Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-03-31

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/03/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Πρόσφυγες
  • [3] Ελληνική οικονομία
  • [4] Κόσοβο
  • [5] Ελληνοτουρκικά
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Εκθεση ΕΕ - Ελληνική οικονομία - ΟΝΕ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο, το θέμα των προσφύγων, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η ελληνική οικονομία είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Δολοφόνησαν κάθε ελπίδα. Θα χτυπήσουμε πιο σκληρά, είπε ο Κλίντον και πήγε να ανάψει κεράκι. Με "άδεια χέρια" έφυγε ο Πριμακόφ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Εισβολή στη Β. Ηπειρο. Εξαθλιωμένοι Κοσοβάροι πρόσφυγες έτοιμοι να καταλάβουν τα σπίτια των Ελλήνων. Εκκληση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας να επιστρέψουν οι βορειοηπειρώτες στις εστίες τους.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: SOS: Προετοιμάζει πόλεμο στην Ελλάδα. Τολμήστε... Διώξτε τον Νίκολας Μπέρνς.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Το ΝΑΤΟ μας υποπτεύεται. Ο Κλάρκ "ανέκρινε" τηλεφωνικώς τον Α/ΓΕΕΘΑ για δημοσίευμα εφημερίδας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σβήνουν οι ελπίδες για ειρήνη. Απορρίφθηκε η ρωσική πρωτοβουλία. ΗΠΑ-ΝΑΤΟ συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς.

    Η ΑΥΓΗ: Μετέωρη η πρωτοβουλία Πριμακόφ για ειρήνη. Το ΝΑΤΟ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μπλόκο στα καρτέλ της αγοράς. Αποφασισμένος ο Βενιζέλος να εμποδίσει τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων για να αποτρέψει μονοπωλιακές καταστάσεις.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Απρακτος έφυγε ο Πριμακόφ. Ανένδοτος ο Κλίντον, αλύγιστος ο Μιλόσεβιτς.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φέρετρα επιστρέφουν στη Δύση..Πληροφορίες αναφέρουν δώδεκα νεκρούς απο κατάρριψη ελικοπτέρου. Αρχισαν οι συγκρούσεις Σέρβων με κομάντος του ΝΑΤΟ.

    ΕΘΝΟΣ: Κοσοβάροι στη Β. Ηπειρο. Εγκαταστάθηκαν στο Αργυρόκαστρο, οδεύουν προς Κορυτσά και Αγιους Σαράντα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μπαλάκι στο μπαστούνι του Κλίντον τα Βαλκάνια. Χθές, το κτήνος έπαιζε γκόφ γιατί... κουράστηκε. Ακαρπη η μεσολαβητική προσπάθεια του Πριμακόφ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εποικίζουν τη Β. Ηπειρο με πρόσφυγες απο το Κοσσυφοπέδιο. Χιλιάδες Κοσοβάροι απο τη Β. Αλβανία στις εγκαταλελειμμένες εστίες των Ελλήνων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κατεβάζουν πρόσφυγες στη Βόρειο Ηπειρο. Επαληθεύονται τα πολεμικά σενάρια του Κλίντον για ελληνική εμπλοκή. Εκκληση απο Χριστόδουλο για επιστροφή της μειονότητας στην Αλβανία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σφαγή αμνών. Χάθηκε μια ευκαιρία χθές για την ειρήνη. Πάσχα κάνει ο Κλίντον με γκόλφ και αίμα αθώων.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Σκληρό "όχι" του ΝΑΤΟ στην ειρηνευτική πρωτοβουλία. Θα συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί και το Πάσχα, δηλώνουν οι Βρετανοί.

