών στο Χρηματιστήριο, οι εκτιμήσεις για μείωση του πληθωρισμού τον Αύγουστο, οι υψηλές αποδόσεις των μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων και η άνοδος τιμών στα μεγάλα Διεθνή Χρηματιστήρια είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Η επιστήμη "σηκώνει τα χέρια"! "Ακούμπησε" τις 5.600 μονάδες το Χρηματιστήριο".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ξέφρενη κούρσα πυροδοτούν οι προσδοκίες - Ιλιγγο προκαλεί η Σοφοκλέους".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ευάλωτη η αγορά στις 5.600 μονάδες. Σοφοκλέους: Δύο εκδοχές βραχυπρόθεσμα - Μεσοπρόθεσμος στόχος οι 6.000 μονάδες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Με τρία ρεκόρ ανταποκρίθηκε η αγορά - Υπερθέρμανση μετα την πρωθυπουργική αισιοδοξία".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Ανοδική έκρηξη με 117 limit up και +3,95%".

    [7] Χρηματιστήριο - Ανοδος ρεκόρ

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι: "Παροξυσμός αγορών σημειώθηκε χθες στη Σοφοκλέους με τον γενικό δείκτη τιμών να κλείνει στις 5.621,6 μονάδες ενισχυμένος κατά 3,95%. Στην περιφέρεια δόθηκε το βάρος των επενδύσεων κατί το οποίο είναι σαφές τόσο από τις αυξήσεις στις τιμές των μετοχών όσο και από τους όγκους των συναλλαγών".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 7 September 1999 - 7:54:24 UTC