Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 19 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-09-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/09/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Πολιτικό αδιέξοδο στη Ρωσία
  • [3] Οικονομική πολιτική
  • [4] ΟΤΕ
  • [5] Κυπριακό
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Διεθνή Χρηματιστήρια - Κρίση στη Ρωσία

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Το πολιτικό αδιέξοδο στη Ρωσία και η οικονομική κρίση, η οικονομική πολιτική, η κρίση στον Ο. Τ. Ε. είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Κρίση στον Ο. Τ. Ε. Επεσε ο Παπούλιας, έπεται ο Χρυσολούρης. Θυσία στα διαπλεκόμενα δύο "κολλητοί" του Σημίτη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μετάνοια: Επέστρεψαν 2 δις. Παραδέχθηκαν την αρπαγή απο τα ταμεία της Εκκλησίας.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Τσουκάτος: Μαρία, χάσαμε.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Πέφτουν οι μετοχές του Γιάννου. Πληθαίνουν οι πληροφορίες οτι αντικαθίσταται απο τον Θ. Καρατζά.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Προσλήψεις σε Δ. Ε. Η. -Αστυνομία. Αλλες 5.712 θέσεις εργασίας.

    Η ΑΥΓΗ: Παραμένει το αίνιγμα στη Μόσχα. Καταψηφίστηκε πάλι ο Τσερνομίρντιν-Παραιτήθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ανατροπή σκηνικού με διάλυση της Ν. Δ. Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο χώρο της κεντροδεξιάς.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η Αστυνομία στο έλεος της μαφίας. Ασύλληπτος ο Ρουμάνος έμπορος κοκαϊνης.

    ΕΘΝΟΣ: 1.636 νέοι διορισμοί. Ποιές θέσεις θα καλυφθούν με απόφαση του υπ. συμβουλίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εξαπέλυσαν "βαρδάρηδες" στο τσαρδί του εκσυγχρονισμού. Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι συνδικαλιστές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σωσίβιο η απλή αναλογική. Τρόμος στην κυβέρνηση απο τη φθίνουσα πορεία της.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διορισμοί: προθεσμίες, δικαιολογητικά και προσόντα για τακτικό προσωπικό και συμβασιούχους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Παραίτηση σόκ στον Ο. Τ. Ε. σε κρίσιμη στιγμή για τον Οργανισμό.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Τινάζουν στον αέρα την πώληση των Κ. Α. Ε. Λεόντειος σύμβαση υπέρ της HOCHTIEF.

    ΕΣΤΙΑ: Η κατάρρευσις των εφημερίδων.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανασκευάζεται η ομιλία Σημίτη απο τους "επικοινωνιολόγους" του Μαξίμου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Χωρίς γιατρούς νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Αναταράξεις στο Ε. Σ. Υ. προκαλεί η πενθήμερη απεργία.

    ΤΑ ΝΕΑ: ΝΙΕΤ, ΝΙΕΤ, ΝΙΕΤ, και η Ρωσία βουλιάζει περισσότερο. Η ΔΟΥΜΑ "μαύρισε" πάλι τον Γιέλτσιν.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κατηγορώ απο το λαό για την κυβέρνηση. Χειροκρότημα απο την πλουτοκρατία για τον Σημίτη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πυγμή αρχηγού προς τους διαφωνούντες, ζητεί απο τον πρωθυπουργό ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευ. Γιαννόπουλος.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σημίτης: Ψίθυροι καρδιάς.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Θα μείνει αναπάντητη η "επίθεση" Σημίτη;Μετά την πρωτόγνωρη κριτική του πρωθυπουργού στις παραγωγικές τάξεις.