    ΕΣΤΙΑ: Το αδιέξοδο των βομβαρδισμών. Απλώς επαυξάνουν θύματα και αδιαλλαξία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το ΝΑΤΟ αλλάζει τα σύνορα. Αμεση απειλή Κλίντον σε Μιλόσεβιτς, αφού "απερρίφθη" η ρωσική μεσολάβηση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Με... ελπίδα απο τη Ρωσία. Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί, ακούγονται "φωνές" για χερσαίες επιχειρήσεις. Η ρωσική διπλωματία επιστρέφει στα Βαλκάνια.

    ΤΑ ΝΕΑ: Επιφυλακή στα σύνορα για πρόσφυγες. Ζητούν τη δολοφονία του Μιλόσεβιτς.

    ΝΙΚΗ: Δώστε μια ευκαιρία στην ειρήνη. Ο Πριμακόφ προτείνει διπλωματική λύση. Το ΝΑΤΟ, όμως, συνεχίζει τους βομβαρδισμούς και επιδιώκει την ισοπέδωση του Μιλόσεβιτς.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εξω το ΝΑΤΟ απο τα Βαλκάνια. Νέο συλλαλητήριο την Κυριακή στις 6 μμ στο Σύνταγμα απο δεκάδες μαζικούς φορείς.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Στρατηγείο" η Θεσσαλονίκη. Δημιουργείται κέντρο συντονισμού της βοήθειας στους πρόσφυγες.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κλίντον -Δύση επιμένουν στον πόλεμο παρά τις ειρηνευτικές προσπάθειες του Πριμακόφ.

    [2] Πρόσφυγες

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν οτι "με διπλό "φράγμα" επιχειρεί η Αθήνα να αποτρέψει την είσοδο στην Ελλάδα κύματος προσφύγων απ'το Κοσσυφοπέδιο. Το φράγμα αυτό σε πρώτη φάση "στήνεται" στα Σκόπια και στην Αλβανία με ροή οικονομικής βοήθειας, ώστε να μην χρειαστεί να μετακινηθούν προς το νότο. Το δεύτερο "φράγμα" η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το στήσει επί των συνόρων, προκειμένου να αποτρέψει τυχόν μαζική είσοδο προσφύγων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "μαύρα σύννεφα απλώνονται πάνω απο τη Βόρειο Ηπειρο, αλλά και την Ελλάδα. Η συνεχιζόμενη φυγή των προσφύγων απο το Κοσσυφοπέδιο έχει βάλει σε μεγάλη ανησυχία την ελληνική κυβέρνηση και κυρίως τους ομογενείς μας στην Αλβανία, καθώς υπάρχει παλαιότερο σχέδιο των Αλβανών - απο την εποχή τυ Σαλί Μπερίσα - για τον εποικισμό της Βορείου Ηπείρου".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει οτι "φράγμα, υπο τη μορφή ισχυρής οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δραχμών προς την Αλβανία και τα Σκόπια, επιχειρεί να θέσει η κυβέρνηση προκειμένου ο κύριος όγκος των προσφύγων απο το Κοσσυφοπέδιο να παραμείνει στις κοντινές χώρες της Γιουγκοσλαβίας".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει οτι "την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες του Κοσσυφοπεδίου έχει αναδείξει η κυβέρνηση ως ύψιστο και μοναδικό θέμα της δολοφονικής επίθεσης του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, επιχειρώντας και με αυτόν τον τρόπο έναν αντιπερισπασμό για τις εγκληματικές ευθύνες που έχει εξαιτίας της πλήρους σύμπλευσης με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ".

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει οτι "ενα ακόμη δύσκολο πρόβλημα για την Ελλάδα που απαιτεί εγρήγορση αλλά και λεπτούς διπλωματικούς χειρισμούς άρχισε να προστίθεται στον καμβά της βαλκανικής κρίσης. Η αλβανική κυβέρνηση άρχισε να διοχετεύει τους πρώτους Κοσοβάρους πρόσφυγες σε άδεια - προσωρινά ή και μόνιμα - σπίτια Ελλήνων της Β. Ηπείρου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει οτι "απειλή για την ελληνική μειονότητα της Β. Ηπείρου φέρνει το κύμα των Κοσοβάρων προσφύγων που η αλβανική κυβέρνηση προτίθεται να εγκαταστήσει στα ελληνικά χωριά του νότου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η αλβανική πλευρά έχοντας πάντα ως στόχο την εξαφάνιση της ελληνικής μειονότητας προχωρεί στην εγκατάσταση των προσφύγων στο νότο παρά τις σαφείς εντολές που δίνει σε αυτές τις περιπτώσεις η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για παραμονή κοντά στις εστίες τους".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "οι πρόσφυγες δεν μετριούνται πλέον σε χιλιάδες, ούτε αν σε δεκάδες χιλιάδες. Μετριούνται κατά εκατοντάδες χιλιάδες: Αλβανοί, αλβανόφωνοι, Σέρβοι, Μαυροβούνιοι και Τσογγάνοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους και ζητούν κάποιο καταφύγιο. Αλλοι στην Αλβανία αλλοι στα Σκόπια οι περισσότεροι σε διάφορες περιοχές της Γιουγκοσλαβίας που θεωρούνται ακόμα ασφαλείς".

    Ο ΛΟΓΟΣ ισχυρίζεται οτι "ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 2,5 δισ. δραχμών θα στείλει η χώρα μας στα Σκόπια και στην Αλβανία για την αντιμετώπιση του προβλήματος των προσφύγων του Κοσσυφοπεδίου. Στις δύο χώρες που προαναφέραμε οι πρόσφυγες σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η υπουργός Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου, είναι 15.000 με 20.000 στα Σκόπια τα οποία έχουν κλείσει τα σύνορά τους εδω και μέρες, ενω στην Αλβανία ο αριθμός των προσφύγων αλλάζει απο ώρα σε ώρα, καθώς συνεχίζεται η σημαντική ροή τους".

    [3] Ελληνική οικονομία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι "η Ελλάδα εκπληρώνει - έστω και οριακώς - τις προσπάθειες ένταξης στην ΟΝΕ βάσει των χθεσινών επισημων προβλέψεων της Κομισιόν. Στο τελευταίο εμπόδιο, αυτό του πληθωρισμού, η χώρα μας εκτιμάται οτι θα έχει επιτύχει στα τέλη του 1999 ποσοστό της τάξεως του 2,1% όσο ακριβώς δηλαδή προδιαγράφεται και το μεταβλητό κριτήριο της ένταξης".

    Το ΒΗΜΑ σημειώνει οτι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε ουσιαστικά χθες το πράσινο φως για την ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη ευρώ. Στην εξαμηνιαία έκθεσή της για την κατάσταση των οικονομιών των κρατών - μελών της ΕΕ η Επιτροπή προβλέπει οτι ο μέσος ετήσιος πληθωρισμός θα είναι το 1999 2,1% επίδοση που επιτρέπει πλέον στην Ελλάδα να επιδιώξει το 2001 την ένταξή της στην τελική φάση της ΟΝΕ χωρίς την επίκληση πολιτικών κριτηρίων ή ελαστικών ερμηνειών της Συνθήκης του Μάαστριχτ".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ επισημαίνει οτι "διαβατήριο στην Ελλάδα για ένταξη στην ΟΝΕ το 2001 δίνει η Κομισιόν με την εαρινή έκθεσή της για την ελληνική οικονομία, όπου εμφανίζεται πολύ πιο αισιόδοξη για την πορεία του πληθωρισμού σε σχέση με τις εκτιμήσεις του Οκτωβρίου. Η Κομισιόν αναθεωρεί την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό και εκτιμά οτι θα κλείσει το 1999 στο 2,5% σε μέσα επίπεδα με βάση τα εθνικά στοιχεία".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει οτι "η έκθεση της Ευρωπαϊκής επιτροπής για την οικονομία των κρατών - μελών προβλέπει περαιτέρω μείωση του πληθωρισμού μέσα στο 1999 κατι που κάνει την Ελλάδα να χάνει έδαφος. Η τροπή που πήραν τα πράγματα καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την επίτευξη του κριτηρίου του πληθωρισμού καθώς είτε αυτό εννοείται ως μέσος όρος των τριών χωρών με την καλύτερη επίδοση στον τομέα αυτόν είτε τελικά δοθεί "διασταλτική ερμηνεία" οπως θα συνέφερε την Ελλάδα, ο στόχος που θα πρέπει να επιτυχει η χώρα μας σε συγκεκριμένο χρόνο απομακρύνεται δραματικά".