    [2] Πολιτικό αδιέξοδο στη Ρωσία

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν οτι "ηχηρό ΝΙΕΤ απο τη ρωσική Δούμα, στην επιλογή πρωθυπουργού του Γιέλτσιν, βύθισε τη Ρωσία πιο βαθιά στην πολιτική κρίση, χωρίς να διαφαίνονται κάποια σημάδια για να σταματήσει το κατρακύλισμα της ρωσικής οικονομίας. Στην περίπτωση που προωθήσει η Δούμα διαδικασία για την αποπομπή του προέδρου, ο Γιέλτσιν δεν έχει δικαίωμα διάλυσης της Βουλής, οπότε το αδιέξοδο είναι πλήρες. Και όλα αυτά σε μια στιγμή που περίπου το 50% του ρωσικού λαού δεν είναι σε θέση να εφοδιαστεί με τα απαραίτητα προς το ζήν".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι "επιτείνεται το πολιτικό αδιέξοδο στη Ρωσία ύστερα και απο τη δεύτερη καταψήφιση του Βίκτορα Τσερνομίρντιν για την πρωθυπουργία απο τη Δούμα. Η αριστερή αντιπολίτευση, μεταξύ τους και οι κομμουνιστές του Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, κάλεσαν τον Μπορίς Γιέλτσιν να αποσύρει τον υποψήφιό του, ενώ πρότειναν άλλα ονόματα για τη θέση του πρωθυπουργού. Η χθεσινή αρνητική ψηφοφορία της Δούμας εντείνει τη σύγχυση και τις διεθνείς ανησυχίες, ενώ η οικονομική κατάσταση της χώρας αγγίζει το ναδίρ. Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν την παράταση της αβεβαιότητας στις διεθνείς αγορές".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει οτι "απρόβλεπτες είναι πλέον οι εξελίξεις στη Ρωσία, μετά τη χθεσινή δεύτερη κατά σειρά άρνηση της Βουλής να εγκρίνει τον διορισμό του Τσερνομίρντιν στη θέση του πρωθυπογού. Εάν και η τρίτη ψηφοφορία -θα γίνει σε επτά ημέρες- αποβεί άκαρπη ο πρόεδρος μπορεί να διαλύσει τη Βουλή, εκτός αν προχωρήσουν οι διαδικασίες καθαίρεσής του. Ημέρα ηρεμίας και ανόδου ήταν η χθεσινή για τα διεθνή χρηματιστήρια. Πόσο μάλλον που η αποτυχία διορισμού του Τσερνομίρντιν στη θέση του Ρώσου πρωθυπουργού έγινε γνωστή μόνον όταν οι συνεδριάσεις τους είχαν ολοκληρωθεί και καμία αγορά δεν είχε τη δυνατότητα να αντιδράσει".

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει οτι "η Ρωσία ζεί πλέον στο ρυθμό της τρίτης και τελικής αναμέτρησης, που το μόνο που επιφυλάσσει είανι οι τεράστιοι οικονομικοί και πολιτικοί κίνδυνοι που υποβόσκουν σε μια χώρα στην οποία ουδείς πλέον δείχνει να ελέγχει την κατάσταση. Η δεύτερη χθεσινή απόρριψη της υποψηφιότητας Τσερνομίρντιν απο τη Δούμα αναγορεύει πλέον τους Κομμουνιστές σε πρωτεύοντα παράγοντα των εξελίξεων που θα υπάρξουν μέχρι την επόμενη Δευτέρα-ημέρα της τρίτης ψηφοφορίας εφόσον βέβαια ο πρόεδρος Γιέλτσιν επιμείνει, όπως μέχρι χθές τόνιζε, στην αποτυχημένη υποψηφιότητα Τσερνομίρντιν".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ τονίζει οτι "παρά τις παραχωρήσεις της τελευταίας στιγμής απο το Κρεμλίνο, η κομμουνιστική ομάδα της Δούμα δεν ενέδωσε, με αποτέλεσμα η χώρα να εξακολουθεί να τελεί υπο συνθήκες εντεινόμενου πανικού απο τη συνεχισόμενη κατάρρευση του ρουβλίου και την αύξηση των τιμών. Μεταξύ των "πολύ μικρών" παραχωρήσεως, που ήρθαν "πολύ αργά" για να κάμψουν την αντίθεση των κομμουνιστών έναντι της υποψηφιότητας Τσερνομίρντιν ήταν και η πρόταση του Μπόρις Γιέλτσιν προς τη Δούμανα εγκρίνει τον διορισμό του Τσερνομίρντιν στο πρωθυπουργικό αξίωμα για μια δοκιμαστική περίοδο έξι έως οκτώ μηνών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει οτι "τεράστια οικονομική ζημιά υπέστησαν Ελληνες επιχειρηματίες και έμποροι που εδώ και χρόνια δραστηριοποιούνται στη Ρωσία. Η συνεχιζόμενη κατακόρυφη πτώση του νομίσματος της χώρας, έναντι του δολαρίου η -προ των πυλών - κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, το "λουκέτο" σε αρκετά χρηαμτοπιστωτικά ιδρύματα της Ρωσίας καθώς και το πάγωμα των πληρωμών τόσο απο τις τράπεζες όσο και αοπ τους περισσότερους Ρώσους εμπόρους έχει οδηγήσει - ιδιαίτερως τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις- σε απόγνωση".