    [4] Κόσοβο

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "την ώρα που η Σερβία θρηνεί χιλιάδες θύματα απο τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς της συμμορίας του ΝΑΤΟ (ναι, σε συμμορία μετεξελίχθηκε η άλλοτε αμυντική συμμαχία του δυτικού κόσμου) και που ήδη οι δολοφονικές τους μηχανές είχαν σηκωθεί πάλι στον αέρα για να προσθέσει νέο κατάλογο νεκρών και τραυματιών στο... "ειρηνευτικό" έργο του, αυτός, το κτήνος, έπαιζε γκολφ".

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει οτι "το "φιλί της ζωής" προσπάθησε να δώσει χθες στην ειρήνη ο ρώσος πρωθυπουργός, Γεβγένι Πριμακόφ, προτείνοντας λύση - πακέτο για το Κοσσυφοπέδιο. Ωστόσο η δήλωση του Γερμανού καγκελάριου, Γκέρχαρντ Σρέντερ οτι οι προτάσεις του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς που είχε μεταφέρει ο Πριμακόφ, "δεν αποτελούν βάση για μια πολιτική διευθέτηση στο Κόσοβο", δείχνει οτι η ρωσική πρωτοβουλία οδηγείται σε αποτυχία. Την ίδια ώρα άκαμπτη παραμένει η Ουάσιγκτον και δίνει εντολή για συνέχιση των βομβαρδισμών".

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει οτι "το ΝΑΤΟ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, συνέχεια που φρόντισε να ανακοινώσει και πριν ολοκληρωθεί η χθεσινή διπλωματική πρωτοβουλία του Ρώσου πρωθυπουργού, Γεβγένι Πριμακόφ, σε Βελιγράδι και Βόνη, που τελικά έμεινε μετέωρη μετά την απόρριψη των προτάσεων Μιλόσεβιτς απο τον Γερμανό καγκελάριο αργά χθες βράδυ".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει οτι "ενώ συμπληρώνεται η πρώτη εβδομάς απο την έναρξη των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας, όλα δείχνουν οτι η πολιτική Κλίντον οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο. Ούτε η χθεσινή παρέμβασις του Ρώσου πρωθυπουργού φαίνεται ικανή να ανατρέψη τις εξελίξεις, ούτε οι πολλαπλασιαζόμενες φωνές αγωνίας για τα επακόλουθα των αμερικανικών ενεργειών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της τονίζει οτι "ικανοποιημένος απο την έως τώρα επιτυχία της νατοϊκής "ανθρωπιστικής επιχείρησης" την οποία δεν προτίθεται να σταματήσει, ο ηγεμόνας Μπιλ Κλίντον έπαιξε γκολφ για να διατηρήσει τη φόρμα του. Το ηγεμονικό γκολφ στη Γιουγκοσλαβία θα συνεχιστεί αδιάφορο αν με τα χτυπήματα επιτείνονται οι ανθρωπιστικές καταστροφές, με σφαγές και μαζική φυγή των αλβανοφώνων, οι οποίοι μάλλον δεν πείθονται οτι μπορεί να προστατευθούν με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και να μείνουν στα σπίτια τους".

    [5] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει οτι "την πρώτη εμφάνιση στις πόλεις και τα χωριά της Β. Ηπειρου έκαναν χθες αρκετές εκατοντάδες Αλβανοί πρόσφυγες απο το Κοσσυφοπέδιο. Η εγκατάσταση Κοσοβάρων προσφύγων στη Β. Ηπειρο με τις ευλογίες της αλβανικής κυβέρνησης περιγράφεται ως "γενεσιουργός αιτία" μιας ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσεις καθως πάντα σύμφωνα με τα αμερικανικά σενάρια η Ελλάδα θα επέμβει για να προστατέψει τη μειονότητα και να αποτρέψει τη δημογραδική αλλοίωση του πληθυσμού ενω τευτόχρονα η Αγκυρα θα εμφανιστεί σε ρόλο προστάτη της Αλβανίας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει οτι "η Αγκυρα προτίμησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους της σε σχέση με το πρόσφατο επεισόδιο στη Λήμνο, που προκάλεσε την ελληνική αντιδραση στο τουρκικό διάβημα της 15ης Μαρτίου. Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετσεβίτ επιβεβαίωσεαν την πρόθεση της Τουρκίας να τηρήσει μια "σώφρονα" στάση όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίση στο Κοσσυφοπέδιο".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ γράφει οτι "το κύμα οργής και αγανάκτησης που διακατέχει πλέον τον ελληνικό λαό για το ρόλο του "ανθύπατου" Αμερικανού πρέσβη Νίκολας Μπερνς στη χώρα μας συνοψίζεται σε μια μόνο φράση: "Διώξτε τον... ". Την ώρα που ετοιμάζεται συνάντηση Σημίτη - Ντεμιρέλ στην Ουάσιγκτον για υποχώρηση στο Αιγαίο, ο "ανθύπατος" ενεργεί ως "σιδερένιο χέρι" της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" στην περιοχή, προετοιμάζοντας (και) την πολεμική εμπλοκή της χώρας μας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει οτι "είναι φυσικό οι προαναγγελίες κορυφαίων συναντήσεων σαν αυτή μεταξύ Σημίτη - Ντεμιρέλ, που απεκάλυψε χθες η "Α" να έχουν την τύχη των ανασχηματισμών των υποτιμήσεων του νομίσματος και των εκλογών. Δηλαδή να διαψεύδονται απο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Και χθες ο Δημ. Ρέππας "μάσησε" στο θέμα αυτό τα λόγια του. Γιατί είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός οτι ο Μπιλ Κλίντον στην τελευταία επιστολή του προς τον Κώστα Σημίτη μιλάει και για τη διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών".

    (Ι. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία, η έκθεση του διοικητή της ΤτΕ για την Νομισματική πολιτική. η μείωση των επιτοκίων στα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου και ο απόηχος της εξαγοράς της Ιονικής από την Alpha Πίστεως είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Αργά-αργά τα επιτόκια όπως επισημαίνει στην έκθεση για τη νομισματική πολιτική ο κ. Λ. Παπαδήμος. ''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Αγωνία '99 - Ο Κλίντον θέτει θέμα αλλαγής συνόρων. ''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Οι μικρές τράπεζες μπαίνουν στο παιχνίδι των εξαγορών - Η Ιονική ανοίγει το δρόμο για τις νέες συμαχίες. ''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Διαβατήριο για ΟΝΕ από την Κομισιόν - Θετική η έκθεση και για τον πληθωρισμό. ''

    [7] Εκθεση ΕΕ - Ελληνική οικονομία - ΟΝΕ

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι: ``Διαβατήριο για την ένταξη της Ελλάδας στην τρίτη φάση της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης συνιστά η έκθεση της Κομισιόν που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα, αφου προβλέπει ότι η χώρα μας στο τέλος του έτους θα πληροί και το δύσκολο κριτήριο του πληθωρισμού''.

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 31 March 1999 - 8:47:58 UTC