    [3] Οικονομική πολιτική

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "με αυστηράν κριτικήν, εκτενείς επισημάνσεις δια παραλείψεις και λάθη, καθώς και ένα τεκμηριωμένον "κατηγορώ" δια την απουσίαν εξαγγελιών, που αφορούν είς την οικονομικήν πολιτικήν η οποία θα εφαρμοσθή κατά τομείς, το προσεχές κρίσιμον έτος, υπεδέχθη ο βιομηχανικός και εμπορικός κόσμος της Χώρας την ομιλίαν του Πρωθυπουργού είς την 63ην ΔΕΘ".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει οτι "διπλό προϋπολογισμό καταρτίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το 1999. Ο πρώτος, ο επίσημος είναι αυτός ο οποιός αναμένεται να κατατεθεί για ψήφιση τον ερχόμενο Νοέμβρη στη Βουλή και ενσωματώνει-στα πλαίσια, βεβαίως της επίτευξης των μακροοικονομικών στόχων του προγράμματος "σύγκλισης"- τα διάφορα σενάρια λιτότητας, πυο επεξεργάστηκε το οικνομικό επιτελείο, μέχρι την εκδήλωση της διεθνούς κρίσης, την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου. Ο δεύτερος, ο οποίος μπρεί να χρακτηριστεί και "συμπληρωματικός" του πρώτου είναι περισσότερο σκληρός και οδυνηρός για τα λαϊκά στρώματα και σύμφωνα με πληροφορίες καταρτίζεται, ξεκινώντας απο την παραδοχή της επίτευξης των κριτηρίων "σύγκλισης" αλλά υπο την αίρεση οτι η κρίση πρόκειται να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "η ομία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για την οικνοιμκή πολιτική της κυβέρνησης, που με τόση αγωνία περίμεναν όλοι, πιστεύουμε οτι αποτέλεσε, ουσιαστικώς, ομολογία της αποτυχίας τής έως σήμερα κυβερνητικής πολιτικής. Και τούτο διότι η μεγάλη σημασία, που δικαίως βεβαίως δίδεται στον πληθωρισμό, δηαδήλ σε ένα μόνο απο τα βασικά μεγέθη στα οποία η κυβέρνηση Σημίτη υποτίθεται οτι είχε ρίξει το μεγαλύτερο βάρος της, πιστοποιεί οτι η κυβέρνηση απέτυχε να τον δαμάσει, λαμβάνοντας συγχρόνως μέτρα τα οποία εξουθένωσαν την οικονομία. Και παρ'όλα αυτά η αποτυχία ήταν πλήρης. Διότι, πράγμαται, με τη διατήρηση της δραχμής σκληρής και των επιτοκίων υψηλών χάριν της καταπολέμησης του πληθωρισμού, δημιουργήθηκαν άλλα οικονομικά αδιέξοδα".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει οτι "η προχθεσινή συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που στο σύνολό τους χαρακτηρίζουν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ανάλγητη και αδιέξοδη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει οτι "θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι ομιλίες του πρωθυπουργού στη Δ. Ε. Θ. δια των οποίων, ως γνωστόν, ετέθη θέμα ιδιαίτερα σκληρής οικονομικής πολιτικής (και) για το 1999 προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της Ο. Ν. Ε. Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον κ. Σημίτη οτι δεν λέει την αλήθεια στο λαό. Στο χορό των αντιδράσεων προσετέθη η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, ο οποίος ναι μεν επεκρότησε τον στόχο για ένταξη της χώρας μας στην Ο. Ν. Ε. ωστόσο δεν έκρυψαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις σημαντικές ελλείψεις που παρατηρούνται σε βασικά θέματα όπως στην καθυστέρηση των διαρθρωτικών αλλαγών".

    [4] ΟΤΕ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "πολλά τα ερωτήματα, αλλά ένα είναι το βέβαιο: οτι οι σχέσεις του προέδρου του ΟΤΕ Δημήτρη Παπούλια με τον διευθύνοντα σύμβουλο Γεώργιο Χρυσολούρη κατέληξαν πρόσφατα σε "μηδενικό" σημείο, όταν ο δεύτερος επεδίωξε να αναλάβει και επισήμως όλες τις ουσιαστικές αρμοδιότητες διοίκησης του Οργανισμού. Η παραίτηση Παπούλια προκαλεί δυσφοράι στην κυβέρνηση για την πολιτική Χρυσολούρη αλλά και πονοκέφαλο στην αγορά, που "βλέπει" κλυδωνισμούς στην τρίτη φάση της μετοχοποίησης του ΟΤΕ και προβλήματα απο την επικείμενη άρση του μονοπωλίου του Οργανισμού στη σταθερή τηλεφωνία".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει οτι "σπονδή στα διαπλεκόμενα αποτελεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η χθεσινή ξαφνική παραίτηση του πρώην προέδρου του ΟΤΕ και προσωπικού φίλου του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, κ. Δ. Παπούλια. Η παραίτηση του κ. Παπούλια ήρθε σε μια αρκετά κρίσιμη στιγμή για τον Οργανισμό, ο οποίος προχωρά στο γ'πακέτο μετοχοποίησής του, αλά και εν όψει της σημερινής έναρξης της συζήτησης του νομοσχεδίου που ρυθμίζει τα θέματα της ψηφιακής τηλεόρασης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με το οποίο αλλάζει άρδην το τοπίο στις τηλεπικοινωνίες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει οτι "ένα ακόμη κρούσμα του εσωκομματικού πολέμου με αισχμή πολλές φορές συμφέροντα και προσωπικές διαμάχες, που μαίνεται στους κόλπους της κυβέρνησης εκδηλώνεται αυτή την ώρα. Υστερα απο "κρυφτούλι" πολλών ημερών και προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατήσει το μείζον θέμα που ανέκυψε σε χαμηλούς τόνους, δημοσιοποιήθηκε η παραίτηση τουπροέδρου του ΟΤΕ, καθηγητή Δημήτρη Παπούλια. Την ώρα που ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών της χώαρς μας προετοιμάζεται πυρετωδώς για τις διεθνείς αγορές, χτυά την πόρτα του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και βρίσκεται στην κρίσιμη καμπή της τρίτης φάσης της μετοχοποίησής του, αντιμετωπίζει σοβαρούς κλυδωνισμούς στην κορυφή της ιεραρχίας του που όμως δεν αφήνουν ανέπαφη και την ίδια την κυβέρνηση".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ τονίζει οτι "το ναυάγιο των ιδιωτικοποιήσεων δεν περιορίζεται στα Αφορολόγητα και στην ιονική. Επεκτείντεται και στην προσπάθεια να πωληθεί το τρίτο πακέτο των μετοχών του ΟΤΕ, που επιβαρύνεται αποτ ους κακούς χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου αλλά και απο τις πιέσεις που προκαλεί η παρατεταμένη κρίση στις διεθνείς χρηματαγορές. Οπως συνέβη με την Ιονική και με τα Κ. Α. Ε. η ευκαιρία να προωθηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις χάθηκε και το κλίμα έχει βαρύνει και για τον ΟΤΕ".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζος) "χάος στον ΟΤΕ την ώρα που δρομολογείται η τρίτη φάση μετοχοποίησης με δυσμενέστατες πιθανότατα συνέπειες ακόμη και για τη μετοχή του Οργανισμού, ενώ είναι ανοιχτό και το θέμα της συνδρομητικής τηλεόρασης. Η υποβόσκουσα κόντρα μεταξύ του προέδρου του ΟΤΕ Δ. Παπούλια και του διευθύνοντος συμβούλου Γ. Χρυσολούρη, κατέληξε σε "παραίτηση" του πρώτου, η οποία ανακοινώθηκε ουσιαστικά μέσα σε μια κρίσιμη για το θέμα της νέας μεοτοχοποίησης εβδομάδας ύψους 15%"

    [5] Κυπριακό

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι "σαφείς αιχμές έναντι της διεθνούς κοινότητας, για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε στην περίφημη πρόταση Ντενκτάς για σύσταση Συνομοσπονδίας, άφησε χθές ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μετά το πέρας της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο απασχόλησαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει οτι "προσπάθεια του πρωθυπουργού να παραπλανήσει την κοινή γνώμη σχετικά με την εγκατάσταση των πυραύλων S-300 κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις τουκ. Σημίτη και τη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός δέχθηκε επικρίσεις για το ίδιο θέμα και αποτο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Στ. Παπαθεμελή".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ σημειώνει οτι "παρά τη διακηρυγμένη διάθεση της ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης να υποβαθμίσουν το θέμα των πυραύλων S-300 (ιδιαίτερα μετά την κρίση στη Ρωσία), η κυπριακή κοινή γνώμη εξακολουθεί να ενδιαφέρεται έντονα γι αυτό, όπως αποδεικνύουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διεξήχθη στις αρχές Σεπτεμβρίου απο την εταιρία Cyprus Network για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Antenna Κύπρου. Σύμφωνα με αυτά, το 82% τάσσερα υπέρ της εγκατάστασης των πυραύλων και μόνο το 18% εναντίον".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι εξελίξεις στα Διεθνή Χρηματιστήρια, η πορεία του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, η εκτέλεση του πρόγραμματος ιδιωτικοποιήσεων και οι αντιδράσεις ΣΕΒ-ΕΒΕΑ για την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Eπιβάρυνση στον προϋπολογισμό από τα υψηλά επιτόκια - "Πιέσεις" στις δαπάνες για τόκους του Δημόσιου χρέους".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αποδείξτε το λοιπόν... - Απάντηση ΣΕΒ στην οικονομική πολιτική που εξήγγειλε ο κ. Σημίτης στη ΔΕΘ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Διάλειμμα; - Η Ν. Υόρκη "απαντά" στη Δούμα".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Νέα δοκιμασία για τις αγορές από τη Δούμα - Η Ρωσία σε τροχία οικονομικής κατάρρευσης".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "60 δισ. ecu στα Χρηματιστήρια από τη μείωση των ελλειμμάτων - Ευρωπαϊκό μοντέλο αντί του αμερικάνικού προτείνει η ΕΕ στη Μόσχα".

    [7] Διεθνή Χρηματιστήρια - Κρίση στη Ρωσία

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι "Οι χθεσινές εξελίξεις στη Μόσχα με την καταψήφιση για δεύτερη φορά του Τσερνομίρντιν από τη Δούμα, αλλά και η κατάσταση στη Λατινική Αμερική και την Ασία κρατούν σε αγωνία τους επενδυτές και σε αναταραχή τις διεθνείς αγορές. Σήμερα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η "απάντηση" που θα δώσει ο Dow Jones στην απόφαση της Δούμα, αφού χθες το Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης δε λειτούργησε".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Tuesday, 8 September 1998 - 15:30:43 UTC